195 kapatır ytd
LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
195 kapatır ytd
Spk 45 iş gününde karar vermesi gerekiyor .. haber yakındır
45 iş gunu gecti benim bildigim
[IMG]https://i.hizliresim.com/2rzdR2.png[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/4PyAn7.png[/IMG]
Anadolu grubu migros un %10 luk pay alım opsiyonunu 30.2 tl den kullandı..
Migros un % 50 sine hakim oldu...
Operasyon tüm hızıyla devam ediyor...
Migros 7 martta spk ya çağrı muafiyeti başvurusunda bulunmuş, eğer yasal süre 45 gün ise 22 nisanda bu sürenin dolmuş olması gerekiyor, bilgisi olan var mı?
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer çağrı muafiyeti reddedilirse ve özsermaye yöntemi ile değerlendirilip migros ile kipa birleşirse migrosun değeri en az %50 artmaz mı? Efendi beyin yaptığı hesapta 1 kipa 0.75 migros hissesine denk geliyordu, şu an migros 22 tl kipa ile birleşince bi 11 tl daha gelir ve 33 tl olur, özsermaye ciro kar varlıklarda artacağına göre.. Yani 1 kipa 24 tl eder.. Bu mantığım doğru mudur acaba?
Akşam birçok yorum yapılmış. Bu hafta bizi ne bekliyor peki?
SM-A500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahtada baskı sanırım 😎
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açılışta ilk10 kademelerinde toplam 825 bin lot var
Hergün böyle başlıyor sonra dolduruyorlar kademeleri
Umarım bugün farklı olur 😀
Ben begenmiyorum dunden beri, gidecek tahta goruntusu yok. Umarım yanılırım
Öyle göstermeye çalıştıkları bariz
Gidecek tahta görüntüsü varsa hemen gireyim o tahtaya 1 milyon nakite
Borsa burası hikayeleri olan tahtalar hep iyidir, derinlikte iyidir
kipa tahtasının forumuna son yılda epey arkadaş girdi çıktı bilen bilir genel kurula katılanlarda bilir
Mutlaka yazılıyorsa birşeyler arkasında bir somut fikir olmalı
Yoksa yazmak kolay
Birde tahtaya uzun mu kısamı baktığınızda önemi çok
Kısada bir günlük trader ler var ya da 1-2 gün girip çıkanlar gibi
Onlar zaten her tahta da olabilirler cebine biraz kar koyup giderler
Asıl bence hissedarlar var kağıdın temel ve teknik analizine özkaynaklarına güvenerek yatırım yapan
Konumunuz migros kipa birleşme umudu ve ortada olan rakamlar var
Ha bugün olmaz haftaya gelecek ay yada 2018
Beklemeye hazırsanız sorun yok
patron migrostaki hissesini artırıyormuş . para var demekki 500 milyonluk hisseyi artırıyor
Dün seni sattım. Kilere gittim. Şimdi geri geldim
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abiler kendilerine 1.98 1.97 satarken birden tahtada 1.99 ve 2.00 dan 800. Kusur bin lot mal alındı
Bakalım bı hareketin devamı var mı
Gel gel mi ? Dökme mi ?
Hareketleri hep birlikte izliyoruz. Bu aynı zamanda ders gibi.
Dökecekleri pek bir şeyleri kaldığını sanmıyorum perşembe cuma spk bülteni yakın
Hep birlikte göreceğiz
Cuma akşamı spk seni bekliyorum..
Burda ky kalmamış galiba dökülenler dökülmüş sanırım, yoksa bu kadar hikayesi olan hisse böyle boş kalmazdı
Borsada ne kağıtlarda para kaybetmişizdir hepimiz.Kıpa bunlardan biri olabilir.Ancak G.menkul değerlemelerinden ve sahip değiştirdikten sonraMigros çatısı altında Güzel günler olacak gibi..Migros dikkat ederseniz haftada birkaç gün tam sayfa Kipa reklamları çıkmaktadır...Gıda herzaman ış yapan sektör.ramazan ile birlikte cirolarda artacaktır...Artan özkaynakla beraber bilançoda düzelmeye başlayınca fiyat nerelerde olur tahmin yapamıyorum.
Bu kağıdı artık burada tutamıyacaklarını kendileride pekiyi biliyorlar
Yoksa önceki aylarda yaptıkları gibi aşağıya basıp alttan alabilirlerdi.
Kimse kağıdını kaybetmesin bence d*****n kuyruğunu kopmasına az kaldı
SPK Birleşme İşlemlerine ilişkin Esaslar Tebliği Seri1,No 31 madde 5 e göre
Birleşmeye esas alınacak mali tabloların tarihi ile birleşme sözleşmesinin nihai olarak onaylanacağı genek kurul toplantı tarihi arasındaki süre 6 ayı aşamaz.
Bu durumda eğer Kipa Migros BİRLEŞMEsinden bahsedeceksek bunu en geç Ağustos sonunda sonuçlanması gerekiyor. Mali tabloyu esas alan tarih 28 Şubat. Demek ki olası birleşme genelkurulu için son tarih 28 Ağustos... Bu maksimum en uzun süre...
Sizin yazdıklarınıza göre tarihi bir olaya şahit olabiliriz belki de içinde yer alabiliriz, Ağustos a az kaldı ki son günü ağustos, inşallah birleşme olur ve özsermaye değerlendirme yöntemiyle yapılır..
Migros eğer Kipayı bünyesine katma konusunda kararlıysa yukarlarda bahsettiğim gibi iki seçenek var. Ya hisseleri devralacak yada birleşecek. Devralması için varlık değer artışı olan 870 milyonu temin etmesi gerekir. Şu an Migros borç batağında, zaten 650 milyon EURO açık pozisyonu varken kredi alamaz, ortaklarından bedelli isteyebilir o da en az 5 bedelli eder. Bu yüzden hisse devri mümkün görünmüyor Migros bu farkı ödeyip hisseyi devralamaz, kaynakları buna müsait değil.
Mantıklı olan birleşme...
Birleşmenin de şartlarını önceden paylaştım, tek olasılık var o da ÖZKAYNAK YÖNTEMİ....
Sayın efendi öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkürler
Migros 2016 genel kurulunda sorulan
# Kipa yı deviralınması tamamlandı
# gayrimenkullerin yeniden değerlendirmesi tesco ya ödememizi etkilemez
Gibi migros genel müdürünün cevaplar var genel kurul tutanaklarında
Migros kurumsal web sitesinde migros ticaret 2016 genel kurul genel kurul tutanaklarını inceleyiniz mi acaba
Bana çok anlamsız geldi cevaplar
Tesco nunn%95.5 ini eski değerleme fiyatıyla aldı, trscoya zaten ödeme yaptı, borsada işlem gören %4,5 lik kısmı neye göre alacak? Ortada yeniden değerleme var ve bu bilanço da gözüktü, ha istese hiç bir işlem yapmayabilir mi? Orasını bikemiyorum
jo in .me/733-975-885
Tahtayı çok sıkıyorlar haşlamalar .. inat da bir muradtır
çağrı muafiyeti red olursa çağrı yoluyla alacak migrosun çağrıyı nasıl yapacağı bilinmiyor zorunlu çağrı derse herkes katılmak zorunda ondan sonrada hisse kapanır çağrı isteğe bağlı derse isteyen çağrı fiyatına satar satmaz hisse halka açıklıgı devam eder olası fiyatta aşagı yukarı belli 2.küsür çağrı fiyatı belirlemede bakılan unsurlarda en yüksek çıkanı son 6 aylık olan fiyat
2.14 son 6 aylık en yüksek fiyat, yani yeniden değerlemenin herhanhi bir etkisi olmayacak mı diyorsunuz
Çağrı için muhafiyet gerekçesi ortadan kalkmıştır bu bir...
İkincisi çağrıdan kaçış mümkün değildir çünkü ortaklık yapısı değişiyor...
Çağrının oluşması için öncelikle hisse devri olacaksa eğer bunun fiyatının ortaya çıkması ve nihai olarak sonuçlanması gerekir.
Birleşme olacaksa birleşme oranı ve bu orana göre Migrosun fiyatına göre çagrı fiyatı oluşur... Misal 5 Kipaya 1 Migros düşecekse çağrı fiyatı 4.8, 2Kipaya 1 Migros düşecekse çağrı fiyatı 12 lira olur...
Hukuken süreç henüz tamamlanmamıştır.
SPK dopğal olarak sürecin bitmesini bekleyecektir.
Kafayı şimdilik çağrıya değil bu işin hangi yöntemle sonuçlanacağına yorun...
Çağrı da olsa katılmak zorunda değilsiniz, siz yine Kipa'nın ortağısınız ve o gayrimenkullerin %4.5 ortağısınız...
Efendi bey peki bu süreç nasıl olacak? Eski yazdıklarınızı okudum yazdıklarınız gayet mantıklı geldi bilgileriniz için çok çok teşekkürler, fakat süreç sanki biraz muallakta gibi, çünkü birleşme olması demek borsa tarihinde belki görülmemiş bir fiyat sıçraması anlamına geliyor ve bunun migrosuda hesaba katarsak bu sıçrama daha da artıyor, kipa birleşmesi migrosun değerini %50 arttırıyor+cirosunu arttırıyor vs vs.. Özsermayeye baktığımızda 1 kipa 0.75 migros demek vs vs, bunlar kanunen olmak zorunda olan bir süreç mi yoksa hiçbiri gerçekleşmeden 2.14 ü bize verip gönderecekler mi? Biraz dağınık yazdım kusura bakmayın ama süreci tek m parça halinde ihtimalleriyle beraber yazarsanız çok büyük sevaba girersiniz zira eski yazdıklarınızı parça parça okuyunca ortaya min 16 max 22 tl lik bir kipa fiyatı çıkıyor..
2.14 ü nereden çıkartınız bilmiyorum bu piyasada keriz sirkelemesi için çıkartılan dedikodu...
Siz satmadıkça ve olası çağrıya vermedikçe hissenizi kimse elinizden alamaz...
Kipa da sizin, içindeki gayrimenkuller de orada duruyor bunlar öncelikle sizin. Migros gayrimenkulleri satmak isterse parası önce Kipanın kasasına girecek, bir kaybınız yok....Migros Kipanın kasasından o olası varlık satışından doğan karı almak için Kipanın temettü verip Migrosun da sizin gibi temettü yolu ile parayı tahsil etmesi gerekecek.
Her şartta haklarınız saklı kafanız rahat olsun...
Teşekkürler efendi bey inşallah bu süreçten karlı bir şekilde çıkarız