Ben mesela YKGYO, adam YKBNK rüçhandan etkilenip düşmüş 1.2-1.3 lere ama zıplamış şimdi 1.75 falan, yani adının içinde YAPI KREDİ olanlar bile nemalanmaya başlamışken?? aslanı tilkiye boğdurtmayalım.
Printable View
Ben mesela YKGYO, adam YKBNK rüçhandan etkilenip düşmüş 1.2-1.3 lere ama zıplamış şimdi 1.75 falan, yani adının içinde YAPI KREDİ olanlar bile nemalanmaya başlamışken?? aslanı tilkiye boğdurtmayalım.
akinonyadayım 12.sine kadar twitter a yazdıydım. dediğimiz her şey çıkıyor tek tek bu demek değilki ilalebet yazıp millete yat danışmanlığı vereceğiz.
olumlu yazınca düşüyormuş. geldiğimden beri dip tepe %10 arası oynuyor dip yaptığı günüde twitledim resmi ile var.
neyse olumsuzluk yokmu var görüyorsunuz memleketi. ee bize ne bundan.
öyle olmasa yarım dolara ykb nerden alacaktık. ahahaha
bu arada ben her ay taşıma maliyetime %7 koyuyorum maliyet yukarda çokkk.
olumsuzluk evet biz akinonya olarak malda olmamız ve kolay kolay silkelenmiyecek olmamız.
kolay gelsin bir müddet yokum.
Ptesi tahta nın nasıl bit yol izliyecegin bilgisi varmı yada calışması plan arkadas
Geçen hafta az çok istikamet böyleydi, bu şekilde bir görüş yazmıştım.. aşağıdaki koyu ile belirttiğim şekilde devam edeceğini düşünüyorum.
....YAPI 2.42-2.48 aralığındaki Gapi son 2 gündür kısmen doldurdu, 2.47-48 ile tutundu. yarın Salı ve Çarşamba 2.46-2.51 aralığını iyice işledikten sonra (perşembe cuma da işledi) artık 2.52-2.53 direncini aşmaya çalışacaktır. yeni direnç ve hedef 2.58 olur bu durumda.
Siyasi ve ekonomik gündemde de olumsuz bir şey yok ..100 bini aşmaya çalışabiliriz. Zaten geçen hafta 99800 kadar çıktı 200 puan kalmıştı.
Bereket enerji
700 kişi operasyon işten çıkarma
Bu bankada mı ?
ha gayret 100 bini deviriyoruz.
100 ü Devirir ve üzerinde kalırsak başta banka Kağıtları olmak üzere bist 50 hızlanır
Bugün çok satış yiyor gibi..bu ortamda bu fiyatlarda kalmaması lazım.. ikinci çeyrekte de ogrendigim kadarıyla bütçenin üzerinde kar beklentisi var..bakalım fiyatlara nasıl yansıcak..ytd
Şuana kadar super satış yedi bu ortamda bile eksi görmesi işten bile değil herkim.oynuyirsa profesyonel.otesi işlem.yapiyor tahtada bugun de 2.52 yı gecemiyecek kaçıncı bu deneme ama babamızın demiyor çelik gibi maşallah 2.51 girdimi kafasına kafasına vuruyor lar
Ytd
Aynen 1.7+ borsada kademe yiyor ve gerisin geri kalkmadan öylece duruyor.
Beklediğim performans bu değildi açıkcası..
Borsa *2 bekliyordum
Bugün yüzde 3 lük biryükseliş yapmasını yani.
Dayanamadım sattım, biraz uzaktan seyredeyim uyuz kağıdı...
Açıkcılar bugün çok etkin bence...korkum endeks geri gelirse bizimki nereye kadar salar diye..ytd
25 haziran günü bankaların gördüğü en yüksek değerin üstünde seyreden tek büyük banka bu..
bir diğeride halkb ama onu hesaba katmıyoruz şimdilik..
skbnk ile deniz ide hesaba katmıyorum..
bu yüzden alım gelmiyor daha..
bıkmışbroker da diğer bankalardaki bedelli ihtimalinden bahsetmiş ki benim düşüncem de bu yönde..
işte o zaman öncü olmamızın meyvesini alır mıyız ???
yada HALKB üzerindeki OFAC nasıl sonuçlanacak..????
Bunlara göre hareket edeceğiz..
Malın tümünü güm diye alıp satmayın..Yarı yarı trade denemesi yapın..
Endeks üzerindeki etkisi garanti kadar olmadığından bir günde yüzde 8-10 yapma potansiyeli de mevcut..
Ky nın ileriyi görememesi, açıkçılar üzerinden veya kademe takas analizi ile yön tayini yapması değişmeyen bir kavram olarak devam edecek.
