Dayanikli gidalari yazdan stoklamistim.
Bi sure kilerde ne varsa onlari yiyecegim.
Bi agustos bocegi olamadim su hayatta ona yaniyorum hep. :)
Syg,
Printable View
Madem gelirler artmıyor...Giderleri azaltmak lazım...
Milletin alım gücü düştü yerlerde...Hala ev , araba, mobilya, beyaz eşya almaları için kampanyalar ve ÖTV indirimi yapıyollaaaaa...
Ulen zorunlu giderleri zor karşılıyor millet :he:
araba garajda bile masraf dudu abi :( apartman yönetim toplantısında 150 tl olan aidat 200 tl oldu kimse dolar düştü falan takmadı üstelik kombili bir daire :( asgari ücrete de yüzde 25 zam gelirse seneye 300 tl olur kesin ! apartman görevlisinin masrafına gidiyor tüm aidat nerdeyse ! havuzlu fitnessli resepsiyonlu site aidatları kaç olur tahmini bile zor :( sayın yeşiladanın enflasyon videosunda vurguladığı fiyat katılığına güzel bir örnek !
bu işin sonu akşamları semt pazarları toplanırken pazarcıların bıraktığı sebze ve meyveleri toplayamaya kadar gidecek gibi :)
https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...75646136557575
Asıl dikkat çeken konu faiz dışı fazlanın hızla azalmakta oluşudur. 2016 yılında 21 milyar TL olan faiz dışı fazla, 2017 yılında 9,3 milyar TL'ye düşmüş bu yılın ilk 10 ayında ise 2,6 milyar TL olmuştur.
Borç stokunun finansmanında en önemli sigorta konumunda olan faiz dışı dengedeki bu olumsuz gidiş geleceğe ilişkin beklentiler açısından endişe yaratıcıdır.
Vergi gelirleri toplamda enflasyonun çok gerisinde kalırken özellikle dahilde alınan KDV ve ÖTV gibi satışlar üzerinden alınan vergilerde görülen çok düşük artışlar iç piyasada nasıl bir durgunluk yaşandığının en belirgin göstergeleri olarak karşımızda duruyor (KDV ve ÖTV'de yapılan indirimlerin ilk 9 ayda söz konusu olmadığına dikkat edilmeli)
Öte yandan ithalde alınan KDV'nin enflasyondan çok daha hızlı bir artış sergilemiş olması ise tümüyle kur artışının bir sonucu olarak çıkıyor.
Gerek işsizlik oranındaki artış gerekse bütçe verileri bize önümüzdeki dönemde ekonomide yüksek enflasyonla birlikte küçülme (slumpflasyon) yaşama olasılığımızın arttığını gösteriyor.
Tam babalara geldinis diyor veriler
Syg,
Şu anki bankaların faiz fırsatçılığı olayını çok iyi anlatan bir yazı. Hem de sabah'ta yazmış:
https://m.sabah.com.tr/yazarlar/dile...alar-ohalde-mi
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
1 aralık günü piyasalar stopaj indirimi devam etmezse bunu faiz indirimi olarak fiyatlar mı fiyatlamaz mı?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her nimetin bir külfeti var. Bu ülkede otomobil sahibi olmak itibar sahibi olmak demek. Ben 6 yıldır araç almadım. Çevremde herkes adımı varyemez- cimri, koydu. Ben de '' sizden araç istersem konuşun, taksiler benim için '' diyorum. Aracın parası 6 yıldır bankada çalışıyor. Giderleri de cebimde kalıyor. Zaten şehir içinde araç başa bela.
kaşla göz arasında usdtry 5.30 a göz kırptı.
ytd.
syg,
Dolartl yine 5.30 gördü ..Kırarsa bu ay içinde 5 e iner
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
benjamin sterlin göçmüş an itibariyle... 5.32,6.7 lerde tam sterlin zamanı 9 tl oldugunu hatırladım geçmişte...
Amerika FETÖ yü iade etmenin yollarını arıyor diye bi haber var...Ondandır...
https://canlidoviz.com/haber/hesap-k...1-dolar-2-5-tl
4 agustos 2015 benjamin 2.5 ,keşke zaman makinası olsaydı :vk:
Feto'yu gonderirken parada mi gonderecekler?
APO'nun iadesindeki ortama benzer bir hava var.. O iade 19 Subat 1999 da olmustu.. Oncesinde 1998 yazinda baslayan Rusya krizi ile 5000 seviyelerinden 1900 lere kadar dusmustu endeks ve aynen simdiki son 3 aydaki gibi hafif yukari egimli bir kanal icinde hareket ediyordu.. Iade ile birden patladi.. 1999 yaza kadar tekrar 5000 e geldi ama bu defa da deprem oldu Agustos'da... ama iade surecinde ekonomi pek iyilesmedi.. algi soyle degismisti: Tr artik teroru bitrdi, terore harcanan para yatirima, kalkinmaya gidecek..
1999 sonuna yakin cipali kurlu bir IMF standby anlasmasi ile gun gun doviz kurunu acikladilar..
Uluslararasi spekulatorler bu firsat penceresini gorduler hemen ve bist'in 10 senedir asamadigi 2 cent seviyesini asirtarak 3.77 cente kadar cektiler borsayi ve paldir kuldur inen faizlerden kacarak borsaya kosan kucuk yatirimcinin kucagina birakip gittiler hisseleri..
Sonrasi da malumunuz..
Once kasim 2000 sonra da subat 2001 iki perde halinde gelen cok agir bir kriz.
Syg,
Genel anlamda dunya durgunluga gidiyor.petrol.fiyatlarida bunu destekliyor.bu.poszyonda ne faiz nede dolar artar.usa 10y dusus e basladi.dolar 5.30.dan acep satilirmi yoksa alinirmi , iyi irdelemek lazim
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ah be kardeşim sende inandınmı türkiyeye iade edileceğine. edilmesine müsade edileceğine. şimdi o amerikadaki şahısta kim bilir neler kayıtlıdır. kim ister o kayıtların ortaya dökülmesini pisliklerinin öğrenilmesini. bu habere çok üzülen olmuştur şu anda türkiyede. korku başlamıştır küt küt kalpleri vuruyordur eminim.
sac ayağının biri şu anda var.
o zamanda hükümetteydi.
şimdi de ittifakta
dejavu olur mu
Bu ayın ortalarında özellikle konut kredisinde ciddi olmasa da faizlerde gerileme bekleniyor. Buna karşın mevduat faizleri de gerileme ihtimali yüksek zira Damat; geri çekeceğiz demişti.
teröristbaşı yargılandığında TR de hiç kimsenin ismini vermedi,hiç kimseye operasyon yapılmadı.
fetö yargılanırsa aynısı olur.