https://www.tradingview.com/x/ZeMzFYBU/
TUPRS haftalık 50 ema destek oluyor şu an, Mor trend 172 civarıdır.
Printable View
https://www.tradingview.com/x/ZeMzFYBU/
TUPRS haftalık 50 ema destek oluyor şu an, Mor trend 172 civarıdır.
Açığa satışı sadece BofA Robotları yapabiliyor, elinde olmayan malı satıp sonrasında düşük fiyatlardan borsadan yada virman yoluyla aracı kurumlardan alarak kapatıyor, bu adaletsiz uygulamaya son verilmelidir, ya BofA yada yasaklanacak, bu mümkün görülmüyor, yada açığa satış yasağı kalkacak, öncesinde Bist30 hisseleri dahil edilebilir, sonrasında Bist50 ve Bist100 de dahil edilebilir, Bist500 dahil edilmesi sığ olması bakımından küçük yatırımcılar için tehlikeli olacağından dahil edilmemelidir! Geçmişte sığ tahtalarda yakalanana açıkcılar büyük zarara uğratılmışlardır!
Borsanın sağlıklı işlemesi için Açığa Satış olmalıdır!
Günaydın cemaat bol kazançlar
Açığa satış her kuruma her hisseye gözaltı da dahil olmak üzere olmalıdır. Hatta tavan taban zımbırtısı da olmamalıdır. Büzüğü yiyen yapabilmelidir. Sadece jöleliye olunca alayımız kalayı basıyor.
Hayatta ielimde olmayan malla satıştır falan işim olmaz. Piyasada olmalı ama.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Açığa satış yasağının bofa ve diğer yabancıları kapsamadığını duyduğumda Işık Ökte’den şok oldum ve kalayı da bastım. Bu detayı bildiği halde bunca zamandır konuşmayanlar da bu suça ortaktır. Suç diyorum çünkü adaletsizliğin daniskası yapılmış. Bu yasak için istisnaların olduğunu bilmiyordum. Ben spotta açığa satış yapmıyorum ama sistemin sağlığı için tüm hisse senetlerinde serbest olmalıdır. Bist yönetimine güven benim için kocaman bir SIFIR.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Açığa satış, yatırımcıların ellerinde bulunmayan hisse senetlerini ödünç alarak satmaları ve daha sonra bu hisseleri geri alarak ödünç aldıkları kuruma iade etmeleri sürecini ifade eder. Bu stratejinin temel amacı, hisse senedi fiyatlarının düşeceğini öngörerek kar elde etmektir.
Işık Ökte bir program yaptı bofa nın millet kullandığı sistemi daha yeni çıkmış gibi hayretler içinde yorumluyor:)yukarda ne olduğunu bir daha okuyup daha geniş sorular sorsun diye yapıştırdım.Bu dün olan birşey değilki kaç senedir bu düzenek kullanıldıldı ben burada bunu badem bofası diye seneryomuza koymuştum.Işık beye ve diğerlerine sormak gerek neden bugune kadar sesinizi çıkarmadınız :)Aynı bofa 3 gündür pıst 100 ipten aldı dün ne yaptı -750 basıp etliye sütlüye karışmadan seyrediyordu ne zaman Ak yatırım freni patlamış kamyon gibi satış artırdı bofa eksiden +1.500 la kapattı bu makina değişik silahlarla yetkilendirmiş made in TURKEY li tarafından yönetiliyor bu yüzden kimse kimseyi kandırıp türbüne oynamasın .Bu makina sadece açık değil aynı zamanda HACİM için kullanılıyor , size bir soru aynı makina şimşeğin ortodoks politikaları fiyatlanırken gri liste,not artırımı, cds aşağı vs topa girdimi istese yine basardı :)ozamanki rolü sadece HACİMDİ şimdi düzeltmede olan borsada ne görev verildiyse elindeki reçeteyi uyguluyor.
Sindomaya katılıyorum,
TVF, Türkiye Varlık Fonu, kuruluş 2016,..bünyesinde irili ufaklı 31 şirket var,..
TMSF, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Kayyım atanmış şirketler bir dönem devrolmuştu,
TVF bünyesinde borsaya kote şirketler var, TMSF de borsaya kote şirketler var ve bunların bazılarıda TVF ye geçtiler,
CB ekonomi danışmanı, eski borsa komisyoncusu,..hakkında eleştiriler var, ama bir türlü bırakılmıyorsa demekki bu alanda onların gözbebeği, işlerine yarıyor, muhtemelen masası bu,..
sonuçta bir de bunlara yazılım eklenmiş,...yani devlet bu işin kanunlarla korunma dahil, tün yönleriyle içine girmiş, üstüne IT desteği de almışlar,..
birde devlet bürokrasisi üzerinden insider bilgi sahibiler extremde, istediklerinde bir açıklama dahi yapabilirler,
kendi gözlemim:
eğer satış olursa, satışa mutlaka ayak uyduruyorlar, defans yapmıyorlar,..aynı yönde onlarda diğerleri ile hareket ediyor ve hatta acımasız satıyorlar diyebiliyorum, ancak süre sonra alış olursa bu defa satışın aksine bu defada abartılı alıyorlar,..
öyleki çoğu zaman satış yerini geri dönüp dengeliyorlar diyebiliyorum,
her iktidar borsanın desteğini hissetmek ister, her gün tv de borsa şu kadar düştü bunu duymak elbette istemez, hele böyle zamanlarda enflasyon azmış, faiz almış yürümüşken,..
şahsım 2018 den bu yana bunu hem hissediyor ve hem de gözlemliyorum, bir zamanlar Bulum yorumcuları özellikle radyosunda bundan çok yakınıyordu, özellikle algoritmik tradesin den,..
naci ağbal sonrasında yabancılar tüydüğünde, banka hisselerinde de ağırlıklar da elde edildi,...şimdi bu bir süredir x bankın, xu100 ve xu030 üstüne tekrar çıkışıyla dengelenmeye başladı,
ama devlet destekli defans sürecek, öyle görünüyor,...
Sadece açığa satış izni olacak diye yabancı gelmez zaten onların izni var. Faizler Avrupa ve ABD ile rekabet edecek seviyeye düşmeden ya da kur fırlama dan borsaya yabancı girişi olmaz.