Vergi dairesi 89 Milyon küsür gelmiş.
SPK da 135/150 Milyon arası atmasyon gelebilir.YTD.
Printable View
Vergi dairesi 89 Milyon küsür gelmiş.
SPK da 135/150 Milyon arası atmasyon gelebilir.YTD.
Dostlar doğruyu konuşmak gerekirse şirket bizim kazanmamızı istemiyor.. bilanço desen son gün son saat gelir, şirketi ararsın cevap alamazsın, temettü dersin küfür gibi kar payı görürsün.. ttb yönetimi malesef yatırımcı dostu değil. Bistten Çıkacaksan çık kardeşim. 1 seneden fazladir tahtadayız günlük hacim 200bin tl ayıp yahu.
Temettu bereketli olsun;)
ne bok yemeye olağan üstü genel kurul yaptınızki?
Açıklama fos
Anlayan beri gelsin:vk:
Kendi adıma; şirket de sağlam olduğundan-bilanco ve kârlılığı iyi oldugundan-takastaki lot sayısı fazla olmadigindan kendimce güçlü bir alım yaptım. 1 yıldır da bekliyorum. Nominal olarak da reel olarak da zarardayim. Ama POİP'de hisse beklemesi biraz kolay oluyor.
Niyeyse hisseler sen satmayinca bir yere gitmiyor.Tahtayi etkileyecek kadar zaten para da lot da yok ama yine de oyunun kuralı maalesef bu ..
3. Ceyrek bilanço beklentim oldukça olumlu..
Genel endekste büyük bir olumsuzluk olmadikca bu yılın dibini gordugumuzu düşünüyorum.
Bilanço beklentisi satın alınmaya başlayınca fiyat artık buralarda kalmaz diye düşünüyorum.
Ben de aşağı yukarı sizinle aynı durumdayım. Şirketin finansal durumları ve karlılıkta hiç bir sorun yok hatta mükemmel, önemli olan bu. Bu piyasanın (PÖİP) ve sığ hisselerin, benim tecrübeme göre genel sorunu bu, uzun bir süre hareketsiz kalıp, bıktırıp, birden hareketlenebiliyor. Aslında yerine göre bu durum avantaja da dönüşebiliyor, biriktirmek için. 2021 veya 2022 de yüksek temettü verme ihtimalini de es geçmiyorum, şayet ek bir yatırım düşünülmüyorsa. Y.T.D.
Piyasada cok kabul goruyor urunleri...girdigim yerlerde hep gozlemliyorum;)
Ytd syg
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İhracat kasini da begeniyorum.
Arkadaslarla ne zaman otursak tuborg ve urunlerini tercih ediyorlar.
3 lerden 2015 lerde sanirim almistim sonra 10 larda satmistim tekrar 12 lerden toplamaya basladim.
İstiyorum ki icki sirketi de olsun elimde.ama begenmedigim tek seyi halka acik orani dusuk Ama bir arkadasin dedigi gibi fiyat oynamasi dusuk bu da arti olabilir belki de...
Ytd syg
İhracat kası deyince, bu kelimeyi, twitter da Jordan isimli, tam bir yatırım gurusu kardeşimiz var, o çok kullanır, portföyünde de tborg mevcut, o geldi aklıma:) Halka açıklık ve PÖİP pazarı ile ilgili; Olağanüstü Genel Kurulda, bir kaç yatırımcı, dilek ve temenniler bölümünde sıkıntıları dile getirmişler, bu konuda karar vericinin Ana Ortak (yabancı) olduğunu belirtmişler. Bakalım bir sonuç çıkar mı, bekleyip göreceğiz. Saygılar.
Yabanci makalelerde askeri kas falan diyerek kullaniyorlar uluslararasi devletler hukukunda.daha cok askeri stratejik yazilarinda.her neyse lafi uzattim kusura bakmayin.
Sosyal medyam yok olunca bakacagim o kisiye merak ettim.
Uc kriterim var benim acizane
Birincisi patron isine sadık olucak
İkincisi ar ge si olucak sirketin
Ve ucuncusu ihracat yapacak.
Bunlar varsa uzun sure her ruzgara direnebilirim kazanan kesinlikle ben olacagim.
İstisna olarak bi iki tane sirket uzun sure elimde bu kriterlere uymuyor mesela aselsan.İhracatı zayıf bazen istisna iyidir diye dusunuyorum;)
Syg ytd
POIP'deki hisseler içinde en primsiz olan bu...
