Türkiye borsa tarihi gibisiniz sayın Arpacı, ben 37 yaşındayım 2001 den beri borsada işlem yapıyorum. Yanınızda dünkü çocuk sayılırım. :)
Printable View
Melih abi hala buralardamisin.
Bilanco ederi 11-12 tl.....ytd
Sayın REX,
görüşlerine saygı duyuyoruz, not ettik.
Alım ilgisi olmayan spek kağıtları na girmeli. Yalnız operasyon da yapılmamış olmalı.
Bence sarky dahil hepsi hep bana kağıdı! Güncel genel tarz bu benim görüşüm.
Ama bahsettiğim şekilde kağıt bulmakta zor. Çünkü o tip kağıtlar son bir yıllık süreçte yapacagını yaptı ve onlar bile aynı hep bana taktigini uyguluyirlar hemde çok acımasızca! Tek bir iyi yanları var belli bir zirve dipleri var oradan aşağı inmiyorlar. İyide ,Kaybetmeyeyimde kazanmazsam kazanmayayım diyede kağıt alınmazki. Ancak 10 günlük tradelerde spekle paralel hareket edebilirsen % 10 gibi kazanabilirsin. Ama oradada risk var o strese dayanabilmek gerekir. Spekler zaten tüm bunları bilerek oyunu kuruyorlar.
Sarkuysan ın tek bir cazip tarafı var diger trend yapan kağıtlara göre yıllık bazda % 160prim yapmış olması. Eskiden olsaydı bu zirve olarak kabul edilirdi fakat güncel tarza göre göreceli olarak % 20 gibi bir şey..
Esas sorun Dolaşımdaki payları. Konya ve karton dolaşımda %15/20 var. o da üç beş kişinin elinde. Sermayeleri de zaten çok küçük.
Hatırlıyormusun QNBFB nin piyasa değeri tüm borsa şirketlerinin değerinden daha fazlaydı.
Şimdi bile 32 milyar dolar. Peki Dolaşımdaki pay ne? %0.12 . Binde 12.
Sarkunun %100 ü halka açık %80 dolaşımda neyi neyle kıyaslıyorsun.
Dolaşımdaki üç beş kağıdı al, sen bana sat ben sana ... Oh ne ala piyasa değeri....
Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku
Yerli arabanin parcasini urettiginde goruselim...boyle bir olasilik var..dmsas?????? benim cok guvendigim sirket....onun icin sattigim hisseler asels cemts algyo selec isdmr..onun haricinde %45 ihracat yapan sirket...oto yedek parcasi uretiyor..benim maliyet cok asagida bu donem pek hareket yok hissede olu topragi var oda bir gercek...pandemi sureci cok etkiledi sirketi..
koçari
Dünkü hengamede atlamışım!
sattığınız hisselere bakın bir de satıpta geçtiğiniz hisseye bakın ne diyeyim?
Sayın REX alınmasın
Satıpda almayı tercih ettiği hisseyi almakla doğru yapmıştır diyorsanız söylediklerini dikkate alın, tabi sattığı fiyatları da bilmek lazım bildiğim seleci ilk kalkışında sattığıdır 11 ler de falan...!
Haklısınız abi.
Yalnız tamamı halka açık koca firmada 20 milyon lota yakın 9 ortalamayla işlem görmüşken ertesi günkü taban fiyatına kadar neden bastılar?
yada kim becerebildi bu işi diye sorayım.
çöp hisselerde bunu yapamıyorlar desem abartmış olmam.
etmeyeceği bir fiyat değil pahalı değil ki altın vuruş yaptılar diyeyim.
Piyasa Değeri(USD)96.571.005 Piyasa Değeri(TL)754.779.661 Özsermaye(TL)*19.425.791 Sermaye(TL)58.967.161 Net Kar(TL)-3.058.318
tamam haklısınız
uyduruk firmalarda oluşan fiyatlarla mukayese yapmak saçmalık
bu firma yılda 70 milyon ciro yapıyor
hadi biliyoruz ve diyoruz ki hissede vurgun yaptılar
aylardır düşemiyor.
yarın sarky'u tavandan alsalar bile adamlar karlı.
yazdığın şey sarkuyu ilgilendiriyor
uzatmayacağım.
