Zoren i kactan aldın.Beklenti/tahminin nedir bunda ortak?
Printable View
Zoren i kactan aldın.Beklenti/tahminin nedir bunda ortak?
Son günlerdeki emeklilik fonlarının alımı dikkatimi çekti
Bana göre yabancılardansa (citi-deuts.) fon alımı daha iyi
Çünkü emeklilik fonları aldıklarını uzun süre taşıyorlar.
Bugünün takasında 3.5 milyon emeklilik fon alımı var.
Takasta yarın ise 1- 1.4 milyon arası emek. fon alımı görünecek gibi
Önünde çok zorlu bir 1.24 (Ema 50) direnci var.
1.24 üzeri günlük kapanışlar olumlu - orta vade için
Ancak 1.24 direnci varken kısa vade verilen yatırım tavsiyesi şaşırtıcı doğrusu.
Ayrıca endeks 99.300 seviyesi ciddi bir direnç olarak karşımıza çıkacak, bu seviyeye yakın bir realizasyon görmemiz çok olası.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar
Emeklilik fonları malı tutmuyor gibi
Cuma takasindan -4 milyon civarı emeklilik fon satışı görülmesi muhtemel ...
Yabancının çoğunluğu çıktı
Kuvvetli mal alıp taşıyacak biri lazım
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de merak ediyorum:)
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim, umarım bu iştirak satış gelirinin katkısı olmuştur
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Koronovirüs nedeniyle zirve öncesi ortalamalarda hareket ediyorEnerji sektöründe ağırlığı olan , zorlu holdingden güç alan bir şirket............. bunları anlatmaya gerek herkesin bildiği şeyler.Zorenle ilgili ayrışma Türkiye çapında elektrikli araba şarj istasyonlarının kurulması ile ilgili gelişmeler ve şirketin atacağı adımlar daha önemli olacaktır.Yerli elektrikli araba yollara çıkmak için gün sayıyor.En önemli ayağı şarj istasyonları olacak .... Eğer şirket büyük oranda sorumluluk alırsa fiat 2018 zirvesinin üzerine doğru hareketlenecektir kanaatindeyim.Orta vade düşünenler için artıları olabilir.
(Kişisel düşünce ve tahminler)
2020 YEKDEM Maliyet öngörüsü açıklandı
Bir yıl önceye göre %46’lık artış oldu.(29aralık2019)
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2020 yılı için tedarik edilen birim enerji miktarı başına öngörülen YEKDEM maliyetlerini her ay için ayrı ayrı olmak üzere aşağıdaki gibi belirledi
https://i.hizliresim.com/aZrNsp.png
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2020 yılı YEKDEM maliyeti öngörülerinde revize yaptı.
Kurum tarafından Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan 26 Mart 2020 tarihli kurul kararı ile revize edilen rakamlar şu şekilde oldu;
https://i.hizliresim.com/5fj2wG.jpg
18 Nisan 2020 tarihli ve 31103 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 16 Nisan 2020 tarihli ve 9311 sayılı Kurul Kararı ile Nisan 2020 dönemi için öngörülen YEKDEM maliyeti 228,12 TL/MWh olarak revize edilmiştir.
Halka arz öncesi Zorene ve diğer yenilenebilir enerji üreticilerine YEKTEM bereketi yağıyor gibi..105 milyon dolar RES satışından da iyi kar yazarsa 1.çeyrek parlar..
Yekdem dışındaki enerji santrallerinin kullandığı yakıtların ithal olması ve Hazinede de döviz rezervinin sınırlı olması nedenleri ile bu revize fiyat artışlarını daha çok göreceğiz gibi, yeni doğacak yekdem bebek kısmeti ile geliyor herhalde.
Hiçbir yerde kâr tahmini bulamadım.. sizin tahminiz var mı?
10 gün içinde enerji şirketleri özellikle odaş , enjsa ciddi prim yaptılar, babası vestl 3-4 gün içinde %20 prim yaptı . zoren hala 1,30 geşsem mi geçmesem mi diye bekliyor. tam bir eziyet. forumda yazan bile yok.
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 03.04.2020
Bölünme Yöntemi İştirak Modeliyle Kısmi Bölünme
Bölünme Nedeniyle Yeni Kurulacak Ortaklığın/Ortaklıkların Unvanı Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ
Bölünme Nedeniyle Yeni Kurulacak Ortaklığın Faaliyet Konusu Jeotermal santraller de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydı ile her türlü yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı santraller kurmak, işletmek ve üretilen enerjinin mevzuata uygun olarak dağıtımı, satışını yapmak ve çeşitli şirketlerin kurulmasını temin etmek veya sermayelerine katılmak
Bölünme Nedeniyle Kurulacak Ortaklığın Sermaye Tutarı (TL) 1.045.000.000
Yeni Kurulacak Ortaklık İçin Borsa‘da İşlem Görme Başvurusu Yapılacak mı? Hayır
Para Birimi TRY
bununla ilgili spk başvuru 10/04/2020 tarihinde yapılmış. Ne zaman onaylanması açıklanır , bir de şirket üzerine nasıl bir etkisi olur görüşü olan var mı ?
kimse yorum yapmıyor demek ki küçük yatırımcı fazla girmiyor desem doğru demiş olurum
Hisse dipten tepkide cok güçsüź performans sergiledi. Yerimizi aldik bugün bakalim hayirlisiyla. Şubat ayinda 1,74 lerde alip satiyordum. Bu dönem bilanco iyi gelir mi arkadaşlar? Malum elektrik fiyatlari, dövizle satişlari. Zes tararinda istasyonlar kurulumlar devam mi acaba, 3 gün sokak yasaginda iyice dersimize calisalim bakalim.
