hayrını gör hocam.. kalanlar olarak devam edecez bakalım
Printable View
vur artık şunu tavana da herkes rahatlasın.. ne kapsam kar hesabı sallaya sallaya mı gideceksin tavana nedir??
bugün de hayırlısı ile böyle kapattık. güzel bir gündü.. gayet güçlü şekilde ilerliyor ve bende burada yola devam ediyorum.. 28 TL üstü kapanışlar bir üst seviyeye taşır. bir de güzel bir haber falan patlatsa süper olur. bedelsiz sermaye artırımı beklentini de unutmuş değiliz. yarına daha güzel olur inşaallah.. genel bilgileri atayım. AL - SAT - TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR
https://i.hizliresim.com/wALcin.jpg
https://i.hizliresim.com/Zr2X7H.jpg
https://i.hizliresim.com/O3qtqA.jpg
daha gidecek yolumuz var Allah'ın izni ile.. beklentimiz çok, içi boş şirketler ne fiyatlarda geziyor, bu bedava kaldı.. zirvesi bile 45 TL iken artık naz etme patron, getir bunu hak ettiği yere..
heyt bee.. patron selamlar yolluyorum sana.. tavan için teşekkürler.. :wave:
sırada 33 - 40 - 45 rakamları.. 45 'de 2011 deki fiyatı.. yani ooooooooooooo.... GÖRÜŞLERİM SADECE BENİ BAĞLAR.. AL SAT TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR
gün.. almışken orta uzun vade mi takılsam karar veremedim..
https://i.hizliresim.com/907Aja.jpg
tavanı bozunca silkelendik.. hayırlısı olsun, düzeltme yaparsa sonra yine değerlendiririz artık.. kalanlara bol kazançlar dilerim.
Aynen dediğimiz gibi. Tavanı açıp açıp kapatması erbostaki oyunun aynısı. Erbos 3. Tavanı çekti bugün. Daha çok yolumuz var. Ama gün içi iyi silkeleyecek. Cmbtn.guzel bir örnek. Konyaya diyecek yok. Karton ütopya. Sadece FIKIRLERIMDIR. son dakika kovid verileri gıdayı hareketlendirir sma kanaatimce kısa satış fırsatı olacak gıdacılar için. Tamamiyle şahsi FIKIRLERIMDIR. Hayal metal ürünüdür YTD.
Konya'dan sonra yolum Isparta ya düştü izliyorum güzel şehir Isparta özelikle Keçiborlu...
VIA_G4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geldiğim belli oldu giden geri geldi
Slm türkiye Kipa da hiç olmadım adel yıllar önce 10 dan alıp 16 verdim sonra 10 düştü bakmadım golts uzun vadeli bir yatırım kısada zor spegi var ama uzunda güzel olacak hele USD direnci bir kirsin daha çok konusulur
Bensiz gitsin tavan oldu ben sevmedim dansöz oynatıyor spek adi
Bir haberle de taçlandır be abi:oleyo:
GOLTS TRADE 💲💲💲
https://t.me/goltas
Kaptaki haberden sonra bile buraya kimse bir şey yazmıyorsa biraz ümitlendim. Kimler çalı arkasında bir haber etsin bakalım.herkese iyi geceler. Hayırlısı olsun.
Dipnot -28 - ilişkili taraf açıklamaları 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle Orma A.Ş.den 85.293.247 ₺ Ticari alacağı, 25.099.999 ₺ ticari olmayan alacağı ve 48.667.424₺ uzun vadeli ticari olmayan alacağı olmak üzere toplam 159.060.670₺ alacağı diğer bir ifadeyle Orma A.Ş. nin yatırımcısı olduğum Göltaş AŞ. ne 159.060.670 ₺ borcu bulunmaktadır
Kullanılacak kredi 15 milyon USD yaklaşık 120.000.000₺
Daha önce yazdık en son toplantıda tutanağa da yazdırildi ne gerek var kredi yapılandırmaya orma as alacağını almış olsa bu şirketin borcumu var TL üzerinden borç ver mevduat faiziyle nemalandir kendin döviz + faizle kredi kullan aklı başında hiç bir yönetici yapmaz şayet orma as %70 sahibi değilse ki öyle hukuk müsade ediyor onlarda yapıyor adil mi vicdanimi ahlakimi yorumsuz
Bana göre bu şirketin borç kaldiraci çoktan bitmiş şirket yatırımları kâr a geçmiş borcunu ödemiş borç kaldiraci Orma As için kullanılıyor.
O kadar fizibil krediyse Orma as çeksin goltasa olan borcunu ödesin goltasta oradan gelen parayla krediyi kapatıp ipotekleri ni kaldırsın
Yatırım tavsiyesi değildir değerleri bana göre çok iyi arkadaşlar tek kusuru Orma gösterilen taviz ve hukuksal olarak maalesef engelliyemiyoruz yoksa son hasılat rakamı çok çok iyi
Benim açımdan mücadeleye devam elbette bu konularla ilgili son olarak genel kurul gündemine madde ekletmeye çalışacağım koymasalar bile gündeme genel kurulda izah etmek zorundalar
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çekici yemiş gene..
https://i.hizliresim.com/WMt5wk.jpg
Oh oh,fırın da faaliyete geçmiş..Bana böyle haberler ile gelin :hi:
Sayın DrDerman,
Bugün itibariyle çimento pd/dd oranı ortalaması 4,94 Göltas as bugün itibariyle of/dd oranı 1,96 hadi sektör ortalamasini konya çok yükseltiyor diyerek 3 kabul edelim sektör ortalamasına göre 40 li rakamlar zaten olmalı söylediğiniz şeyi ben açıklayamam aciklayamadigim için şirketin yatirimcisiyim zaten benim ekonomi finans bilgilerime göre bu fiyatlar da zaten olmaması gerekiyor kendimi de bilgimide kucultmeyim iki defa genel kurulda divan başkanına bu kadar güzel bilanço değerleri var şirketin değeri neden bu kadar düşük sayın başkan bile cevaplayamadi taslak çalışmamda genel kurul gundem maddesine ekletmek istediğim maddelerden biriside bu konuyla ilgili şirket hasılat ve bilanço değerleri bu kadar iyi durumda iken piyasa değerinin düşük kalmasının yatırımcının tercih etmemesinin sebeplerinin araştırılması için bağımsız bir araştırma şirketine araştırma yaptırılmasınin ve çıkacak bilimsel sonuçlara göre yönetimin gereğini yapmasının genel kurul oyuna sunulmasını ve özellikte araştırmada yönetime güvensizlik (Demirel ailesi ve geçmiş egebank davası olayları) Orma as sağlanan imtiyazlar... vb soruların sorulması
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir tamamıyla kişisel görüşlerimdir 5 yıl 10 yıl öncede farklı düşünmüyordum bu hisse bu rakamlarda olmamalı lakin öyle olmadı akıl sır etmeyecek rakamları aşağıda yukarda gördü belki aşağıda yukarda yine görecek fakat bir çok insanı maalesef üzdü
Orma as bu kadar imtiyaz tanınmasa ve hele dolar 3 ₺ olduğu zaman bı bedelli sermaye artırımı zamanında yapmış olsaydı benim bile tahmin edemeyeceğim rakamları görürdü lakin yapmadılar Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün itibariyle çimento pd/dd oranı ortalaması 4,94 Göltas as bugün itibariyle of/dd oranı 1,96 hadi sektör ortalamasini konya çok yükseltiyor diyerek 3 kabul edelim sektör ortalamasına göre 40 li rakamlar
YATIRIM TAVSİYESİ DEGİLDİR KİMSENİN GUNAHİNA GİRMEK İSTEMEM YAZDİGİM BU RAKAMLARİ LUTFEN GOLTAS HİSSE FİYATİ OLMASİ GEREKEN DEGER OLARAK KİMSE ALGİLAMASİN HEDEF FİYAT GOSTERMEK HATTİME DEGİL VE DOGRUDA DEGİLDİR DEDİGİM GİBİ BES YİL ONCEDE 10 YİL ONCEDE FARKLİ DUSUNMEDİGİMİ BEYFENDİNİN SORUSUNA CEVAP VERMEK İCİN KULLANDİGİM BİR ORNEKTİR PD/DD HESAPLAMASİ SİRKET DEGERLEMELERİNDEN SADECE BİR TANESİDİR TEK BASİNA DİKKATE ALMAK YADA ALMAMAK SİZLERİN YATİRİM TERCİH KARARİDİR
SAYGİLARİMLA HERKESE BOL KAZANÇLAR
YEKDEM davası ile bilgisi olan var mıdır ? Daha önce bilinen bir durum muydu bu ?
sn fly sizde çok araştırmışsınız bende öyle bu yılki kari
1-kur artışı
2- yüksek elektirik gideri
3- yüksek navlun gideri. götürdü.
sizin bahsettiğiniz kısın sadece 1. maddeyi kapsıyor. buda gölts enerjşden kaynaklı göltas enerjin ormadan deli alacağı var.. ormada işler düzelirlse enerji ve çimento şirketini direk etkileyecek.. ormada 6 ayda bir bilanço yoluyor. ormanında yüksek döviz borçu var malesef hep zarar buradan. goltş holging ormayı fonlamazsa malesef batar ben bunu normal karşılıyorum. önemli olan ormanın para kazanan yapıya dönmesi ve ciddi ciro artışına ihtiyacı var. iç piyasaya iş yaptığından kısada zor görüyorum..
kur dışında yüksek elektirik ve navlun giderinide sormak lazım bunlardaki maliyeti düşürme çabaları var mı. 2 nini toplam gideri 115 milyon azımsanmayacak bir rakam.
kurların yatay kalması veya düşmesi bu şirketi ve iştiraklerini acayip etkiliyor..
bazı arkadaşlar yüksek ücret alıyorlar ondan kar yok demiş. dip notlara bakın arkadaşlar 4 5 milyon genel yönetim gideri nedir böyle şirket için bence hatta çok az bile ücret alıyorlar..
Ek 26408
Bugün 33 üstü güçlü durmak çok önemli
Bu hafta Kayseri dermiyiz gençler.
Sayın yetkili,
Göltaş AŞ yatırımcısıyım aşağıdaki suallerimin en kısa sürede cevaplamanızı talep eder iyi çalışmalar dilerim.
2019 yıl sonu şirket bilançosunun,
Dipnot -28 - ilişkili*taraf açıklamaları 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle Orma A.Ş.den 85.293.247 ₺ Ticari alacağı, 25.099.999 ₺ ticari olmayan alacağı ve 48.667.424₺ uzun vadeli ticari olmayan alacağı olmak üzere toplam 159.060.670₺ alacağı diğer bir ifadeyle Orma A.Ş. nin yatırımcısı*olduğum Göltaş AŞ. ne 159.060.670 ₺ borcu bulunmaktadır.
02/03 Aralık 2020 tarihindeki Kap açıklamanız da özetle Eximbank tan kredi yapılandırması kısa vadeli alacakların uzun vadeli yapıya dönüştürülmesi ve ipotek rehin konularını kapsayan 15.000.000$ döviz kredi kullanımı olacağı ve özellikle UYGUN maliyetli yapıya dönüştürülmesi açıklamasında bulundunuz.
Bu kapsamda,
1. Göltaş AŞ nin iştiraki olan Orma Aş den yaklaşık olarak kullanılacak kredi miktarı kadar türk lirası alacaği almayarak Eximbank üzerinden döviz kredisi kullanarak kısa vadeli borçlarını yapılandıracak olması Göltaş AS için uygun karlı ve daha az maliyetli bir finansman yöntemimidir?
2. Orma Aş den Türk lirası alacaklara uygulanan faiz oranı ve elde edilen edilecek nema ile Eximbank tan kullanılacak kredinin döviz riski + faiz maliyeti karşılaştırıldığında hangi finansal yöntem Göltaş AS için daha uygun karlı çıkmaktadır?
3. Orma As den alacaklar karşılığında alınan faiz nema getirisi Eximbank verilecek olan faiz nema getirisinden daha mı yüksektir?
Sayın yetkili,
Göltaş AŞ yatırımcısıyım aşağıda yazdığım hususların Goltaş AŞ nin 2021 yılında icra edilecek olan 2020 yılı olağan genel kurul gündem maddelerine eklenmesini talep ediyorum.
1. Göltaş AŞ yatırımlarını gerçekleştirmek için döviz ve faiz riskine katlanarak kredi kullanırken iştiraki olan Orma AŞ'ne Türk Lirası ve faiz neması üzerinden finansal destek sağlamaktadır. Diğer taraftan Göltaş AŞ döviz borçlarını ödemek için Orma AŞ'den Türk Lirası olan alacaklarını mahsup etmek yerine yine döviz ve faiz riskiyle borçlarını yapılandırma finansal yöntemini tercih etmektedir. Bu kapsamda,
Göltaş AŞ yapılan bu finansal işlemlerden dolayı zarara uğrama durumunun bağımsız bir denetçi heyetince araştırılmasını ve çıkan sonuca göre gereğinin uygulanmasının ve çıkacak sonuçların kamuoyuyla paylaşılmasının genel kurulun oyuna sunulmasini
2. Göltaş AŞ iştirak yapısının çeşitliliği ve bilanço değerleri vb göstergelerde aynı sektör grubundaki çoğu şirketten teorik olarak iyi olmasına rağmen şirket bir türlü yatırımcılar tarafından ilgi görmemiş ve mevcut durumuyla hakettiği hisse değerine bir türlü ulaşamamıştır. Yatırımcıların Göltaş AŞ hissesine yatırım yapmamasının, birincil olarak şirket yönetiminde bulunan Demirel ailesi mensuplarının özetle Murat Demirel, Egebank, TMSF ve tereke davalarıyla devam eden süreçlerin devam ediyor oluşu ve Devletin Göltaş AŞ alacakları oranında el koyacağı dedikodusu!, endişesi, şaibesi veya kamuoyunun yeterince bu konuda doğru şeffaf bilgilendirilmemesi. İkinci olarak özellikle iştiraklerden Orma AŞ ile olan alacak ilişkisidir. Yöneticilerimizin devam eden davaları ve Orma AŞ ile olan alacak ilişkisinin şeffaf, doğru ve detaylı (YEKTEM kapsamında devletten teşvik için mahkemelerde davalar açılırken, Orma Aş ye elektrik satışından yıllar itibariyle oluşan alacaklar için yıllık merkez bankası faizine razımı gelinmektedir, bu alacakları mahsup etmeyerek yıllar itibariyle kaçırılan fırsatlar rüzgar satılık baraj ihaleleri, dövizin katlanarak devilasyonu oluşan zararlar, daha adil bir seviye getirilmeli midir vb) bir şekilde kamuoyuna bir ay içinde açıklanmasi hususlarının genel kurul onayına sunulmasını.