Lotu az olan hisseler içinde de muhtemelen öyledir.
Pd/DD ve f/K yönünden de POIP'deki diğer hisseler ve lotu az hisseler arasında en ucuz hisse muhtemelen tuborg'dur..
Gitmeyince gitmiyor hisse...
Geçen yıl yaklaşık 3.5-4 milyon lot (halka acik hisselerin yaklasink 1/3'u) hisse el değiştirdi. Yabancı ve emeklilik fonlarının malını aldı birileri...
Bu malı alanların, kar ile hisseden çıkabilmek için en.az ×2 yapacaklarını düşünmüştüm. Yanıldım. 17'lerden başlayan hareket 25 TL'de bitti.
Umduğumu şimdilik bulamasam ve zararda olsam da elimde hala,
Ciro-karlilik ve pazar payı sürekli artan temeli oldukça sağlam bir şirketin hissesi var.
Hisse fiyatı da elbet bir gün hak ettiği değeri bulacaktır.
Bakalım piyasa şirketin gerçek değerini ne zaman farkedecek.
Bu hisseyi almayı düşünüyorum yalnız bazı çekincelerim var.
Hissenin halka açıklığı %5'in altında. Bir ara Bist halka açıklığınızı arttırın yoksa PÖİP'e atarım sizi dedi , Türk Tuborg'da yükseltmedi ve hisse burada işlem görüyor.
Borsa İstanbul yönetiminin yarın öbür gün açıklık oranı %5'in altında olan şirketleri kottan çıkaracağız deme gibi bir durumu var mı? Ya da Tuborg'un bir yamuk yapma gibi bir durumu olabilir mi?
Yani günün birinde elimizde hisseler gözümüz yaşlı :) kalma gibi bir durumumuz var mı?
O da bi yontem benim bahsettigim de yontem.
Bilenler daha iyi aydinlatir.umalim ki boyle bir sey yasanmasin tabi.
Hisse olumsuz etkileniyor bu durumda.
Petrol ofisinde olmustu dusuk degerden geri almisti sirket...
Ytd syg
Şirket kottan çıkmak istemez ise, herhangi bir mecburiyet yok. Şu anda ana ortağın payı %95,69 zaten. Mesela Kent Gıda'nın, şu anda Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı sadece %0,54 (binde). Sadece yaptırım olarak, dolaşımdaki payı %5 in altında olanlar PÖİP'e alındı bildiğimiz gibi.
Tuborg fabrikasindan geciyorum iki gunde bir bornova da bir isim var bu aralar.İsler disaridan iyi gibi duruyor;)
Aksam Urla da bir tuborg keyfi yapayim da fabrikaya katkim olsun;)
%19 resmî enflasyon olan ülkede Tuborg'un hisse fiyatı 1 yıl öncesin e göre %10 ekside...
1 yıl önce yapılan Tuborg hisse alımı resmi enflasyona göre yaklaşık %30 kaybettirmiş...
Dolar bazlı hisse fiyatı ise geçen yıla göre %24 ekside...
Tüm dünya ülkelerinin para bolluğunda yüzdüğü ve dunya borsalarının rekorlar kırdığı bir dönemde Tuborg hissesine yatırım yapanlar için oldukça kötü geçmiş koskoca bir yıl..
Üstelik yatırım yapılan hisse; cirosu-karlılığı ve pazar payı artış trendinde olan bir hisse...
Yine de...
Şöyle de bir durum var:
Şimdi alınan mal, geçen yıla göre %30 daha ucuz...
Üstelik yılın en iyi bilanço dönemi açıklaması yaklaşırken...
Buna rağmen hisse hala yerinde sayıyor ya...
Acaba ben bir şeyleri gözden kaçırıyor olabilir miyim?
Hisse sığ da olsa piyasa hisseyi yanlış fiyatliyor olabilir mi?
Yılsonu 5 f/k'ya gerileyebilecek bir hisse...
Hâlâ niye sürünüyor yerlerde?
Gözden kaçırdığınız bir şey yok Sn. TUNGA, bazen piyasanın gözardı ettiği hisseler olur. Bu sadece tborg'a mahsus değil, başta bankalar olmak üzere, büyük sanayi şirketlerden de düşük F/K ve DD den işlem gören hisseler mevcut. Ancak bu durum bence geçicidir, elbet bir gün iyi şirketler hak ettiği değerlere gelecektir.
