ADANA neden böyle yaaaaaaa....Büyük te şehir imkanları da var aslında...Çok üzülüyorum o şehirin durumuna...Herşey her pislik onlarda...Çok kötü nam saldılar...Silinmez de kolay kolay...
Adana merkez patlıyo herkez...
Printable View
ADANA neden böyle yaaaaaaa....Büyük te şehir imkanları da var aslında...Çok üzülüyorum o şehirin durumuna...Herşey her pislik onlarda...Çok kötü nam saldılar...Silinmez de kolay kolay...
Adana merkez patlıyo herkez...
Milliyet'te başlık:
"Türk balığı dünyada aranan balık haline geldi"
:)
Zinhar haklı.
Biz de arıyoruz. Bulamıyoruz.
*deutsche bank ceo'su, "türkiye'deki gelişmeler birçokları için sürpriz oldu ve piyasalardaki belirsizlik yüksek"
*deutsche bank ceo'su, "türkiye'deki gelişmelein diğer gelişmekte olan ekonomilere bulaşması riski görüyorum
TFX Target gün içinde dahi dolar ve euro alım satım makasını çok aşırı açmış. Limitli alım emirlerim var, tanımlı teminatlarım vardı. Teminat ilavesi yapayım dedim, bir baktım tanımlı teminatım yok görünüyor. Çakallar. Fiyat verdiğim emir seviyesine gelse alım emri teminatım olmadığı için gerçekleşmeyecekti. Tekrardan teminat tanımlama yaptım.
Nerede ucuz ya. İstanbul balık hali beylikdüzünde. nerede 3,5 tl satıyorlarmış. hal toptancı fiyatlarımı o rakamlar.
MEDİKAL PARK 6 aylığına basit 32, bileşiği %37,13 olan faiz oranı ile bono ihracına çıkıyor.
(Değişken kuponlu bono,toplam nominal değer 25.000.000 TL(Talebe göre değişebilir),vade 177 gün, faiz türü değişken,kupon ödemesi ayda bir, ihraç 19.09.2018, itfa 15.03.2019)
Hamsi sadece Türkiye'de balık statüsündedir. Diğer tüm ülkelerde ya avlanması yasaktır (diğer büyük balıkların besin olduğu için bu kaynak daralacağından büyük balık üremesini baltalayacağı için), ya da mahsül o sene çok fazla ise yem sanayinde değerlendirilir.
Evet kesinlikle doğru. Karadenizliler için hamsi çok değerlidir. O nedenle kültürel olarak hamsi Türkiye için balıktır. Bunu hiç kimse reddedemez. Ben de Türkiye'de balık değildir demiyorum. Ama Türk, Gürcü ve benzer kültürler için sınırlı bir tanımdır diyorum.
Karadenizli forumdaşlara gıcıklık gibi olmasın.
Ekonomi kanalında Amerigadan bildiren hatun 2 gündür yurtdışında güvenli liman altın diye algı basıp duruyor.
Altına hücum gibi.
Rusya Uçağımızı İsrail düşürdü dedi. İntikam isterük dedi.
Bu zamanlamalar sizce tesadüfmü?
Ahhh bu dış mihraklar..neler yapmışlar böyle..:oleyo:Alıntı:
Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'in Başkanı Orhan Ökmen;
"TEMEL SORUN DEĞERSİZ TL"
Türkiye'nin temel sorununun TL'nin giderek değersiz hale gelmesi olduğunu söyleyen Ökmen "2006'dan başlamak üzere Türkiye'nin Döviz üretim kabiliyeti zayıfladı. 2000'li yılların başında milli gelir içinde sanayinin payı %24'lerdeydi, şu anda %12'lerde. Bu azalmanın tek anlamı var, o ülkenin döviz üretme kabiliyeti zayıflamış demektir.
Bir zamanlar sanayiciler Cumhurun reisiyle birlikte uçakla Mısır'a fabrika taşımaya gidiyorlardı..
