uluunda guzel ruyadamı goruyorsunuz alttan alıp yabancı gorusuyoz dıye dıye mal yedırıyorlar
Printable View
Patronu dinleyebilen oldumu???
15 lirayı geçmeli
ne mal yedirecek üstünu unlayan acemi fırıncıların unlarını ustunden sılkelıyor bu kagıt 15 lira gordugu sevıyeyı bana göre geçer
Halka arz fiyatı demek şirketin ederi değilki.İyi pazarlarsan fk 10 olarak arzedersin sonra piyasada fk artarmı düşermi bilemezsin.Ben şirket en az 100 milyon dolar haberi çıktı gün bu fiyata geliyor demiştim.ozamanlar 7 tl falandı.en son 10.30 da çıkmıştım.alıp 15 in üzerine götürdüler.Fiyat bir algı oluşturma sonucu belirleniyor borsada.Yabancı ulusoy elektriğe 20,5 tl den fiyat verip sattın aldı şimdi 35 tl lerde.Önce teklifler açılsın sonra gerçek fiyatı görürüz.Ulusoy elektrikte piyasayaarzedildiği fiyattan yarısına düştü kısa zamanda.Piyasaya arz fiyatı gerçek fiyatı demek değil.anlatmak istediğim bu.Patronla spek anlaşmadan kağıtlar gitmiyor borsada.
En kötüsü zaman kaybettirir âmâ çok aşağı salmaz diye düşünüyorum bekleyip görelim nasip artık.
ben 15 i gecer dedim ama bugün muhtemel en düşükten kapatabilir çok bulaşan var
150 -200 bin lotu buldu aldıkları nasıl olacak bu iş ögleye kadar eşitti mal almaya basladılar. verenlere bay bay yapıyorlar galiba
ytd.
bu adam çok komik 50.yılda 100.yılı düşünüyor habere denk geldim:)Ama bilmiyor ki dede kurar baba geliştirir torun batırır:)
Ulusoy Un YKB Günhan Ulusoy: 100. yılda dünyanın tarımsal sanayi şirketi olmayı hedefliyoruz - Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'nin en büyük 500 firmasının belirlendiği dünyanın en saygın kurumlarından Fortune 500 listesine 2012 yılından beri kesintisiz giren Ulusoy Un, 3 milyar 52 milyon TL'lik cirosuyla Türkiye'nin en büyük 113. firması oldu. Borsa şirketleri arasında 44. sırada yer alan Ulusoy Un, Türkiye'nin tarımsal, tarım, süt, et ve su ürünleri firmaları arasında ise 5. sırada yer aldı.
2019 yılında 50. yılını kutlayan Ulusoy Un, Türkiye ekonomisinin zor bir dönemden geçtiği bir süreçte büyümeye devam etti. 2019 yılında 3 milyar 52 milyon TL'lik bir ciro elde eden Ulusoy Un, Türkiye'nin en büyük 500 firmasının belirlendiği Fortune 500 listesinde 113. sırada yer aldı. 2012 yılından beri listede yer alan ve 2014 yılından beri de Türkiye'nin ilk 200 firması arasında yer alan Ulusoy Un, 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da Samsun'un en büyük firması oldu. Türkiye'nin en büyük tarımsal, tahıl, süt, et ve su ürünleri firmaları arasında 5. sırada bulunan Ulusoy Un, 2 milyar 262 milyon TL'lik ihracat rakamıyla da 39. sırada yer alıyor. Borsa şirketleri arasında da Türkiye'nin 44. firması olan Ulusoy Un, 2020 yılının ilk çeyreğinde de kârını ve satışlarını da arttırarak Türkiye'nin en fazla büyüme ivmesi gösteren 10. firması. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, "7 senedir, Türkiye'nin dünyanın un ihracat şampiyonu olmasını sağlayan sektörümüzde firmamızın tüm dünyada ekonominin en saygın yayınlarından biri olarak kabul edilen Fortune 500 dergisine 8 yıldır aralıksız girmesi büyük bir onurdur. Şirketimizin satış hasılatı, bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artarak 3 milyar 52 milyon TL oldu. Aralık 2019'da Samsun'da 1800 ton/gün kapasiteli fabrikamızın 600 ton/gün kapasiteli ilk fazını işleme aldık. Böylece Çorlu ve Samsun'daki fabrikalarımızdan birlikte 3. fabrikamız da üretime başladı ve 900 ton/gün kapasitemizi, 1500 ton/gün kapasiteye çıkardık. Yüzde 90'ın üzerinde bir kapasiteyle üretim sağlıyoruz. Yeni tesisimizin ikinci fazını ise yılın 3. çeyreği içerisinde tamamlayıp devreye almayı planlıyoruz. Bu dönemde elde edeceğimiz kapasitemiz, bir sene öncekine göre 2 kat artmış olacak. Piyasadaki gözlemlerimiz ve planlamalarımız çerçevesinde 3. ve son kısmı da yatırım programımıza dahil edip, 2021 yılının sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.
