Son yazim hadi.Borsada daha gğzel sanayi şirketleri var ama en ucuzu bunlar gşbi geliyor bana.Defter drğeri falan filan birileri yazarsa bıraya görrüz.Girmesi dert çıkması ayrı dert ama ben kalıcı olduğum için sıkıntı yok.
Printable View
Son yazim hadi.Borsada daha gğzel sanayi şirketleri var ama en ucuzu bunlar gşbi geliyor bana.Defter drğeri falan filan birileri yazarsa bıraya görrüz.Girmesi dert çıkması ayrı dert ama ben kalıcı olduğum için sıkıntı yok.
Yanlışsan düzeltin lütfen;
Cimentolarda bu yıl zarar açıklayanlar : Afyon, Aslan,batısöke, ve Yibitaş
diğerleri karlı görünüyor. bu arada kar açıklayanlar güzel primler yapmış durumda,
zarar açıklayanlarda da batısöke, afyon,aslan güzel prim yapmış,
Bence Yibitaşın primsizliğinin zararla ,karla ilgisi yok, kar açıkladığında da kaydadeğer primler yapmamış,
şirket bu konuda bir perspektif sunmadan ne olduğunu zaten bilemeyeceğiz, üretime ara vermeler de yeni pazarlar bulumamakla alakalı olabilir mi ?? veya herneyse ?? kapalı gise oynayan bu tarz hisselere fazla analiz yapmak gereksiz bence, herşey tadında kalsın.. bütün bu yazdıklarımız hisseye yeni yeni girmeye niyetlenen ky lerin yolunu aydınlatır umarım veya karanlığa düşmelerine mani olur umarım. hoşçakalınız.
ytd değildir
yanlışınız var, düzelteyim. çimento sektöründe neredeyse hiçbir şirketin mali durumu iyi değil. kar/zarar açıklayan şirketlerle ilgili daha doğru bilgiler vereyim.
mesela boluc, bascm, btcim, cment, cmbtn, konya zarar yazdı.
ister zarar, ister kar açıklasın, çimento sektöründe olup da uçmayan kağıt kaldı mı?
tek kağıt var ybtas. ybtas birazcık çıktı, o da ben söyleyince çıktı desem çok yanlış olmaz. artık sıra ybtasa gelmiştir.
yani asıl beklenti budur. yibitasın mali durumu, bedelsiz beklentisi vs bana göre tali konular.
tabi isteyen alır, istemeyen almaz.
ybtas ın %83ü Vototantime ait. dünyanın en büyük altıncı inşaat malzemeleri şirketi. bir dünya devi.
Türkiyede piyasa öncesi işlem platformunda işlem görüyor diye dünya 7'nciliğine düşmüyor. bilginize.
mrb, hayri77 ömürsünüz vallahi... '''ybtas birazcık çıktı, o da ben söyleyince çıktı desem çok yanlış olmaz[/'''' diyorsunuz ya , daha çok çıkması için biraz az söylemişsiniz galiba, dikkat edin gelecekte düştüğünde siz söylemediniz diye düşmesin mazallahh...işin latifesi bunlar
ama siz siz olun özünüzle, sözünüzle fazla risk almayın.. geçen yıl forumda rüzgar olanlar çoktan yel olup gitti.. bi farkla ki yenileri gelir .. mahcup olan olana bu böyle devam eder ,sizi tenzih ederim..
ytd değildir
ytd değildir
Dört senedir bir kaç tane var hesabımda...
Birazda inada bindi...
Gözü kapalı başka bir şey alsam, çoktan katlamıştı sanırım...
Neler geldi neler geçti buradan...
Hisse sahibi olup da hisse hakkında olumlu bir şeyler yazmak,
Anormal bir durum da değil...
Malını kötüleyen satıcı gören var mı ki...
Çok yazdım burada, alış sebebim 2018 sonuna kadar MKK ya kayıt olmayanlar,
YTM ye geçecek, oradan da üç ay içinde satılacaktı..
Akabinde Votorantim de hisselerine sahip çıkar düşüncesiyle,
Derinlik falan artar normal pazara çıkar umuduydu...
Öyle ya 2006 da Portekiz Cimpor, Oyaktan bu hisseleri alırken Yibitaş ortaklarına çağrı yapmış,
Çağrıya cevap verenlerin 1 yibitaş hissesi o günkü kur üzerinden 1250 $ alınmış...