Halka açıklığı%15 uzun zamandır yatırım yapıyor. Yıllardır 1 lira 2 lira arasında seyrediyor.. usd bazlı uygun aslında.. ama sabır isteyen bir hisse.. 1000 lot at kenara. Bekle
Zorlu rüzgarin sermayesi 58.000.000 tl ama bu sirket zorlu bilancosunda,satis amacli elde tutulan varliklar hesabiyla aktifte 607.708.000 tl ve pasifte (borçlari, yükümlülükleri) 404.963.000 tl ile degerlenmiş 31.12.2019 da.
Aradaki fark, zorlu ruzgarin degeri 202.745.000 tl oluyor. Yani denildigi gibi 58.000.000 tl gibi bisey sozkonusu degil. 5.02.2020 kap haberinde ise 105.000.000 usd satis bedeli (borclari dusuldukten sonra 43.241.791 usd) diyor.
5.02.2020 usd kuru: 5,97 x 43.241.791 = 258.153.492 tl.ye satilmis oldu.
Aktifimizde (borclari dusuldukten sonra ) 202.745.000 tl olan sirketi 258.153.492 tl ye satmis oldu yani 56.mio tl kar var
Ben boyle hesapladim, bilancolar aciklqndiginda dogrusunu goruruz elbet ama harunkahraman o gün o tweette yanlis hesap yapmis kesinlikle
Şimdi sizlerin 1.çeyrek kâr beklentiniz nedir peki?
Benim bir tahminim yok ama cirosu 2019/4.ceyrekte patlama yapmişti, 2020/1.ceyrekte de yuksek ciro bekliyorum.
bilanço ne zaman gelecek
Bugün Tümosan nın 12 aylık faaliyet raporunu okurken şirketin yeniden değerleme ile defter değerinin ciddi arttığını gördüm.
Halka arz edeceği şirketi bu defter değerleri ile halka etmez sanırım..yada eder mi?
Zorlu nun ise yaptığı yatırımları defter değerine yansıtmadığını dusunen veya fikri, bilgisi olan var mı?
Konu hakkinda zorluya ozel bir bilgim yok. Genel anlamda bu islem belli periodlarda ve ya degisen piyasa sartlari oldugunda yapilmasi gereken birsey. Ama tabiki sirketler islerine geldigi zamanlarda bunu daha sik uyguluyorlar. Zorluda yapabilir, ama enerji sektorunde olan bir sirket icin daha sistematik bir yaklasim beklerim acikcasi
bugün ki pasta dağılımı ilginç
Bugün işlem hacmi gayet iyi , iki gündür takaslarda para girişi vardı. Ya 10 nisanda spk'ya şirket yenilebilir enerji kısmının ayrılması ile ilgili spk bülteninde onay haberi , ya da bilanço beklentisi ile bir hareket olabilir. Geçen sefer 1,30 dan dönmüştük bakalım orayı geçebilecek miyiz ? Bir de forumda hiç ilgi yok , o da ilginç
Halka açıklığı%15 düşük bir şirket ve hisse Toplu sayılır, kalanını da topluyorsa birileri dikkat çekmek istemiyor demek olabilir.. inşallah iyi niyetli bir spektir.. yıllardır 1 lira 2 lira arasında git gel yaptı.. umarım diğer zorlu hisselerdeki gibi olur..
Bilanço konusunda beklentim kişisel olarak gorece iyi.. Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Degerli uzman abilerim.
Acaba bu borsada neler oluyor. Bir turlu aklim almiyor.
Neredeyse 1 aydan fazla süredir böyle.
Bu 9.90ci hep alisa dayayıp satış yapmadan hisseleri yukarı taşıyıp bir alavere yapıyor.
Adam illede 9.90, 9.80 kaldırıp duruyor.
Milleti iyice keriz yerine koyuyorlar.
Bu işin böyle olmaması gerek.
Kânun kural denetçiler nerede?
Geçen gün açılışa verdiğim alım talimatı gerçekleşmeden hissenin pik yaptığını gördüm.
Söyle diyeyim.
1.00 olan hisseyi sabah açılışında 1.05 emir verdim.
Hisse 1.20ye pik yapıp geri 1.02 ye geri dönmüş.
Alışım gerçekleşmemiş. Bu nasıl olabilir.
Emiri isbanktan vermiştim.
Hani bu borsa ama yahu bu kadarmi olur.
Az çok anladığımı düşünüyorum.
Acaba benim gördüklerimi diğer insanlarda
görüyor mu?
Xxx cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e71ed01a54.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...294139f6f9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...64126f01bd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2be8154517.jpg
SPK ve yabancılar bu toprakları terk edeli çok oldu
Saygılar ..
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zorlu Enerji de mukavemet gördüm.. hayır olsun..
Guzel dayaniyor yavas yavas baslayan satis dalgasina. Ama durmazsa, nereye kadar dayanabilirki
?? Muvakamet Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanco bugun mu acilacak?
SPK onayı ve bilançonun eli kulağında..yıllarca süründürdü,en kötü yılları geride bıraktık,Corona etkisi olmaz,halka arz karlı dönemlerin önünü açacak,artık güçlü yukarı trend başlar beklentisindeyim.
Zorlu enerji ile merak ettiğim bir konu var, şirket varlıklarını en son ne zaman değer güncellemesi yapmış.. eğer güncel değil ise halka arz için güncelleme yapması lazım . Doğru mu?Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.