Erdem başcı rahmetli.. bir ara çıkıp dolar 1,92 olacak demişti ilk kat parabolik yükselişin içinde..
Dolar bir daha 1,92 görmedi..
Printable View
Erdem başcı rahmetli.. bir ara çıkıp dolar 1,92 olacak demişti ilk kat parabolik yükselişin içinde..
Dolar bir daha 1,92 görmedi..
Döviz her yükselişini negatif faize geçtiğimizde yapıyor. Aralıkta merkez gene indirirse heralde getiri nereye gelecek... stopajı düştükten sonra tl mevduat hesabı yapılıyor getiri var ise devam yok ise bırakıyorlar. Aslında iş kolay. Tl faiz getirisi kalmayınca gidiyorlar. Diğer ülkelere.... veya dövize....
bir zamanlar bunlar ovp yapıyordu.. "orta vadeli plan" yani.. yep (yeni ekonomi programı) komedilerinden önce..
mesela 2014 te hedef koyuyor 2018 te dolar 3 olacak filan diye.. hiç birisi tutmadı..
şimdi de %5 büyüme koymuşlar mesela 3 sene arka arkaya..
uydurma rakamlar.. sunumlarda güzel gözüksün dert bu..
daha önce bu soru yazıldıysa peşinen affola. aşağıdaki soru beni sorum değil.mr. milyonerin kendi sayfasında sorduğu bir soru illa denk gelende vardır. kendisi hisse nette yazıyordu. hala yazıyor mu? bilmiyorum. yazıyorsa ve bu yazıya denk gelirse ona buradan selam olsun.
30 Haziran 1990’da iddaya giren:
-Ahmet, 100 TL’yi 1 yıllık TL vadeli mevduata,
-Murat da 100 TL değerinde 1 yıllık $ vadeli mevduata,
30 Haziran 2018’te biten 29 yıllık iddiada sizce hangisi
daha kârlı çıkmıştır? TL mi dolar mı?
— Mr. Milyoner (@MrMilyoner) July 20, 2018
Not: 30 haziran 2018 cumartesi gününe denk geliyor, bu nedenle onu 2 temmuz sayabilirsiniz. ayrıca her yıl sonunda gelen getiriler ana paraya ekleniyor. yani bileşik getiri hesaplanıyor.
Ek 23576
bu tabloyu baz alarak , kısa vadeli al-satlar dışında, yani trade etmeyi bilmeyenler için sabit kalınacaksa tl faizda doalr faizde kalmadan daha mantıklı.
Sn.Discretus sizin ki bir iddia...
Sonuçta tüm uluslararası terminal sistemleri Türkiye İstatistik Verileri için sizin düşüncenize yada hisse.net forumdaşlarının ne düşündüklerine göre değil TÜİK verilerine göre şekillenir...
TÜİK verileri gerçek yada değil, bilmiyorum..
Benim iddiam enflasyon verisi düşük gelirse; USD /TRY düşer ve 5,66 TL lere doğru iner idi...
Yok enflasyon verisi yüksek gelirse ; TCMB önden yüklemeli faiz indirimleri yaptığı için USD/TRY ilk soluğu 6 TL de alır idi...
Ve TÜİK verisi enflasyon düşük geldi. Yılsonu TCMB hedeflenen %12 yi tutturursa USD inmeye devam eder.di..
Siz neye inanırsanın, inanabilirsiniz.. Sorun yok...
Ama gerçek şudur...
Bugün 4 Kasım 2019 ve USD 5,68 TL den alınıyor, ve satılıyor....
tüik verisi sadece bir veridir.. piyasa bunu istediği gibi kullanır.. hedef tutarsa dolar düşer diye bir şey yok..
ama aksine inanmak sizin bileceğiniz bir şey..
piyasa fiyatlama yaparken sadece resmi verilere bakmaz.. bunlar gerçek mi sorgulanır.. gelecek beklentileri de özellikle güçlü bir rol oynar fiyatlamada..
bunu görmeden işlem yapanların otorite gibi üst perdeden konuşmaları anlam verilebilecek bir şey değil..
