Değerleme özkaynakları etkiliyor ama net karı etkilemiyor. O nedenle Silopi’nin halka arzı veya satış hakkının kullanılması ile ilgili beklenti oluşmadan ya da bu konularda haber gelmeden bize pek etkisi olmayacak gibi maalesef.
Printable View
Ben daha önce yazmıştım 200ün az üstü kar beklediğimi ama havacılık iştirakindeki pay satışını atlamışım, Barış beyin tahmini güzel duruyor (238).
Gsdde 44 milyon kar,
Gsd Bankacılık 30 milyon kar getirdi.
Dönem Kar : 215.206.000 TL hayırlı olsun bilançomuz :bravo:
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...80ae77fbfa7259
Beklendiği gibi 200 milyon TL üstü geldi.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...DzLs6NAIvTvXWA
Abooo dedirtecek bir bilanço değil bu fiyatlama bu bilançonundu her zaman ilk çeyreklerden korkmuşumdur full bir ortam yok önümüz açıldı tahtacının bundan sonra ne yapacağı önemli bekleyip görelim
Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine bakılırsa inanılmaz iyi bilanço çünkü navlunlarda Ocak ve Şubat ayları genelde sıkıntı geçiyor. Mart ise normalleşme ayı oluyor. Asıl olay 2. ve 3. çeyrekte ki hem 2. çeyrekteki gerçekleşmiş navlun fiyatları hem de vadeli navlun fiyatları bu iki çeyrekte çok daha iyi bilanço göreceğimize işaret ediyor. Bu arada geçtiğimiz yılların çarpanlarına göre PD/DD hariç, mevcut bilanço ile bile çok ucuzuz.
https://twitter.com/finfreeapp/statu...AzvQSDzbeGdFqQ
Katılıyorum size bu değerlendirmenizde tahtada tanıdığım önemli oyuncular var o kadar çok grup varki çantacısından tutun ciddi oyuncular var bende hatırı sayılır bir para çeviriyorum ortak bir düşünce şudur holding şu an için sadece gemi taşımacılığı ile bilanço yapıyor diğer aktiflerinden gelen kar piyasayı tatmin etmez
İlk çeyreğe göre guzel kar. Diğer ceyreklerde daha iyi gelmesi dileğiyle.
Bu yıl burada devam.
Banka ve faktoring son çeyrekte 25’ti bu çeyrek 35 değil de 50 olsa net kar 215 değil 230 olurdu. Silopi Elektrik halka arzı gündeme gelmezse ya da oradaki hisselerin satılması ile ilgili bir durum olmazsa, dolar uçup kaçmadığı sürece denizcilikten devam. Holdingin zaten üç faaliyet alanı var, enerji net karı etkilemiyor, finans tarafı ancak yardımcı oyuncu olur (beklentimin alt bandında olsa da oradan gelen kar fena değil bence), asıl olay denizcilikte. Holding olup da bir alana yoğunlaşan tek hisse Gsdho değil, başka bir örnek Alarko. Yorumum muhtemel fiyat hareketleri ile ilgili değil sadece var olan durumun ifade edilmesi. Siz de esen kalın.
Özsermaye artışı 350 milyon.Fazlalık silopiden mi geliyor acep.
Bilanço gerçekten çok güzel maşallah. Geçen sene ilk çeyrek 90 milyon gelmişti, bu sene 215 milyon TL. Bu bilançonun hakkı yarın verilmelidir ama tahtanın bugün saçma sapan hareketlerini görünce yarın ne yapar kestirmek çok zor
2. çeyrek yani içinde bulduğumuz çeyrek çok daha güzel gelecek gibi görünüyor. Senelik 1 milyar kar yazacak gibi görünüyor. Piyasa değeri an itibariyle 2 milyar tl daha ne olsun. Kendini 2 senede amorti eden bir şirketin ortağıyız
Seneye Silopi Elektrik halka arzı ile filoya 2 geminin daha katılma beklentisi var. Gemi taşımacılığı işi hiç olmadığı kadar iyi gidiyor. Rüzgarı arkamıza aldık yelkenler fora gidiyoruz.
Hayırlı olsun, ilk çeyrek için gayet güzel. Bir çeyrek bitti, yeni çeyreğin daha iyi gittiğini biliyoruz, daha ne olsun.