Sayın karya sizin kadar olmasada eskiyim. Bilmukabele bende sizi bilir değer veririm. Sayın hocam enflasyon var, enflasyon olmasa yatırım yapmak çok kolay. Alırsın tl beklersin . Fakat uygun yerde alınamayan ve satılamayan hiç bir meta fayda vermez. Borsa uygun yerde olabilir ama sanki 106 binden sonra bir dalış daha gelebilir. Borsada enflasyona karşı kendini korumak istiyorsan önce yatırım yapılamayacak senetleri seçmek gerekir. Yüksek faiz bankalara para kazandırır, bu kesin. Ama bankalar bize uyguladığı bürakrasiyi diğerlerine aynı oranda uygulamıyor. Ülker sadece adını kullanarak kredi alıp yapılandırmaya gidebiliyor. Yada Akbank Telekom’u borçları nedeni ile alabiliyor . Garanti bankası yeni Sahibi nedeni ile güven vermiyor, çalışanlarına dahi itici bir yol izliyor. İşbank kar güdüsü Yok, milliyetçilik daha fazla, diğerleri hacze gider işbank firmayı korur. Halk ve devlet bankaları cezayı bekliyor , belki bir banka birleşmesi olabilir. Bu büyükler yanında en büyük özel banka olmaya aday ise yapı. Alınan bedelli kararı ile bir çok güvenli alanda sös sahibi olacaktır. Ayrıca, bizlerin en çok aradığı temettüyü yapı bir günde yüzde yüz oranında vermiş oldu, parasını bizden alsın almasın 4 liradan buraya gelen fiyatı bedelli artışı gibi görmeyelim, bir nevi iki katı temettü vermiş gibi görelim. Bu nedenle enflasyona karşı güvenli bölge burayı görüyorum. Kendisini koruyan bizide korur.
Heyecan yapmamak lazım..
Bir posta daha daldıracaklar belli oldu..
Bir KHK ile dolar 10 kuruş zıplıyor..
Daha bunu konuşmaları açıklamaları şusu busu var..
1.90 2 tl civarlarından mal verecekler gibi gözüküyor..
Artık sonrasında ne olur bilinmez..
Bu yeni başkanlık yarı başkanlık garabet sistemini yabancıya anlatmamız zor..
Portföyün yüzde 10 20 sinden fazlası hazımsızlık yapabilir..
Sonunda oldu bakalım işlemi 2.30 rakkamlara kadar bu kansizlar çekicek gibi işlemlere devam ediyorlar pes doğrusu
Çok sağolun teveccühünüz...evet çok güzel tespitleriniz var her zamanki gibi forum çökmeden 2-3000 gönderiniz vardı hatırlıyorum onlarda da güzel analiz ve tespitleriniz vardı.. Bu tespitiniz de çok anlamlı. Baboyu da buralara getirsek, Sn Gundwane nin ismini andığı kişiyi tam olacak..Hele bir de klasik "ALTIN VURUŞ" topiği açsa tadından yenmez.:yes:
Ne yazık ki Babo yu küstürdüler artık yazmıyor foruma twitterden takip ediyoruz Abiyi, çok kıymetli bir insan şahsen de tanıyorum. İstanbul'da birkaç kez de oturup konuştuk.
Sanmıyorum yazmaz artık..
BABO KARAHAN KENTUF eskilerden aklıma gelenler..2 si bıraktı forumu..Kentuf yazıyor arada işte..
Gerçi piyasalarda eski piyasalar değil..
Al işte sabah yüzde 2 den eksiye çekti ler dolar 10 kuruş zıpladı ne olduğu belli değil
Neymiş bi KHK yayınlanmış..
Böyle ne boğa ne ayı piyasası olur..
Olsa olsa eşek piyasası olur..
Hakiki yabancının böyle yüksek oranda spakülatif piyasaya geleceğini düşünmüyorum..
Yarın ne denileceği neye imza atılacağı kimin görevden alınacağı kimin içeri tıkılacağı belirsiz..
İnşallah bu tren tren kalkmadan son malları doldurma hareketi olsun.. Türkiyede siyasi sistemim parlamenter rejimden Başkanlık rejimine değiştiği 24 Haziran gece 12 den sonra aşikardı...Üzerinden 2 hafta geçtikten sonra aniden bugün olumsuz algılanması biraz zor gibi..Uluslararası piyasalarda yatırım yapan çakal yabancılar neyin ne olduğunu bizden daha iyi biliyor ...Eğer ürkütmeden 15. gün başlayan ve 1.5 aya yayılacak kademeli çıkma ürkütmeden çıkma planları varsa birşey diyemem...20 yıllık borsa hayatımda gördüğüm yabancı bir tehlike görmüşşe, ve çıkacaksa önce piyasaya coşku verip toz pembe tablo ile endeksi yukarı çeker bu arada kendi mal çıkarken yerli yatırımcının kucağına bırakmış olur biz fark etmeden....Eğer bu ihtimal vardı ise yabancı aralık ayından endeks 120000 leri görene kadar zaten çıkıp kucağımıza bırakmış ve bunu yapmış olması lazımdı.. (Şaka maka sanki öyle de olmuş) şimdi kucaktaki malla yerli yatırımcı bizlerin ve BİST in DÜŞÜŞ zamanı içindeyiz demektir.:Sad: Eğer böyleyse
Devir değişti. Teknikciyim diyen eskiler o kadar çok terste kalıyor ki. Acemiler bile daha isabetli kararlar veriyor. Devir akıllı bilgisayarlar ve yazılımlar devri. Obo tobo fincan eliot geçti bunlar.
