Kavala gezi parkının finansörüymüş
Bunu 9 yıl gibi kısa sürede ortaya çıkaran herkesi tebrik ediyorum )))
Printable View
Kavala gezi parkının finansörüymüş
Bunu 9 yıl gibi kısa sürede ortaya çıkaran herkesi tebrik ediyorum )))
Adamlar yamyam çıktı...:he:
Demek sosis az geldi, sucuk istiyorlar....
ukraynalı bir youtuber/blogger, ölmüş/yanmış bir rus askerinden kalan parçaları pişirip yediğini gösterir bir video yayınladı.
https://www.youtube.com/watch?v=lu3g65wKcJk
gezinin finansörü hani koç ailesi idi taksim divan otel merkezi değilmiydi
Rus ve Ukrayna ağırlıklı çalışan Kemer ve Side otelleri açılışlarını haziran ayına ertelemiş. Her yıl martta açılan otellerin çoğu, Rusya ile ilgili uçak sorununun çözülememesi nedeniyle açılmamış, zincir oteller ise 1 veya 2 otelini nöbetçi otel olarak açmış.
Gözleri her daim gülen Nebati, hala, 45 milyon turist 35 milyon $ diye sayıklamaya devam etmiş.
Sanırım mültecileri, Afganları, Afrikalıları da turist olarak kabul edeceğiz.
Cumhurbaşkanı ve Adalet bakanı, Gezi kararını savunmuş.
Acaba Deniz Baykal neyi savunmuştu ?
Demirel 70 sente muhtacız demişti.
Bunlar kaç sente muhtaç.
O zaman ver elini Suudi Arabistan. Verdik dosyayı, istiyoruz parayı.
İşin en kötüsü gezi olayı ve verilen kararlar,bu olay ülkenin başını çok bela olacak,büyük yaptırımlar yolda sanırım,Nebatın Dünya turlarıda fos olacak,bu ülkeye dış yatırım şart sen kendi elinlen bunu iteledin,bunu faturası yine birilerine çıkacak,yine kandırdılar beni denilecek:notr:
günaydınlar
*Kavcıoğlu: Arz ve tedarik sorunları henüz düzelme eğilimine girmedi
Kavcıoğlu: İlk çeyrek verileri iktisadi faaliyetteki kompozisyonun iyileşmekte olduğuna işaret etmektedir
Kavcıoğlu: Artan yatırım ihtiyacının uzun vadeli TL yatırım kredileriyle karşılanması önem arz etmektedir
Kavcıoğlu: Ekonomimizin istihdam oluşturma kapasitesinin sürekli arttığını gözlemliyoruz
Kavcıoğlu: Önümüzdeki dönemde istihdam artışının devam edeceğini öngörüyoruz
Kavcioglu yılın 2. Enflasyon raporunu açıkladı. Enflasyon tahmini %23.2 den % 42.8 yükselmiş.
Kavcıoğlu: Türkiye büyümesinin yapısı ihracat odaklı önemli bir dönüşüm yaşamaktadır
Kavcıoğlu: Cari işlemler dengesinde enerji fiyatlarından kaynaklı riskler devam etmektedir
Kavcıoğlu: İlk çeyrekte enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki güçlü artışlar enflasyondaki yükselişin ana belirleyicisi olmuştur
Kavcıoğlu: İthalat fiyatlarındaki artışın yanı sıra yüksek seyreden taşımacılık maliyetleri ve tedarik aksaklıkları, enflasyonun görünümünü olumsuz etkilemeye devam etmektedir
Kavcıoğlu: TCMB'nin öngörülebilir likitide yönetimi sayesinde BIST gecelik faizi politika faizi çevresinde seyretmeye devam etmiştir
TCMB'nin 2022 yıl sonu gıda fiyatları tahmini %49,0 (Önceki %24,2)
TCMB'nin 2023 yıl sonu gıda fiyatları tahmini %15,0 (Önceki %10,0)
Kavcıoğlu: Enflasyonun 2022 yıl sonunda %42,8 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz (Önceki %23,2)
Kavcıoğlu: Enflasyonun, %70 olasılıkla 2022 yılı sonunda %38,7-46,9 aralığında -orta noktası %42,8- gerçekleşeceğini öngörüyoruz (Önceki %18,6-27,8 aralığı ile %23,2)
Ben hala %150 olarak hesap edeceğim.YTD.