2Ç için an itibariyle ortalama kira ücretleri USD cinsinden 1Ç'in ~%40 üzerinde seyrediyor.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...K8cG0w_7nVZ6AA
Holding artık denizcilik ve banka dışında bir sektöre daha girmeli.Silopi var ama çoğunluk hissesi değil.Enerji veya turizm gibi bir sektöre girmeli ki kar çeşitlenmeli.
Finans ayağında mevduat bankacılığıda yapsalar müthiş olur fakat onun mevzuat değişliği gerekebilir sadece yatırım bankacılığı yapıyorlar gelen karlar cuzi kalıyor bankaların karları inanılmaz geliyor
Bankalarda asıl karlar TÜFE’ye endeksli tahvillerden geliyor. Galiba bizimkiler o işe pek girmemiş. Pek uzmanı olmasam da Gsd Holdingin sitesinde Gsd bank’ın bilançosunu bir göz gezdirmiştim. Önceden yenilenebilir enerji diyordum ama son düzenlemeler nedeniyle vazgeçtim artık girişim sermayesi diyorum.
Bilançosu begenilmedi galiba...garip bir piyasa bilançosu iyi gelen her hisseye çakıyor..
Dünkü saçma sapan hareketlerinden belliydi bugün böyle bir satış yiyeceği. Dün artı 4 yaptırıp eksi kapattırdılar. O.V için bir sıkıntı görmüyorum. Bilanço sonrası el classico hareketini yapıyor her zaman ki gibi.
Bugünde eksi 4 den artıya geçirdiler.
Tahta bungee jumping tahtası gibi oldu.:)
Yarın handysize de 30 000 i devirir sanırım.Dolar da yükselişe geçti.Barış hocamın dediği gibi şimdiye kadar %40 dolar bazlı yükseliş olmuş bu çeyrek hala yükseliyor.Böyle giderse dolar fiyatının katkısıyla yalnızca denizcilik karı 2. çeyrek 200 milyonu geçer.Genellikle 3. ve 4. çeyreklerde de navlun yüksek.Beklemesini bilirsek bu yıl milyar lira kar görürüz gibi.Bu ortamda sabırlı olmak zorundayız. Çünkü hissemiz döviz geliri olan(aynı zamanda bu gelir müthiş kar marjlı),elinde döviz bulunan,şu anda bir yıllık karından daha fazla katkı sağlama olasılığı olan silopi tes ortaklığı ve bankacılık gelirleriyle zorunlu sabır testine tabiiyiz.
Portföyümde tek ayakta kalan hisse bu oldu. Bugün dağıldık resmen.
Gsdhonun bugün dik durması gelecek için çok iyi bir sinyaldi.
Daha önceleri endex düşüşlerinde en önde bu giderdi.
Maşallah diyelim nazar değmesin.:)
Bedelsiz vede temettü için yönetim ne zaman toplanıyor bellimi tarih
İnfo Yatırım bilanço öncesi yorumluyorlar...:yes:
https://youtu.be/eq9uahL4xCQ
2tane sahibinden 2.el gemi alsa kazanç artar
GSD Holding A.Ş. 1Ç22 Bilanço Analizi (#GSDHO):
https://www.piramitmenkul.com.tr/Ara...porDosya/35120
Temettü açıklaması hisseyi çok diri tutuyor. Daha önce bu başlıkta bu konuya dikkat çekmiştim fakat itiraz edenler olmuştu. Burası abd borsalarina benzemez. Büyük balinalar temettü seviyor, hisseye güven geliyor bu sayede.
Spotta Supramax 94 dolar düşerek 30251 dolara inerken Handysize ise 6 dolar yükselerek 29975 dolara çıktı. Haziran vadeliler sırasıyla 32500 ve 31500 dolar civarındayken, 3. çeyrek için vadeliler sırasıyla 31000 ve 29000 dolar civarında. (3. çeyreğe yaklaşıkta 3. çeyrek vadelileri daha da yukarı gidebilir.) Sektör için her şey yolunda gözüküyor, inşallah böyle devam eder.
Tavana gidiyoruz:)
Yatırım guruları 3tl den satarken biz pozisyon artırıyorduk