2012 yılına gelince Brezilyalı Votorantim, Portekiz Cimporu alınca yibitaşın öz sermayesi 50 M civarıymış..
Şu an 136 M civarında...
Aradan geçen sürede; sadece 14 sene önceki fiyat ile 2012 yılında ki öz sermaye artışını hesaba katsak...
1.250 $ x 5,8= 7250 TL (14 sene önceki çağrı fiyatı üzerinden)
2012 yılından itibaren 2,5 kat da öz sermaye artmış..7250 x 2,5=18000 (2006-2012 arası öz sermaye artışını bulamadım)
2006 değerlemesine göre en az 18000 olmalı sonucu çıkıyor..
O günkü konjonktürle bu gün farklı denebilir...
Daha mı iyi daha mı kötü bilemem...
Bir gerçek var 7 sene önce 4000 liraya işleme başlayan hisse
Halen daha 2000 ler de...
Kısaca 2015 de AYM,
" MKK ya kayıt olmayanlar YTM ye geçer" maddesini iptal edince,
Hisse sahipsiz kaldı sanırım...
Sayın radyocu çok güzel açıklama yapmışınız bu hissenin suanki değeri söylediğiniz rakamlarda olmalı ama bu hissenin çok iyi fiyatlara ulaşacağına canı gönülden inanıyorum.ytd
Çok açık değil mi ? hisselere sahip olan işçi ailelerinin çoğu şimdi gariban durumdalar muhtemel, kotasyonu yaptırıp ihtiyaçları olduğu için satıyorlar işte, başka çareleri mi var ? kurulduğu günden beri sermaye artırmayan bir şirketten ne bekleyebilirler ki, birçoğu da belki oğluna,torununa kalmıştır ne bilsin değerini,kıymetini satıyor işte..
2003 den beri şu borsada şahid olmadığım olay yok sanki,,
ittifak borsaya kote olduğunda 50 tl gibi başladı, yıllarca yok pahasına hisseler ucuza toplandı..sonrası malumm..
çaresiz insanlara ne diye satıyorsun demek de zor tabi...%82 nin dışında kalan hisselerin çoğu kotasyona gelmeden istikrarlı fiyat bulmak çok zorr..
günde 5 defa işlem görürken mal satmak için yapılan cambazlıkları gördükçe mal almanın kolay, satmanın ne kadar zor olduğunu yaşarsınız...
ytd değildir
15 aralık 2018 'de 3848 lot olan kotasyon
15 aralık 2019 itibarıyle 4315 'e ulaşmış
yani 1 yıl boyunca sadece 467 lot yeni kotasyon gelmiş, 17 bin küsür lot hisse işçilerde olduğu hesaplandığına göre dışarıdaki hisseler kaç yılda gelebilir bunu kestirmek zor.. işin asıl zorluğu burada, yabancı büyük ortak kotasyonla ilgilenmediği ortada veya en azından öyle görünüyor. likit bir hisse olması için kotasyon şart yoksa kapalı gişe oynamaya devam eder böyle...
ytd değildir
benzer durum işbirde 2018 aralıktan den 2019 aralığa toplam 1432 lot yeni kotasyon gelmiş, sözün özü işler yavaş yürüyor ve kimsenin acelesi yok, bu durumda hisseyi fiyatlamak çok güç, almak için değilde satmak için kaç kişinin parmakları klawyede kestirmek zor ,
yüksek fiyatlardan satışları karşılamak güç ve para ister, yeni alıcılar gelmedikçe mesela 100 lot toplandı yaklaşık 300 bin lira eder, kim neden nakit parasını böyle maceraya sürükler, [B
]hisse yükselsin diye temenni edenleri acaba bunu düşünüyorlar mı ???[/B]
peki ne demek istiyorsunuz derseniz cevabım şudur, herkes önünü görmesi için kotasyon en azından % 75 seviyesinde tamamlanmalı ve şirketin hissedarların hali pür melalini anlaması lazımdır. aksi halde bu tarz hisseler simsarların vurgaç ,mal devretme cambazlıklarından öteye geçemez diye düşünüyorum.
ytd değildir
Evet manzara ortada toplam 1 lot alış-veriş olmuş...
ytd değildir
Hocam ne gömdü şirkete.Betonuda attın.Aklımdan şüphe eder oldum.Yaktın yıktın beni 😱😱😱
Bu tarz hisseler böyle, ihtiyacın olmayan parayı yatıracaksan uzun vadeli olur, ama günlük kar-zarar likid hisselerde olur.