"100. yılda dünyanın tarımsal sanayi şirketi olmayı hedefliyoruz"
Şirketin yurtdışı satış gelirleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu Ulusoy, "2020 yılı ilk çeyreğine baktığımızda yurtdışı satış gelirlerimizin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artış gösterdiğini, toplam satışlardaki payının ise yüzde 80'e ulaştığını görmekteyiz. İstikrarlı büyüme politikası çerçevesinde bulunduğumuz pazarlardaki pazar payımızı artırmaya devam ediyoruz. Şirketimiz, geçtiğimiz yıl 50. yılını kutladı. Ulusoy Un olarak 50. yıl sloganımızı oluştururken ilerlemenin ancak değişim ile mümkün olabileceği görüşünde birleştik ve sloganımızı 'Gelenekten Geleceğe' olarak belirledik. 100. yılda da hedefimiz, Türkiye gibi önemli bir tarım ülkesinden, küresel alanda etkili bir tarımsal sanayi şirketi olabilmek." ifadelerinde bulundu.
bu şirket ilk 500 şirket arasında ise neden malı yıkıp kaçsın neden boyle seylere ıhtıyaç duysunlar
arkadaslar akd atan yokmu kapanış
Şirketin gerçek değeriyle borsa değeri tabiiki farklıdır. Ben 8 tl ye takıldığımdan burada göreceli olarak yazdım. SM-J810F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o değil de arkadaş biz bıktık bu undaki spek bıkmadı dünya kadar vardı elimde 50 tane kaldı bıktım bunun dallama hareketlerinden onca şirket aldı başını gitti bir bu birde bossa kaldı
1.758.655 Tl cuma günü ilk 10 aracı kurumdan para girişi oldu. Bence kağıdı baskılayıp topluyorlar. YTDeğildir
Şirketin YKB geçen seneki ciroyu 3 milyondan fazla olarak açıklıyor. Piyasa değerine baktığımız zaman 1 milyon tl bile değil. Bu işte bir gariplik yok mu? Nasıl bir kar marjıyla çalışıyor?
Ne kastın be Uluun? Böyle bir günde bu baskı nereye kadar?
Patronunun söylemiyle 1,1 milyar dolar ihracat yapan bir firma artı ortaklık beklentisi varken bu baskı ve fiyatlar komik geliyor en fazla bilanço tarihine kadar bekletirsin spek efendi, ya patron yalan söylüyor yâda senin bekletmen....
mart nisan mayıs döneminde pandeminin en cafcaflı dönemiydi ve bunyüzden artan kapasite ile birlikte satışların çok artmasını bekliyoruz. Ayrıca döviz de bu dönemde sakindi. Uluun karakteri gereği döviz yükselişine negatif duyarlıdır. Hal böyleyken 6 aylıkta rekor kar bekliyoruz. Bence de baskının sebebi bu. Hatta eğer yeteri kadar toplayamazsa önceden vergi dairesi bilançosunu gönderip milleti kaçırmaya da çalışabilir. Ama artık güneş balçıkla sıvanmaz. Rekor gelmesi muhtemel SPK bilançosu beklentimizi patron bile bozamaz. Çünkü 6 aylıklar denetleniyor hem de .
