Taşınan Açıklar, THYAO dışında açıklar oldukça azalmış,
https://i.hizliresim.com/nqvytmp.PNG
Printable View
Taşınan Açıklar, THYAO dışında açıklar oldukça azalmış,
https://i.hizliresim.com/nqvytmp.PNG
dağılım #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...01311702197734
Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı (ATOR) Maya Lomidze, tur satışlarına ilişkin son durumu paylaştı.
Rezervasyonların büyük çoğunluğu Türkiye'ye yapıldı
Lomidze, 2022 yazı için tüm tur rezervasyonlarının yüzde 70'inden fazlasının Türkiye'ye gerçekleştirildiğini söyledi.
Lomidze, "Türkiye, erken rezervasyon kampanyasının bir parçası olarak en popüler yabancı destinasyon oldu. 2022 yazı için tüm satışların yüzde 70'inden fazlası bu ülkeye yapıldı." dedi.
Abd havayolu şirketleri iyi prim yaptı bu gece. Yarın darısı başımıza.
Almanya genelindeki havalimanlarında hava yolunu tercih eden yolcuların sayısı 2021'de 73,6 milyon seviyesinde gerçekleşirken, salgın öncesi 2019 seviyesinin hâlâ çok uzağında bulunuyor.
Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) 2021 yılında ilişkin hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının ilk yılı 2020'de dünya genelinde ve Almanya’da büyük ölçüde azalan yolcu trafiği, 2021’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 27 artarak 73,6 milyona ulaştı.
Salgın öncesi 2019’da 227 milyon kişiyle rekor yenileyen yolcu trafiği sayısı, 2021'de kriz öncesi seviyenin yaklaşık yüzde 33'üne ulaştı. Bununla birlikte, 2021’de yolcu trafiği yüzde 67,6 daha az yolcu ile kriz öncesi 2019 seviyesinin hâlâ çok uzağında bulunuyor.
Öte yandan geçen yıl Almanya’dan yurt dışına çıkan yolcu sayısı, 2020'ye göre yüzde 32,6 artarak 68,8 milyona ulaştı.
Almanya havalimanlarında kabul edilen kargo miktarı 2021'de 2020'ya göre yüzde 17,5 artarak 5,3 milyon tona yükseldi.
Kargo miktarı ilk defa 5 milyon ton üzerine çıkarken, 2019’daki seviyenin yüzde 12,7 üzerinde olması dikkati çekti.
Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu SunExpress, yaz programı kapsamında Avrupa uçuş ağına yeni destinasyonlar eklediğini duyurdu. Hava yolu, Antalya ile yeni uçuş noktaları Riga ve Talin arasında direkt karşılıklı seferlerine Nisan ayı itibarıyla başlıyor.
Geçtiğimiz günlerde Nisan ayından itibaren haftalık 7 uçuşla Vilnius uçuşlarına başlayacağını açıklayan SunExpress, uçuş ağına iki Baltık şehrini daha ekliyor. Bu yaz Letonya’nın başkenti Riga ve Estonya’nın başkenti Talin, SunExpress’in genişleyen Avrupa ağına katılıyor. Bu yeni güzergahların açılması, hava yolunun büyüme stratejisine bağlılığının ve Türkiye turizminin güçlü toparlanmasına olan güveninin bir göstergesi.
Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’yı hem iç hem de dış hatlarda direkt seferlerle en fazla noktaya bağlayan hava yolu SunExpress, haftalık 6 sefere kadar çıkan uçuşlarla Riga’ya ve haftalık 7 sefere kadar çıkan uçuşlarla Vilnius ve Talin’e sefer sunuyor.
Her biri kendine özgü kültürel geleneğe ve tarihi mirasa sahip Baltık başkentleri Riga, Talin ve Vilnius’u keşfetmek isteyen SunExpress misafirleri, sunexpress.com web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden avantajlı fiyatlarla rezervasyon yapabilir ve hava yolunun yaz sezonu tekliflerini inceleyebilirle
3 çeyrek bilancoya kaldı 9 ay :))
Y.t.degildir
Bu baskı nereye kadar sürecek zürriyetsiz!
bütün analistler thyo diyor. dayanamazlar, bu baskı kırılacak. kaçarı yok...
ytd.
Bugün iyi başlamıştık. Bu baskı niye?