Satanları bulup "niye aldiydin? Şimdi niye satiyon?" diye sorasim var...
1 yıl önce alan-tasiyandan %30 daha ucuza alma imkanı varken bunu değerlendirmeyenler de bir tuhaf...
Düşünsenize... Arkadaşınız 1 milyona sıfır bir ev alıp oturuyor.. Siz gidip aynı evi bir sene sonra 700 bine alma imkanı varken almıyorsunuz.
Öz itibariyle aynı şey .
Neyse ..
Su bilanço hele bir açıklansın bakalim...
Bu hisseyi alıyorsanız buğday fiyatını takip edeceksiniz.
Yok 1 milyona ev varmış şimdi 700kmiş falan hikaye. Böyle düşünerek para kazanamazsınız tokatlarlar sizi borsada. Belki de evin değeri 700k'di gerçekte ?
1 sene önceye göre %10 zarar etmişmiş. E ondan önceki sene de %100 arttı. Onu niye konuşmuyorsun ?
Buğday fiyatları 8 senenin en yükseğine gelmiş. Bunları satış fiyatına yedirebilecek mi tuborg ? Bunları düşünmeden bu şirkete yatırım yapmayın. Göreceli kıyaslamalara aldanmayın.
Ben emtia sirketlerinde dahi dogrudan bu fiyatlamalarin baski ya da cosku yaptiracagini dusunmuyorum.
Sirket demek maliyet azaltma ar ge finans yonetimi vs gibi kalemler var.
Zaten bunu ahenkle yapan daha iyi sirker oluyor.
Uretim artisi va de onemli.
Ben bu tarz hammadde fiyatlarina hic bakmadim.bilmiyorum belki hata ediyorum.
Eger yanlis anlamadiysam tabi.
Syg bag bozumu...
Buralardan alinir mi fln bilmem koyacak kisinin parasina bagli.paranin ilk maliyeti sifirdir ekler vs kisinin farkliliklari vardir.
Syg ytd
Sn. uzunvade87, ironi yapmıştım ben, ciddiye almadınız umarım:) Maliyetim şu anki fiyatın biraz üstünde ve yaklaşık 6 aydır bekliyorum, kolay kolayda zararına satmam, sabırlıyımdır. İllaki er yada geç hak ettiği değerlemeye gelecektir diye düşünüyorum. Saygılar.
Tesekkur ederim olabilir farkli bakis acisi ogrenebilir miyim diye dusundum;)
Turk tuborg u zamaninda dusuk fiyata alip 11 lerde satmistim.heo kazandiklarimizi anlatiriz ya neyse;)
Sonra ordan gelen parayla turk traktor ve sigorta sirketlerine eklemistim buna nasil kiydim diye hayiflanirken 12 lerde bir daha yuklu alim yapip birakmistim kendi kendine buyusun diye yabancisi olmadigim bir sirket.
Pazar payi ihracat gücü bir de tadi güzel;) sirketi seviyorum islem.hacmi dusuk olmakla beraber dursun satmam ben bunu dedigim bir sirket.ve sirketlerdr genelde ürün girdisini fln iplemem eger rekabet gucu yuksek ve ihracat payi tatmin edici ise benim icin zaten maliyetlerini yansitiyor ve etkisi cok hissedilmiyor bir zaman sonra.Ve bu maliyet girdisi hisse uzerinde beklenen etkiyi yapmayabiliyor.illa yapar diyr bir kaide.yok bence.ben o tarz bir tokat yemedim ole diyim acaba ogrenebilcegim bir sey mi var diye dusundum.Olabilir belki ben yaniliyorum.
Ama dedigim gibi siz de pekala bilirsiniz kisi nerden gelen parayi koydu o onemli.
Simdi parcali maastan bir miktarla alinan hisse ile cok dusukten alinmis bir hissenin fevkalede katlamasi sonrasi gelen parayla alinan hisdedeki bekleme sabri cok farkli olabilir.
Kisilerin yatirim hikayesi farkli oluyor.
Tupras ornegin var bende son zamanlarda cok tokat yedi ben o kagida 2012 fln girmistim.haliyle cok da az olsa da rup yatiimdan once ekleme yapmistim.Gecen sene pandemide sert hareketine dayanabildim gormezden geldim.bu tarz farkliliklar olabiliyor.
