konunun bizim ekonomik politikalarımızla mb sının kararları ile hazinenin duruşuyla falan alakası yok herşey şunun yüzünden oluyor
Dolar Endeksi 89,688 -0,671 -0,74%
Printable View
konunun bizim ekonomik politikalarımızla mb sının kararları ile hazinenin duruşuyla falan alakası yok herşey şunun yüzünden oluyor
Dolar Endeksi 89,688 -0,671 -0,74%
Katılmıyorum.. eğer olmasaydı geçmişte ki gibi negatif ayrışmaya devam ederdik... faiz şimdiye kadar etkili oldu ... devam eder mi?, fazlasını isterler mi ?..
Altin ons 1892.20 USD.
WTI varil 48.27 USD.
Ecevit iktidarını gecelik faizleri %7000 e vurdurarak devirenler, küresel çapta dolar bolluğu ile 2003- 2013 arası hedef ülkeleri tembelliğe ve tüketime yönlendirerek , yüksek derecede borçlandırdılar. Şimdi hesap ödeme zamanı.
Damat dan beri atamalar atananların konuşmalarını dinliyorum okuyorum. Ortada bir suç var adli bir işlem yada benim bundan haberim yok diye bir şey duymadım. Bir algı ile dolarızasyonu bozmaya çalışıyorlar gibi geldi.
Yabancı denen her kimse , bize yatıp kalksın dua etsin ...
nerede var böyle vurgun ...
Deutchebank yani dünyanın en büyük TÜREV ÇÖPLÜĞÜ , herhalde biraz değil epeyice rahatlamıştır...
Avrupa ,ABD yaptırımları hepsi fasa fiso ...yani sözde..
Dolar fiyatını aşağıya bastıracak şekilde grafik çizidiler mesela en sağda fincan kulp formasyonu oluşturdular" , muhtamelen önce % 161.8 sonra % 200 , belki de % 261 yaptırmak isteceklerdir.(neden olmasın)
borsadan vur ,dövizden vur...vurgun üstüne vurgun...
bence dövizde 2. aşama içerisndeyiz 8.50-7.50 tamamlandı ,şimdi de 8.00-7.00 aşamasındayız.
Tek cikis, dolarcilarin TL.ye donmesi.
Vadeli TL. Mavduat faizi % 35 e cikmadan, kimse bozmaz parasini.
Otorite olarak lutfen boz dolari, kaybet biraz diyor en akilli olani.
Sanki 18 seneye, ustalik donemi gibi palavralarin, yalanlarin sonuclarini gorup yasamadik.
Hala hic utanmadan bu enflasyon hedefini koyan kafa, bu makamda oturmaga ehil olamaz.
35 yaparsa niye 50 değil derler o zamanda
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bazen kahroluyorum. Adam evini satmış. Para erimesin diye dolar almış. Adamın alma motivasyonu ne para kaybetmemek. Şu anki sonuç ne para kaybı. İyi de zamanında insanlara tl’de kalmak para kaybetmek anlayışını koymasalardı. Bugün adam dolar almayacaktı. Para kaybetmeyecekti. Şimdi ayıkla pirincin taşını.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ve isin en aci yonu, surelerinin cok hizli tukeniyor olmasi.
Asgari ucret ve emekli maas zammi cok hayal kirici olacak.
Sonrasinda, bugunku baski iki katina cikacak bence.
Bu donemde susmalilar, en azindan, isciyi emekliyi, enflasyona ezdirmadik yalani cok kotu karsilik bulur.
Bir de, en cok dolar toplayan iller, ic anadolu illeri, yani bunlarin oy deposu olan iller.
Dolar toplayan, sanki muhalefetmis gibi takdim etmeleri tutmuyor.
Cunku yalan.
şahsen hedefim gerçekten büyük. Anlık bakacak olsam bugün 75 bin tl. zarardayım ( faiz getirisi hariç ) . Ama 8,50 gördüğünde ise kağıt üzerinde 250 bin tl. kazançlıydım. Sonuçta günlük kazancına- zararına değilde mal ve hizmet alacağımızda emsal fiyatlara göre eriyip erimediği önemli. Yani alım gücümüzü korumak temel amaç. Dolar 20 tl. olsa ne olacak ki, o zaman tüm mal ve hizmetlerde aynı oranda şişecek. Misal ; dolar düşerken bile bugün 5 kg. lık marketten aldığımız doğal direkt çiftlik sütü 23 tl. den 27 tl. olmuş. Dandik markalı 1,5 litrelik su 1,25 den 1,75 tl. ye çıktı.
geçen gün yazdım amaç belliydi, 8.02 hareketlni yaptıkları gün dolar/tl. shortları patlattılar..