Böyle günde yapılana gel adamların robotunun kevaşesı olmuş thy tahtası isterse 1 trilyon işlem hacmi olsun alayı fiktif işlem gerçek işlemi toplasan 50-60 milyon TL bile yoktur gerisi al gülüm ver gülüm.
Bugünkü önsezim çakmaya başladılar sanki hiç bu kadar duraklayıp geri gitmezdi,dikkat diyorum,asla yatırım tavsiyesi değildir...
bofa 4,3 milyon lotla içinden geçti thy tahtasının hemde endeks giderken göstere göstere yaptı açıkları şimdi kapatana kadar o açıkları çıksın diye bekle dur tombul kuşu
Taşınan Açıklar, THYAO dışında açık epey azalmış,
https://i.hizliresim.com/mm5t20v.PNG
THYAO günlük,
https://i.hizliresim.com/6jq3y2s.PNG
Bu seviyede açığa satış mı olur arkadaş. Yukarı trend var, kaç gündür dinleniyordu, ayrıca canak hareketini tamamlayip yeni üst kanal açacak iken sen gelde zamansız satış yap. Eninde sonunda patlar ellerinde😆😆
bu fiatlardan yeni maliyetler oluşuyor, bence önümüzdeki günler için iyi olacak... ytd.
Thy yönetim şeklinde de baya baya değişiklikler var.
Türk Hava Yolları’nda Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat atandıktan sonra İcra Komitesi yeni atama ve organizasyonel değişiklikleri açıkladı. THY İnsan Kaynakları Başkanlığı’ndan çalışanlara yeni organizasyonel yapı ve atamalar duyuruldu.
Kaynak: haber.aero (medya haberi)
Tam metni alamadım ama aratırsanız bulursunuz haberleri.
Tasarruf tedbirleri var anladığım kadarıyla. Şube ve müdürlük sayısı azaltılıyor sanırım. Bu da kâr rakamlarına olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum.
Subat ortasında konsolide olmayan bilanço rakamlar gelebilir belki diye düşünüyorum
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Örneğin geçen sene şu şekilde
18.02.2021
06:28:00 *THY'NİN VERGİ DAİRESİNE SUNDUĞU TABLODA 2020 YILI DÖNEM NET ZARARI 17.339.310.713 TL
Bilanço oncesi verilerin bir kısmını paylaşılmış. Bu sene de 18 şubat civarı yine buna benzer açıklama olur diye düşünüyorum
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ankara'da bakanlık binasında düzenlenen toplantıda, "İhracatımız ocakta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar oldu. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracat rakamı." dedi.
Kargo kargo.........
dağılım #THYAO #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...02021408016746
Taşınan Açıklar, THYAO dışında açık kalmamış, herkesi yükselişe inandırmışlar gibi,
https://i.hizliresim.com/8yw0zz0.PNG
Ucuza kapatmak için baskı yoluyla hisse topluyorlar sanırım. Işlem hacmi biraz düştü galiba onceki günlere göre. Artık hisse aşağı gitmek istemiyor gibi. Bakalim daha ne kadar basacaklar.
Bu ayin ortasında hareketlenme bekliyorum bakalım olacak mı. Şöyle 30 üstüne yelken açabilir gibime geliyor bana.
Vakifbank trade programindan bakinca alış alan ve satana
Ilk 10 kurum alış 17 milyon yaziyor
Ilk 10 kurum satış 6 milyon yaziyor.
Bu değerlere bakinca akşama 29 üstüne atmak zorunda kalabilirler belki. Bugün bakalim atraksiyon yapacak mı
merhaba arkadaşlar bilanço nasıl gelir fikri olan varmı acaba benim düşüncem eğer ilker bey ve eski yönetim devam etmiş olsaydı büyük ihtimalle güzel bir bilanço gelecekti yönetimin değişmesi bilançoya etki edermi bilemiyorum sonuçta açıklanacak dönem ilkey beyin dönemi olacak yani bu dönem bilançoyu aşağı çekip ilker beyi başarısız gibi gösterme algısı olabilirmi yeni yönetim böyle birşey düşünebilirmi acaba fikri olan paylaşabilirse sevinirim teşekkürler
Türk Hava Yolları, İstanbul-Paris seferiyle ilk kez bio yakıt kullanacak.