3. Göltaş AŞ iştirak yapısının çeşitliliği ve bilanço değerleri vb göstergelerde aynı sektör grubundaki çoğu şirketten teorik olarak iyi olmasına rağmen şirket bir türlü yatırımcılar tarafından ilgi görmemiş ve mevcut durumuyla hakettiği hisse değerine bir türlü ulaşamamıştır. Bağımsız bir araştırma şirketine, yatırımcıların Göltaş AŞ ne yatırım yapmama (Yönetim, İstiraklerle olan ilişkiler, mali göstergeler, borç durumu, imtiyazlı hisselerin mevcudiyeti vb) sebeplerinin ve diğer taraftan yatırım yapmalarını sağlayacak durumların bilimsel tesbiti için araştırma yaptıttırılmasını ve çıkan sonuçlara göre gereğinin yönetim tarafından uygulanmasını ve ilk genel kurulda sonuçların paylaşılması hususlarının genel kurul onayına sunulmasını.
Yukarıdaki ifadeler taslaktır katkısı olacak arkadaşlar lütfen yazsın.
Kişisel değerlendirmelerimdir. YATIRIM TAVSİYESİ DEGİLDİR.
Sayın yetkili,
Göltaş AŞ yatırımcısıyım aşağıdaki suallerimin en kısa sürede cevaplamanızı talep eder iyi çalışmalar dilerim.
2019 yıl sonu şirket bilançosu Dipnot -28 - ilişkili* taraf açıklamalarından anlaşılacağı üzere; Göltaş AŞ nin 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle Orma A.Ş.den 85.293.247 Tl Ticari alacağı, 25.099.999 Tl ticari olmayan alacağı ve 48.667.424 Tl uzun vadeli ticari olmayan alacağı olmak üzere, toplam 159.060.670 Tl alacağı bulunmaktadır.
02/03 Aralık 2020 tarihindeki Kap açıklamanızda özetle; Eximbank tan 15.000.000 $ döviz kredisi kullanılacağı ve bu kredi ile kısa vadeli borçların uzun vadeli yapıya dönüştürüleceği, ipotek - rehin konularının düzenleneceği, borçların UYGUN maliyetli yapıya dönüştürüleceği belirtilmektedir.
Bu kapsamda,
1. Göltaş AŞ nin iştiraki olan Orma Aş den Türk lirası alacaklarını almayarak; Eximbank üzerinden döviz kredisi kullanması Göltaş AS için karlı ve daha az maliyetli bir finansman yöntemimidir?
2. Orma Aş den Türk lirası alacaklara uygulanan faiz oranı ve elde edilen edilecek nema ile Eximbanktan kullanılacak kredinin KUR riski + faiz maliyeti karşılaştırıldığında hangi finansal yöntem Göltaş AS için daha uygun ve karlıdır?
3. Orma As den alacaklar karşılığında alınan faiz + nema getirisi , Eximbank a verilecek olan faiz +nema getirisinden daha mı yüksektir?
4. Göltaş AŞ nin iştiraki olan Orma Aş den Türk lirası alacaklarını almamasının ve yüksek KUR Riskini göze almasının ESAS sebebi nedir?
5. Döviz kredisi daha uygun bir finansman yöntemi ise Orma AŞ nin kendisi neden Döviz kredisi kullan mamaktadır?
6. Ülkemizde son 8 yılda dövizin aşırı yükselmesi sonucu, Göltaş AŞ nin TL alacaklarını almayıp Döviz kredisi kullanarak uğradığı zararın boyutu ve bundan sonraki dönemde uğrayacağı zararlar dikkate alınmış mıdır? Alınmış ise buna karşı ne gibi tedbirler düşünülmüştür?
7.Orma AŞ den Tl cinsi alacaklara uygulanan faiz oranı nedir?
Soruları basitleştirirsek daha vurgulayıcı olabilir diye düşündüm. Sadece öneri..
YATIRIM TAVSİYESİ DEGİLDİR.
Hayırlı işler geldim ytd