Sn Ayasofya,
Arkadaşınızla iliskinizi bilemem, doları tabi hiç bilemem, ama iki anımı anlatayım biri iyi biri kötü. Foruma yazmışımdır mutlaka.
DOAS 3 - 4 liralarda, arkadaşım var durumu iyidir borsa filan çok bilmez. Elinde parası var gelmiş bana kağıt sormuş. Ben de o an DOAS bakıyordum bak bu kağıt iyi herkes audi vw alır buna bisey olmaz al filan demişim ama kendim de almadım sonra. Olaui da unuttum. 100.000 lot almış hayvan.
Neyse birkaç ay geçti kağıt 9 lira olmuş bu yana döne beni arıyor seni yemeğe götüreyim, ne istersen alayım, bana bir kağıt daha söylersen yırttım, bunu satayım mı vs... dedim ne bileyim :) neyse viski getirdi ama koydu yani kendim hiç almadığım kağıtta adamı zengin ettik.
Bu da kötü anı : WhatsApp arkadaşlarla yazışıyoruz grup var orada herkes borsacı temel teknik gırla gidiyor. Benim de o ara çok iyi kazanacağım tuttu ne söylesem uçuyor kaçıyor tam korona öncesi orada bir arkadaş da ben ne yaparsam yapmaya başlamış ama tabi maliyetleri filan bana göre biraz daha kötü vs. Neyse korona bi geldi ben %40 zarar yazdım, aslında %60 da birazını viop short tan kurtardım, bunda short yok, maliyetler benden kötü, %70 zarar etmiş bozuk atıyor kustu konuşmadı filan. Bana mı sordun işlem yaparken?
Neyse, bu iki olaydan sonra çok net tövbe ettim abi hem kafam rahat hem vicdanım.
Demem o ki arkadaşın kendi yönetsin abicim sonra kimin ne karakteri olduğu zarar edince çıkıyor üzülme diye anlattım.
Selamlar bol kazançlar dilerim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
• Bulaşıcı hastalık kapsamında kabul edilen durumlarda,
• Etkinlik, guvenlilik ve kaliteyle ilgili kapsamlı veriler sağlanamasa da aşılar için acil kullanım onayı verilecek.
— Resmi Gazete
Dolar Endeksi Nedir.
Dolar endeksi, Dolar'ın diğer para birimleri karşısında değerini göstermektedir.
1973 yılında Bretton Wood's sisteminin kaldırılması ve esnek kur sistemine geçilmesi ile birlikte oluşturulmuştur.
Endeks, Japon Yeni, Euro, Kanada Doları, İngiliz Sterlini, İsveç Kronu ve İsviçre Frangı'ndan oluşmakta ve geometrik ortalama yöntemiyle hesaplanmaktadır. Başlangıç değeri 100 baz puan kabul edilmiştir.
Dolar endeksi ile Dolar'ın kullanıldığı pariteler arasında doğru ve ters olmak üzere iki çeşit orantı vardır.
Eğer döviz çiftinde Dolar pay tarafında ise, Dolar endeksi ile USD/XXX paritesi orantılıdır.
USD/XXX paritesi ve dolar endeksi ayni yönde hareket eder .
Eğer paritede dolar payda da ise, dolar endeksi ile USD/XXX paritesi orantılıdır.
Yani USD/XXX paritesi ve Dolar endeksi ters yönlü hareket eder.
Dolar artarken diğer para birimi azalır. Dolar düşerken diğer para birimi yükselir.
Örneğin EURO/USD paritesi artarken Dolar endeksi azalır veya EURO/USD azalırken Dolar endeksi artar.
Dolar Endeksi son on yıl içinde 2008 yılında 71.050 ile tarihi en düşük seviyeyi 2015 Mart ayında ise 100.63 ile tarihi en yüksek seviyeyi kaydetmiştir.
