10un üzerinde hisse için aynı mesajı atmışsınız. Bir nedeni var mı?
Printable View
Bu seviyeler iyimi alınırmı buralardan
Geçmişte alıp satmıştım. Büyük zararım olmuştu
geçmiş geleceğin aynasıdır.
bu hisseye bulaşılmaz 2 tl'ye düşmeden
Pzt bulasacagim gibi... 2.7 alıp 3 lerde sattiysam o zaman da uygun gelmişse, yüzde yirmi aşağısı da daha uygun geliyor bana... İns. yatırımcıların kabir azabı biter ben de sağlam kar ile çıkarım.. atalım zarimizi bakalım ne olacak.. iki üç ay bekleriz...Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geliri dolar cinsinden
Tek motivasyonu geçen sene iptal edilen enerji şirketinin halka arzının bu sene yapılması beklentisidir.Arzın iptal edilmesi de enteresan... şartlar uygun olmasığı için iptal edildi.. denildi.Halbuki geçen sene neredeyse halka arz olmayan şirket kalmadı..Muhtemelen şirketin hakim ortakları borsadaki fiyatlamayı da belirliyor.Eğer arz olacaksa ilgilenmekte fayda var.Ancak uzatılan havuç ise sür eşeğini Niğdeye...
Halka arz olursa Ekime ..olmazsa ....Kasıma.
Bütün demir Çelik hisseleri giderken bu neden hiç katılmıyor bir bilgisi olan var mı paylaşabilir mi bizimle
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hatırladığım 300 -400 mılyon usd borcu vardı
Kallavi bir kur zararı gelebılır beklentısı hisseyi süründürüyor
Merhabalar İzmir Demir Çelik de ciddi manada geride kalan şirketlerden, kısaca gördüklerimi paylaşayım.
Şirketin piyasa değeri 260 Milyon dolar. Net 330 Milyon dolar 3. ceyrek sonu borçu varmış.
1.2 Milyon ton Çelik üretim kapasitesi var. Böyle bir kapasite kurulumu milyar dolar seviyesini bulur.
Şirketin Egegübre'ye para basan limanına komşu limanı ve 3 tane gemisi var ama mütevazi bir geliri olmuş buradan.
Alarkonun Cenal santrali gibi İthal kömür ile çalışan 350 mw güçünde santrali var. Mevcut elektrik fiyatlarıyla tam kapasite çalışıyor ve ceyreklik 20 milyon dolar kazanç çok rahat elde edebilir.
Bedelli ile 2021 de şirket kasasına ciddi nakit sokmuşlar ve borçlarda azalma sağlanmış.. 75 milyon dolarlık kapasite artış yatırımı yapıyor.
Rüzgar şirketin arkasından esiyor
Çelik deki kar marjları mükemmel. 4. ve 1. ceyrek iyi gelecek.,
Gemileri olması ciddi avantaj, navlun fiyatları tavanlarda geziyor.
İthal kömür santrali hiç olmadığı kadar kar ediyor. Bu santral sermayesine para sokulmuş, halka arz yeniden gündeme gelebilir.
Bu rüzgar ile 100 Milyon dolara ulaşan esas faaliyet karı 150 milyon dolara ulaşabilir. Ciddi borçlu olması, borçların kısa vadeli olması faiz artısına duyarlılığını arttırıyor. Bu dönem toplar, borçu azaltırsa ki rüzgar arkasında apayrı bir şirket görebiliriz. Bu dönem toplamazsa böyle dönem bir daha zor gelir.
Selamlar Saygılar
Emeğini sağlık.cok güzel anlatmışsin. Arkadaşım
Vergi dairesi zararı 430 milyon TL gelmiş , konsolide bilançosu nasıl gelir, tahmin yürütebilecek arkadaşlar varmı.
Ben dahil ky kökten 1.5 yıldır zararda bekliyoruz hiç bir gelişme yok, olmayacak gibi duruyor, herhalde bizden çaldığı paralar ile yeniden bir bedelli yapacak piyasa onu bekliyor, alinterimizi çaldılar resmen
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konsolide bilançoda da zarar gelmesi beklenir normal şartlarda.
Borsada satılabilire dönüştürme haberleri ve sermaye üst tavanının artırılması biraz ürküttü yatırımcısını.
Amaç baskı kurmaksa doğru hamleler yapmışlar.
Henüz geçen yıl yüzde 300 bedelliye katılmış bir hissedar korkar bu hamlelerden.
Hisse pandemi öncesi fiyatlara dönmüş inanması güç.
