96 -2000 li yıllardaki gibi, kasa bomboş bir ülke değiliz.
$ için beklentim de Sadece 50krş düşüp 1 yıla yakın beklemesi. YTD
Printable View
96 -2000 li yıllardaki gibi, kasa bomboş bir ülke değiliz.
$ için beklentim de Sadece 50krş düşüp 1 yıla yakın beklemesi. YTD
klasik, piyasada parayı bitirecek bir hayalperest daha..
eskiden üzülürdüm
şimdi pek umurumda değil
bilmiyor
bilmediğini de bilmiyor
ayrıca alim de.
yazdıklarının neresini düzeltelim
Evet haklısınız o adama müdür denmez dürün,dürüm,dünür falan demek lazım.Yalnız bir yerde bir şey okudum POAŞ davası hala devam ediyormuş.Orda yargılanıyormuş.Doğan holding ve bu dürünün davası nedense hala demoklesin kılıcı gibi devam ediyormuş.Tüh demoklesin kılıcı alakasız oldu ama idare edin artık işte.
Daha geçen yıl c.başkanımız 120 milyar rezerv var diyordu.
Ayrıca o yazdığınız borç (miktarı nerden aldınız bilmiyorum) sanırım uzun vadeli.
Kısa vadede 45mil. Bankaların
kısa vadeli 50mil. ise ticari şirketlerin .
İnceleyin
YTD
Altındayım hocam hayırlısı.Altında da bir şekil olacak diye bekliyorum.İlginç zamanlar geliyor.Emlak işini tutturdum çok uzun süredir uzak durdum emlaktan ,çok iyi oldu.Belki bu da tutar,tutmazsa da can sağlığı.Bizimki hiç önemli değil bu furyada işsiz kalanlar borcu olanlar işletmesi olanların yanında bizim para yarıya düşse ne olacak hiç bir önemi yok.Allah zor durumda kalanlara yardım etsin,zor işler bunlar.
Bu kış soğuk geçecek derken şuanda gelen turizm gelirlerinin etkisiyle mi söylüyorsunuz baska sebepler nedir?
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasrettin Hocanın güzel bir fıkrası var ..."Kazanın doğduğuna İnanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun"
10 Yıl doları baskılayıp borsa endex ini 6800 den 120.000 götürenler yabancılardı...O zaman bu adamlar iyiydi , şimdi adam bazı riskleri görüp çıkmak istediğinde mi kötü oluyorlar.....
Neyse her şeyin hayırlısı ...Bakalım süreç kime ne verecek kimden ne alacak...!!!!
Turizm denince aklıma geldi.
Bugün bir bayan köşe yazarımız bir hatta beş adamızın kumar turizmine açılmasını önermiş.
Sanırım sadece yabancı turistlere.
Bilginiz olsun.
[QUOTE=HAKEM;2543837]Anlamlı bir video teşekkürler hocam,konsepte de uyuyor :))))))))[/QUOT
Uyduğu için attım zaten bilirsinizde uslubu ,vurgusu ses tonu sıkılmadan dinlettiriyor diğer hikayeleri de ders verici nitelikte
Finansal piyasalar acımasızdır.Yanılanın cebinden parasını alıverir.Alınteriniz uçar gider.2000 2014 arası emlak zamanıyda alan hep kazandı.Dolar alan zarar etti.2014 den bu yana dolar para etti emlak zarar etti.Yani herkes öngörüsü ölçüsünde kazanacak veya kaybedecek,piyasalar siyaset,hamaset falan dinlemez bildiğini okur.O yüzden doğru karar vermek lazım ,kolay değil çoluk çocuğun rızkı,alınteri yatırılıp biraz bir şeyler kazanmak istiyor insanlar.Herkes kazansın diyeceğim ama gördüğünüz gibi mümkün değil,heval arkadaşın dediği gibi hayırlısı artık.
Emlak topiğine gidin hala emlak hiç bir zaman zarar ettirmez diyen arkadaş var ,ne yapacaksınız,herkes aynı akılda olsa piyasa olmaz.Birileri alacak birileri satacak,birileri kazanacak,birileri kaybedecek.:))))))))))
Aslında en güzeli gayrimenkul ve altın tasarruf edip fiyat hareketlerinden faydalanmaya çalışmadan sabırla biriktirmek,makbul olanı da o zaten ama bunu yapamıyor yapmıyoruz ekseriyetle ekranna kilitlenip fiyat hareketlerini değerlendirmeye çalışıyor ve zararlar ediyor hayal kırıklığına uğruyoruz
Sıkmadan kısaca şunu anlatayım istanbula ilk geldiğimde kiralık bir evde oturdum, sahiibi onu 14.000.000 liraya almıştı Atın sıfırları 14 liraya almış şimdiki parayla 30 yıldır aldığı kira cabası....
tamam gittim
Adimiz kufurbaza cikti zaten, AMK!:vk:
Ulan, gelecegi belli olmayan Katar dolari, bu kabileye en fazla 6 ay yeter, yahu!:seyt:
Daha fazla yazdirmayin, bana!:notr:
E 1 dolarım bile yok diyodunuz bu öfke niye ??