Sonuç değişmez aynı şeyler olup duruyor 2013 den beri istikrarlı şekilde.
Ideolojik tavır gösteren gizli ve açık fanatikler, kripto fetocular, beynini alkolle uyuşturmuş zavallılar ve onlara inanan saflar olacak ki onları ütenler, onların üstüne binerek hayat sürenler de olacak.
Yilbasından bu yana dolar bazlı %100'de fazla kârdayım.
Rahat bırakın "türkiye batıyor, dolar 12tl olacak" diyenleri.
Milleti uyandırıp da ekmeğimle oynamayın beaa! :oleyo:
Dolar euro çöptür. Bakınız 1200 dolara aldığınız altın şuan 1500 dolar yüzde 30 değer kaybettti dolar.. euro da aynı...
Emlak konut çok ucuzdu ne oldu ?
Nuh Çimento 6 TL ler de resmen bedava idi.. Kısmet olmadı..
Ama 4,26 TL den yine VAKBN landım ben.. Hayırlısı...
Bu arada SN.0101 güldürdünüz beni.. Onlarda nemalansın.. Herkes kazansın.. Bir tek biz kazanmayalım.. Tüm ky kazansın ki YABANCININ karşısında bizlerde güçlü duralım...
Nuhcm tarihi zirve yapmış durumda bu ay
Her yere Nuh yazıyorsun amacın ne Nuhun kendi topigi yok mu oraya yazsan olmuyor mu dolara yaziyorsun emlak a yazıyorsun Nuh'un kendi topigine yqzmiyorsun çok ilginc
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada 4 yıldır Nuh alıp satarim üzmedi şimdiye kadar masaallah ytd...daha yüzde 50 su duuryor yüzde 50 sattım
İsimleri mi karıştırdın birader
Alkollü değilim şuanda da geçen emlak bölümünde de yazmislardi şimdi de görünce isimler karıştı her halde kwndi topigine yazan yok sağa sola yazan görünce işkillendim biraz sorry:::))))
O tabloyu baz alırsak öyle tabi.
Tabloyu hazırlayan kişi gitmiş millattan önceden başlatmış. :)
2005 ocak ayından başlarsak hesaplamaya TL faizi % 408, dolar ise % 501 kazandırmış.
2010 ocak ayından başlarsak hesaplamaya TL faizi % 99, dolar ise % 390 kazandırmış.
2015 ocak ayından başlarsak hesaplamaya TL faizi % 35, dolar ise % 215 kazandırmış.
Nasıl görmek isterseniz öyle görürsünüz.
Hangi noktayı baz aldığınıza bağlı her şey.
Bu arada tablo için teşekkürler. Güzel bir veri kaynağı.
Tabloyu gören dolarına daha sıkı sarılacaktır eminim. :)
Öncelikle çok teşekkür ederim. Tam olarak burada yazılanlarda bunlar. ağustos 2018 den hesaplayacak olsak dolar bilmem kaç zararda tl belki %40 karda olacaktı.
Tüm bu başlangıç noktalarını düşünürsek buranın ana fikri olan hiçbir yatırı aracı sonsuza kadar yükselmez, hiçbiride sonsuza kadar düşmez. hiçbirine aşık olmamak gerekir düsturuna ulaşırız ki son günlerde yerden yere vurmaya çalıştığınız kişi ve bu başlıkta tam olarak bu yazılıyor. Hiç bir yatırım aracına aşık olmayın.
tabloyu gören dolarına daha sıkı sarılacaktır demişsiniz. yinede söyleyeyim günah benden gitsin.
hiç bir yatırım aracına aşık olmayın..
son olarak mr. milyonerin emeğine saygı için isteyenler tamamını okuyabilir.
