Her ay yapılacakmış. Paylaşım için teşekkürler.
Printable View
atilla bi dediği bi dediğiyle biraz çelişen birisi gibi geldi bana. fikrini değiştirme esnekliğinden bahsetmiyorum. konuşmalarında tutarsızlık var gibi... youtube videolarında böyle bir intibam oldu...
http://m.t24.com.tr/yazi/sabanci-san...mi-yapti/20623
Güzel bir yazı bizler küçük yatırımcılar olarak hangi sektörleri seçeceğiz
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
http://m.t24.com.tr/yazi/ulkerin-65-...salim-mi/19585
Buda geçmişten bir yazı ülkerle ilgili
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tipatip sizin gibi dusunuyorum.
Aman kimse ile isim olmasin, aman birisi ile hirlasmayayim, gurlesmeyeyim diye son bir kac senedir iyice evime kapandim.
Bu 4 duvar arasinda bile rahat yok.
Bela gelir hic ummadiginiz bir yerden sizi bulur.
Cunku hukuk,caydiricilik yok. Adamina gore muamele var.
Bu nedenle birakin bir is yapmayi, bir seyler basarmayi, topluma faydali olmayi, hic bir sey yapmamayi sectim.
Cok iyi biliyorum ki yalniz degilim.
Bu davranis sekli bir cok kisi icin bir luks. Herkes yapamaz. Mecbur disari cikacak, mecbur calisacak, mecbur birileri ile iliski icinde olacak.
Bu nedenle yine de halime sukrediyorum.
Cocuklarim bu sekilde yasayamayacaklari icin onlari yillar evvelden iki yabanci dili universitede egitim alabilecekleri duzeyde kullaniyor olarak yetistirdim.
Hep parali ozel okullarda okuttum ama bu ulkenin salt sinava odaki egitim sisteminden de uzak tutamadim.
Guc, para, emek, zaman bolunmek zorunda kaldi.
Cocuklar okul, dershane, ozel ders v.s arasinda gidip gelirken cocukluklarini yasayamadillar.
Saglik sisteminde de keza oyle oldu.
Odedigim vergilerin tek kurus karsiligini alamadim.
Yaptigim egitim ve saglik harcmalarimi vergi matrahimin max. %10 u ile sinirli olarak vergiden indirmeme musade ettiler.
Ozel okullara, ozel dershanelere, ozel derslere v.s parcalandim durdum.
Guvenlik nedenli ile ozel korumali sitelerde yuksek aidatlar odeyerek oturmak zorunda kaldim.
Cocuklarim servis ile okullarina gittiler geldiler..
Kendi sosyoekonomik duzeylerine ait insanlarin cocuklari ile arkadaslik edebildiler..
Icinde yasadiklari topluma mecburen uzak kaldilar, yabancilastilar.
Bir belediye otobusune binemediler.
Simdi onlardan kalkip bu yapay steril ortamdan cikip her turlu hukuksuzlugun, melanetin kol gezdigi, liyakat yerine yalakaligin en buyuk meziyet oldugu bir ortama gecmelerini ve en azindan bunun sancisiz olmasini beklemek ne derece dogru olurdu?
Bu nedenle son 2-3 yildir kararimi verdim, hazirliklarimizi yaptik ve onlari cocukluk anilarinin oldugu bu guzel ulkeden gonderdim.
20 li yaslarda cesitli nedenlerle ben de yurtdisina gitmek ve universite egitimimi orada almak durumunda kalmistim, orada yasamanin tum zorluklarindan haberim var.
Ama yine de artilarinin eksilerinden cok daha fazla oldugunu dusunuyorum.
Ulke burada duruyor, simdilik tabii, isterlerse iyi bir egitim ile geri gelirler.
Bu yol her zaman acik.
Ama bu defa da donduklerinde mutlu olabilirler mi iste ondan hic ama hic emin degilim.
Syg,
bu video ile Dudu abimizi destekliyorum, yavaş yavaş geriliyor ülkemiz.
ayrıca sokakta satılan hisse senetlerini bilmeyenler için, o da videoda var
BBC'nin 28 yıl sonra ilk kez yayımlanan 'Türkiye ve Avrupa' belgeseli
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-45905800
onceki sayfalari okumadim dostlar, tam olarak neler konusuldu bilmiyorum.
2005 yilindan beri Londra'da yasiyorum. 2 cocugumda burda dogdu ve benden guzel Turkce konusuyorlar.
ne ben ne esim nede cocuklarim hicbir ayrimciliga ugramadik. yani 2.sinif hissetmek diye birsey yok. sanirim bu insanin icinde olan birsey.
nys diger avrupa ulkerini sadece turist olarak gezdim. orda yasam nasildir bilemem.
ancak biz turkler londra cok rahat yasiyoruz.
