Patron açıkça "" biz karışmıyoruz fiyat oluşumuna , eczyt aliyor , alim yaparak fiyat yükseltmemiz beklenmemeli derken " demekle eski düzenin aynen gideceğini söylemiş , cevaben garanti bbva niye yapıyor aklı yok mu denebilir di.
Printable View
Patron açıkça "" biz karışmıyoruz fiyat oluşumuna , eczyt aliyor , alim yaparak fiyat yükseltmemiz beklenmemeli derken " demekle eski düzenin aynen gideceğini söylemiş , cevaben garanti bbva niye yapıyor aklı yok mu denebilir di.
Ne desek boş! "Mesaj alınmıştır " demis. Fiyati yukseltecekler anlamini tasimiyor. Enflasyona gore 2-3 ayda bir %5-10 fiyatı çekerler o kadar. Bence topluluğun da planları bugün için belirsizdir. 5. aya giriyoruz, ilan ettikleri yatırımların hiçbiri gündeme gelmedi.
Bence o yatırımlar yapılıyor olmalı. Niye ilan etsinler. Halka açık şirketler değil ki yatırım yapanlar. Yapı grubu, Kağıt grubu, maden hangisi halka açık. Bence yatırıma devam ediyorlar. Ukrayna Rusya savaşından sonra kağıt temizlik maden ve yapı ürünlerinde Türkiye'nin şansı çok arttı. Bunlar karda yürüyğp izini belli etmez. Monrolde yatırım devam ediyor ve hiç çaktırmıyorlar. Madende devam ediyorlar. Biz bilemiyoruz, nerden öğreniyoruz, çevreci tepkisinden. Ya da sektör yayınlarından.
Bülent kardeşim meşazını aldım, ben de varım. Norepliy kardeşim sen de var mısın?:cool:
Bir yere gidemediğim için varım. Benim gözümde Bist'in büyük kağıtları bitti..Bundan sonra spekulator faaliyeti ve zaman zaman büyük kağıtlara 1-2 günlük giriş çıkışlar görürüz, bir de halka arz faaliyeti. Diğer hisselerin yatırımcıları malesef taş yesinler.
Bugüne kadar endeks 30 daki çıkış da devalüasyona ve enflasyona cevaptı. Şimdi o da bitmiş overshoot sonrası düzeltme yaşanacak gibi. Öyle saçma öyle bilgisizce ekonomik önlem diyemiyorum, zihni sinir kararları alınıyor ki, 1 sene sonrasını düşünemiyorum. Galiba sonbaharda seçim yapabilirler diye düşünüyorum. Bekledikçe ekonomi daha da bataüa gidiyor çünkü. Mütahitler inşaat satsın diye ekonomiyi ve faiz verimlilik denklemini altüst ettiler. Para basma, kamu harcaması, kamu bankaları ucuz kredi sonuç hiper enflasyon. Ben yakın gelecek bile göremiyorum. Ama eczacılar Sn Noreply nin dediği gibi güvenli liman. Ama bizi koruyacaklar mı yoksa satacaklar mı göreceğiz.
Bence Eczacıların fiyat artırması sadece mali bedava kaptırmamak amaçlı bir basit ayarlama o kadar.
Kaç kere söyledim , kısa donem faiz ayarlaması sadece belli şirketlere kredi musluğunu düşük fiyattan açmak için , yani roll over yapabilsinler .