:agla:
Temel nasıl demiş?
"-Bu bağa bi ders olsun"
Printable View
:agla:
Temel nasıl demiş?
"-Bu bağa bi ders olsun"
Arsa satışından hala ses yok umarım yine "anlaşamadık" kapı atılmaz. Bu işin usulü ilk önce anlaşma sonra "görüşmelere başladık" kap haberidir. Valla ne yalan söyliyeyim yine işi ellerine yüzlerine bulaştıracaklar diye korkuyorum.
Hocam maalesef mesele arsa vs değil. Şirketin gerçek değeri, tüm varlıkları koyduğumuzda yaklaşık 2.2 milyar usd iken 1.1 milyar usd de fiyatlanıyor. Yönetim de sözde geri alım okduğu halde dalgalı günlerde seyirci kalıyor. 120 TL hissede patronlara satış yaptırabilmek için geri alım açıkldılar, birisi deseydi 4.5 ay sonra hisse 84 TL olacak, ihtimal veren 1/1000 kişi belki. Şimdi de almıyorlar, neden? Hiçbir açıklamasına güven olmaz bunların. Daha önce 3.5 usdden dünya kadar aldın, yine al. kasa nakit dolu, 10 milyon lot daha açıkla. Ama iyi niyetlsri yok. Gerçekten sadexe patron çıkarını düşünüyorlar biz umurunda değiliz. Şimdi arsayı satsa nolcak satmasa nolcak...değeri belli
Tuzla ve orhanlı arsaları 100 milyon doların biraz üzerine çıkabilir diye düşünsem de benim fikrim belli idi. arsayı satmak yerine kendilerinin bir yer yapıp işletmeleri idi. tabii ki bu uzmanlık işi depo ile ilgili.
şimdi satıldığında ne olacak. şirket deli gibi yatırım yapıyor ve bu yatırımların finansmanında zorlanmasalar da iyi bir kaynaktır... bu saatten sonra satamadık dedikleri takdirde bütün maniplatif şimşekleri çekeceklerdir. bu yüzden arsanın satışı muhtemelen bitmeye yakındır...
Ünlü Yatırımın alarko ve bazı şirketlere dair 3. çeyrek net kar beklentisi.
https://x.com/X_Fin7/status/18487473...LbUmjQ8zg&s=19
Gene biraz kafamı şişireyim, siz nasıl olsa yeter lan senden çektiğimiz deyip okumazsınız olur biter... olan benim kfaya oluyor bir türlü çözamiyorum bu enflasyon muhasebesini... sistem ortadan kalkacak ama ben anlamaya yeni başlamış olacağım...kaynak
https://www.borsaningundemi.com/yaza...yazisi/1823647
Enflasyon muhasebesinin gerçeğe uygun olmayan bilançolar yarattığını söylerken kastım, bunu hatalı uygulayanların yanında belirlenen katsayı kaynaklı bilançoların aktifindeki değerlerin gerçek değerinin çok üzerinde çıktığı idi. Yukarıda verdiğimiz örnek gerçekten yaşanan bir örnekti. Bağımsız denetim uygulamasında “gerçeğe uygun değer†yani piyasadaki satılabilir fiyat esas alınırken burada katsayı esas alındığı için bir şişme söz konusu oldu. Birçok firmada da yukarıdaki örnekte olduğu gibi aktifteki varlıkların değeri kayden artmış oldu ama gerçekte öyle bir artış söz konusu olmadı.
Örneğin, sermayesi çok zayıf olan ama aktifinde fabrika binası olan bir mükellef belki de çalışanların maaşını dahi ödeyemezken aktifinde fabrika binası var diye daha çok vergi ödemek zorunda kalacaktır. Yani, satılmayıp aktifte duran varlığın vergisi ödenecektir.
Diğer yandan sermayesi güçlü olan firmanın aktifinde varlık var ise sermayesi güçlü diye tersine ödemesi gerekenden daha az vergi ödüyor olacak.
yabancıdan yani cityden 2,532,000 eksilme var. Globalden 725 000... Globalin takası düşmüş ama cityninkiler bir yere yedirilmemiş gibi... Mery teyzede saklama yok ama onda 2,421 000 takas görünüyor. son 2 gün satışı sığmaz ama muhtemelen bir yere virmanlama olmalı...
takaslar karışmaya başladığında hareket yakın mı oluyordu ne. ama yukarı, ama aşağı :)
bu arada belirteyim Rekabet Kurumu 10 Ekimde Singapurlu şirket ile ALTEK in ortak girişmesini uygun bulmuş.. Artık Sosyal medyada bilgiler uerine çöpler var diye burayı canlı tutmaya çalışıyoruz ama çoğu hissenin topicinde hiç bir hareket yok... ilerinde bilgi almak için çöpleri karıştırmaya başladığınızda hissenetin kıymetini anlarız ama iş işten geçmiş olur... ben hala merak ettiğim şeyler için eski topicleri karıştırıyorum. ama x medyasında çoğu zaman 1 gün öncesi yer almıyor ve çoğu alakaya çay bile demlenemeyen salakça reklamlar olunca kapatıyorum...
Tübekâr abem;
Hissenet bir arşiv gibi.
Ancak bazan öyle birileri topiklerde öyle konu dışı yazılar yazmakta ki bırakmak daha iyi dediğim oluyor.