Originally Posted by
JoNaThAn
Daha düne kadar 0 poltk'im varken, bugün şirketin 1/2000'i çok şükür benim. İmkan olursa, 1/1000 veya 1/600'e kadar çıkmak istiyorum. Daha önce söylediğim gibi, poltk tutmak bir zevk.
Üretim kapasitesine gelince.. bildiğim kadarıyla o 42 bin ton rakamı sadece bir rapor ve izin. Şirketin elinde o üretimi gerçekleştirecek kapasite yok şu anda. Bu bir anlamda kayıtlı sermaye tavanı gibi bir şey. İstersen oraya kadar arttırma iznin var, sadece izin almışsın, ama hemen arttıramıyorsun. Sanıyorum ilk etapta üretim 14.000 tona çıkacak. Ve dahası için de mevcut fabrika da yer yok. Peki 14.000 tona hemen 2019'da çıkabiliyor mu?
Arazi ve duran mal varlığına yatırım konusuna gelince.. bazen gururlanırız ya bir şirketle, eskiler bunu çok yapar özellikle; sadece arazisi, binası bu kadar eder derler. Duran varlık da, üretim yapan yerleşik bir şirket için önemlidir. Duran varlığa yatırım yapsınlar ki yerleşik olduklarını görüp para bağlayalım. Yarın kiraladıkları binayı boşaltıp ne olduğu mechul bir yola girmesinler. Arazisi olsun. Gidip fabrikanın taş duvarlarına pat pat vurup, toprağını avuçlayıp, burası bizim diye haykıralım.