hao (14 milyon ) içinde 30 binin lafi bile olmaz buda tam bir şehir efsanesidie 1 lotun bile hesabı yapılıyor karıus fon satarken lot hesabı mı yapıldı fon şak diye iteledi 1.2 milyonu
Printable View
hao (14 milyon ) içinde 30 binin lafi bile olmaz buda tam bir şehir efsanesidie 1 lotun bile hesabı yapılıyor karıus fon satarken lot hesabı mı yapıldı fon şak diye iteledi 1.2 milyonu
Bunlara Hala Güvenen
insanlar var yazıklar
olsun.
giderse gitsin kadraja
bile almayacaksın
çünkü bunlara güven
kalmadı.
Derede boğulma git
okyanus da boğul.
Y.T.D İRONİ bu yazı
bu benim yorumum kimseyi bağlamaz.
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neden 2-3 günde bir tüm Yaşar grubu sayfalarına girip aynı şeyleri yazıyorsunuz anlamış değilim. Bu nasıl bir psikoloji ?
Kime hizmet ediyorsunuz ? Bu kağıt sizde varsa ve beğenmiyorsanız satın gitsin. Heee eğer bu kağıtlar sizde yoksa o zaman bu sayfada ne işiniz var hep aynı şeyleri neden yazıyorsunuz ?
Bunlar çok iyi niyetli hareketler gibi gelmiyor bana.
Yaşar'a güvenirim güvenmem orası sizi ilgilendirmez ama PETUN"u bu paraya almayın diyen adamın aklına şaşarım.
Eğer yarın öbür gün , 1-2 ay sonra bu kağıt %50-60 prim yaparsa yine bu sayfalara bunları yazacak mısınız ?
Kağıt sudan ucuz , evet 3-4 aydır kağıt büyük baskı altında ama elbet bunlar geçecek. Her kağıdın başına geliruzun süre düşmek yada yükselememek. Ama altın çöpe düştüğü zaman değerinden birşey kaybetmez.
Eğer kağıt hakkında elinizde somut bilgi varsa paylaşın lütfen. Ama artık 2-3 günde bir bu sayfaya gelip aynı şeyleri söyleyip durmayın.
Yahu git denizde boğul hadi, ne alcan, halkbank mı , netaş mı, ekgyo mu, aksa mı, arçelik mi, ne alcan da daha az boğulcan.. Laf hepsi..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Portföye bizde aldık.. Çıkıp 2020 deki eurobond ödemesi hakkında piyasaya Bi açıklama yapsalar çok iyi olur aslında.. Ama tam tersine bu dönemde olumsuzluk pompalayıp mal toplamaya çalışacaklardır.. Yaşarlardan geri alım yada eurobond açıklaması beklemiyorum.. Zira 2009 da hisse 1,32 iken sütte habire hisse dipte satış haberi gönderiyolardı
Emirhan06
bak kardes ben kimseye
al veya sat demiyorum.
ben Güvenmiyorum
diyorum.
herkes burda birey .
bura insanların bir birine
gaz verme yeri değil.
bende olaya böyle
bakıyorum.
benim dediğim doğru
demek değil.
bu benim yorumumum
kimseyi bağlamaz diyorum
yazının altına .
herkes burda birey
kimsenin elini tutmuyoruz.
ben Yaşarlara güvenmek
zorunda değilim.
sen güvene bilirsin.
burda ikiside yanlış veya
doğru.
bunlar yorum
sende dersin ben çok
güveniyorum çok para
kazan dım Pet un da100 TL
olabilir yorumunu
yaparsın.
bizde hiç karşı düşünce
olmasın mı?
diyorsun .
inandığın doğruya
gidersin.
bak yaşarların
yüklü EUR Bond ödemesi
var bu borcu çevirmesi
lazım.
bunları konuşmaya lı mı
Y.T.D İRONİ bu yazı
bu benim yorumum kimseyi bağlamaz
Endeks 30 diyorum
Rahat uyursun
beyler yanlız bunlar yorum
ya çok kafaya takmayın
herkes burda birey
hepimiz Aynı şeyi mi söyleyelim
o zaman burda niye yorum
yapıyoruz ki
bura gaz verme yeri olsun.
