Kazandığımın birazını vermişim umrumda değil. Yatırımcı korunmuyor. Erken duy boşalt malı oh ne alaka memleket ytd
EML-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kazandığımın birazını vermişim umrumda değil. Yatırımcı korunmuyor. Erken duy boşalt malı oh ne alaka memleket ytd
EML-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu miktarda bir satış talebi bence kabul edilmez. Neredeyse ikinci halka arz gibi bir miktar. 4 milyon lot çok büyük rakam. Oluşan fiyat hareketi hissedarları zarara uğratmıştır.
YTD
Bizde yatırım yapıyoruz diye kendimizi kandıralım. Kumarmasasından farkı yok, hemde hileli kumar masası
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlük pastasını verebilecek varmı? Teşekkürler
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nominal tutarlı yazıyor, nominal değer 1 tl olatak alınır. 4 milyon adetten bahsediyor
Pasta atabilir misiniz acaba teşekkür ederim şimdiden yada yazabilirmisiniz
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yatırımcı güvenini sarsacak bir durum olmuş 4 milyon lot nedir ya ? Bir de imtiyazlı payların durumu çok hoş değildi .
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yinede fazla düşmedi mi iki günde yaklaşık %10 düştü
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adamlar az buz değil 4 milyon lot satmak için resmen başvurdu. Hala pembe rüyalar görmeye devam edenler var.
Eğer günlük işlemlerle satacak olurlarsa, haftalarca belki aylarca sürecek ciddi bir satıştır.
Dolaşımdaki hisse sayısı 8.750.000 lottur.
Satılmak istenen neredeyse piyasadakinin %50 si oranındadır..
Ben satışın blok şeklinde olacağını ve 1 günde tamam lanacağını düşünüyorum
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı oranı yükseliyor diye diye keyiften uçuyordunuz. Ne oldu hala yükseliyor mu ?
Fonet, logo, vb hisseler ve endeks şov yaparken bu b.k çukuruna döndü.
Bu satışın ne anlama geldiğini, nasıl yapılacağını bile açıklamayan iki günde %10 düşen bir hissenin yöneticilerini,
Haberin önceden sızdırılmasının kabak gibi ortada olmasına rağmen savcılığa suç duyurusunda bulunmayan yatırımcıları,
Dünyanın büyük ekonomilerine giriyoruz rüyası görenleri,
Kumar masasına dönüşen Bist'te para kazanma umudu taşıyan kendimi
Önemle tebrik ediyorum.
YTD: 1
Bu şirket battı mı? Bu satılan hisseler bedava mı verilecek? Bu 4 milyon hissenin borsada işlem görecek olması, halka açıklık oranını artırmaz mı?
Buraya dikkat: Halka açıklık oranı artacak!!!!!!!
Halka açıklık oranının artmasının neresi kötü?
YTD: 2 olsun..
Birde bunlar halka arz yaparken zaten 2019 ilk yarısında hisse satmayacağını deklere etmişlerdi diye hatırlıyorum. Bu demekki 2019 ikinci yarısında hisse satacağım anlamına gelmiyor mu?
En basit örneği verelim..
Farz edelim sen speksin. Hissede operasyon yapacaksın.
Piyasadaki senetlerin minumum %60-70 nı toplaman lazım
Bunun içinde ciddi bir bütçe ayırmalısın.
Şimdi ayıracağın o bütçeyi en az %25 arttırmak zorunda kalacaksın.
Ki bu gelecek zamanın riskidir.
Şu anda asıl risk 4 milyon lotun kime nasıl satılacağıdır.
Tahminimce piyasayı sakinleştirmek adına yüklüce bir miktar blok olarak satılacak
Fakat alan kişi-kurum aldığı bu lotları peyderpey piyasaya okutacaktır.
Buda her halukarda satış baskısı demektir.
Yada sen şirketin yerinde olsan hissenin fiyatını 5 tl ye düşürüp mü satsan iyi olur, yada 10-15 ... tl ye çıkarıp bu fiyatlardan satsan mı iyi olur mantığı ile düşünmek gerekmez mi birazda. Benmi yanılıyorum. (fiyat 2 gündür düşüyor, eğer silkeleme değilse demekki ben yanlış düşünüyorum.) Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.
İlaveten yazalım..