Tavandan girenler için diyorum, bu tip kağıtlar seriye bağlamadan önce bôyle sert düşebiliyor sonra hemen kısa sürede toparlıyor. Bu olursa iyi. Yok gündemdeki düşüşe trade yapma ise işte o zaman kötü..
bu bikaç hafta eğer çok salmazsa daha çok konuşulacak bir yola girdi bence sarky...
teknik olarak bir sıçrama var, hacim de yüksek...
çok salıp desteklere tutunamazsa çok bekletir de,salmazsa iyi olabilir...ytd
İnvesting de yazdıklarıma burada devam edeyim, 8.60 a geldiğinde olumlu durumda kapanış 8.85, olumsuzda karanlık demiştim. Şimdi de yarın için, olumlu durumda 8,70, olumsuz durumda 7.75 kapanış.
aşağıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmadığı gibi bir yerlerden edinilmiş bilgi değil tahmindir.
yükselişlerde şirket defter değeri, fiyat kazanç oranı, piyasa karşılaştırmalı değerler, beklenti, karlılık, vs bağlantısı kalmıyor.
sosyal medyada pazarlama ve patronla işbirliği yapan grup hareketleri hisseleri makul olmayan değerlere çok rahat taşıyorlar. balonlar havada şimdilik uçuyor. ortam bozulduğunda patlayan balonların verdiği zarar nelere mal olacak göreceğiz. yanılıyor olmayı dilerim.yüksek devalüasyon, yüksek enflasyon ve yüksek faiz tl varlık değerlerini aşındırdığı için borsa varlıkları yükseltilerek dengelenme sağlanıyor. bu ne kadar gerçekçi.
sarkuysanda bedelsiz öncesi ve sonrası fiyat hareketlerinde birilerinin oynadığı spk cezasıyla ortaya çıktı. bir süredir yönetimden hisse bildirimi gelmezken genel müdürden alım haberi geldi ve uçuş başladı. tesadüf mü? herkes yatırımcı mı kumarbaz mı ona göre pozisyonunu belirlesin derim. uzun yılların yatırımcılarının yazdıklarını okudukça yatırımcılık zavallılıkmı acaba diye düşündürsede uzun yatırımcılıkta zaman kaybettirir belki sermayeyi değil..herkese bol kazançlar..
Misafirlerimiz çoğalmış
Akıl verenler artmış
Uzun vadeciler laf eden balboalar gelmiş
Teknikciler belirmiş
Hoş geldiler efendim hoş geldiler
Giderler mi
Giderler
Gidenler gibi.
Ben kayboldum
Mart da görüşürüz.
Hoşcakalın..
Eğer ayılar çökmezse güzel kapanış olsun inşallah.
Trade değil sağlam bir tahta yapıcı olursa güzel kapanır. Alış satış durumu iyi fakat hafif oynaklık var.
"Herkes senin gibi olursa sen de herkes gibi olursun"
Sarkusyan sana ne oldu, sen böyle hareketler yapmazdın, seni diğerlerinden ayıran özelliğin "sigorta" gibi sağlam ve istikrarlı yükselmendi, trade imkanı vermen ve günlükçülere alan açman beni şaşırtıyor.
Genel trend devrede gibi; Malları çok kıymetlendi. SARKY değil genel tarz bu. Artık mecbur bunada razı olucaz. Yedirtmezse yedirtmesinde yeterki yön yukarı olsun.
Dün rtalb dan sarky a geçmekle tersemi düstük diyordum bu gün de tam da yapmam gerekeni tam zamanında yapmışım diyorum. Maşallah rtalb aynen düşüşe tradeye devam ediyor hiç değişecek gibi görünmüyor ! İnşallah sarky da akşama kötü sürpriz yapmazsa çok iyi olur.
Satış/alış dengesi bozuldu malesef. Bakalım geri salacakmı yoksa sabit tutacakmı ?
Artık ne olacağına dair tutunacak bir veri yok. Orta yerde bir fiyatta trade görüntüsü var. Yani her an her şey olabilir. Aşağıyada salmıyor. Bir alış öne geçiyor bir satış.
Son şans. 8.45 aşağı salmaz inşallah. Yoksa göstere göstere ele vermiş olur.
8.35 valla buradan toparlarsa kağıda bir baba yiğit sahip çıktı derim..