Her gün katıksız düşüyor acaba ortaklık işi yattı mı? Diye düşünüyorum yâda büyük bir kalem oyunuyla beklenen süper bilançosunumu yok edecekler yâda şirket battıda bizimmi haberimiz yok...
ALLAH b......ı versin. Ş......r .
kesinlikle baskı var 1.1 milyar dolar .8 katırliyon yapar % 2 kar olsa korkunç bilanço gelir eger maydonos kagıtlar 1 tl den 15 tl olduysa bu gecen seneye göre % 70-80 pirimli 40 tl bile olur hele ki satıs görüsmeleri iyi gidiyor dendigi an kusura bakmasınlar versin 9.50 altına bakın nasıl alıyorum arabamı satıp almasam
kusura bakmasınlar ben uzuncuyum .sinirlerimi aldırdım bakmam bile
ytd.
bence sorun gereksiz şişmiş olması
1 yıllık satışı 2 ayda yaptılar, sonra_?
Gap ı doldurmadan gitmeyeceğim izlenimi veriyorlar. isteseler bir kaç saniyelik iş..
Sevgili spekçiğim sadece vakit kaybısın o kadar sorun yok uzun zaman beklerim yâda sür yukarı vereceğim bütün lotları emin ol ki.
Sevgili dostlar bu kağıda çok anlam yüklüyorsunuz..
Bilanço öncesi ve sonrası, daha sonra KAP öncesi ve sonrası neler olmuş arkalarda gün gün yazdım..
Bu bilgilerin içeriden sızdırıldığı bir kumar kağıdıdır...
Yarın 9,50'den 100 bin lot mal düşürür 10,5 den geçirir yine..9,20'den düşürür 9,80'den geçirir..
Sonuçta hep kumarı oynatan kazanır:ok:
Daha yeni haber göndermesini birkaç şirket ile gizlilik sözleşmesi yapıldığını.İnceliyorlar.Ne zaman birileri yeteri mal toplasın haber gelir.bu hep böyle oluyor nedense...
Anlam yüklenmesi gereken nadir kağıtlardan da ondandır.. hele bir karlar 100 milyon civarı gelmeye başlasın, anlam kazanmaya başlar herhalde...SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 aydır yazıyoruz aynı şeyleri..O yüzden artık yazma gereği de yok..
Adamlar 2 ayda %100 ün üzerinde para kazandı..
2 ay önce 11'den veya 10'dan alan hala zararda..Nasıl olacak bu iş? Biri %100 kazanırken diğeri neden zararda?
Maalesef borsa cahili çok olduğu için bunu görmüyorlar bilmiyorlar...Yükselince zannediyorlar ki beklenti var, gidiyor, uçacak falan..
Sabah mal düşürdü mesela 9,95 yaptı..Biraz daha düşürür tavan yapar...Mal verir 9,50 ye gelir..
Çok konuşulacak bir durum yok..
Kuşlu sitede Wywiol alman firmasından bahsediliyor herhangi somut birşey olmasada dedikodu gerçekleşirse güzel olur.