Son Üç yıllık grafige bakınca sanki çanak oluşturmak istiyor gibi grafik okuyabilen biri yorum yaparmı?
https://www.borsagundem.com/haber/iz...irligi/1646463
Sayın ortaklar, acaba senedimizin önünü tıkayan haber bu olabilirmi. Bu konuda başkaca bilgisi olanlar lütfen paylaşımda bulunsunlar.
Şahin Koç grubu, İş bankasından, % 58,13 hisseyi, 2006 yılında almıştı.
Sonraki yıllarda, Şahinler (Halil, Nuri, Serkan, Selim) Ahmet Baştuğ ve Koçlar (Mahmut Koç, Adil Koç) borsadan kalan hisseleri topladılar. Payları % 94'e kadar çıkmıştı.
Halka açıklığı % 6'ya kadar düşmüştü.
Yanlış yatırımlar, İş bankası zamanındaki Odtü mezunu nitelikli personelin kaçması, Çukurova ve Sütçü İmam mezunu niteliksiz personelin doluşması, vs. ile işler kötüye gitti.
Kömür santralı kurdular ya. Hemde 350 milyon $ borçla.
Kömür fiyatları malum.
Üstelik bu santral, Eski, Yeni Foça'nın, Aliağa'nın içine etti.
Bütün demir çelik sektörünün matbaa gibi para bastığı bir dönemde, şirketi zarar ettirmeyi başardılar.
Geçen sene, sermayeyi 375 milyon TL'den 1,5 milyar TL'ye çıkarırken, beş paraları yoktu.
Gelsin bedelli.
Yüksek fiyattan ellerindeki hisseleri küçük yatırımcıya kakaladılar.
Ellerinde kaldı sadece % 58,13 (İş bankasından aldıkları)
Sanırım, onların 60,000,00 TL olan kısmını borsada satacaklar.
Bu haberden anladığım bu.
%50'nin gene üstünde olacaklar.
Büyük ihtimal gene bedelli hazırlığındalar.
İskenderunlu kömürcüye, böyle bir tesisi verirsen, sonu böyle olur.
https://www.borsagundem.com/haber/iz...irligi/1646463
Sayın İzmut burada yazılı rakamlar çok farklı. Benim anlayamadığım bir hesap durumumu var.
''Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır:''
Satışa konu pay ünvanı.... Yatırımcının adı soyadı ÜNVANI.... Nominal tutar (TL)
İzmir Demir çelik Sanayi AŞ..... Şahin KOÇ Çelik sanayi AŞ.... 60 000 000 000
Acaba satışa konu senet bedeli 60 000 000 000 / 1000 = 6 000 000 TL. olabilirmi
Operasyon yapmadan o kadar hisseyi nasıl satacak
Bakalım ne dümenler çevirecek
Aynen yukarı yapmalı 60 milyon luk işlem hareket gerektirir
Bi düzenli yukarı gidemiyor ne kadar beceriksiz bi spek var yaaa
17 Mayıs 2022 tarihinde yapılacağı ilan edilen Olağan Genel Kurulun Gündem Maddeleri 6. Maddesi: (6 - Şirketin mevcut kayıtlı sermaye tavanının 1.500.000.000,00 TL'den 5.000.000.000,00 TL'ye çıkarılmasına ve kayıtlı sermaye tavanı süresinin 2022-2026 olacak şekilde güncellenmesine ilişkin Şirket Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye" başlıklı 6. maddesi değişikliğinin Genel Kurul'un onayına sunulması) şeklinde.
Şimdi cahilliğimi mazur görün lütfen:
1. Eğer Genel Kurulda kabul edilirse %333 sermaye artırımı yapılaca;
2. Bedelsiz yapılırsa şirkete para girişi imkanı olmaz, beklentiler yine bedelli sermaye artırımı şeklinde;
3. 1 lot nominal değeri 1TL ise;
4. Hissenin bugünkü 1 lot borsa değeri 2.66 TL. %333 bölünürse, 1 Lot değeri 80 kuruş olacak. Borsada 80 kuruş olan 1 lot hisseye, Şirketin 1 lot nominal değerden yapacağı sermaye artırımına kim 1 TL öder ki?
5. Bilmediğim veya anlamadığım başka bir şey varsa lütfen yardımcı olun.
6. Eğer yukarıda yazdıklarımda bir yanlış değerlendirme yoksa: Bu hisse belirli bir değere gelmeden (minimum 3.33 ki bu bile yetmez) sermaye artırımı yapılamaz;
7. Öyle ise hissenin değeri sermaye artırımına kadar en az %50 artması gerekiyor denilebilir mi?
