denizbank satılırsa dzgyo çagrı fiyatı mı belirlenecek? neden niçin nasıl
Printable View
sana o kadar lotu tek kalemde verdilerse bi bok olmaz. birde o hesabi sadece sen mi yapabiliosun acaba hata yapmissindir bidaha bak. ytd
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
özsermayesi şu an 215+ sarıyer projesi değerlendirme raporu var 48 milyon dolar diyor deniz gyo nun payı.buda 200 trilyon eder toplamda 415 trilyon özsermayeye ulaşır.50 sermaye ye böl 8 tl çıkar hisse değeri.satışta bu hesap üzerinden yapılır.bakınız doğan gazete ye özsermaye 430 iken satış değeri 130 milyon dolar.doğanın tüm kagıtları geri gelirken dgzt yüzde 30 yaptı.
şirketlerin yüzde elliden fazlası satılırsa o şirkete ait alt şirketlere de değer biçilir ve o değer üzerinden çağrı yapılır.deniz bank satıldığın da dnzgyo için de bir değer biçilecek ve o değer üzerinden çağrı zorunluluğu doğacak.
eğer farklı bir hesap bilen varsa o söylesin ne nasıl oluyor.
Bırak artık hakettiği yere gelsin 4-7-9
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Varlığın adı değeri( bin tl)
başakşehir 73.380
göksu avm 41.209
ankara kreş 4.453
karaköy binası 32.000
muğla 88.100
sarıyer projesi 200.000
....toplam değer 439.142
kısa+uzun borç -37.000
net özsermaye 402.142
net hisse değeri 8,78
benim yaptığım hesap bu.buna göre hisse değeri 8.78
Satış gerceklesırse çağrı fıyatı değerler üzere yoksa hıssenın son 1 senede borsada gördüğü fıyatın ao.mı..ıyı araştırmalı
çağrı alan taraf yapar.yani aydın doğan değil demirören yapacak.hisse satışlarında çağrı fiyatı deniz gyo biçilen değer üzerinden olur.biçilen değer borsa ağırlıklı fiyatın altında ise borsa fiyatı değil se satış fiyatından çağrı yapılıyor.
Pay alım teklifi fiyatının, Tebliğ'in 15 inci maddesi hükümleri uyarınca;
Hedef ortaklık paylarının borsada işlem görmesi durumunda, payların satışına ilişkin anlaşmanın yapıldığının kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan günlük ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalaması ile,
Teklifte bulunan veya birlikte hareket ettiği kişilerce pay alım teklifini doğuran pay alımları da dâhil olmak üzere tekliften önceki altı ay içinde hedef ortaklığın aynı grup paylarına ödediği en yüksek fiyattan
Değerleme Raporu kapsamında bulunan fiyattan yüksek olanından düşük olmayacak şekilde belirlenmesi gerekmektedir.
Bunlar o yüzden hissenin 3 ün üstünde olmasını istemiyorlar
Ozgyo , pekgy ya bak bide satış haberi olan dzgyo bak, Allah sizi bildiği gibi yapsın şeref yoksunu namussuz herifler. Size ağa lazım inşallah gelir bütün malı toplar da g*tü toplamaya ugrasirsiniz
Haklisiniz satış haberi ,yeni projeler ki Sarıyer projesi tek başına 185 trilyon kar demek piyasa degeri 150trilyon olan hisseye yüzde yüz yaptırması lazim
hikmet bey dedikleriniz kismen dogru ama bunlarin bir cogu proje mesala sariyer projesi kat karisligi bi proje ve cok yeni daha anlasma ne asamada onunla ilgili bile bir sey bulamadim zaten bunun disindakilerde cok bisi katmiyor degerine. satis gerceklesirse eger satista ne.deger bicilmis bize onuda gorecegiz. ama bu konunda ki bir senette neden her yukseliste kafasina vururlar bu izah edilemiyor. bu hesabi sadece siz deil senet sahipleri de yapar yani bisiler donuyor ama anlasilmadi. ytd
Benim kişisel yorumum 3.xx lerden anlaşıldı satış için
200 bin hacim ne oluyoruz ?
Cikipta demezki SPK hey ne oluyorda düşüyorsun, okadar haber yayınla değerlendirme yaptır anlaşma yap yatırım yap satış haberin olsun sonra 2, 98 e düş sizde değil size yatırım yapan da salaklık adı herifler
Muğla projesi açık değil,sadece arsa değeri verilmiş ,proje bittiğinde arsa payı dışında ne kadar kar beklendiği raporlanmamis burdan da en az 50 trilyon kar payı dusmezmi,
İsterse 1 mio kar gelsin adam bırakmıyor kağıdı.
Allah cezasını versin ne, idgyo kadar olamadın, kimse kalmadı heralde ozaman hareket yakındır demek.
bunlar araplarla anlaşamadimi ne yapti. dunki gayrimenkul satisi nedir. bu aşamalarda genelde satis alis hic bir aktivite olmaz ama. hala bekliyoruz asil satis haber ini.
