Vestel forumuna bekleriz arkadaşlar eğlence var :)hem de peruklu patronun hissesi :)
Printable View
Vestel forumuna bekleriz arkadaşlar eğlence var :)hem de peruklu patronun hissesi :)
Bazı şeyleri bilemezsin o ayrı lakin hisseyi ilk aldığında 1 ay kritik iyi gözlemek lazım sizde anladığım kadarıyla teknik analiz bakmamışsınız kaldı ki 5 yıl diyorsunuz normal değil benim uzun beklediğim hisse 3,5 yıl teknik analizi dikkate alsaydınız şuan ki durumda olmazdınız gerektiğinde satmasını bilmek gerekir ayrıca zararına satmakta ayıp değildir siz bakmayın o değer yatırımcısıyım yada temettü yatırımı yapıyorum diyen kerizlere onlar kerizin en büyüğüdür ast olan temel analiz iyiyse teknik analiz temel analizin önündeyse ralli ve ralliler yaşar döngü devam eder ytd.
bugun salmadı iyi dayandı...
https://x.resim-yukle.com/CSnH
Haftalık rsi 69,97
Aylık rsi ise 70,40
dirençler 189.10 , 190.40
Arçelik'te ciddi potansiyel olduğunu herkes az çok tahmin ediyor. Whirpool'u satınalması, ürünlerini beko markası çatısı altında toplaması, artan ihracatı, mısır'daki dev beyaz eşya fabrika yatırımı vs.vs.
Ama bu potansiyel halen hisseye yansımış değil. Zamanı geldiği zaman bunların meyvesini toplayacağız inş. Beklemeye devam.
Arçelik Enerji Çözümleri TIR’ı yola çıktı! Bu TIR sadece bir araç değil, aynı zamanda bir taahhüt. İçinde bulunan yerli güneş panelleri, inverter, batarya ve enerji depolama sistemi ile donatılmış ve güneş enerjisi sistemleri sayesinde işletmelere yenilenebilir enerji çözümlerini tanıtarak onları yeşil dönüşüme teşvik etmeyi hedefliyor.
*
Yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandırmak amacıyla 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında minimum 50 M$’lık yatırım hedefliyoruz.
Can Dinçer
güzel yukselişi devam ediyor maşallah...
196 fiyatı gördükten sonraki geri çekiliş can sıkmıştı ama biraz biraz toparlanıyor sanırım
Önemli bir haber, Çin’li Mıdea’nın İspanyol mutfak üreticisi Teka’yı satın almasından son derece rahatsız olan ispanyol beyaz eşya tedarikçileri rotalarını Arclk’e kırarak beyaz eşya tedariklerini Arçelik’den yapmayı düşünüyormuş. Bu durum İspanyada sektörün geleceğini kökten değiştirebilirmiş.
https://www-eleconomista-es.cdn.ampp...icos-espanoles
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu hissede kimse kalmadı herhalde ses yok kimseden
Arclk kimsede yok herhalde bilançoya 15 günden az kaldı hissede bilanço hareketi yok beklenti yok herhalde
Yok mu kimsede arclk? Bilanço beklentisi, olumlu olumsuz yorumda bulunacak fikir alışverişi yapabilecek kimseler
Berbat bir bilanço geliyor. Şoka hazır olun...
Son günlerde Twitter'da müthiş bir koç holding ve iştirakleri güzellemesi var. Pek çok bot hesap aralarında söz birliği etmiş gibi aynı goygoyları yapıyorlar. Hiç şüphem yok koç holding ve şirketlerinde ele vermeye devam edecekler. Yoğun bir pazarlama yapıyorlar. Arçelik de bundan nasibini alacaktır. Allah ömür verirse gelecek hafta bu mesajımı alıntılarım.
Arçelik out Vestel in
Dediğini yapan birisi %10 marj yedi. Arclk için durumlar iyi görünüyor
Kağıt zaten bedava birde çip işine giricem dedi ben şok :)
Yeni bir nvidia mı doğuyor yoksa
bu arcelik bu sikleti kaldirabilirse yeni hektas olur, yeni sasa olur...
Kadroyu toplayalım hemen:
oralet dudu
matreyuz fedor boşadam
horoz patrik
Kaleye de yazıverin birini işte
Yatırım finans çip olayını duyan değil. Pazartesi tavana kadar fiyatlardan citi 1,1 milyon lot aldı. Benim tahminim bilanço sonrasına kadar bunu verecekti. Öyle de yapıp sonraki günler en iyi satıcı oldu. Bugünkü çip olayı ise bence tamamen sürpriz olup citinin ekmeğine yağ sürebilir. Gelecek hafta bilanço gelince görebileceğiz. Citinin pazartesinden aldığı 500 bin kadar lotu kaldı.
Çip işi çok zor ancak Vestel ve Arçelik güçlerini birleştirip ortak olursa bu iş olur ülkemiz için
Bilanço kötü gelecek heralde. Alark gibi bank of satıyor insider olayı var gibi.
Çip üreteceğidik yine mi kandırıldık
Maalesef haklı çıktım.
Önce bot hesaplar aracılığıyla twitterda güzellemeler+yatırım finans aracılığıyla yüksek hedef gösterme+tavana yakın açılış+sonra mal dağıtma.
Mal dağıtma bu kez istendiği kadar iyi gitmeyince çip haberi ile yine tavana çekiş+oradan müthiş bir geri verme. o kadar ki sadece dün city 800 bin lot kadar satış yaptı.
Operasyon bu saat itibariyle hayli başarıya ulaşmış görünüyor.
Neyse hayırlı olsun.
çip diyerek arçeliği çipil çipil veriyorlar.
takip etmeye başladım.
bu çip işinin hiç bir temeli yok sanırım.
Arçelik kiim çip kim
Siz klima tost makinesi neyin oradan devam yüksek teknoloji sizi aşar
Ytd
Arçeliğin çip işine girip buradan para kazanabileceğine inanan birinin bu borsada işi çok zor zaten. Çip işinde patron Amerikadır. Üretimi de kendi ülkesine getiriyor 100 milyar dolarlık yatırımlar havada uçuşuyordu son yıllada. Almanya ya bile 100 milyar dolarlık yatırım pasladı: İtalya ya bile 40 milyar dolar bildiğim kadarıyla. TR nın adı bile geçmedi. Dolara %30 faiz verirsen kumar parası yollar biraz buraya o kadar.
Hiç.
O kadar basit bi iş olsa öbür ülkeler başlardı önce.
Ben olsam arçeliğin %40 halka açıp.
Her 3 ayda bir temettü vermek olurdu.
Gerekiyorsa kazancının yarısın her 3 ayda bir e böl dağıt.Hisse Ereğli gibi temettü hisse si olsa.
Yatırımcıların her biri aldığı ürünleri Arçelik-Beko gibi kendi ortağı hissettiği markadan yana kullanır.
%2 pazar payı artışı bile sağlasa
Reklamsız ve maliyetsiz bir satış olmuş olur.
Reklam ve kampanyalı mal satmak için dünyanın maliyetine üstlenmiş oluyorlar.
Çeyreklik düzenli temettü veren bir tane şirket yok ki borsada
Olmaması için bir engel mi var.
Dolara %9 borçlanıp geri kalmış ülkelerde yatırım yapıp büyümeye çalışıyor bildiğim kadar. Dolara %9 faiz vererek borçlanıp bir de üstüne temettü mü verecek?
Arçelik'in 2. çeyrek bilançosu ve yatırımcı sunumu ile whirlpool etkisiyle birlikte şirketi incelemeye çalıştım. İyi seyirler.
https://youtu.be/5Vx4mii6y1Y