Evet sarkazm konusunda kendini aştı o sırada.
Yalnız onun dışında yine ben demistimciler çıkmışlar ortaya :) bir düzeltme şarttı yani umarım bir duzeltmedir. Çünkü politikada psikolojide henüz bir değişiklik yok.
Printable View
[QUOTE=hellistheothers;4733712]
söylediklerinizi dikkate alarak mesajı kaldırdım.
Sn. hellistheothers
Size saygımdan bende mesajımı siliyorum. Umarım herşey daha iyi olur ama bu kış korona etkisiyle zor geçeceğini düşünüyorum.
NDXT katliam devam ediyor. Nvidia -9 Tesla -7,6 Adobe -6,9 Apple -6,6 (6'dan az düşenleri dahil etmedim :) ) Bu hisseleri tutan fonlar ayvayı yedi.
Yapı Kredi'nin fon sepeti fonlarının birinci, ikinci, üçüncü isimli olanlarının geçmiş ve güncel portföy içeriklerine bakıyorum.
Hadi sadece kendi kurumunun fonlarını taşımasını bir nebze anlarım ama taşıdıkları fonlarının ağırlığını dahi altı ay boyunca en fazla %1 değiştirmiş. içerikte % 18 olan fon yine 18 ; %3 olan yine %3.
Aman bu fon şişti azaltayım, şu fonda hareket olur biraz artırayım dememiş hiç. Çok ilginç gerçekten.
Büyük özel bankaların fon yönetimleri gerçekten çok özensiz, bu işe ilgisiz ve iddiasız.
Bizim de fonumuz yok demeyelim diye yapıyorlar adeta ve bu fonların yatırımcı sayısı en iyi hisse fonlara yakın hatta fazla.
mac , tkf falan 200-300 m yönetiyor . Bunlar 600 m. Sadece riskten kaçınma ile açıklanabilir mi bu ?
Fon sepeti fonları suyunun suyu gibi, yönetim gideri alınan fonları sepete koyuyorlar, üzerine bir yönetim gideri daha alıyorlar.
Yönetim giderlerine iyi bakmak lazım, örneğin dediğiniz yapı kredininkiler %3 , ziraatın Zpc %0.07