Tengri'nin size bulaşmasından keyif alıyor gibisiniz syn Dudu. Yoksa çakal esnafdan ziyade ülkeyi bu hale getirenlerden yana bir derdiniz olmalıydı. Demek ki yok. Sizin için varsa yoksa çakal esnaf.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Printable View
Tanzim satış yerleri ile sebze-meyve fiyatları düşüyorsa...
Tanzim köprü, otoyol, hastane yapış yerleri de isteriz...Tanzim benzin istasyonları filan da...Tanzim vergi sistemi de...Tanzim devleti de isteriz...
İsrafları ve adaletsiz , gereksiz işleri görünce...(saraylar, arabalar, şatafatlar, peşkeşler)
Bahri, sen de izlemişsindir. CNN türk TV de Cem Seymen köylere gider, üreticilerle görüşür, örneğin 50 kuruşa üreticiden alınan portakalın pazarda tüketiciye 3-4 nasıl satıldığnı incelerdi. Yani bu durumun ortadan kalkması gerekiyor. Bu yapılmak istenen bunu sağlar mı? zaman gösterecek. Ancak bir yerden başlamak gerekiyordu. Aksaklıklar görülürse düzeltilir inşallah iyi bir sonuç elde edilir. Pazarlar manavlardan daha pahalı oldu. Üstelik izmir gibi bir yerde. İzmir gibi diyorum. Çünkü şehirden 20 km çıkınca köylere ulaşabiliyorsunuz.
alıntı
Asıl sorulması gereken soru ''Tarlada 2 lira olan domates niyemarkette 8 lira oluyor?'' değil;
''Geçen yıl tarlada 25 kuruş olan domates bu yıl tarlada niye 2 lira oluyor?''dur.
Cevabı da bellidir;
Gübreye
Elektriğe
Doğalgaza
Akaryakıta
Köprü ücretlerine yapılan zamlardır...
bu uzun vade sürdürülürse bende memnun olurum marula 5 lira maydonoza 2.5 lira vermek saçmalık ama ben bunun sürdürülebilir olacağına inanmıyorum olursa pek çok karmaşık durumlar olabilir mesela evine uzak yerde tanzim market kurulup ucuz fiyatlardan faydalanamayan ne yapacak bu haksızlık oluşturmaz mı enflasyon sepetindeki gıda fiyatları sadece tanzim market baz alınarak yapılıp buna göre enflasyon verisi açıklanırsa bunun piyasalara etkisi ne olur zincir bir marketin dibinde tanzim market açılırsa bu haksız rekabete girmez mi bu durum marketlerin kapanmasına yol açmaz mı bunun gibi pek çok soru üretilebilir