http://www.uzuncu.com/2018/01/vesbe-...endirmesi.html
Printable View
Topikte kimse kalmamış terk edilmiş gibi..
Arçelik 2017 net karını açıkladı beklentilerin çok altında..Vesbe de 1-2 güne açıklar,genel beklenti 230-250 milyon tl olsa da ben iyimserim.Beklentim esas faaliyet karı geçtiğimiz yılın çok üstünde 430-440 milyon tl,net kar ise finansman gideri etkisinden 2016 nın oldukça altında yine de 250 milyon tl aşılır,270 milyon civarı güzel sürpriz olur güçlü alım getirebilir.
Arçelik bilançosu bu hisse üzerinde de bir miktar baskı yarattı.
Alanzo Dediğin gibi 250 nin üzerinde bir kar acaba hareket getirir mi gerçekten
ne Vestl ne de vesbe topiğinde kimse kalmamış görünüyor.ya da çok çok azaldı.
Hem Arçelik hem vesbe tasiyorum 2 side karda değil . Sıra elbet bunlarada gelir . Ytd
çok Fırsatlar Karışık ama sağlık olsun ne diyelim.. vesbe ne zaman açıklar acaba bilançoyu
peruklu 13.76 dan sonra düşürmek için bol keseden saçtı, şimdi toplamak için taklaya yatıyor. Boynun altında kalsın, gözünü toprak doyursun.
satın şu %5 i de kurtulalım yahu yada nedir derdin bilmediğimiz bişey mi var
Hergün ölmekten beter olduk
bu nasıl iştir yahu nasıl
Şimdi sorsan yatırımci ilişkilerindeki kuklalara , bizimle ilgili yok derler. Hisseyi hiç bir zaman kendi haline bırakmadı. Ulan ...... madem bu kadar seviyosun, niye halka açıyorsun . bize yaptırdığın butun zararlar (fazlası değil) senden ve ailenden çıksın inşaallah
Derdi o zaten. yuzde 5 kendi alıp, sahsına şirketten para çıkarmanın peşinde. sonrasında düşük fiyattan aldığı hisseleri manüplasyonla yükseltecek, yeni kurbanlarının kucağına bırakacak. alırken bunuda en düşük fiyattan yapmaya çalışıyor. o zamana kadar düşürecek
yokmu bu manipülasyon a dur diyecek ağa babalar oynasın dursun ..
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
önümüzü göremiyoruz
bist X2 oldu neredeyse
bu hala 4 sene önceki değerinde
kar sa kar , yatırım sa yatırım teknoloji ise teknoloji kar Payı ise en yüksekten
biz bunlara yatırım yaptık
bir masa bir sandalye olan şirketlere değil beyaz eşyaya yaptık
beyaz eşya yerine beyaz filoya ya mı Yapsaydık Yatırımı fk olmus 500
daha ne gerekli anlamadım
bilanço da gelmedi
yazık
Aslında manuplasyon için açık deliller var. Üstelik bunun şirket yönetimi eliyle yapıldığına dair deliller. Şöyleki:
Temmuz ayında yapılan hisse satış açıklamasında ne diyordu şirket yönetimi? Hisse sayısının azlığından dolayı , hissenin fiyatının sağlıklı oluşmadığı ve bu yüzden , şartlar oluşursa, ek %5 hisse satışı yapılacağı şeklinde idi. Bu açıklama yapıldığında endeks 107 bin , hisse 11.6 tl idi . Spk dan onay Ekim in sonuna kadar uzattırıldı , ama nihayetinde ekim ayında izin çıktı. Hisse o günden sonra iyice çakıldı 8.7 i gördü. Oluşmasını bekledikleri şartlar nedir? Hem hisse fiyatının düşük olmasından şikayet eden şirket yönetiminin kendisi değilmidir. Hem bundan şikayet ederken , hem hisse nin yükselmesini beklemek ya ciddi tezattır , yada hisse satışını geciktirerek ,bunun bizzat manuplataorü kendileridir sonucu ortaya kendiliğinden çıkmaktadır. Eyyyyy SPK , adam yatırımcıyı soymak için elinden geleni yapmaktadır . Daha neyi beklersin
kan emici vampirler gelio gözüme cimsa ya yol verdim bunada yol vericem az kaldı
Oneydi beh . Yuhhh
Bilanço ne zaman ortaklar? Ve ne kadar temettü bekliyorsunuz?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hedef belli oldu 9.22 oraya gelecek karektersiz ytd.
