Satıp trade edecektim vazgeçtim ulan. Bu sefer istediğin kadar gtn başın oynasın vermiyorum tek lot
Printable View
Satıp trade edecektim vazgeçtim ulan. Bu sefer istediğin kadar gtn başın oynasın vermiyorum tek lot
Kâr etmekse amacın elbet alıp satacak, tekrar alıp tekrar satacaksın. En kötü (haklı olarak) bir şekilde Lotunu arttırmaya çalışacaksın Sat-Al sonrada tekrar Al-Sat yapacaksın... Gün gelecek Rsı şişmiş diyeceksin; Macd, Stochastik aşağı kesmiş diyeceksin; Fibonacci Çizgisine gelmiş diyeceksin.... Bir yapacaksın iki yapacaksın çok şanslıysan üç yapacaksın ama bir noktadan sonra dördüncüyü yapamayacaksın emin ol. Amacın "Bingo" diyebilmekse sabırla bekleyeceksin dostum. Borsada para kazanmak en kolayı, zor olanı Zengin olabilmekte... Ben zamanında 0.85 kuruştan 180.000 Lot Sasa alıp 1.01 den satan adamım. 1.90 lardan Isgyo alıp 2,20 lerden satan adamım. Rtalb yi yüklü hisse ile Pandemi hemen öncesinde %10:kâr görüp satan adamım; aslında ben sizim. Muhasebe bilmem dışında sizlerden hiçbir farkım yok. Zararda beklemek kolaydır; Lanet edersin, Patrona söversin, herşeye suç bulursun vs. ama lakin kendini asla eleştirmezsin. Önce kararınızı verin amacınız Çorba içmek mi yoksa Çorbacı Dükkanı açmak mı???
F5321 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twitter dan (hesabım yok) ve diğer incelediğim sosyal mecralardan gördüğüm kadarıyla Polho birgün batsa bile kendisi batmayacak (tüh be şansa bak diyecek) bir Tunahan arkadaş ve Ben varım sanırım. (elbette sadece görünen resimden bahsediyorum, bizleri arka cebinden çıkarıp sallayacak ne babayiğitler var tahtada). Her zaman söylüyorum ve hep söyleyeceğim, Eğer ihtiyacınız olacak bir parayla hisse aldıysanız ya Çorbanızı içersiniz yada Trenden birgün mutlaka erken inersiniz ama o Çorbacı dükkanını açamazsınız.
Kısa yoldan köşeyi dönmek biz Türklerin genetiğinde vardır, elalem marka oluşturabilmek için yıllarını, emeklerini, sabrını işine verir ve sabreder. Biz ise kısa zamanda hep 1 koyup 10 almak isteriz. Bu yüzden bu ülkenin Sülün Osmanları, Jet Fadılları, Tosuncukları hiç bitmedi ve bitmeyecekte. Fazla uzatmaya gerek yok Dostlar Rakım bitti uykum geldi bana müsade. Sözün özü kısa vadede ihtiyacınız olan parayla Borsa, Kripto, Viop vs... asla bulaşmayın. Bir şeye yatırım yapacaksanız en az 2 yılınızı garanti edecek kenarda paranız yada düzenli bir işiniz olmalı. Yoksa da sağlık olsun deyin Borsa falan uğraşmaya değmez gidin parayı karı kızla yiyin en azından tahtacı sizi zikeceğine siz birilerini zikmiş olursunuz,hayatın keyfini çıkarın
Gizemli düşünür g.k sonrası geldin hisse uçuşa geçti kimsin sen üstad?
Sıradan biriyim dostum. Benim yazmaya başlamamla harekete başlamış olması tamamen zamansal tesadüf. (Hatta o hareketine başladığı bile daha kesin değil) 3.45 i geçer ve Destek yaparsa ancak o zaman hareket başladı diyebiliriz. Benim anlatmak istediğim "ucuza mal bulmuşsunuz boşuna stres yapıyorsunuz" du. Sabırlı olabilene büyük Ekmek vaadeden hisse bulmak bu zamanda kolay değil. Patronlarıda kendilerini işlerine vermiş insanlar, hisse ile kasıtlı uğraştıklarına asla ihtimal vermiyorum. Borsada adı konulmamış bir kural vardır, Ödenmiş sermayesi kadar kar eden hissenin eder fiyatı 10 olmalıdır. Ödenmiş sermayesinin 2 katı yıllık kar etmiş şirketin ise fiyatı 20 olmalı. Bunu niye anlatıyorum? Çünkü bu hissenin Ödenmiş Sermayesi kadar kâr etme potansiyelini (750 Milyon) (kısa vadede) yüksek görüyorum. Orta ve Uzun vadede ise yapılan akılcı yatırımlara bağlı olarak kârın ödenmiş sermayeyi 2 ye bile katlayabilme potansiyeli var bu şirkette. İşte ben bu Potansiyele ikna olduğum için aldım üstüne yattım. Sizlerde kısa vade hareketler için canınızı gereksiz yere sıkmayın. Kâr elde etmek isteyen için burası yanlış adres, (Borsada 400 küsür şirket varken "kâr edip satayım" diye Polho alınmaz; Sadece Zamanı ve Sabrı olan, Zengin olmak isteyenler alsın bu tür hisseleri.
Ortada yatırım yok ki karı ne arttıracak bu kadar?
Soru 1: Mesela Ukrayna'nın Odesa Limanıyla karşılıklı bakışıp gülümseyen ona en yakın Liman sizce kimin sayın Thyshine? Ukrayna nın yeniden inşası için gidecek malzemeler (Türkiye ana tedarik, lojistik ve Sanayi merkezinde bulunan) hangi limandan kolayca gider sizce?? Soru 2: Polisan Kimya ne üretiyor? Ağırlıklı olarak Yapı Kimyasalları değilmi? .... Ukrayna'nın gelecekte neye çok ihtiyacı olacak? Yeni yapılara.... Mesela gelecek yıllarda Odesa ile Poliport arasında bir ilişki, anlaşma, ortaklık olursa neler olur hiç düşündünüz mü? Yada Holding elinde kalan %50 lik Boya payını da satarsa o parayla ne yatırımlar yapılabilir hesap ettiniz mi? Pendik arsa işi bittiğinde (payına düşenleri satmaz kiraya verirse, Çağlayan'da Z Ofis gibi) bir Gyo şirketi gibi her yıl ne kadar düzenli kira geliri elde eder düşündünüz mü?.... Avrupa pazarında kendisine rakip istemeyen ve pazara tamamen hakim olmak isteyen bir Çinli şirket Polisan Hellas'ı almayı yada ortak olmayı düşünse neler olur biliyor musunuz?