2 lot alış veriş var böyle yani, olanı yazdık, hayal değil bu...
ytd değildir
evt o 1 taneyi ben aldim.
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sağolun. SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
galiba yibitaş tahtasının boğası benim, ayısı da windowsup. ben hisse fiyatı 2599 iken bu sayfada hisse hakkında olumlu şeyler yazmaya başladım. şimdi fiyat 2880. yani 281-0 öndeyim :) ben yibitasın iyi olacağını yazdığım günden bu yana bir gün dahi düşmedi. bundan sonra daha çok yükseleceğini düşünüyorum. bugün işlem hacmi düşük. bugünkünün 30 katı civarı işlemlerin yapıldığı günler oldu bu hafta. windowsup ın sözlerinde gerçek payı olabilir ama sadece kötü yönlerini bu kadar vurgulamasını yadırgıyorum.
hisse sahiplerine sözüm şudur. ülkemizde çimento sektörünün geleceği parlak. hissesine sahip çıkan çok kazanır.
Evet bu tarz hisselerde almak kolay satmak zor, kapanışta baya satıcı birikmiş. 2901 'e kadar 18 lot satışta..
öğleden sonra 3 eşleşmede işlem yok.. bir iki hafta böyle taip edicem,huyunu suyunu öğrenicem öyle alım-satım yapıcam..2019 da bir kez aldım, satmak kolay olmadı.. hiç bilmeyenler bu durumları dikkate alsın. cep harçlığınızla lütfen oynamayınız..
ytd değildir
Syn windowsup sabah yazacaktım, (böyle giderse sizde yibitaşı alırsınız diye) sonra vazgeçmiştim. Kalbiniz rahat olsun buradaki yazıları okuyup günlük al sat yapayım diye düşünen olmaz olsada bulunduğu piyasadan dolayı 2 günde hesaba geçiyor, satsanız parada 2 günde hesaba geçer 4 gün yapıyor, bu hisseyi bu nedenle hiçbir al satçı terçih etmez. Uzun vade için bekleyebilen alır ancak, tabi arada bir kaç lot alıp sonra satanlarda çıkacaktır, buda her hisse gibi burası içinde mümkün (ama 4 gün en kısası bile) bende hisseyi almadan önce uzun süre takip ettim, bütün sayfaları okudum, eski forum sayfaları da dahil buna ve tercihimi yaptım tabikide acil gerekli olmayacağını düşündüğüm bir birikimle, bunun yanında bazı hisselerin uzun zaman aynı değerlerde sabit gittikten sonra birden çok katladığını gözlemlemişimdir. Ayrıca bazı araştırmalarım neticesinde biraz almamın yararlı olacağını düşündüğümden tercih ettim, olur olmaz o ayrı nasip meselesi önemli olan gerekli gayreti göstereyim nasipse kazanırım, burası kısa zamanda hemen kazanılacak yer değil zaten ( kısa zamanda kazanmak isteyen "haber belli idi" sabah oyak grubu hisseleri alırdı, gün içinde açılış fiyatının neredeyse hepsi % 10 dan fazla kazanç sağladı zaten, neyse bekleyip göreyim biraz daha ekleme yapmak için bekliyorum bende sizin gibi gözlemlerime ve araştırmaya devam
https://i.hizliresim.com/gPQ72Z.jpg
alanlar
https://i.hizliresim.com/P7jyn7.jpg
satanlar
Son 1 aylık durum
2003 den beri bu alemdeyim, ne hisseler görüm, ünal tatırım, şeker piliç,uzel makina, ataç inşaat vs vss.. çok şükür bugüne kadar tahtam kapanmadı ama çok zararlar yaptık.. ama işbir ve yibitaşa yabancı değilim. ben işbirdeyken geçen sene yibitaşı uçurmak için sürekli motor ısıtanların tek derdi elindekini satmak için milleti galeyana getirmek isteyenlerdi, elindekini satıca da buraya kadar dedi çıktılar o gün bugün yoklar.. yukarda da biri var 1 yıl sonra 15 bin diyen ,iyi madem ben şimdi alayım 1 yılsonra benden garanti et alacağını ben sana 7500 satıyım sende 15 bine satarsın olur mu???? alemin uyanıkları adamı sok çuvala sen çık sonra sırra kadem basss.. yok yokk öyle olmaz hafta sonu yazdıklarım doğru şeyler... bakalım,takip edelim yazalım rızık varsa ne ala yoksa yapcak bişey yok..