At yarışı yorumuna döndü :) şöyle oldu böyle oldu, bu olursa şu olur demeniz algı yaratabilir ve etkileyebilir. Bırakınız kendi haline 7.5 de olsa bizim malımız bizim 9 olsa da bizim. bu forum da anlık işlemci yok fazla, düşecek diye kimse kaçmaz, tren kalkıyor diye de kimse atlamaz. Yazdıklarınız sanki kuşlu site ve dinvesting için daha uygun :)
Sarky topigi bu tanimak lazim.yeni gelenler bilmiyor tabii.
Şu kadarını söyleyeyim, 98 yılında borsaya ilk girdiğimde 3 bin TL ile yatırım yaparken ve bunu defalarca söylemişken forumda Nikimden dolayı isim benzerliğinden ve söylediğin 5-6 kağıtta tutunca tüm forum bana inanmadı tuttu lar sen anlattığın kişi değilsin ee kimim işte şu büyük spekülatörsün. ! Yahu o değilim vallahi dediğim gibiyim. Sonra para karşılığı tüyo talepleri falan. Az daha şeytana uyacaktım! İyiki uymamışım.. beyse oara falan gerek yok şu hisse iyi prim yapabilir dedim. O hissede ertesi gün % 10 yapıp geri geldi. Başladılar hakarete, tehtide..
İşte son olarak büyük prim yapan kağıtlarda baş yorumcu idim. Gördüğüm şey şu,; Şener Şen in Namuslu filmi ile Rahmetli Kemal Sunal'ın Zübük filmi.
Yani kolay zengin olma için kendi dolandırıcısını yaratma, nankörlük, fesatlık, narsistlik..
Size insan gibi efendi gibi soru sordum iplemez ayaklarına yattınız! Şimdi ne anlatıyorsunuz, ne konuşuyorsunuz?! Bende kendimce takılıyorum. Hem sorduğum sorulara niye yanıt vermedinizde şu anda kendinizle çelışen tenkitler yapıyorsunuz?! Niye niye bir söyleyin bakalım ?!
Sayın ezelbayraktar, neye kızdın bilmiyorum. Ama o kadar çok görüş bildiriyorsun ki şahsen ben hepsini bir çırpıda okuyup anlayıp yorumlayamıyorum.
Biz uzun yıllar bu kağıda bağlanmış, azar azar artıran sakin bir yükselişe razı olmuş kişileriz.
Tabii biz de heyecan aradığımız zaman başka kağıtlarda oynuyoruz. Al sat yapıyoruz. Çorbacılı yaptığımız oluyor.
Ama bunlar sarku ya uygun değil. Torunlarımız için sarku aldık attık, ya da tarla aldık bekliyoruz imar geçsin arsa olsun diye.
İşte böyle.
Bol kazançlar diliyorum.
Mademki bana cevap vermeye tenezzül etmiyorsunuz, kendi tarzınızda var eyvallah.. o zaman beni kendi halime bırakın. İlla benim tarzımlada ilgilenecek birileri olacaktır. Benim yazdıklarımda her şey açık anlaşılmayacak bir şey yok. Benim tarzım en etkili tarzdır makro mikro her türlü olasılığı düşün ona göre karar ver.. tarzım bu.. Kaldıki temel bir şeyler sordum ilgilenmediğiniz için yanıtsız kaldı. Ne yapayım yalvaracak halim yok.. olan oluyor zaten..
Ne dediğinizi anlayamıyoruz, lisan farklı bir soru sormamışsınız yazdıklarınıza baktım, gözden kaçtıysa tekrar sorun. kendi kendinize anlatıyorsunuz. kendimizle çelişen tenkitler yapmıyoruz. kendi kendimize de konuşmuyoruz. Bağzılarımız almış hissesine güveniyor al sata girmiyor. Kimilerimiz ben gibi alıyor satıyor. Ama senin gibi hisse yönü tayin etmeye çalışmıyor. Dikkat et yazdıkların cezalık olabilir.
Bir de en son niye böbürlenme yada hikaye anlatma derdine girdiniz anlamadım. kötü birşey demedik sadece yanlış hedef kitleye oynuyorsunuz.
1- tenezzül etme konusu burdaki arkadaşlara hiç yakışmaz. (bu kanaatin çok yanlış)
2- bu formda kimse kimseye karışmaz, zaten kendi halindesin.
3- tarzın da kendi bileceğin birşey.
4-kimseyi tenkit ettiğimiz de yok. Biz biliyoruz ki borsada onlarca oyun tarzı var.
5-aradım ama ne sorduğunu bulamadım tekrarlarsan ve bildiğimiz bişeyse mennuniyetle cevaplarız.