Y.T.D İRONİ bu yazı
Güzel kardeşim, bende o saydıklarımın hepsi var endeks 30 da var temettü verende var .. Kısacası top yekün düşüşteyiz ve ky yolunuyor.. Yani hepsi aynı.. Ama sana tavsiyem yüksek temettü beklenende ve pd dd si fk sı al verene gir . hiç olmazsa temettü yersin mal sayın aynı kalur
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vadede kar yerine zarar ettiren ender şirketlerden bir tanesi daha. Mantıklı olan yükseldimi çakacaksın.
Benim dediğim aykırı fikir olmasın değil. Olabilir tabii ki ama bu aykırı fikir adam gibi somut bilgiyle ve rakamlarla olur. Sizin yaptığınız gibi 2-3 günde bir bu adamlara güvenilmez bunlar şöyle bunlar böyle diyerek hep aynı şeyleri söyleyerek değil.
Ayrıca Borsada 400'e yakın şirket var en az 300 tanesi son 1 senede hep kaybettirdi. Onların da sayfasına girip aynı şeyleri yazıyor musunuz ? Ama nedense devamlı Pınar ve DYO sayfasındasınız.
Mesela Viking kağıt da Yaşarların ama son birkaç haftada %40 prim yaptı. Bugün de tavan oldu. O da Yaşar şirketi. Yarın öbür gün PETUN da giderse ne diyeceksiniz ?
Eğer elinizde somut bilgi varsa paylaşın , yoksa lütfen bu tür saçmalıklar yazmayın ikide birde.
yıllardır zarar eden yatırımcısına bi halt vermemiş viking bile % 20 yapmış al buda yaşarların
viking garantör değil diyoruz :) tabi ki ondan gidiyor ve zarar ediyor bir gissenin gitmesi için zarar etmesi lazım
Yaşarlar Güven olmaz.
EUR Bont borcunu
daha cevirip ceviremiyeçeğini Açıklamıyor.
Bunlara insanlar Nasıl
Güven sin .
parasını teslim etsin.
Yaşar Bank Nerde.
Battı Bunların Bankası
kendi düşen Ağlamaz.
Y.T.D İRONİ bu yazı
bakınca yaşarın en temiz kağıdı
neden satıyorlar
bilmediğimiz z bir şeymi var
Çok enteresan 1-2 kademede 132 bin lot işlem yaptı ne aşağı ne yukarı gitti.
Demek ki biri kendi koydu kendi aldı.
Bir oyun oynuyorlar ama göreceğiz.
Saha, Pınar Et'in Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,31 olarak güncelledi
Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş. (Pınar Et) için Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,31 olarak güncellemiştir.
Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu lisansı ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş.'nin (Pınar Et) 17.11.2017 tarihinde 9,29 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,31 olarak güncellemiştir.
SAHA bu derecelendirme çalışmasında Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Ocak 2014 tarihinde yayınladığı "Kurumsal Yönetim İlkeleri"ni baz alan metodolojisini kullanmıştır.
Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş.'nin (Pınar Et) kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki isteklilik ve bu doğrultuda gerçekleştirmiş olduğu iyileştirmeler göz önüne alınarak, şirketin kurumsal yönetim derecelendirme notu aşağıdaki şekilde güncellenmiştir:
ANA BAŞLIK NOTLARI
Pay Sahipleri 88,18 Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık 94,40 Menfaat Sahipleri 98,33 Yönetim Kurulu 93,42
Toplam 93,09
Krizdeyiz.Tüm iyi senetler bedava fiyatında.Spekler zaman kazanıyorlar. Mevduat faizlerinin düşmesi lazım ve mutlaka kısa sürede enflasyonun düşmesiyle de düşecek.
Piyasada büyük bir durgunluk var.Kriz kendini göstermeye başladı.
Bu durumda speklerin söz birliği etmişçesine yaptıkları; senetleri aşağıya çek.Veren buradan versin.Yüksekten mal yemeyelim.Stratejisi.
Toksa PETUN,PNSUT harika senetler.Ancak değerleri faizler düşünce çıkacak ortaya.Bütün mesele bu.
Sanki bir dönüş sinyali verdi bugün. Bazı göstergeler AL'a döndü. Eğer yarın işlem hacmi de artarsa tekrar 5.45 denenebilir.