Ohal döneminde fetöyle zerre alakası olmayan, hatta 20 yıldır -akp fetöyle daha cicim ayları yaşarken dahi- fetöye ve devlet içindeki islami tarikatlara karşı olan muhalif gazeteci ve akademisyenlerin fetöcü damgası yediğini bizim köydeki eşşekler bile biliyor.
Bunu bilmiyor oluşunuza ihtimal vermiyorum.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelli askeri fırsata çevirmek isteyen Beyaz yakalar olduğunu çevremde şirketlerde yönetici pozisyonundaki arkadaşlardan duyuyorum.
Önce askerlik nedeniyle Tazminatlarını alıyorlar tüm haklarını alıyor .
Sonra tekrar yöneticisi ile görüşüp %40-50 zam istiyorlar askerlikle ilişkim Yok ve bana teklif var sizde verirseniz kalayım diye .
İk direktörleri ise bu fırsatçılığın önüne geçemeyiz sonra diye verirsek istediklerini belirterek işe geri almıyorlar .
Dediğim firmalar en az 500 üzeri çalışanı olan bilişim bölümleri büyük holdinglerin
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Hiç bir şekilde iş ahlakından taviz verilmemesi taraftarıyım. Şirket işine yaramadığınızı düşünürse anında kapıya koyar, ya da işine gelirse der...Ama kişiler düzene uymak zorunda değil.
Kişi kendine güveniyorsa her zaman istifa etme hakkı var zaten. Askerlik ilişiği olmadığı ve tazminatı almış olduğu için her halükarda avantajlı konuma geçiyor.
19 yıl büyük bir firmada beyaz yaka olarak çalışmış birisi olarak, nacizane önerim, bu pazarlığı yıllık maaş artış döneminde yapmaları...Bu daha etik olur.
Be düzene uyup uymadığı için konuşmadım .
İşe 3 hafta ara verip dengesiz bir şekilde zam istenmesi .
O bölümde 50 üzeri çalışan var ya adamı kıdem vereceksin takım lideri vs o şekilde olur yoksa aynı yerde % 50 zam verilirse şirket içi dengeler bozulamaz mı dersiniz
Yoksa herkes istediğini hakettiğinin maksimumunu almasını dilerim .
Ama bu bana mantıklı gelmediğini belirtmek istedim sadece
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Aksa Akrilik ve DowAksa Üzerine Düşüncelerim
https://suphecikimse.blogspot.com/20...a-uzerine.html
YTD
Detaylı bir analiz olmuş. Portföyümde olmayan hisseler için yapılan analizleri takip etmedim. Ama Aksa özelinde, portföyümde olduğu için çok faydalandım.
Bu değerli çalışmayı bizlerle paylaştığın için teşekkürler,
Bir de sorum olacak, pek çok hisse için bu detayda analizler paylaşıyorsun. Sektörde mi çalışıyorsun, ya da sektör-firma analizi konusunda backround bir yerden geliyor mu (akademik, ya da öğrencilikten vs)
Merhabalar
Kendimden bahsedeyim. 28 yaşındayım evliyim bir oğlum var 2012de mezun oldum sınıf öğretmeniyim bilen bilir mezun olduğum sene ilkokul 4 seneye düşünce devlette kadrolu çalışma hayali birkaç sene suya düştü özel okulda çalışmaya başladım yatırım olarak her ay tam altin alip kenara koymaya başladım bir sene sonra bes e giriş yaptım düğün masrafları araba falan derken birikimlerimin hepsi gitti. Sonra işten ayrıldım askere gittim evi memlekete taşıdık çocuk oldu derken eşim izne ayrıldı oda öğretmen şükür ki kadrolu 2 sene eşim baktı çocuğa bende asker dönüşü kpss denedim olmadı ailelerimizin yanında kalabilmemiz için bir sene 45 km yol gittim geldim her gün bir senenin sonunda eşimi eş durumundan yaşadığımız yere tayin çıkarttık eşimden çalışmaya başladı askerlik çalıştığım yerden ayrılıp yeni iş yerimde eski maaşımı alamam çocuğun doğması vb durumlardan 3 senenin sonunda anca kendimize gelebildik. Borsaya sağdan soldan duyduğum kağıtlardan giriş yaptım kutpo alctl polho gibi hisselerde parayı erittikten sonra seçim sonrası katmercilerden çıkarttık bı nebze ve borsa defteri benim için kapandı sonra bu forum denk geldi buradaki paylaşımları okudukça ne kadar bilgisizce hareket ettiğimi ve bu şartlarda ne kadar ucuz kurtulduğumu farkettirdiniz bana geçen ay 3k lık gram altın alımıyla tekrar başladım biriktirmeye. Her ay alacağım kismetse. Her ay altın almak ne kadar mantıklı bilmiyorum ama hisseye girmeye şuan hiç cesaretim yok. Her ay altın alımlarıyla yaşadığım ilçeden ev almak yada güzel bir fırsat gelirse yada faizler duzelirse peşinat yapıp ev alma derdindeyim. Tavsiyeniz olursa çok sevinirim ilk başlığı da okudum burayı da takip ediyorum. Sabah 1 saat akşam 1 saat yolda burayı takip ediyorum kendimi geliştirmek adına sizlerden tavsiyeler bekliyorum başlıkta gerçekten çok değerli paylaşımlar yapıyorsunuz hepinize teşekkür ediyorum. Ders arasında yazdım anlatım bozuklukları için özür diliyorum.