Satışı yapacak olan hasbelkader şirket ortağı..
Satabileceği en yüksek fiyatı arayacaktır.
Çünkü o oranda kar edecek.
Hiç kimse yada kurum ucuza satmak istemez.
40 takla, 40 dubara görebiliriz tahtada
Bir şekilde ilgi çekmek zorundalar
Ama bu en iyi temennidir.
Asıl korkuyu yenmeye kafi gelmez
Hah! İşte mesele burada. Blok mu satacak, Kfein kendisi mi alacak?
Halka açıklık oranı yüksek olan kağıtların yabancı ilgisi daha fazladır. Borsada işlem gören hisse saysı artınca doğal olarak işlem hacmi artacak.
Başka bir önemli soru daha sorayım:
Bu 4 milyon hisse gelince benim şu anki lotlarıma alacağım temettü oranı mı düşecek?
YTD
Şirketin patronu çok önemli. Kendilerine yıllık 3.6 milyon maaş koyan yöneticilerden ne beklenir. Ta o zaman belli etmişti kendini. Şimdi de en büyük ortağı elindeki lerini satacak nereden bakarsanız tutarsızlık.
Baştan aşağı, sağdan sola nereden bakarsanız bakın art niyetli bir durum var. Kapanışta bile bu art niyetlerini gösterdiler. Kısacası hisse alırken patronu da araştırmak lazım. Her an her şey olabilir. İyi haber geldiğini de anlamak için hissenin bir anda abuk subuk şekilde yukarı gitmesinden anlayacağız demek ki!
Teknik işi bir kez daha iflas etmiştir. Teknik öğrenmek için harcadığımız para, zaman yerine önceden haber almak için çaba gösterseydik şimdi buralarda değildik...
YTD
Uzun vade bir Kront bir Logo olacak diye aldığım hisselerin hepsini bugun sattım.
Yerine Gedza aldım uzun vadeli.
Benden bu kadar.
İsterse uzaya gitsin artık
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kesinlikle katılıyorum aynı olay despc de oldu 2.80 düşürdüler sonra 3.90 a çıkardılar , tabi bir çok kişi döküldü. Adam 4 milyon lot satacak niye dipten satsın , ayrıca spek için 4milyonnlot nedir, altı üstü 19750 sermaye si var. Bu arada bakarsanız 5 e 10 a katlayan birçok şirketin halka açıklık oranı yüksek. Kâr yerine zarar yazmaya başlarsa kork.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu malı blok almak isteyen bile olabilir
Teselli veriyorsunuz [emoji23][emoji23]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sahi bu kağıt niye düştü?! Madem yabancılar tahtanın hastası :) Eee daha çok mal alırlar kötü mü?
YTD
Günlük pastasını alabilirmiyiz lütfen.Teşekkürler
Ek 21977
MeriTeyze Citiye toplamaya ufaktan devam ediyor... bu haftaki panik çöküşte de hergün almaya devam etti.
Hakkımızda Hayrlısı...
Yabancı oranı hala yükseliyor:
https://s3.eksiup.com/2c9a8a044780.jpg
https://pbs.twimg.com/media/D1cA0rgXcAA-kyY.jpg
bu bildirim nedir, ne değildir? bilgi verebilecek olan var mı?
Merilyn lynch ablanın sahip olduğu hisse oranını gösteriyor. Sahip olunan hisse sermayenin % 5 ini geçince alım satımlar bildirime tabiidir.
SM-A500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4 milyon hisse ata yatırım hesabina geçmiş gözüküyor yorum veya bilgisi olan varmı
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[
Geçen hafta bildirimi yapılan ve borsada satılabilir tipe dönüştürülen hisselerdir.
SM-A500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/dvJQXp.jpg
yabancı oranına bir şeyler olmuş bir günde.
Hocam onda yanlış anlaşılma olabilir. Tahminim şudur ki: 4milyon lot ilaveli hâli diye düşünüyorum. Hergün alıcı-Satıcıları takip ediyorum, Yabancı satışını bırak bu oranda düşmesi için 2 gün önce çok yüklü satış olması lazım, öyle bir görüntü yok. Hatta yazmıştım, geçen hafta 8’den 7’ye düşerken bile Meri Teyze alıyordu.
Hakkımızda Hayrlısı...