https://www.mrmilyoner.net/uzun-vade...i-mi-dolar-mi/
ekgyo'da bir miktar pozum var biraz erken girmiş oldum :vk:
(%90 alarko, %? ekgyo 1,50 maliyet , %?NUH, %? MNDRS 0,55 kuruş maliyet bugün 0,92 kuruş, %? diğer ıvır zıvır)
ayrıca "ismi lâzım değil" tanıdığım ayağı uğursuz :drunk: biri ekgyo'da poz almış :vk:... o uğursuz satarsa gideceğine inanıyorum... :kahkah:
Ya şu geyiği döndürüp duruyorsunuz da.. 6.8 üstünü dolar bir iki gün gördü. Benim hiçbir tanıdığım o fiyatlardan almadı. Alan varsa tam bahtsız bedevi misalidir.
6 lira deseniz neyse..
Bakın benim ağustos 2018 dolar krizinde hiç dolarım yoktu, sonrasında aldım. En yüksek alış fiyatım 6.10, en düşük 5.17 olmak üzere kademeli alım ve alsatlarla bugünkü maliyetim 5.64 liradır. Aldıklarımı da eurobonda yatırdığım için yüksek faiz alıyorum, faizi de hesaba katarsak maliyetim 5.46 liradır. Aradan geçen zamandaki TL faiz kaybını hesaba katarsak maliyetim 6.13 lira, eurobond değer kazanımını da hesaba katarsak son maliyetim 5.88 lira dolayındadır.
Şu anda kur 5.73, yani TL mevduat karşısında hala zarardayım, ama işte dolar krizinden sonra dolara girmiş biri olarak maliyetim budur, mevcut kurun 15 kuruş üstündedir.
Benden iyi maliyetlenen, daha dibi tutturanlar da vardır mutlaka, ama benden kötü maliyeti olan pek çok tanıdığım da var, ben kendimi iyiler arasında görüyorum.
Kısacası dolara krizden sonra giren tipik küçük yatırımcının maliyeti olarak ortalama 6 lirayı almak bence makul.
6.8-7-7.2 falan çok istisnadır.
Çok nokta atışı yapmışsınız, 5.68'den döndü şimdilik, tekrar aşağı salmazsa ve dibi bulduysak 2-3 kuruşla kaçırmış olacaksınız.
Benim kendi analizime göre 5.50-5.65 dip bölgesiydi, 5.5'de ciddi oranda dolara girmiş olacaktım, ama esnek davranıyorum, alıma küçük küçük 5.72'den başladım. Bugün 5.70 gibi ufak bir alımım daha oldu.
Şimdi 5.73 görünüyor, daha aşağı gitmezse en azından az da olsa almış olacağım.
İtkiye benzeyen bir yükseliş yaşanıyor. Grafik netleşince atarım itki içeriğini.
Tonlarca altın borçlanmak yeni fikir olarak nasıl ama.. çöp olan kağıt yerine altın borçlanmak nasıl karlı olabilir ki ?
Mehmet bey altın herşeyin temelidir. Para tahvile, hisseye, mevduata yada dövize kayabilir. Ama eninde sonunda döner dolaşır altına bağlanır. Herşeyin karşılığı altındır. Tüm finansal enstürümanların karşılığı altındır. Altın tarihteki en eski paradır.. Şirketin ederi, paranın karşılığı altındır.. Altında iniş çıkışlar olma sebebi bu finansal enstrümanların bazı zamanlar yatırımcılar arasında favari olmasıdır.. Ama eninde sonunda herşeyin karı altına döner.. Kuripiyer masasında dönen para gibidir.. Para el değiştirir, masada döner durur. ama eninde sonunda masa kazanır...
Masa ise ALTINDIR..
Bu akp liler de bir altin a yonlendirme var nedenini bir turlu cozemedim. Reisinizde altin demisti sanirim altini bankadan tl olarak karsiligini yada fizikinin vermek kolay ama dolara fiziki talep gelirse o is biraz zor.
Altın borçlanıp bozdurduklarında döviz bu yüzden düştü galibs. Dış borç gelince direk bozuyorlar o yüzden o günler hep döviz diplemiş oluyor