bugün egeende hareket vardı ama işyatırım bi pislik yaptı bende onu borsa istanbula bildirdim.. asılsız ,teyitsiz bir bilgiyi paylaşmak ciddi kurumlara yakışmaz..
burda da yani bin küsür bedelsiz, sermaye 100 bin filan ,,ya bunların yeri gelince değeri var evet ama şu anda şirket bunları kale alıyor mu ?? bunu söyleyin..
ben işbire yazdım geçen sene size de gönderebilirim. Öyle bi cevap verdilerki aklımız durdu. yani bizim konuştuğumuz şeyler onların umrunda bile değil anlatabildim mi???
ytd değildir
birde tahtanın 18.05 saatindeki kapanışına bakınız satıcı var kardeşim ,onları karşılayacak para nerde, hafta sonu yazdıklarıma bakın, kotasyon yapanların 1 lot bile olsa satıp ihtiyacını görüyor kardeşim, bugün 2880 satan adam bir aylık aile geçimini sağlıyor, adama neden satıyorsun hissen çok değerli diyebilirmisin adamın eve götürecek ekmeği yok belki..
ytd değildir
aynen katılıyorum, şirketin bedelsizi belli olsa zaten bize kalmaz uçar giderdi, yonga bedelsiz yapmadan öncede almak için izlemiştim fakat kısmet olmadı, öyle garanti fiyat verme konusunda sonuna kadar haklısınız, kimse seneye ne olacağını tahmin edemez, dünya ve ülkemiz konjektürü bu tür fiyatlama için her zaman risktir. Normal şartlar altında olarak incelemek lazım seneyede bu fiyatlarda olur belki bilemeyiz, yıllardır aynı fiyatlarda. Ama bir yerde bu bedelsiz olacak, ( belki yine yıllar geçecek) yonga 10 a katlamıştı hissede olanlar sevinmişti, aynı durumda bizde oluruz belki hisse elimizde olursa, az lotun faydası burda tavan tavan girişini gördüğünüz için satmıyorsunuz, lot çok olsa biraz salladılarmı düşüyoruz sonra oradan götürüyorlar, durumlar böyle yani az lotu o yüzden tercih ediyorum, yinede nasip diyorum, saygılar. İyi akşamlar
Son aylık takasa baktığınızda alıcıların toplu satıcıların dağınık olduğu sizinde dikkatinizi çekmiştir herhalde özellikle 4000 civarı bir dolaşımı olan bir hissede , bir kısmınında tam lot olmadığı için işlem görmediğini düşünürsek bu fiyatlarda olan bir hissede bu değişim dikkat çekici geldi, sizinde gözlemlerini almak isterim, fikir alışverişi iyi olur.
Birde alıcı satıcı az veya çok görünmesinin pek bir anlamı olmadığını siz daha iyi bilirsiniz, çok eskilere dayanan tecrübelerinizle, perşembe günüde buna benzerdi alıcı tarafta 4- 5 lot vardı satıcı tarafı 30 lardan fazla idi ama cuma günü 28 lot işlem oldu 2900 üzeride alımlar olmuştu.