Valla ben kullanıyorum Hayırrr ben eskimedimmm:plc: şaka bi yana şimdiki yazılımlar yeni yetme para babaların kahve içerken dürtüp satma zamanı -alma zamanı diye neredeyse anlık haber veriyor durumda gelişmiş :kendi adıma bugünlerde biraz boş olduğum için seansı derinlikli olmayan 1 kademeden takip ediyorum. Eskiden aylık derinlik ekranı matriks falan kullanırdım..Artık bu işler hikaye geliyor ...Gün içinde muazzam işlemler de yaptım sadece banka ve aracı kurum kazandı , para da kaybettik totalde kazandık ta..Şuna karar verdim anlatacağım hikaye doğrultusunda..Dünyanın en iyi Amerikalı yatırımcısından bir borsa spikeri randevu koparp görüşmeye gitmiş, ünlü yatırımcı 5 dk geç gelecekmiş ofisine almışlar ve bir süre beklerken etrafı incelemiş, neyse yaşlı başlı yatırımcı içeri girmiş ve sohbete başlamışlar, röpörtajın ilk ve en önemli sorusunu sormuş spiker. "Efendim siz dünyanın en iyi borsacısı ve yatırımcısısınız ama ofisinizde ne bir bilgisayar ne bir ekran göremedim. nasıl günlük takip ediyorsunuz borsa ve ekranı demiş? Ünlü yatırımcı demiş ki biz yatırımlarımız bir ekrana bağlayacak ve günlük aylık yıllık iniş ve çıkışlarla yatırımlarımız yapmıyoruz. Dünyadaki herhangi bir şirket ve sektörün analizini yapıp 5-10 yıl sonraki potansiyeline kar ihtimaline yatırım bakıp ucuzsa alıp yatırımımızı 5-10 yıl sonraya göre yapıyoruz. Bu yüzden günlük hareketleri ve dalgalanmayı takibime gerek yok. Yatırımımız hedefine ulaşınca da satıyoruz demiş. Spiker zaten hayret içinde 2 ve sonraki soruları zor sormuş...
Ben de buradan hareketle 2012 den bugüne çok günlük baakmıyorum ama 6 yıl verdiğim arada hangi kağıt ne olmuş, nereden nereye gelmiş görmek için Nisandan beri girip inceliyorum, grafik ve analizlerini kabaca hemen çıkarıp aklıma yazıyorum. AMA TEKNİK ANALİZ yanıltmıyor, hisseler hep trend kanalında gidiyor 10-20 yıllık hisse bile böyle Mesela BFREN 2003 te finnette çizdiğim kanalda hareket ediyor, tüm hareketleri uyumlu... Ben Yapıda 3.15 Hedefimi bekleyeceğim. Bu arada Endeks inerse çıkarsa Sn Gundwane nin taktiği %50 sat al ile maliyet düşür. Şu an stratejim bu...
bu arada günlük endeks kapanış tahmininde 5. olmuşuz, aslında 99430 diyecektim 99630 olarak gönderdim değiştirdiğimde artık listeye girmişti boş ver 200 puan yukarı olsun dedim. iptal ettim değişikliği 1. oluyordum:cool: hakkımı yediler sayılmaz:vk:
yeni kabine olumlu algılanacaktır. 102800-103500 kadar yol açık bence
yarın bugünkü gibi tereddütlü olmayacak endekste..yapı da bir şeyler yapacaktır.
Dolar tl % 3.5 yukarıda borsa yarın 5 aşşağı basar
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vala ne olmuş böyle dolara ben gece dolara baktım mynet piyasa altın kaynak hala 4,59 gösteriyor..Haklısınız valla, kimseyi yalnış yönlendirmemek için gönderimi sileyim silemezsem de dikkate almayın lütfen arkadaşlar.yarın bakalım sn Jakonun öngörüsü ve benim aslında önce 100-10200 yukarı sonra yapacaklarsa 88000 hikayesi bugün görülen 100800 ile mi başlamış mı olacak, böyle olursa da kolkeser çıkarız ne yapalım
Sabah ola hayrola birçok kişi forumda ve ne olduğu ile ilgili biraz yorum okudum yatıyorum Bazıları doların hareketini refleks olarak yorumlamış kabineye iyi diyor, kimi olumsuz...görelim bakalım ne olacak
Kötü açtı...gayet normal...yerli yatırımcı ile buraya kadar barut olur..kabine son derece kötü ve yabancı yatırımcı çok ama çok uyanık.. ytd
beklenildiği kadar endeksin ve yapının düşmeyeceğini bekliyorum.
2.41-42 destek çalışıyor.