Kavcıoğlu: Enflasyondaki artışa global ve lokal olarak bakmak lazım, Rusya-Ukrayna çalışması olmasaydı belki revizyona bile ihtiyaç olmayabilirdi
Kavcıoğlu: İç talepten kaynaklanan para politikası anlamında cevap vereceğimiz önemli bir artış veya etki söz konusu değil
Kavcıoğlu: Enflasyon konusunda kararlılığımız güçlü bir şekilde devam ediyor
Kavcıoğlu: Enflasyonun öngördüğümüz patika içinde düşme eğilimine gireceğini öngörüyoruz
Kavcıoğlu: Bizim öngördüğümüz patika içinde Mayıs ayından sonra enflasyonun aşağı inmeye başladığını görüyoruz
Kavcıoğlu : Reel kur endeksi şu an için arzu ettiğimiz noktada değil
Kavcıoğlu: (500 TL banknot, 5 TL madeni para) Bir hazırlığımız yok
Kavcıoğlu: Şu an dünyada birkaç ülke dışında enflasyonun üzerinde faiz veren hiçbir ülke yok, biz kendi ülkemizin sorunlarını, ihtiyaçlarını biliyoruz, para politikasını ona göre uyguluyoruz, buna gecikmeli olarak da olsa alışılacak diye düşünüyorum
Kavcıoğlu:
- Türkiye'nin büyük bir sınavı büyük bir başarıyla verdiğini görmekteyiz
-Türkiye ilk çeyrekte yüzde 7'ye yakın bir büyüme gösterecek
- Halkımız bize güvensin, TCMB olarak kalıcı fiyat istikrarını en kısa sürede sağlayacağız
Reuters’tan Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti analizi: U-dönüşünden sonra…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Suudi Arabistan ziyareti uluslararası kamuoyunun da gündem maddesi oldu... İngiliz haber ajansı kapsamlı bir analiz hazırlarken, "Kaşıkçı davasındaki U-dönüşünden sonra ilişkileri iyileştirmek için gidiyor" yorumu yapıldı.
'''YALNIZLIĞA KARŞI HAMLE YAPIYORLARâ€'
Bu görüşmenin Ankara’nın Riyad yönetimi ile ilişkisini aylar boyunca düzeltmeye çalışmasının bir sonucu olduğuna dikkat çekilirken, Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesine insan hakları örgütlerinin tepkisinin olduğu da hatırlatıldı. Makalede, “Analistler ve diplomatlar, Türkiye’nin yeniden ilişki kurma çabalarının Türkiye’nin diplomatik olarak karşılaştığı yalnızlığa karşı olduğunu söylüyor†yorumu yapıldı.
Dünyadan koparsan yani ABD-Avrupan olacağı budur bedeviden umut bulmaya gidersin,üstelik tükürülen tükürük yalamalara kadar uzar,işin en kötü tarafıda bedeviler devamlı bizi arkadan vurması,yazarları iyi belirtmiş Türkiye Dünyada en son söz söyleyecek ülke demiş,kimliği belirsiz ülke:he:
https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...sonra-7102725/
Global diktatore attilar herseyi ciktilar isin icinden. Benim dolarim yok diyen adamlar bunu yemez mi?
Bu is boyle. Ilerisini dusunmeyip ideolojik bakarsan sey ederler.
Her yerde doları baz al.
Büyümede dolarla ne kadar hayatım.:(
Bilin NeyaptiNededi?
@BilinNeyapti
Kuru korumak için Aralik ayından bu yana 24 milyar $ satılmış.
Bu, kuru korumak değil, krizi büyüterek ertelemektir; liralaşma asla değildir!
Negatif reel faizi büyütmek de
enflasyon sorununu çözmez, artırır!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Hokus,pokusluk bu olsa gerek:one:
TRT’nin zararı nasıl 3 milyar TL’lik kâra dönüştürüldü?
TRT'nin bandrol ücreti ve faturalardaki TRT payını satışa konu ürünlermiş gibi yansıttığı ortaya çıktı. Böylece 2020 yılında 1,6 milyar TL olan brüt satış zararı 2,2 milyar TL'lik brüt satış kârı olarak gösterildi. Aynı yöntem 2021'de de uygulanarak 3 milyar TL brüt satış kârı gösterildi.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...ruldu-7103225/
Kremlin Ukranya'ya silah yollamak Avrupa kitasinin guvenligini tehdit ediyor demis. Degisik bir boyutta yasiyoruz gibi.
Peskov told reporters: "The tendency to pump weapons, including heavy weapons into Ukraine, these are the actions that threaten the security of the continent, provoke instability."