Artık biraz kıpırdaması lazım. Bu kadar ölü taklidi yaptığı yeter.
o kadar çok kafaya takmaya gerek yok...su akar yolunu bulur...beni ilgilendiren karlarda fazla bir düşüş olmaması ve önümüzdeki sene 2018 göre biraz daha fazla temettü verip vermeyecegi ilgilendiriyor...bu kadar karalar baglamanın anlamı yok zira türk trakör 80lerden 35 lere geldi bu sıralar böyle fiyatlamalar normal artık...bir süre buralarda oyalanacagız...ben buralardan çok az alım yapıyorum her ay...eger temettü verimide çok düşerse o zaman farklı hisseler arıyor olacagım...biraz daha sabır...
temettü artması lazım ki yaşar holdinge para geçsin o da tahvi faizini ödesin tam tersi olmalı sercan
Borç Pınar Et'in değil ki parayı kasada tutsun. Tam aksine borç Yaşar Holdingin ve Yaşar Holding iştiraklerinden maksimum temettü almalı ki kasasındaki para artsın ve tahvil borcunu ödesin.
Ama 220 milyon EUR düzeyindeki borç temettü ödemesi ile de ödenmez. Zaten 2019 yılında Yaşar Holding Pınar Et dışında çok da fazla temettü alamayacak. Hepsi zararda. Pınar Süt bile bu seneyi zararla kapatabilir. DYO , Viking , Pınar Su zaten senelerdir zarar. Altınyunus Çeşme ve Marmaris Altınyunusda da gelecek olan en fazla 3-5 milyon TL'dir. PETUN da maksimum dağıtsa en fazla gelecek olan 35-40 milyondur onun da %55 civarı Holdingin. Yani PETUN'dan bile en fazla 20-25 milyon TL temettü gelir. Bununla 1,3 Milyar TL borcu ödeyemezsiniz.
Halka açık olmayan iştiraklerin mali tablolarını tam bilmiyorum ama Yaşar Birleşik pazarlama ile Yem fabrikasından biraz birşeyler gelirse gelir.
Ama her halukarda temettü ile o borcu ödeyemez. Ya tekrar yeni bir tahvil ihracı ile vadeyi uzatacak , ya da birşeyler satacak.
İnşaallah Pınar Eti satar da hem şirket gerçek değerini bulur hem de Yaşar'ın borç yükünden kurtulur.
Paranla Rezil ol.
bunun Anlamı bu .
En ufak birşey de
Dolar hemen çıkıyor.
Faizler hemen Artıyor
sende çile bülbülüm çile
Bana ne Yaşarım
EUR Bont borcundan.
Bana ne
Dedim ya
Paranla Rezil ol
git.
fall baktır yaşarlar
borcu ödüyecekmi
oduyemiyecekmi
Y.T.D İRONİ bu yazı
emirhan petun tek başına kimse almaz petun pnsut pinsu çamlı yem ve pazarlama tek kalemde satılmalı ki bi anlamı olsun ayrıca tahvilin ödenmesini kimse beklemiyor zaten beklentimiz yeni bir tahvil ile refinans yapması bu yönde açıklama rahatlatır öncelikşe petunu kısmende onstu diğerlerini konuşmaya getek bile yok bitikler zati
Ben yanlış mantık kurdum haklısınız arkadaşlar.. Bu kansızlarda 250 milyon değil 2,5 milyar euro da vardır.. Bakalım vadesi gelince yabancıya yan çizebilecek mi..batıyoz ayağına sütle beraber ne kadar da aşağı çekebilir bilmiyorum.. Ben 300 liralık almaya başladım her ay ama kriz böyle Bi şey hala nasıl bilançolarında katakülle yapmıyo şaşıyorum..
o borç ödenmez ki iki kere refinans yaptı yine yapacak ama faizler çok yüksek şu anki tahvil bile yerlerde sürünüyor 2020 yi beklemez 2019 netleşir olay
Tüm şirketlerin kurumsal kişilikleri ayrı ayrı. Pınar sütde PETUN hissesi , PETUN'da Yaşar Birleşik Pazarlama ve Çamlı Yem"in hisseleri var. Evet herşey iç içe geçmiş durumda ama yine de bir formülasyon ile PETUN tek başına satılabilir. Pınar markası ortak olarak kullanılıyor süt ve su ile ama şirket kurumsal olarak ayrı bir statüye sahip.