Dollar adi nereden geliyor.
Dolar, dünyanın en yaygın kullanılan para birimi.
ABD, Avustralya, Kanada, Fiji, Yeni Zelanda ve Singapur gibi bir çok ülke dolar kullanıyor.
OxfordWords'e göre Flemenkçe'de bulunan "joachimsthal" kelimesiyle Joachim'in Vadi'sine gönderme yapılıyor. Joachim'in Vadisi gümüşün ilk kez çıkarıldığı maden olarak biliniyor.
Bu madenden çıkan paralara ilk başta "joachimsthaler" denmiş sonra kısaltılıp "thaler" olmuş en son da evrilerek "dollar"a dönmüştür..:)
Reha Mudurum Gunaydin..:halay:
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...agini-anlatti/
Levent, Unilever yetkilerinin açıklamalarına da yer verdiği yazısında sözlerine "Türkiye’nin en büyük online alışveriş platformlarından biri aracılığı ile 40 kg deterjan satın alan bir okurum şüphelendiği ürün için üretici firma ile temasa geçti. Firmanın yaptığı incelemede ürünün sahte olduğu anlaşıldı.
internet üzerindne sabun deterjan şampuan alırken çok dikkat etmek lazım sürekli aldığınız bir yer varsa oradan alın
Burada konu sahtecilik ama gri alanlarda var. Mesela bir ürünün reklamını tvde görüyorsunuz. Sonra ürünü almaya gidiyorsunuz. Ürünü alırken bu ürünün gerekli izinleri aldığını, vaat ettiğini yapacağına kim kefil oluyor. Burası benim hep kafamı karıştırmıştır.
Veya bir ünlü reklamda oynuyor. Sonra firma sahteci veya batık çıkıyor. Reklamda oynayanın etik sorumluluğu nedir ?
Mesela şu fiyattan aşağı tereyağı olmaz, tavuk döner olmaz diye tvye çıkıyorlar. Bir kurumuda çıkıp, bizim denetimiz olan yerde sorun olmaz gönül rahatlığı ile tüketebilirisiniz demiyor.
bankalarin dolar alis satis fiyatlari cok anormal bugun
Investing fiyati 7.74
butun bankalar 7.74xx den satiyor
Garanti alis :7.69
QNB alis:7.72
normalde Qnb Satis 7,76 garanti satisinda 7.78 gibi olmasi gerekiyor
Aşı 11 inde gelecek idi..
İlk aşıyı Bakan olacak idi hatta
1 hafta geçti..Soran eden de yok..Ne oldu..FAZ3 bekleniyor dendi idi..ee ? sonuç?
Pfizer in aşısında 2 kişi , aşı olur olmaz acillik olmuşlar nefes alamama problemleri ile..
Daha evvel yüz felci olanları duyduk idi..
Bu aşı işi çok fena pat-la-ya-bi-lir..
Korku bi kere şişeden çıktı mı da kimse olmak istemeyecektir.
Bence, sorup soruşturduğum kadarıyla hocalara, Çin aşısı klasik canlı olmayan Pnömokok aşısı gibiymiş, en fazla yeterli düzeyde antikor oluşturmama durumu olur, yan etkisi filan olmaz bu tür aşıların dediler. Çin aşısını yapan firma bizde uzun yıllardır kullanılan x aşısını (unuttum) yapan firmaymış, yani güvenilir. O yüzden Çin aşısını kafadan bir olmak lazım, en azından ya tutarsa hesabı.
Pfizer'in aşısı farklı dediler, yeni teknoloji, eski aşıların hiçbirine benzemiyor, RNA enjektesi filan dediler. Asıl onun deneme süreçleri bence beklenmeli...bence, bir şey bildiğimden değil hocalar böyle yaklaşıyor mevzuya..
Her halikarda asiyi ilk yaptiranlar kobay olacak.
Yaptirsan da yine maske ile dolasmaya devam edeceksin. Bir sey farketmeyecek...
Ben en az 6 ay beklerim .
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evde kalmış kız muhabbeti dedi..siz şaapın ben DXY i sayacam mikro bazda..
Lafı da yedik hadi bakalım..
EKK (evde kalmış kizlar)