Kar_adam noldu selam bile vermiyorsun artik. Kustun mu yoksa?
Ne yapayim adamlarin icimizden gecti. Senelerce bunlarin yokolmasini bekleyecegiz gibi.
Rusya ve Ukrayna pazarlarından önemli derecede kayıp olmasına rağmen diğer kaynak pazarlar kayıpların önemli bir kısmını karşılamaktadır. Nisan 2022’de şu ana kadar Almanya, İngiltere ve İran’dan gelen yolcu sayıları 2019 yılına göre sırasıyla %25, %67 ve %41 yukarıdadır.
---
TAV. Nasil olmus bu is acaba?
Inegin koronadan intikami aci olmus. Terorist saldirisi olmasaydi daha da iyi olacakti anlasilan. Hukumet ipini buna baglamisti.
Kuslardan kazanmadin mi ki? Korkup erken mi verdi yoksa???
Herkezin durumu kotu merak etme. Icerde olsun disarda olsun butun dostlarimiz akrabalarimiz eziyet cekiyor.
Kuşlardan kazandığımı, puştlara verdim..!!
Gözleri ışıldayan nebati,15 sene öncesinden kalan vergi borcum yüzünden,Borsa hesabımdan tekrar,Hacizle 6500 TL paramı aldı...
Portföyümde ki kağıtlar ,komple acı biber salçası..
Çoğu da kredili..
Hadi biz, haşmetlinin hışmına uğruyoruz da,size ne oluyor.?
Dışardakiler niye eziyet çekiyor.?
666;
Fitre,zekat ve bağışlarını bana yapabilirsin..!
Diktatörlerden kurtulmamız ve Senin için dua ederim.;-)
Hadi ya, gecmis olsun.
Disarda da cogu insan gunu kurtarma ile ugrasiyor. Millet para icinde yuzmuyor ki.
Eskiden olsa sana TAV'da kazandirirdim. Kademeler cok bostu. Satacagim zaman altlara yazmalarini soyluyordum dostlarima, onlara da mal gidiyordu. Ya da alacagim zaman yukariya satis yaziyorlardi onlariki de gidiyordu. Tabi korona ile hissenin tabiati degisti, ne kadar zararli varsa dolustu, artik oyle sig degil.
Ha bir kere de satip onlari malladim, hisse gocup gitmisti :)
Geçmiş olsun,bazen hayat insana küser,onlardan biriside sensin,senin gibi bir oğlum var oda senin gibi,en son baba evine döndü eşi ve çocuğuylan,yığınlan icra ve borç,zamanında işleri çok iyiydi har vurup harman savurdu,peşi malum benden tırtıklamaya başladı,anında kazanacağım sana vereceğim dedi onuda vermedi,zaten onu es geçtim sineye çektim,ama diğer unsura yaptığı borç onun borcu akılsızlığın borcu onu ödemesi lazım,şu an yanımda beş parasız yönetmen guya,ünlü kurumların, müzisyenlerin çekimi yönetmenliğini yaptı,el malı götürdü o kendisini kullandırttı,zamanında senin aldığın maaşı ben bir gecede yiyen adamım derdi,hiç olmazsa sen o değilsin,üstelik hastalık olayıda seni bayağı yıktı,bende çok uğraştım hastalıklarlan,halada uğraşıyorum,bende değil ebevenlerim ve eşim için,ne yaparsın sistemin çarkı böyle,varlıklıysan bile senin problemin olmasa bile diğerinin problemini üstleniyorsun,neyse tez zamanda düzelmenin temennisini diliyorum sizin adınıza.
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, nisan ayında İngiltere ve kıta Avrupa'sında 166 gizemli hepatit vakası olarak bilinen hastalık görüldüğü bilgisini paylaştı. İngiltere'de 20 Nisan itibarıyla 111 yeni vaka, diğer AB ülkelerinde 27 Nisan itibarıyla 55 yeni vaka tespit edildiği aktarıldı.
Almanya, Rusya'dan ham petrol alımını durduruyormuş.
Savaşın başından beri Rusya'dan 9 milyar $ petrol alarak, 1. sırada yer alan Almanya, Polonya ile anlaşmış.
Bundan sonra petrol ithalatını Gdansk'tan yapacak.
Ham petrol, Gdansk'tan, Schwedt'teki rafineriye nakledilecek.
Kaynak : Wall Street Journal
Kayısıyı don vurmuş.
Bu yaz, hem az, hem pahalı olacak.