Birde kardeşim insan var yaklaşık o parayla altına ikinci el bi araba alır, toirüst olalım şurda hangimiz bu hisseden 10 lotu bi kenara atıp sabırla bekleyebiliriz, insan var yaklaşık 30 bin liraya altına 2. el bi araba alır, tokiden evin peşinatını verir vs vs, yani elinde 3-5 lot varsa eğer onu satmak için ortalığı yaygaraya verme sakin ol, 3 ayda, 6 ayda bir 1 lot al, panik yapma böylece hem fiyatı sindirirsin hem zorlanmazsın değilmi? demek istediğim budur... şimdi kendine boğa ,bana da ayı diyen kardeşim 2900 tl ye kadar yaklaşık 18 lotu almak için paran var mı?? yoksa birileri yükseltsede elimdekini satayım mı diyorsun ?? haa eğer satışları karşılayacak paran varsa ne windowsup ne de başkası sana engel olamaz hodri meydan !!! para tekniği bozar derler öyle mi???
ytd değildir
windowsup arkadaşım, borsayı bilmiyorsunuz, ben borsadan anlarım. bi şey bekliyorum. ondan sonra inşallah sizlere tahtada da bunu göstereceğim, gerek piyasa dinamiğini gerekse beni izleyeceksiniz inşallah. bugüne kadarki sözlerimle ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz. artık burada sizinle atışmayı düşünmüyorum. ky tahtasında ky ya büyük düşünmeyi öğretmek gerçekten zor...
Ky kardeşim borsada yenilmez diye bişey yok, seni öyle bi mala boğarlar ki sen aldıkça onlar verirler, inatlaşırsan kredi de aldırırlar,köyünü de sattırırlar ky yatırımcısına düşen rol, sessiz sedasız alımlarla beklemek, amiyane bir tabirle çalıların arkasında ,ha şövalyelik yapmayan isteyen varsa, donkişotluk yapmak isteyen onun da başına yeldeğirmenini çevirirler, eczyt 'nin bana yaptığı gibi, ben aldım onlar verdiler,verdilerde verdiler birde baktım elimde onbinlerce lot olmuş, sonuç beni bir avuç suda boğdular.. sen sen ol, borsayla zıtlaşma ky arkadaşım..
ytd değildir
WindowsUp beklemek zordur mühim olan doğru yerdemi bekliyorsun.Ben baya zaman önce 3 hissede beklemeye karar aldım.İŞBİR YİBİTAŞ YONGA ancak param az olduğu için 3 bölmek zordu yonga ya az düştü haliyle.Şükürler olsunki beklemişim.Malum.Sonra 2 hisseye indim sıkıldım biraz yibitaş işbir sattım başka hisseler aldım.Kar ettim sandım.Bide ne görim sattığım kadar yibitaş işbir alamadım😀😀😀 sonra bu 2 sine MERİT i ekledim.10 lotu olan ne kadar bekler demişsin ya nasipse baya beklerim.Dünya hali belli olmaz tabi.Başka şirketler var güzel ama bunlarda güzel.Sene 1999 da tanıştım borsa ile ama en çok bu hisselerde kaldım ve kalacağımda.Sen yeni gelenlere bu PÖİP pazarının zorluklarına işeret ediyorsu.Bizim millet araştırmaz kafadan dalar haklısın az araştırın bilgi sahibi olun.
Hayri77 umarım beklediğin olur.
Burada millet birbirine düşmüş,sakin olun beyler,alan alsın,satan satsın,,herkesin farklı hedefleri var,kimi kısa vadecidir,kimisi uzun vadeci,,kimisi temettü bekler,bir başkası bedelsiz.
Herkes in fikri,düşüncesi,hedefine saygı duyalım lütfen.
Benim kafamı kurcalayan,şirketin 1 yılda 7 ay kapalı olması,,patronun sadece yibitaşı yok,,başka illerde de çimento fabrikaları var,
onlarda kapalı mı acaba? Bilen var mı?
Yoksa sadece yibitaşı kapatıp,diğer şirketlerine avantaj mı sağlıyor sorusuna cevap bulamıyorum,
Varsa fikri olan buyursun.
https://i.hizliresim.com/vaqz8r.png
Meraklısına, şirketlerin üretim kapasiteleri...
Eksikler ve kapasite artımından dolayı değişiklikleri olabilir..
Rakkamlara göre Afyon çimento ile baya yakınız.Eeeee piyasa değeri 2.5 katı aşağıdayız🤔🤔🤔🤔
100 bin sermaye 137 milyon öz sermaye 1 e 1370 bedelsiz potansiyeli daha ne olsun elbette eninde sonunda hakettiği yeri bulacak.YTD
Hareketine başlarsa çok kişi arkasından izleyecek.ytd
Bistin bedelsiz potansiyeli en yüksek hissesi YBTAS.