Bazı ak-aklı evvellerde o zamanlarda üretimden kaçanları/batanları iş bilmemekle suçluyorlardı..:)
Her balon bir gün söner..hele el parasıyla, satıp savmayla olanı..:whistling:
Krediyi kazanması çok uzun kaybetmesi çok çabuk olabilir. rxpu mxpu demezler anında alaşağı ediverirler vallahi. :)
Forum çok sakat yerdir. :ss:
Günün özlü sözü:
Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter, güvenme zenginliğine bir kıvılcım yeter.
NOT: Birde bizim memlekettekiler aslında almanlara gıcık olurlar. almanların bizim memleketeki lakabı piefke'dir. (bazen Büffl da derler).
bu dolar yine kuduroski oluyor gibi
http://666kb.com/i/dx284u8wdid4w896d.gif
herkesin milyonları yok. Ama binleri var , ve kısa zaman da ona da ihtiyacı var.
Niye gidip % 10-15 e bağlasın ki ?
Bu bankaları idare edenler hele, $ borcundan kıvrananlarda, ..zerre kadar akıl yok.
Kendi elleri ile ittiriyorlar döviz almaya..
Geçen yıl benim Stefan Zweig yılımdı.
Epey okudum.
Aslında belirttiğiniz bu gıcıklığa karşın iki dünya savaşında da ister gönülden ister metazori Almanya'nın kıçına takılma durumları var.
Bu arada....
Hitler'in kulakları çınlasın...:)
Bir son ekleme...Belki de üzüm üzüme bakma durumları.
Almanlar da (şimdi durum nedir bilmiyorum) pek kaale almazlar Avusturyalıları hani...
Hitler Alman vatandaşı dahi değildi. Kendini hep Alman olarak gördü. 36 yaşındayken Avusturya vatandaşlığından ayrılıp Alman vatandaşlığına geçti. Avusturyalıların Almanlara olan gıcıklığı çok daha eskilere dayanır ve o dönemde bir Hitler yaratmıştır. Hitler de aslında bu nedenle Avusturya'dan nefret eder.
Millet OVP nin tırt olduğunu bildiğinden dolara saldırıyor.Gene normal düzene döneriz yakında.Yani her yol mokoko dünyası.
"Havanda Su Dövmek":Hiçbir yarar sağlamayan bir işle boşu boşuna uğraşıp durmak. [2] Kendini yormaktan başka bir işe yaramayan şeylerle uğraşmak.
Dolar da sonuç odaklı konuşmayı seviyorum....
Bir de net olmayı ...
Net ve basit....
Benden/bizden beklenen bu diye düşünüyorum...
Aksi takdirde havanda su dövmüş hissediyorum kendimi...
sagılar/başarılar
Kıçım başım ayrı oynamaz benim....
Neysem oyumdur....
Hiç bir yatırım aracına aşık olmam...
Fanatik takılmam...
Birbirine rakip iki yatırım aracını aynı anda savunmam...
Örneğin hem dolara yatırımı savunup,hem de tl mevduatı övmem...veya borsaya methiyeler düzmem...
Düzersem kendimle çelişmiş olur,kıçım ayrı,başım ayrı oynamış olur...
Pozisyonuna göre yorum yapanı sevmem, ama pozisyonuna ters yorumlar yapmak da bence forum kullanıcılarına ihanet ve hıyanet içinde olmaktır....
Ben böyle düşünüyorum
Üzgünüm...
saygılar/başarılar
Hım bence bu olmadı sn tengri.Temel 4 yatırım enstrumanı var.Döviz,emlak,faiz,borsa.Bunların illa 3 ü gümleyecek biri çıkacak diye bir kural var mı.Misal hem borsa hem emlak uzun süre kazandırdı .Bu ikisini seçenlerin kıçı ayrı ,başı ayrı oynamış mı olurlar :)))))))))))Şimdi de faiz ve döviz zamanı.Ben altıncıyım o ayrı tabi:)))))))
UsdZar +0.10%
UsdArs -0.01%
UsdBrl +0.02%
UsdTry +1.76%
gün için yazdığım değer gelirse gece replerimi bana geri verin :kahkah:
bu cuma 7 bile mümkün görünüyor D dalgası vurup geçecek :kahkah:
krizin henüz başındayız yada ilk safhasındayız yada henüz girmemiş bile olabiliriz bence henüz girmedik yavaş yavaş gireceğiz :kahkah: