Mal değişimi ya da ICBCT (yüksek ihtimalle YGGYO) toplamaya devam ediyor. Sabah seansı DENİZ den gelen 300 bin lotu daha aldı. YGGYO ise bildirim gelecektir zaten.
Printable View
Mal değişimi ya da ICBCT (yüksek ihtimalle YGGYO) toplamaya devam ediyor. Sabah seansı DENİZ den gelen 300 bin lotu daha aldı. YGGYO ise bildirim gelecektir zaten.
Hayırlı olsun sizin için. Dediğiniz gibi tercih meselesi ve kişisel risk algısı. Bence de her portföyde az da olsa bulunması gereken bir kağıt. Ev almak yerine pagyoya yatırım yapmak çok daha mantıklı. 8 senede şirketin değerlemeside yerinde saymayacak sonuçta. Size yeni yatırımlarınızda bol kazançlar, askerliğiniz içinde şimdiden hayırlı tezkereler dilerim...
Bu arada şirketin kiracı profilini incelemenizi tavsiye ederim. Aşağıya linki ekliyorum. Bu markalardan bir kısmını Türkiye’de birkaç avm de bulabilirsiniz. Avm ye gelen misafirlerin profil ve ekonomik sınıflarının oldukça yüksek olduğunu ve dahi krizlerde de çok fazla etkilenmeyeceğini düşünmekteyim. Kiracılarımıza uygulanan sabit kur politikasını da çok yerinde buluyorum.
https://www.panora.com.tr/Tum-Magazalar
evet haklısınız bugün 300 bin lot tahtaya mal gelmiş...satanlar büyük ortaklardan kim acaba...yeni gimat niyeti iyice bozdu panorada...sene sonuna dogru yeniden degerleme yapıp güzel bir temettü açıklayıp güzel hareketler yapmaya aday bence...
Yönetim Kurulumuz, son dönemde döviz kurlarında meydana gelen yukarı yönlü sert hareketliliğin kiracılarımız üzerinde yaratacağı olumsuz finansal etkileri bertaraf etmek amacıyla; Sözleşme ve tavan kur uygulama koşullarını sağlayan kiracılarımıza;
Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları Aylık Asgari ve Hasılat Kira bedellerinin hesaplanmasında 1 EURO = 3,60 TL ve 1 USD = 3,10 TL tavan kur uygulanmasının devam ettirilmesine,
Kira ödemelerinin yapılması gerektiği her ayın 1'i ile 5'inci günleri arasında cari kurların yukarıda belirlenen tavan kur rakamlarının altına düşmesi halinde ise ödemenin yapılacağı güne ait Merkez Bankası Döviz Satış kurlarının esas alınmasına,
Karar verilmiştir.
kur tavanını yükseltmeyeceksen dolarla kira almanın manası ne . döviz değil de (tüfe+üfe)/2 olsaydı bile bugün 0.7 temettüleri bekliyor olurduk aman kiracı kaçmasın diye böyle de sabit kira olmaz ki adam depoda duran tişörtün etiketini 150den 175 yapıyo sen kirasını sabit tutuyosun bu avmde 350 liraya kutu çikolata satılıyo ya. 4 yılın sonunda beni bıktıran şeylerinde başında bunlar geliyo artık bundan sonra 16 olsa umrum değil kısmet değilmiş der geçerim
AVM'de boş mağazalar olmaması yüksek kiralardan daha önemli bence. Ülkede emlak krizi var, ne zaman sona ereceği de belli değil.
Cari kurlar uygulanması durumunda dükkanlar boşalmaya başlar, dükkanlar boşalmaya başlayınca müşteriler azalmaya başlar, müşteriler azalmaya başlayınca tekrar dükkanlar kapanmaya başlar. Bu süreç bir başladı mı çöküş kaçınılmazdır. Çalkantı sona erinceye kadar birinci öncelik doluluğun sağlanmasıdır. İşler açıldığında kiralar piyasaya paralel yükselir zaten, yeter ki dükkanlar boş olmasın.
ekfuture ye katılıyorum boş magazaların olmaması daha iyi olur bencede...sonuçta istikrarlı bir şekilde artan karmı istersiniz, bir sene çok artan seneye düşen mi derseniz ben sürekli ufak ufak artanı tercih ederim...
bu arada dolaşımda fazla lot kalmayınca ufak alımlarla bayaga yukarıları test ediyor...
bugün 4,73 kademesinde 109180 lot ve 4,80 kademesinde 48685 lotluk işlemler yeni gimat tarafından yapılma ihtimali bir hayli yüksek antalya ihalesini almayınca panoraya saldırıyorlar anlaşılan...eger alım yapmışlarsa yarın bilgi gönderirler...lotlar giderek azalıyor bakalım neler olacak..
valla maşallah diyelim endekse göre çok saglam durdu...8 ay sonra sağlam temettü verecegi az çok anlaşıldı...bugün 44 den ufak alıp unuttum...
Hemen hemen bütün gyolar bilançoyu gönderdi. Bu son günü bekliyor....
Sent from my iPad using hisse.net
Bugün songün... hala hesapları bitmedi mi ki?
Sent from my iPhone using Tapatalk
vay arkadas ya sanki koc holdingin bilançosunu gönderecekler...kardesi yeni gimat bilançoyu açıkladı bunlar neyi bekliyor hala anlamadım...
*PANORA GYO'NUN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU TABLODA 2018 YILI İLK 6 AYLIK DÖNEM NET KARI 26.863.957 TL
*PANORA GYO'NUN 2017 YILI İLK 6 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI 23.523.832 TL(ÖNCEKİ 22.778.876 TL)
Sent from my iPhone using Tapatalk
6 aylık karımız hayırlı olsun tüm yatırımcılara...bu aralar avm lerdeki kiracılar kiraların dolar ve euro olmasına itiraz etmiş biz de tl ye geçmek istiyoruz diye demeç vermişler...ilerleyen günler bakalım neler gösterecek...bu sene de sanırım 50 kuruş üzeri temettü verecek gibi sabredebilene...
5.387.552 lot olmuş %6,19 oranına ulaşmış yeni gimat ufak ufak toplamaya devam ediyor hadi hayırlısı bakalım...
son çıkan haberlere göre avm lerdeki kiralar artık döviz cinsinden degil türk lirası üzerinden olacak söylentileri var...bu gelişme gayrimenkul şirketlerini nasıl etkiler acaba...bence bu durum ülke için iyi fakat yatırımcı için kötü oldu...
sayın konkasor34, çok zorlu günlerden geçiyoruz, verilerden dolayı her günün doğrusu farklı oluyor:)
Panora kiracısın koruyan bir anlayışla hep ilerledi, euro tavan kur 3,60 tl de, döviz ve tl bazlı borcuda yok... Bu nedenle rahat hareket edip kimseyi küstürmeden yola devam eder diye düşünüyorum. Gönlümde geçen bu günkü kur baz alınıp (teminatlar için önemli bence) tl kira ayarlamasına gidip, kiralarda %40 indirim yaparak devam etmesi. Zaman içersindede kira arttırımlarına devam etmesi...
Saygılarımla...
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bakalım bu hafta 4 altına verecekler mi...sabırla beklemeye devam...
ne yazıktır ki bu hisse ölü taklidi yapıyor veya gerçekten öldü!! hissede hiç hareket yok ve hacim müthiş derecede düştü. elimdekileri zor bela sattım. son 1000 lotum kaldı. temettü için almıştım. banka 25 veriyor. panora ne verecek ?:(:(:(:(:(:28:
bu sene ne verecek demişsiniz 55 kuruş verecek...eski ortaklar için banka faizine yakın hatta fazla...sadece 1 yıl olarak bakmayın olaya...ben biriktirmeye devam ediyorum keşke 4 altına verseler...
benim 2019 temettü beklentim 60 kuruş, 2020 martta ise 75-80 bant aralığında bekliyorum. Burda en önemlisi doluluk faktörü olacak kanımca...
Bugün 4 TL'nin altını gördü. Ben fakire de biraz nasip oldu. Sn. thinktank'ın tahmini doğru çıkar da 60 kuruş temettü alırsam temttü verimliliğim % 15 olacak.
sayın ekfuture, çok basit bir hesap yaptım, sizinlede paylaşayım. 3.00 TL Euro tavan kur uygulamasında temettü 50 kuruş idi, 2018 de tavan kuru 3,60 TL ye çektiler, % 20 artışa denk geliyor, buda 60 kuruşa işaret ediyor.
2 ocak 2018 Euro kuru 4,50 TL yani en kötü dövizden TL ye geçiş bu rakkamdan gibi, buda 2019 için % 25 ilave artış demek, 2020 temmetüsü 75 kuruş gibi gözüküyor...
Umarım tahminim doğru çıkarda hepimiz için iyi olur. Yatırım tavsiyesi değildir...
Saygılarımla...
bana da dün 3,95 den almak nasip oldu...sabırla biriktirmeye devam...
saygılar bizden sn. thinktank..
60 kuruş temettüyü ben de mümkün görüyorum, o konuda haklısınız.
Pagyo gibi 2 hissem daha var elimde yggyo ve akmgy. Bu üç hisseyi de özellikle al satçıları hüsrana uğrattığı için çok beğeniyorum. Temettücü olan bizler için bu hisselerin değer kaybetmesinin tek anlamı var, alacağımız temettülerle ve diğer tasarruflarımızla bu hisselerden daha fazla alma imkanımız olacaktır. Bu bir dezavantaj değil avantajdır. Yok sen bu hisse ucuz alayım 1-2 ay sonra % 20-30 karla satıp çıkarım diyorsan, çarpılırsın.
Ben bu hisseden aldığım temettüyü hemen harcasam bir kaybım olmaz, AVM yerinde durur, eksilmez. 10 yıl böyle geçse 10 yıl temettüyü yerim, avm'deki hissem de, AVM'de yerinde durur. Sen bankaya yatırdığın paranın faizini 10 sene ye bakalım sonunda elinde ne kalır, paran kuşa döner. İşte bu nedenle Pagyo'nun temettüsü ile banka faizini kıyaslamak abesle iştigaldir. Karşılaştıracaksan reel faizle, yani aldığın faizden enflasyonu düştükten sonra kalan kısımla benim temettüyü kıyasla. Kaç yıldır bankalar reel faiz vermiyor dolayısıyla faiz diye yediğin her kuruş anaparadan kemirdiğin bir tutar olacaktır.
Bu tiplerin kullandığı Türkçeye de dikkat ediyorum, ilkokul mezunları bile bunlardan daha iyi kullanır Türkçeyi. Adam 3 satır yazıda 10 tane gramer hatası yapacak kadar Türkçe biliyor, bir de bu cahilliğine bakmadan ahkam kesiyor.
Olay bu kadar net anlatılabilirdi, tebrikler...
hayırlı olsun sayın konkasor34...
Her yil 0,45 tl getiriyi 4,50 yerine 4 liradan almayi tercih ederim.
Zaten asiri degerlendigi bir donem oldugunu dusunmuyorum, her yil 20-25 % lik bir bantta dalgalanmasi oluyor.
hisse yatirimi icin normal bir dalgalanma, ama elbette ucuza almak daha karlidir.
3,92 den almak da kısmette varmış toplamaya devam sabırla bilançoyu beklemeye devam...