Simdi diyorlar ki portfoyde su kadar hisse olmali.bende 29 sirket var coca cola eklemeyi dusunuyorum biraz aldim.her hisse farkli oranda oldugu icin arada genel kaydirma fren sistemi gibi seyleri kullandigim icin fevkalede kazanclar oluyor.haliyle genel gecer kurallar yok sirketler icin.
Turk tuborg un ben ileride daha da buyuyecegini dusunuyorum.beklentim o yonde.
Uretim miktari artar pazar payi artar ihracat orani ortar vs bunlar hep kâr demek.
Sadece girdi fiyatina bakarak hisse degerlendirmesi yapmak bana cok uygun degil belki paralel de hareket ediyordur bilmem.
Demir celik sirketleri var bende eregli isdemir demir fiyatlarina bakmam mesela brni ilgilendirmez.ben sirketin ne yaptigina bakarim.boyle bakmak daha saglikli gibi.
Yaniliyor olabilirim.
Mesela otomotiv var bende eskiden beri ford yuzde 20 oraninda yuzde 5 oraninda tuoras var yuzde 3 oraninda aksa var gibi farkliliklar var.Tofas da var o fordun yarisi kadar.Tofas a ekleme yapmistim pandemide bekleyen temettulerle haliyle o oran daha iyi yerlere geldi.
Okuyan yazan arkadaslara acizane tavsiyem su ki pandemi oldugunda evde yatirimci iliskilerine baglanip tofas ta elektrikli araclar ne alemde napiyoruz diye sormustum.Ki tam kapanma ve asisizlik vardi.yatirimci iliskileri sasirmisti hatta.Bunu maharet icin soylemiyorum.Tek parametlerdrn ziyade biz sirketlerin isi nasl yaptiginin sonucuna bakmamiz lazim.
Bugday fiyatlari artmis mi bunu sirket dusunsun o kadarini da biz dusunmeyelim.
İyi patron
Ar ge
Pazar liderligi
İhracat
Bu kriterlerim var.
Cok uzun oldu affedin.
Syg ytd
Ben hisse düşecek ya da yükselecek demiyorum.
Siz bir şirkete ortak oluyorsunuz ve bu şirketin girdi maliyetlerinden biri 8senenin tepesinde. Ben ortak olarak 1.si bu girdinin toplam maliyete oranı ne bakarım? şirket bu yükselişe karşı ne gibi aksiyonlar almış bakarım. Bunları bilmeden de ortak olmam.
Bu hisse çok düştü euro bazında çok düştü dolar bazında çok düştü geçen seneye göre şu kadar düştü diye atlarsanız afedersiniz malı kucağınıza verirler.
Hisse alırken şirkete ortak olur gibi düşünmek lazım "ben ne düşüneceğim yönetim düşünsün maliyetleri" derseniz olmaz.
Estağfurullah Sn. uzunvade87, iyi bir fikir alışverişi oldu. Bilgilendirmeler için teşekkürler. Aşağı yukarı, yatırım tarzımız birbirine benziyor. Bende yaklaşık 25 yıldır borsa yatırımcısıyım, sevabıyla, günahıyla, ama çok şükür beklentilerimi fazlasıyla karşıladı sayılır. Eskiden bende fazla şirket hissesi bulunduruyordum ama, son yıllarda belki yaşım itibari ile daha az hisse bulunduruyorum. Portföyümde ana hisse olarak Alkim, büyüme hissesi olarak Dnısı, Dökta, girişim olarak Hdfgs, temettü olarak Tborg, yeniden yapılanma hissesi olarak Sktas ve 2013 ten beri uygun yerlerden alıp sattığım az bir miktar İsbir var.
Saygılar, bol kazançlar..
TBORG Konsolide 2021/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 617618000 Yıllık Değ%:45 #TBORG
📌09.11.21
➡️Piyasa Değ.=5,556,817,199
➡️F/K=7.76
➡️PD/DD=2.37
➡️PD/EFK=6.41
➡️EV/EBITDA=4.02
➡️Nakit=821,045,000
➡️Finansal Borç=92,505,000
➡️Net Tic. Alacak=738,424,000 https://t.co/x7EnJ7tpfs
100 ker klubune bekliyoruz.ytd
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.