Aslında dolardaki duruma göre bilanço sağlamlığı için bir miktar bedelli güzel olabilir.
bu adamlar nasıl ölecek paramızı çöp ettiler patronlar sizden bahsediyorm
...sız yap bi taban yakışır sana....
İzmir Demir çeliğin kendini boş verin sadece iştiraki olan enerji şirketini CANTE ile kıyaslarsanız kapasitesi 350 Mw ve CANTE 340 Mw.
CANTE piyasa değeri yaklaşık 24 milyar.
Her geçen gün de kömürden elektrik üreten şirketlerin değeri artıyor. Muhtemelen bu kış bunu daha fazla göreceğiz. Bu şirket Demir Çelik şirketinden çok elektrik üretim şirketi bence. Bir de özel liman var. Ayrıca başka bir Demir Çelik üretimi yapan iştiraki daha var.
İz enerji de o değerlerde kabul edilse sadece iz enerjinin üzerinden izmdc değerlesek hisse başına 16 lira eder.
Bir yerde bir sorun var ama nerede bilemiyorum. Gizli bir hazine mi yoksa bir hayal mi? Temel analiz yapacak birileri yok mu? Bu konuda bir fikir alsak.
patron, bize hisseyi öyle soktun ki, 48 yaşındayım mezara kadar veya batarsa satarım başka şekilde ancak 30 rakamlara gelmeden satmayı düşünmüyorum.nasıl olsa akraba olduk...
Bunlar DEMİR işinide bıraktı galiba
Süzme yağ süzüyorlar galiba
2.94 2.82 destekleri önemli haftalıklar olası düzeltme sonrası buranın çok kalabalık olabileceği izlemını veriyor.. Inşallah o zaman malsız çulsuz yakalanmayız..not (altta 2.56 - 64 aralığıda mevcut)
Herkese selam. Buradan sadece tecrübemi ve buna dayanarak öngörümü söyliycem , yatırım tavsiyesi değildir ! 1.Borsa son 2 yıldır uzun zaman etmemiş ve beklemiş hisseleri anormal derecede yükselterek fiyatlıyornve sanki bekledikleri yılların acısını çıkartıyorlar. 2. Her hissede olduğu gibi burada da sürekli hisseyi kötüleyen ve algı yapmaya çalışan insanlar var ve art niyetli olanları Allah'a havale ediyorum. 3. Uzun zamandır kar açıklamayan Odaş aynı böyle baskılanıyordu ve kar açıkladıktan yaklaşık 1-2 ay içinde 1.30 TL den nerelere geldi. Zoren keza aynı şekilde ve İZMDC yıllardır kar açıklamamış ve şimdi açıklanan bir kar var , diğer demir çelikler zirvelerini zorluyor ve İZMDC direncini kırıp hacimlenerek bir hareket başlattı ! Algıcıları boşvererek ve sabırlı olarak güzel kazançlar elde edeceğimiz kanaatindeyim. Ayrıca bu hisse toplu ve bilen bilir hareket ettirmek istediklerinde çok sert hareket yapabilen bir hisse. Eski zirvelerini deneyecektir diye düşünüyorum. Herkese bol kazançlar dilerim.İyi geceler...
Teşekkür ederim, güzel açıklamalarınız için.
Bende 2.90 3.10 aralığında hisseye girmiş oldum.
Bu enerji şirketi halka arz için beklentileriniz nedir acaba? Tek korkutan borcu. Bu sorununa halka arz ile aşabilir ler mi?
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bunları finansçı arkadaşlar daha iyi analiz ederler. Benim 24 yıllık borsa tecrübeme dayanarak söyleyebilecegim , borsadaki her tahtanın belli başlı sahipleri var ve ne yapmak istiyorlarsa hissede onu yapıyorlar , gerisi hikaye. Fakat yıllarca hisseleri elinde tutan bu güçlü kişiler , o hisselerde kaybettiği zamanında , paralarının orada bekleme maliyetlerinide , enflasyon farklarınıda ve karlarınıda üzerine koyarak , hisseyi yükseltmeye başladıklarında hepsini çıkartıyorlar ama bunu farkedebilecek herkese yedirmiyorlar bu pastadan ! Sert hareketlerle korkutuyorlar , sitelerde algı yapıyorlar , bazen teknikçilerin bile çizimlerini bozuyorlar ve insanlara sattırmaya çalışıyorlar !! Sadece benim son 2 senedir gördüğüm borsadaki hareketler ve banada algıcıların kaçırttığı benzer iki hisse fikirlerimi iyice netleştirdi. Kimseye yatırım tavsiyesi veremem fakat bekleyip sabretmeyen kimseye para kazandırmıyorlar borsada emin olabilirsiniz. Saygılar...