Arkadaşlar ben öyle çok kağıtta yazmam. Yazdığım kağıtlar üzerine uzun uzun düşündüğüm değerli kağıtlardır. Bundan 20 sene önce bu forumun müdavimiydim. Sonra çok bilenler geldi mertlik bozuldu yazmayı bırakmıştım. Sonrası gene az ama önemli kağıtlarda yazmaya karar verdim. Bu dönemde çoğu kağıtta potansiyel tükendi. O nedenle dikkatli olmakta fayda var. Yatırım önerisi değil burada hepimiz muhabbet ediyoruz. Öncelikle 30 senelik tecrübelerime dayanarak faizin bu kadar düşük olduğu ortamda hisse senedi pşyasasındaki düşüşler kısa süreli olur. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde bu kadar eksi yani negatif faiz ödememişti. Kışa ne olur bilinmez gerçi. Şimdi Uluun yabancı ortak görüşmeleri yapıyormuş. Bu sonuçlanır sonuçlanmaz fiyat üzerine tabi ki gerçekleşirse önemli etkisi olur. Ancak yabancı ortaklık olmasa da bence bu hissede önemli olacak en önemli şey artan satışlar ve bunun bilançosunna etkisi olacak. Pandemi sebebiyle 6 aylık bilançoda rekor satış olacak. Artan kapasitesi ile birlikte dövizin ilk çeyrek hareketine göre daha mutedil seyri sayesinde artan satışlar bu sefer bilançoda karı patlatacak. İşin iyi tarafı şirket daha da büyümek için yatırımları sürdürüyor. Kapasite artışı peyderpey devam edecek. Bu da şirket hakkında olumlu seyrin devamını mümkün kılacak. Ana beklenti: Satışların artması, kapasitenin artması, düşük faiz, yatırım artması , kapasite artması, kar artması. Faizler negstif devam ettikçe, gıdanın önemini her geçen gün arttırarak koruması devam ettikçe bu kapıt popüler olmaya devam edecek. İlk çeyrekte döviz bu kadar çıkmışken bile kar açıklayabilen kağıt bu beklentilerle 6 ve 9 Aylıklarda bundan çok fazlasını yapabilir. Ben bu hikayeye inanarak aldım ve bekliyorum. Ben hiç mi zarar etmedim çok ettim. Ama bildiğim tek şey temel beklentilerin önemli olduğu ve bu beklentilerin sonucunda kağıtların teknik görünümünün şekillendiğidir. Bu yüzden uluun için speği şöyleymiş böyleymiş lafından çok geleceğine bakıyorum.
Saygılar
Bu arada 3 lü seviyelerden 14 e çıkarken ben de bu hareketin abartılı olduğunu düşünmekteydim. Ancak onca döviz artışına rapmen 3 aylığında bile kar açıklaması bilançosundaki dövize olan bağımlılığının bir nebze de olsa düzeldiğinin kanıtı oldu. Buna ilaveten 3-14 yükselişinin yüzde elli geri alma seviyelerine geldik. Bu da bu seviyelerden kağıda artık teknik olarak da tepki gelmesi ihtimalini güçlendirmekte. Aslında gelen yabancı haberi ile birlikte tepkiyi başlatacaklardı. Ancak büyükler baktı kullanabilecekleri negatif ortamı yakaladılar ve biraz daha aşağı bastılar. Bence bu seviyelerden tekrar yükselişe başlaması için hem tekniği hem de temeli müsaitt. Her zaman dediğim gibi söylediklerimi lütfen yatırım tavsiyesi olarak almayın. Herkesin olduğu gibi benim de düşüncelerim sadece kendi yatırımı şekillendirir. Herkes kendi yatırımından kendi sorumludur.
Tekrar saygılar
Mesela bu şirket sene sonunda 35 milyon kar açıklarsa (inşallah açıklar), kaç lira olur fiyatı?
Mart ayında tüm bireyler una ve makarna doldurdu evini ve sonraki 3 ay kimse uğramadı bunlar için markete...
Ben kendi adıma konuşuyorum... Mart ayın da aldıklarımdan hala 5 kg makarna ve 10 kg kadar da un var evde...
Nisan, mayıs ve Haziran aylarında hiç alım yapmadım... Üstelik hanım evde de ekmek yaptığı halde...
6 aylık bilanço gelsin konuşuruz.
O bahsettiğiniz 100 milyon lira kar rakamı olur mu bilmem ama 100 milyon liraya 1 uluun daha kurar veya kapananlardan satınalma yaparsınız emin olun.
Umarım bu forum bu hafta renklenir