GT-I8190 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardeşi İyi kazandirdi bu da zarar yazsin ne yapak
slm..beyler...yine yanıltmaadı bizi....
Ergec değerine gider . Temettü yü keserse sorun , yoksa ne bok yerse yesin, alır %10 temetttüyü yatarım . 8 yılda amorti eder kendini ..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Uzunzu oldum hayırlısı
ya ben temettü olayınıda sıcak bakmıyorum artık hisseyi böyle düşürebilen adam temettü öncesi vereceği temettü kadar öncesinde dusurr bize yüksek maliyetle bekleriz sonrasında temettü almışsın ne iş e yarar kuru yüzde 10 para için bi yıl beklemeye ger3k yok yüzde 300 giden hisseler varken
beyaz filo ne amerika dinliyor ne gözetim ne devre kesici ,100 dalya diyecek nerdeyse
F/K 500 diyecek.Bu oran nasıl 500 olur insan aklı almıyor.
bizim beyaz da ise yeni fabrikalar satın alıyor %80 ihracat yapıyor Dünyayı fethediyor sonuç F/K = 7 .
bir yerde bir yanlış var ama .. Nerde ?
VESBE Solo 2017/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 295234000 Yıllık Değ%:-9
Çok iyi kar geldi. Şeref yoksunu kağıdı *** etti
Senetteki oyuncular çok rezill, birbirlerini yemekle meşgül, düzgün birileri gelse alıp götürse, yüzde yüz yapsa, hiç kimse niye gitti bile demez
Harika bilanco. Tek kelime harika. Aman maliniza sahip cikin.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beklediğimize değecek inşallah. Bir de şu temettü açıklansın da görelim :)
Yarın ekleme yaparım bunun üstüne
Bilanço beklediğime paralel geldi. Temettü beklentisi ile hisseye ilgi artabilir geçen seneye ve endekse göre hala iskontoluyuz.Ama bu bilanço öyle süper bi bilanço değil çünkü yıl boyu ötv indirimi vardı vestel elektronige finansman saglayacaklar diye cok saglam bir kari ve dolayisiyla cok yuksek temettuyu yedirmediler bize. Şu %5 lik satış bi gerceklesse hissenin onu acilacak....
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi olan şu, ötv indirimi ile satışa doyan piyasaya rağmen , son çeyrek geçen senenin 2 katı geldi. 2018 iyi gececek. bir dedikodu, kesin değil: kurutma fabrikası hazirandan önce devreye girecekmiş
Güzel özetlemişsiniz ancak,
Hammadde fiyatlarındaki artış ciddi boyutta satışların maliyetini yükseltti bu sene. ÖTV nin pozitif katkısı doğru ama çelik fiyatlarının da negatif etkisi oldu.
Ayrıca unutmamak lazım vesbenin satışlarının %70 i yurtdışı.
Bu hisseyi arsa almış gibi düşünmemiz lazım 1 sene gibi bi vadede ben 20 li fiyatlari gorecegimizi dusunuyorum. Yaklasik 7-8 aydir baski devam ediyor. Sabır sabır sabır. Bilancoyu detayli inceleyemedim henüz. Elimizdeki hissenin kiymetini bilmek lazim.