Bence tam ortamı ky mal boşalttı iyice alttan fitil ateslenecek ben ay sonuna kalmaz diye düşünüyorum. İnşallah yanilmam
yok hani degerleme asamalari yapilir falan bundan sonra satis islemi olumlu yada olumduz sonuclanana kadar sirkette gayrimenkul satisi falan olmamali diye düşünüyorum..
Dzgyo satışı hiç fiyatlamadı bence satıştan sonra en çok dzgyo gidecek diye düşünüyorum
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yada 3.xx te anlaştılar
Sberbank'ın*DenizBank'ın*satışı ile ilgili*görüşmeleri devam ederken, Rus*gazetesi Kommersant'tan yeni*bir iddia ortaya atıldı. Gazete,*Rusya'nın en büyük bankası*Sberbank'ın, iştiraki olan*DenizBank'ı 5.5 milyar dolara*satabileceğini yazdı. Haberde,*Sberbank'ın, DenizBank'ı yılın*üçüncü çeyreğinde Birleşik Arap*Emirlikleri'nin (BAE) en büyük*bankası olan*Emirates*NBD'ye*satacağı yer aldı. Emirates*NBD'nin, büyüme stratejisi*çerçevesinde Türkiye pazarına*girmek için Sberbank'a talebi*kendisinin yönelttiği kaydedildi.*Taraflar fiyat konusunda nihai*bir karara varmayı beklerken,*Nisan ayı ortalarında Türktarafından anlaşma için onay*çıkacağı da belirtiliyor.
Artık gerceklessinde herkes rahatlasin
Bu arada 27 marttaki haber bu
Sonuçlanmasına az kaldı demek için paylaştım. En geç haftaya cumaya kadar çıkar sanirim kokusu
yilin 3. ceyregi ?
Üzerini geçtim defter değerinden bile satsalar 4,26 ya geliyor. Denizbank ın defter değeri 3,86 iken 6,80 borsa fiyatı. GYO larin klasik kaderi bu. GYO ların PD/DD oranları hep 0,50-1 aralığındadır. Bizimkide 0,70 de. Ancak sadece satışta değerini buluyor GYO lar satış rakamı belirlendiği için mecburen çağrı yapılıyor. Burada da geçmişte olduğu gibi çağrı süreci yaşanacak. Bakalım DZGYO kaç liradan satılacak. Defter değerinin üstü onların olsun Özsermayesi olan 213 Milyona satılsın 4,26 dan çağri yapsınlar yeter bana...
finansbank satışı ve ffkrl nın çağrı fiyatını inceledim.22.10.2015 te finansbank şatışı için 2,750,000 euro dan satış anlaşması imzalanmış.bdk ve rekabet kurulundan onaylar 15.haziran 2016 da çıkmış. finans finansal kiralama için çağrı fiyatı oyak yatırıma değerleme raporu hazırlatılmış.ffk nin özsermayesi 450 iken 350 tl değerleme yapmışlar.sebebide halka açık finansaal kiralama şirketlerinin borsada işlem gördüğü hisse fiyatına göre pd/dd ve f/k ortalaması kaça geliyor diye o değer üzerinden rapor yazmışlar.
borsadaki hissse fiyatına göre de ilk anlaşmanın yapıldığı 22.12.2015 tarihinden önceki 6 aylık ortalama fiyatı almışlar.bu da şu demek oluyor borsaya açık gyo ların pd/dd leri 0,5 f/k ları da 5 ten işlem gördüğüne göre dzgyo hisse fiyatı daha düşük çıkar.bugün anlaşma açıklansa geriye 6 aylık fiyat ortalaması 2,94.inş anlaşma açıklanması 3 ay daha uzarda kasım aralık ocak aylarındaki düşük hisse fiyatları ortalamadan çıkmış olur.yoksa işimiz zor.özsermaye değerine bakarak raporlansa sarıyer projesi değerleme raporunuda katarsaak özsermaye 400 hisse değeri 8 tl olması lazım.spk ressmen küçük yatırımcıyı miktiriyor.zorunlu çağrılarda 6aylık fiyat ortalaması-değerleme raporu nun yanına birde özsermaye ye göre hisse değerinden hangisi yüksek se o fiyattan çağrı yapılması gerekir hükmü koymadıkça bizi daha çok .....
En kötü kâğıtlar bile En az %5 yaptı. Bizim eşşeğe altın semer vurmuşlar eşşek yine eşşek
Onların ben ta a.k.
Çok oyalandi, 23 nisanda borsa tatilde. Bugün yukarı kapatsa güzel olur.
Kimse kalmadı heralde ky'dan.
Endeks çıkar düşersin, endeks iner düşersin, e ozaman Allah belanızı versin...
Malesef hisseye kimsenin güveni kalmamış, en ufak yükselişte deniz yatırım hemen satışa başlıyor. Böylece hiç kimse hisseye girmiyor. Çünkü en başta sahibi güvenmiyor hisseye
Evet, yanlış yaptılar, 3 kuruşun peşine düştüler, milleti bezdirdiler. Kalan da güvenip yukardan satmadığı için bekliyor. Ben bekliyorum bu arada. Ama güvenmiyorum artık.