Bu arbitraj işlemi için herhangi bir pay vadelinin mesela bu ay sonuna doğru şubat vadelisini alıp mart vadesini mi satmak gerekiyor? yapan var mı? örnekle açıklayabilecek biri olursa sevinirim.
Printable View
Bu arbitraj işlemi için herhangi bir pay vadelinin mesela bu ay sonuna doğru şubat vadelisini alıp mart vadesini mi satmak gerekiyor? yapan var mı? örnekle açıklayabilecek biri olursa sevinirim.
26 gün poz taşıdıktan sonra poz kapatılan varlıklar:
ASELS, Gerçekleşen Yıllık Net Getiri % 46,95 :party:
ODAS, Gerçekleşen Yıllık Net Getiri % 49,00 :party:
Bunlari acarken kac orandan acmistiniz hocam ?
SASA ve HEKTAS brüt takasta, ancak spot ile vadeli arası marj sürekli açılıp kapanıyor.
(mesela bugün) uygun bir marj ile (mesela %18 gibi bir oranla) pozisyon açıp takip eden gün (yarın) marj kapandığı için poz kapatma fırsatı veriyor. Vade sonuna kadar 5 günde alınan oranı 1 günde cebe atmış oluyorsunuz. Robot kullanan için kolay para fırsatı olabilir :-)
mesela BUGÜN (vade sonuna 5 gün var) %19.80 ile açtığınız poz YARIN kapatıldığında Gerçekleşen Yıllık Net getiri %99.01 e tekabül etmekte..
YTD.
https://i.hizliresim.com/oadnkzn.jpg
Vade sonu, son 2 gün ile vade başı, ilk 2 gün saat 10.00-10.30 ve 17.30-18.00 arasında en yüksek oranları yakalamak mümkün. Manuel işlem yapan arkadaşlar vardı forumda. Ancak ben robot kullanıyorum. Manuel işlem yapmanın çok zor olduğunu düşünüyorum.
Gün içi fırsat buldukça ve boşta nakit varsa yukarı da görülen grafikler üzerinden fırsat kolluyorum. İlla ki bir fırsat çıkıyor. Ancak bu tip fırsatları manuel işlem yaparak değerlendirmek çok daha zor. Çok kısa süreli (1-2 saniye) fırsat verdiği için robot kullanmak şart diye düşünüyorum.
Vadeler arası arbitraj yapmak teminat açısından daha karlı (sadece tek bir vade için teminat yatırılıyor) olabilir. Ancak bazı vadelerin derinliği olmadığı için işlem yapmak zorlaşıyor.
Arbitrajı tavsiye eder miyim?
Hisse senedi ve viop ta işlem yapanlar zaman zaman nakte geçip bekler ve yeni fırsat kollarlar. Bu esnada para piyasası fonu ya da mevduat faizi getirisi ya da takasbank faizi üzerinde getiri elde etmek maksadı ile arbitraj yapılması mantıklı olabilir.
Ancak viop tarafında teminat yönetimine dikkat edilmeli ve dolayısı ile arbitraj yapmak isteyenler kendi kararını kendisi vermelidir.
Arkadaşlar yarın sabahtan güncel oranları paylaşabilir misiniz? Vade son günü, aylardır çevirdiğim akbanklar var, onunla ya da başka iyi oran veren varsa %30 ve üstüne devam edeceğim yoksa mevduata döndüreceğim.
ilk baştan okursanız sayılarla gerçek işlemler üzerinden çok örnek verildi. Ben de defalarca pozisyonlarımı yazmıştım. %50-60 gibi yıllık oranlarla aylarca devam ettik ancak bu ara pek para getirmiyor maalesef.
aracı kurumların arbitraj fonları da var epeyce kuruldu son zamanlarda onları da inceleyebilirsiniz.
vadeler arası arby yaparken , eğer aaaaaa fırsata bak , uzak vade düşük fiyatlanıyor orayı longlayayım daha yakın vadelisini shortlayayım derseniz , yanlışa düşmüş olursunuz. öyle bir durumda şirketle ilgili haberlere bakılır. temettü beklentisi falan filan sebebi ile ileri vade düşük fiyatlanıyordur.
Bu ayda oranlar berbat 30 faiz varken uğraşılmaz.
Bilgi için teşekkürler sn. pilavlı. Bahsettiğiniz %50-60 lı oranlar geçmişte alınmış ancak şu aşamada anladığım kadarıyla bu işin de hiçbir esprisi kalmadı gibi. Zaten bankalarda %30 lu seviyelerde aylık faiz oranları şimdiden başlamış durumda. Yakın döneme kadar bu oranlar istisnalar dışında yoktu. Aşağıda arkadaşın paylaştığı listede de cazip hiçbir oran yer almıyor.
Şu aşamada seçim öncesi yapılacak en mantıklı işlerden biri 32 gün vadeli mevduat ve yanına da bir miktar altın/gümüş almak gibi..
1 milyon civarı kredi çekip bu arbitraj işine giren biri vardı burada, sanırım. sahi son durum nedir?
Merhaba. Başlığı en başından sonuna kadar okudum. Bireysel yatırımcı olarak ilgimi çeken bir konu. Idealgo uzerinden bot kodlamaya çalıştım ama kod bilgim yetersiz kaldı. Sanıyorum buradaki bot kullanan arkadaslar excel'de tabloları hazırlayıp sisteme okutuyorlar. Buradaki bilen arkadaşlardan ricam, bana yol gösterir misiniz? Epeydir bunun uzerine calısıyorum ama dediğim gibi yapamadım bir turlu ve tıkandım. Tesekkurler.
iDeal ile kodlama yapacaksanız aşağıdaki örnekleri inceleyerek başlayabilirsiniz. Zamanla kendi kodlarınızı yazacak ve test edecek hale gelirsiniz.
http://www.directfn.com.tr/sistemler/
Kullanıcı kılavuzlarınıda okumanız faydalı olabilir.
https://idealdata.com.tr/kullanici-kilavuzlari/
Sayın Kafkaf,
Kaynaklar için teşekkürler. Sistemler linkindeki .rar dosyaları açılmıyor maalesef. Kullanıcı kılavuzlarını sayfa sayfa okudum.
Bu arada excel'de zaten kendi dosyamdan fiyatları vs rahatlıkla takip ediyorum cektigim datalar uzerinden hesaplama yaparak. Benim derdim bu exceldeki bilgileri nasıl okutacagım ve islem yaptıracagım. Onu bir turlu beceremedim.
Yine de tesekkur ederim yardımınız icin.
Tamamdır. İnceliyorum simdi. Sag olun.
Python kullanarak BIST'te işlem yapmanıza faydası olacağını düşündüğüm bir yazı hazırladım. Bu yazılarım devam edecek.
Bugüne kadar sadece 3.taraf yazılımlarla algoritma yapılabiliyordu. Artık buna gerek kalmayacak.
https://twitter.com/atillayurtseven/...ANMlf4knA&s=19
Ben 100 bin lira kredi çekmiştim 24 ay vadeyle denemek için, geçen hafta 8. taksiti ödedim, yani devam ediyor. İlk altı ay arbitraj iyi getirdi, kredi faizini fazlasıyla geçtim ama artık para piyasası fonunda duruyor ve ufaktan zarar yazıyorum, tekrar fırsat bekliyorum. Oranlar artmazsa da ya erken kapatacağım ya da borsaya vb. sokarım.
Oran var mı arkadaşlar ?
Try için ?
Sent from my iPhone using Tapatalk