Bugün İstanbul Havalimanı'nda uçuş öncesi düzenlenen törene katılan Ahmet Bolat, Yönetim Kurulu Başkanı olarak ilk törenine katılıp ilk konuşmasını yaptı. Genel Müdür Bilal Ekşi de o anları Twitter'dan paylaştı.
Japonya'nın en büyük havayollarından All Nippon Airways (ANA) 2021 Nisan- Aralık döneminde 102,8 milyar yen (894 milyon dolar) net kayıp yaşadı.
Halihazırda süren 2021 mali yılı verilerini kapsayan açıklamasında ANA istatistiklerine, Covid-19 salgınının hava yolu, kargo ve seyahat sektörüne yansıması dikkati çekti.
Buna göre ANA, Nisan-Aralık 2021 döneminde 102,8 milyar yen (894 milyon dolar) net kayıp yaşadı. Bu oran, 2020'nin aynı döneminde ise 309,5 milyar yen (2,69 milyar dolar) olarak kayda geçmişti.
2020'nin aynı döneminde 362,4 milyar yen (3,15 milyar dolar) işletme kaybı kaydeden ANA, Nisan-Aralık 2021 periyodunda ise 115,8 milyar yen (1 milyar dolar) işletme kaybına uğradı.
Önceki yılın aynı dönemine kıyasla, 9 aylık dönemde yerel uçuşlardaki yolcu sayısı yüzde 33,2 artışla 13,2 milyona, uluslararası uçuşlardaki yolcu sayısı ise yüzde 71,2 artışla 549 bin 327'ye yükseldi.
Japon firma Covid-19 salgınının firma hasılatını olumsuz etkilediğini açıkladı. ANA Finans Direktörü Fukuzawa İçiro, kargo bölümü gelirlerindeki iyileşmeye dikkat çekti.
Fukuzawa, Mart 2022'de sona erecek 2021 mali yılının 9 aylık döneminde artan otomotiv parça nakliyatları ve aşı tedariklerinin firmanın uluslararası kargo bölümü gelirlerini desteklediğini söyledi.
Almanya Ulaştırma Bakanlığı, AB Komisyonu'nun Berlin-Brandenburg Havalimanı’nın (BER) iflasını önlemek için 1,7 milyar avroluk devlet desteğini onayladığını bildirdi. Havalimanının maliyeti planlanandan 3 kat fazla olmuştu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Berlin-Brandenburg Havalimanı'nı işleten FBB’ye "Kovid-19 krizinden en çok etkilenen firmalara devlet desteği" kapsamında 1,7 milyar avroluk ödemeye onay verildiğini duyurdu.
Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarında inşa edilen ve 14 yılda tamamlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı yaklaşık 10 yıl gecikmeyle Kovid-19 nedeniyle hava yolculuğunda küresel bir düşüşün yaşandığı Ekim 2020’de hizmete girmişti.
TOPLAM MALİYET 3 KATINA ÇIKTI
Başlangıçta yapımının 2 milyar avroya mal olması planlanan havalimanının toplam maliyeti yaşanan sorun ve aksaklılar sebebiyle 3 kattan fazla artarak 6 milyar avroyu geçmişti.
Frankfurt ve Münih’ten sonra Almanya’nın üçüncü büyük havalimanı konumundaki BER, Kovid-19 salgını sebebiyle havacılık sektörünün karşı karşıya kaldığı sorundan dolayı başlangıçta çok daha az yolcuya hizmet vermişti.
Havalimanını geçen yıl 10 milyondan az yolcu kullanırken, bu yıl 17 milyon yolcu hedefleniyor.
Berlin ve Brandenburg eyalet hükümetleri her biri FBB'de yüzde 37 hisseye sahipken, şirketin yüzde 26 hissesi de Alman federal hükümetinde bulunuyor. FBB'nin toplamda 2,4 milyar avroya ihtiyaç duyduğu belirtiliyor
Hocam ben şahsen bilançonun guzel gelmesini bekliyorum. Havacılık yolcu-kargo taşıma sonuçları açıklanmıştı zaten. Araci kurumlar bu rakamlar sonrasında tahmini 2,5 milyar civari kâr bekliyorlar. Bu rakam aşağı yada yukarı olabilir tabi ama tahmini bu rakamlar deniliyor. Ama ben biraz daha iyi bekliyorum şahsen. Ilker Aycı yonetiminin değişmesi bilançoyu değiştirmez bence. Neyse o dur. Zaten bilanço hazırdır bir kere. Son rütuşlar yapılıyordur.