Saygılar
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili hocam,
Önemli olan tasarruf edebilmek, az çok demeden biriktirebilmek...daha sonra da birikimi çarçur etmeden koruyabilmek, mümkünse yıllık %5-10 reel kazanç elde etmek.
Naçizane onerim, gram altın yanında riski hemen hiç olmayan b tipi likit fon da alabilirsin...en azından birikimin yarısı gram altın, yarısı likit son olur...son durumda likit fon yıllık getirisi %25 civarında.
iş yatırım elektrikli araçlar karma fonu.... haziran halka arzdan sonra % 30 üzeri pik yapmıştı... gene başladığı yere döndü süzüldü...
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler üstadım fakat faizle işlem yapmak istemiyorum. şu şartlarda faizsiz kazanç nasıl sağlanır aklıma bir tek altın geldiği için böyle bir yola çıktım bes var derseniz uzun vadeli olması gerekiyor devlet katkısı alabilmek için. Kademeli toplu alım değilde her ay alacağım aylık bazda değerleneceği için altında çok kazanç getirmeyecek hatta paranın değerini korusam başarılı sayarım kendimi.
Kısır bir konu, o zaman ne halin varsa gör diyebilirsiniz giriş yazılarına teşviğiniz üzerine uzun düşünmeler sonucu yazdım.
Saygılar
Saygıdeğer forumdaslar bir konuda fikrinizi rica ediyorum. Yaklaşık 10 yıl boyunca ayda 100 dolar civari ödeme yapmam gerekiyor. Yani toplamda 20k dolar taahhudum var. Bu borcu hedge etmek için viop da aylık bir kontrat alıp biriktirerek toplamda 20 kontrata ulaşarak pozisyon taşımayı önerir misiniz? Eğer cevap evetse sizce hesabı dövizdeki ani dususlerden korumak için kontrat basina ne kadar teminat hesapta bulundurulmalidir? Umarım sorular çok saçma olmamıştır .cevap icin şimdiden teşekkürler.
Azimut Portföy Yönetim şirketinin çıkardığı özel sektör kira sertifikalarına dayalı yatırım fonu var.
Son bir yıllık getirisi fena durmuyor (%23,91). Ben de alternatif faizsiz kazanç yollarına bakarken dikkatimi çekmişti.
Fonun getiri performansı ve detaylarını ve diğer bütün fonları www.tefas.gov.tr 'den inceleyebilirsiniz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sadece beyaz yakayı değil tüm çalışanları bekleyen diğer bir Trend ise dijitalleşme ve yapay zeka uygulamaları.
Bugün insan odaklı yapılan işlerin birçoğu gelecekte makinalara devrolacak.
birçok branşta emeğin değeri gün geçtikçe daha da düşecek.
her noktada bu sürece de hazırlanmak lazım.
konuyu dağıtmak istemiyorum ama en basitinden borsada bile büyük işlemleri artık yazılımlar yapıyor.
nette bulamadım ama zaten yazılımlardan oluşan trading şirketleri kuruluyor artık, şirkette patron var ama çalışan yok hepsi yazılım sadece bazı parametreler güncelleniyor.
büyük teknoloji devleri (Amazon, Google, Über) birçok sektörü dönüştürdü ve dönüştürmeye tam gaz devam ediyor.
Brisa'dan sonra Ereğli ve İsdemir'i de listeye aldım. Takipte olacağım ve üzerine çalışmaya çalışacağım. :)
Bu arada uzun vadeciler ne durumda merak ettim, belki biraz fazla cesaretle kendi bütçemde güzel lot arttırdığım hisseler oldu. EMA 200 civarındakileri elimden geldiğince değerlendirdim.
Bundan sonra nasıl ilerleyecek göreceğiz..
Teşekkürler. Geniş bir vakitte bakacağım. Toplu param olmadığı için ay ay düşünmek yordu beni. En iyisi biraz birikim yapıp sonra karar vermek galiba kafam çok karıştı
Bir tane yetti bana :)