Yani satmak istedikten sonra mutlaka formülü bulunur. Marka da kullanılmaya devam eder bunun için belki bir isim hakkı bedeli öder yeni patron ama dediğim gibi istenirse yapılır bu.
Yada Yaşar elinde bulunan %55 PETUN hissesini ve Pınar Sütün elinde bulunan %12 PETUN hissesini yeni patrona devrederken , PETUNun elinde bulunan Çamlı yem , Yaşar Birleşik Pazarlama ve diğer küçük iştirak hisselerini geri alır ve üstüne belli bir para alır. Marka kullanım bedeli olarak da her sene ciro üzerinden belli bir oran almaya devam eder. Dünyada bunun örnekleri var.
Yani profesyonel bir şirket bu değerlemeleri yapar ve değer belli olur. İstenirse bu halledilir ve PETUN tek başına da satılabilir.
Ama benim de tahminim ve daha yüksek ihtimal olarak gördüğüm , Yaşar Holding holdinge bir ortak alabilir. Yani Yaşar Holdingin sahip olduğu herşeye ortak olacak bir işlem yapabilir. Yani Yaşar Holdingin azınlık hissesini , yönetimi tam olarak bırakmayacak şekilde ( %30-40 gibi ) satabilir yada sermaye artışı yaparak , yeni ortağa belli bir bedel üzerinden arttırılan sermayenin satılmasıyla ksaya para konulabilir ( Aselsan bunu yaptı ama borsada yaptı. Yaşar Holding borsaya kote olmadığına göre , o da normal sermaye artışı ile bunu yapabilir ).
Yani yeter ki o parayı verecek birisi bulunsun , gerisi kolay halledilir.
şahsi servetleri olduğunu sanmıyorum ayrıca petun'u tek başına kimse almaz olay hisse devri değil o halledilir ama üretimi ve dağıtımı nasıl yapacak alan kişi çamlı yemide almalı pazarlamayıda almalı yoksa maliyeti çok artar alıcının tabi yerleşik dağıtım ağı olan bir alırsa başka tabi de
220 EUR Bont. borcunu
Çeviremeye bilirim?
Diye insanlar kafa yoruyor.
insanlar Parasıyla Resmen
Rezil Oluyor.
Bana Ne yaaaa ister Borcunu cevirsin isterlerse çevirmesin
böyle hayat mı olur.
isterse de batsın.
böyle borsa olmaz.
böyle yatırım olmaz.
bu resmen işkence
Y.T.D İRONİ bu yazı
herkes birey
yasarh tahvili can sıkıcı noktalarda geziyor artık 60.125 oldu 104 den geldi buralara kadar
zarar beklenir ama bu tehlikeli olmaya başladı
yasarh euronond yaz heryerde çıkar karşına
Yaşar eurobondaları çökmüş, vay be yatırımcı dediğin bunlarıda takip eder işte, iştirakler ne durumda, holding ne durumda, e bu durumda bize düşen ne, şirketleri ve holdingi kurtarmak, para çok, yatırıma devam
29/11/2018 1 petun hissesi 5,40 tl
Gelecekte bir gün 1 petun hissesi 30 tl, burası İMKB, neden olmasın
eder bencede.. kısmet olur mu bilmem
imkb olsa 30 olurda bist olunca 5.40 bile geçemez halde
Doğru ya burası bist ti, ben onu hala geçmişte yaşıyorum, unutmuşum. Arkadaşlar şaka bir yana da, Yaşar Grubu şirketleri holding sayesinde yerden yere vuruluyor, mali tablo açısından en kötü şirketi dyo fiyat rasyoları açısından zirvelerde gezerken, en iyi şirket petun yerlerde sürünüyor, piyasadaki söylemler sat kurtul diyor, kurtlar puslu havaları sever bunu unutmayın, Yaşar holdingin eurobond borcu varmış, kasasında Para yokmuş geçin bunları, bu borç bu şirketlerle ödenecek, sabreden kazanır demişler atalarımız
sanırım 5 tl yi dip yapıp buradan güzel bir dönüş yapmakta kagıdımız...sıra geldi 12 aylık bilançoya ve verecegi temettü rakamına...