Yonetimin değişmesi demek, bundan sonra ki gelir giderler için bir etkiler ve sonuçlar doğurur.
Yeni yönetime gelen Ahmet Bolat, şube mudurluklerini şef statüsüne çekiyor yanılmıyorsam, mudur sayısını da azaltacaklar, medyadan okuduğum kadarıyla, ayrica telefon trafiğini de daha sade hale getirecek sanırım. Benim gordugum kadarıyla yeni yonetim fuzuli olan şeyleri azaltıyor ve sade hale getirip, daha aktif kullanım, daha pratik çalışma, daha verimli bir çalışan personel şekli, daha iyi yatirim yapma modelleri uzerinde çalışmaya başladı sanırım. Ben sahsen yeni yönetimi mantıken tuttum. Guzel çalışmalar var şimdiden
Bana boyle bir izlenim verdi doğrusu. Bu yapılanların karlılık yapmasında ve filonun büyümesinde daha istikrarlı itici bir güç olacagini düşünüyorum şahsen.
Yeni yoneticimiz Ahmet Bolat in geçmişi de çok güzel geldi bana ve bu işin içinde olan birisi. Ben ileride çok guzel gelişmeleri de göreceğimizi tahmin ediyorum.
Ayrıca yeniden varlık degerlemesi de yapacak şirketimiz. Ben en fazla buradan ozsermaye de artış yapacağını düşünüyorum. Son bilançosunda mesela 193 milyar varlık görünüyor ve bunun %20 si oranimda degerleme artışı gelse 38 milyar gibi bir özsermaye artışına neden olabilir. 57,6 milyar olan ozsermaye 90-100 milyar gibi bir özsermaye civarına çıkabilir gibime geliyor. Bakalım buyuk surpriz bekliyorum kendimce. Bakalım olacak mı 😃
bundan sonrası için bende ümitliyim ilker bey görevde kalmak için herşeyi denedi son günlerde kaçtane tv programına katıldı başarısını anlattı güzel bilanço geleçegininde sinyalini verdi zaten ama işte yeni yönetim geldikten sonra bilanço nasıl gelir bilemiyorum sonuçta istedikleri gibi oynayabiliyorlar diye düşünüyorum bundan sonraki bilançoların daha iyi geleceğinide umuyorum
Ne zaman bilanco
11 Ocak tan bu yana hissedeki yabanci oranı na baktim da,
%39,5 -%41 arasında olmuş hep. Görünen o ki yabancı satsa bile sonra tekrar geri alıyor ve hisseden pek yabancı çıkışı olduğu söylenemez sanırım. Günübirlik al-sat kâr yapmaya çalışıyor lar muhtemelen. Ama bilanço sonrası yabanci oranında değişiklik başlayabilir belki.
Robotlar.... robotlar...
Adamlar makineleri kurmuş, sığ piyasada bile birkaç kademe yukarı, birkaç kademe aşağı oynuyorlar, sinekten yağ çıkarır misali para kazanma peşindeler...
Buna bir çare bulunması lazım. 2000-2010 endeks arasında defalarca gidip geldi. Piyasa büyük oranda makinelerin kontrolunda...
Oxera and Edge Health tarafından İtalya ve Finlandiya'da yapılan araştırma, seyahat öncesi yapılan PCR testlerinin Omicron varyantı üzerinde etkili olmadığını ortaya koydu.
İki ülkede uygulanan seyahat öncesi PCR testi zorunluluğunun incelendiği araştırmada, bu kısıtlamanın varyantın yayılmasında belirgin bir fark ortaya çıkarmadığı tespit edildi. Araştırmada, "Varyantlar tanımlandıktan çok daha önce dolaşıma girdikleri için kısıtlamalar etkisiz. Bu nedenle AB'nin seyahat kısıtlamalarının Omicron varyantının yayılmasına ya çok az etki etti ya da hiç etki etmedi." denildi.
Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği ( IATA ) Avusturya, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Malta'yı Avrupa Birliği çerçevesine uyum sağlamaya çağırdı.