#vesbe
Fk 5,9
PD/dd 1.7
Kar -%1
Satış +%27
Ozvarlk +%+10
Özvarlk karlılığı %29
FAVÖK %+25
Favök marjı %15,5
hisse 1 yıllık getirisi %-32
Hesabı , çeyrek karına göre yapmamak gerekir .gelecek yıl bu seneki avantajlar yada dezavantajlar ne olur onları da hesaba katmalı . Otv vs önemli değil , bu hisse ihracat ağırlıklı... bir arkadsımız %300 veren hisselerden bahsetmiş , naçizane ben hiç kazanamdım , Kıbrıs gibi birşeydir sanırım . Kafam rahat demiştim. Umarım yarın yükseliş yapmaz da biraz daha alırım , çünkü aslında %10 zarardayım .. Ama %10 karda olsaydım da satmayacaktım .. Arçelik'le aynı olursa satarım ancak .. 8 yılda kimse kendini amorti edecek bir ev yada dükkan satmıyor şu anda. [emoji6][emoji6][emoji6]klasik bir son : gezi olayları yüzünden sattıklarım şimdi elimde olsaydı %200 + temettülerim vardı [emoji22][emoji22][emoji22]. Temeli sağlam ve temettü varsa ve en tepeden de kredili vs almadıysan kafan rahat olsun ,, yinede şirket batarsa zorlu benden milyon kat fazla kaybeder [emoji2][emoji2]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yok yok yarın öyle demezsiniz muhtemelen [emoji6][emoji6]
Bilancoya kisaca baktigimda gorduklerim sunlar,
- Satislar ceyreksel bazda 3 ceyrek ust uste 1milyari gecmis durumda. Yani kdv indirimi, avrupa talep azalmasi falan dinlemiyor sirket. 1 milyarin altina ceyreksel bazda dusmem artik diyor. Ki daha kurutma fabrikasinin ciro katkisida olacak.
- Hammadde fiyatlari bu kadar yuksekken bu oranlarda brut esas faaliyet kari aciklamasi gercekten takdire şayan.
- Yabanci para pozisyonu 400milyon tl ekside. Mevcut doviz dususunden ciddi yararlanacaktir.
- Yurtdisi satislarindan dolari eur/usd getirisi en cok birinci ceyrekte karsimiza cikacaktir.
- Kisa vadeli borclar azalmis, uzun vadeli borclar artmis durumda. Bunun sonucunda faiz giderleri artmis buna ragmen net karlilik ciddi artmis durumda.
Kisaca ilk bakista bilanco cok guzel duruyor. Daha detayli bakmak lazim. Stok durumu onemli olan bir sektor. Kapasite kullanimlari da onemli. Zamanim oldugunda onlara da bakar yorum yaparim burda.
Saygilar.
Bunun haricinde hedef fiyat tahmini yapmak gerekirse,
Son ceyrekdeki,
- Yurtici satislarinda, vergi indirimlerinden yararlanamamasi ve taleplerin onceki ceyreklere cekilmis olmasi sebebi ile karliligin yuksek oldugu yurtici satislarinin azilmis olmasina ragmen,
- Hammadde fiyatlarinin 'bence' tavan yapmis olmasina ragmen,
- Avrupa taleplerinde genel sektor verilerine gore azalma beklenmis olmasina ragmen,
86 milyon ceyreksel kar elde edildigine gore, artik 'ölüsü' 86 milyon x 4 = 344 milyon yillik net kar elde etmesi kuvvetle muhtemeldir.
Mevcut fiyata gore 344 milyon yillik kar elde edilmesi durumunda f/k 5.11 e dusuyor.
Yine ölüsü 7 f/k ile calisacagini farzedersek, mevcut fiyattan %37 prim anlamina gelir. Buda 12.68 tl fiyat anlamina gelir.
Ustunde minimum 80kr da temettu var dersek. 13.48 bu hisse icin 'ölü' fiyatidir.
Buna spek mpek birsey yapamaz. Seve seve temettu tarihine kadar bu fiyata bu hisseyi getirecekler.
Bunun yaninda,
- 7 f/k ile hesapladik bence hakki 8-9 arasidir. %5 daha hisse surulurse piyasaya bu hayal degil.
- eur/usd rekor kiriyor ve dusecek gibide durmuyor.
- Kurutma fabrikasi geliyor.
Gibi bir cok olumlu beklenti degil gelisme var. Bu sartlarda karliligin ve beklenen f/k nin artmasi icten bile degil.
O yuzden dedigim gibi 'ölüsü' 13.48 tl, 'dirisi' 17.50 tl ederdedir. BENCE.
Saygilar.