5-10-20 Kur yazarim buraya, duruma bakacagim!:yes:
Dolar fiyatının hızlı artışının devamı için TL bolluğu gerekiyor. Yüksek faiz ve swap kısıtlamaları ile para piyasadan çekilir. Eskisi gibi TL bolluğu olmayacak.
Dolar 5,97
Euro 6,83
Hadi bakalım.
Katar'dan sonra, bugünde, yeni bir pompa haber bekliyoruz.
Azerbeycan'dan 10 milyar dolar, Lübnan'dan 5 milyar dolar gibi.
Hele birde doğrudan sanayi yatırımı olursa yemede yanında yat.
Tempoyu artıralım lütfen.
Minicik yerel krizlerle, alt üst olan piyasalarımız!
Gelen devasa dünya krizi karşısında, nasıl tepki verir düşünmek bile istemiyorum.
FED faiz artışları, Avrupa ve Japonya'nın 2019'da başlayacak faiz artışları, kırılması muhtemel notlar, gelecek muhtemel devasa enflasyonlar, ticaret savaşları, ambargolar, ödenmesi gereken milyarlarca dolarlar, falan filan.
Düşünmek, mantık yürütmek bu kadar mı zor.
İlla ciğeri kediye mi teslim etmek lazım.
Fırsat bu fırsat, dolar, euro, altın, yen biraz daha gevşesin, pozisyonumu alayım. Fırtınayı huzurla bekleyeyim demek bu kadar mı zor !!!
Neyse herkesin aklı kendine.
Aynen hakem hocam kredi olarak dağıtılıyor dolarida TL yine bankada tutmuyorlar geçen bir arkadaşım 10K dolarını çekmiş bankadan diyor kadın önceden haber verdiniz mi rezervlerimiz gibi bişey söylemiş demiş bankada tutmuyoruz koca bankanın içini dolaşmış 10 K doları zor tedarik edip verdi diyor.çoğu insanın parası bankada gidip çekmeye kalksalar çoğu parasını alamaz.
Şu yukarıda ki haber başlıklarına bakın hiç iyi bişey yok..
Katar'ın 15 milyarını az bulanlar,
ben şahsen Burma kraliyum yarın 30 milyar gönderiyurum.!. Dolarlarınızı bugünden satun..
Ege hocam bağırıyor çağırıyor emme herkes yine bildiğini okuyor;
CARİ AÇIK VERİLMEZSE BÜYÜME YAVAŞLAR
Geçenlerde bu köşede yazmıştım. Tekrar edeceğim. Türkiye'nin en saygın 100 iktisatçısına (prof, doçent, doktor) "Türkiye cari açık vermeden, cari açık verdiği yıllarda büyüdüğü oranda büyüyebilir mi?" diye bir soru yöneltin. Muhtemelen bu 100 saygın iktisatçımızın 99'u Hayır büyüyemez diye cevap verecektir. İşte bu, tam bir "öğrenilmiş çaresizlik örneğidir. Saygın iktisatçılarımız, ülke ekonomisini yöneten üniversite mezunlarına okulda bu "öğrenilmiş çaresizliği öğretiyorlar. Yetmiyor, halkın izlediği konuşmalarında da yazdıkları makalelerinde de hep bu öğrenilmiş çaresizliği beyinlere şırıngalıyorlar. Çünkü bunun doğru olduğuna iman etmişler. Bırakın "Batı'dan aldığı borç parayla Batı'ya fiyaka satmak için gayri iktisadi yatırım yapan AKP'yi bir yana, aynı soruyu ekonomi doktoru Devlet Bahçeli'ye veya Hesap Uzmanı Kemal Kılıçdaroğlu'na veya Asena lâkabıyla ünlü Dr. Meral Akşener'e sorun. Hepsi size milli gelirimizi arzuladığımız hızda büyütmek için cari açık vermeye, yani dış borç almaya mecburuz diyecektir. Hâlbuki bu önerme, hem kuramsal hem de deneysel olarak yanlıştır. 1. Cari açık, milli gelir hesabında eksi olarak yer alır. 2. Dünyada en hızlı büyüyen gelişen ülkelerin hepsi cari fazla vererek bu başarıyı elde etmiştir. Cari açık, bir ülkenin tasarruf açığını kapamaz sadece ona ürettiğinden fazla tüketme imkânı sağlar.
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...ektir-2577147/
doları neten 7 tl ye yüksellttin şimdi neden düşürüyosun? dünya kumarhane (zihniyet bu) birileri kaybetsin, birileri kazansın (emeksiz, neden yokken)