Acaba bolunmeden once 250 yi gorurmuyuz?
Acaba 350% bolunmeyi mayista gorurbmuyuz?
Kafamda deli sorular. Ytd
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Printable View
Acaba bolunmeden once 250 yi gorurmuyuz?
Acaba 350% bolunmeyi mayista gorurbmuyuz?
Kafamda deli sorular. Ytd
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
SASA KAR AÇIKLADI ,
8 Milyar
Hayırlı olsun.
Bilançomuz Tüm yatırımcılarımıza Hayırlı Olsun .
Şirketimizin Net Dönem Kârı ; 2022/9 8.008.417.000 TL ☘
ANALİZ-Grafiklerle 2022/09 SASA Finansalları (İnfo Yatırım)
https://news-files.foreks.com/attach...94580_SASA.pdf
Neler oluyor, yoksa Sasa efsanesi bitti mi? Mey dey mey dey, Houston cevap verin, güç kaybediyoruz, düşüyoruz, mey dey. Emercensi durum. Sos
Bir miktar soğuması dinlenmesi lazım, borsada bir deyim vardır beklentiler alınır gerçekler satılır prensibi.Biraz dinlenip daha güçlü atağa hazırlanması gerekiyor saygılar.ytd
Biraz dinlenmesi motorları soğutması lazım sonra kaldığı yerden devam eder sıkıntı yok bilanço da güzel sıkıntı yapmaya gerek görmüyorum.
Açığa satış ve kredili işlem yasağı olduğunu unutmayan mevcut hareketlerin temelini daha da kolay çözer YTD.
Twitter da Çetin Özyurt Hocadan Alıntı...
SASA son 5 yılda (2018/12-2022/9) 12,1 milyar TL yatırım yapmış.
Yatırımları karşılığında 10,8 milyar TL EVVarlığı/EVGeliri yazmış.
Aktifini ve Özkaynaklarını 10,8 milyar TL artırmış.
Şirketler para kazandıkça ve yeniden değerleme yaparak Özkaynaklarını artırabiliyor.
SASA yatırımların karşılığında ödemeyeceği vergiyi gelir yazarak da Özkaynaklarını artırmış.
Eğer son 5 yılda 10,8 milyar TL EVGeliri olmasa
5 yıllık toplam 0,1 milyar TL zarar,
2,3 milyar TL Özkaynakları olacaktı.
SASA yüksek Ciro ve FAVÖK üretiyor.
Firmanın cazibesi buradan geliyor. Yapılan yatırımlar FAVÖK’ü nereye çekebilir?
SASA ortalama 20 PD/FAVÖK ile fiyatlanmış. Yüksek.
Şu an ise 42 PD/FAVÖK oranı var. Daha da yüksek.
Büyük firmalarda bu oranda büyük oynaklık görülmüyor.
Yani firma FAVÖK rakamını fiyat artışı dışında 5’e katlaması gerekecek.
Tabi yaptığı yeni tüm yatırımların getirisinin de yüksek olması gerekiyor.
Umarım yolları açık olur.
youtu.be/B6D47CDD4EE
Bir iki ay dinlenebilir. Keşke yapsa bunu ve ben de eksik lotlarımı tamamlayıp bıraksam takibini.
Merhaba, burada anlamadığım bir durum var, acemi yatırımcıyım. Tuncay Beyi duydum güvenirim genelde. Lakin videoda fkyı hesaplarken ciro üzerinden hesaplıyor. FK dolar üzerinden hesaplanmaz mı? Ben mi yanlış biliyorum? Tuncay Bey böyle bir hata yapacak biri gibi durmuyor. Sizce benim yanlış anladığım olay nedir?
devre kesecek devler sahaya cıktı
svg
Merhabalar bir şey daha sormak istiyorum, sosyal medyada çok söyleniyor vergi teşviği olmasa geliri olmaz diye, proje bazlı vergi teşviği olduğu için yatırımı tamamlamazsa vergiyi ödeyecek, yatırımı tamamlarsa vergiyi ödemeyecek doğru mudur bu bilgi? Bilenler aydınlatabilir mi?
Borçluluk yükselmiş. Satışlar düşmüş, marjlar daralmış. Önceki çeyrek 880 milyon vergi öncesi net kâr varken, bu çeyrek 680 milyon vergi öncesi zarar var. Benim esas dikkat ettiğim kalem bu fakat ardından yine vergi geliri devreye girmiş ve kağıt üstünde kâr gözüküyor ancak bana göre çok kötü finansallar. Vergi geliri olmasa yıllık 1 milyar kârı zor yazacak şirket şu fiyatlardan işlem görüyor ya inanılmaz. Hatta vergi gelirinin hesaba katıldığı senaryoda bile bu rakamlar akıl alır gibi değil. Dinamiğini ve hikmetini çözemediğim ender şirketlerden biridir bu sasa.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Zaman ve Sabır.
Bazıları yıllardır vergi gelirleri ile uğraşır , bazıları da yıllardır paralarını sayar.
Zaman ve Sabır.
SaSa , dün de pahalıydı , bugün de pahalı , yarın da pahalı olacak.
Zaman ve Sabır.
Bir X hisse düştü ve/veya yükseldi diye alma sadece..... Araştır şirketi , oku şirketi , suyunu sık şirketin ; ne yapmış , ne yapıyor , ne yapacak diye...... Hani EV alırken tüm odalara , banyoya , mutfağa bakıyoruz da ; ısınmasından aidatına , asansöründen bahçe düzenlemesine kadar soruyoruz yaaaa.. İşte öyle yap.
Zaman ve Sabır.
Herkese bol kazançlar
Sewgiler
Beetlejuice.
Esas Faaliyet Karı: 2022/9=4.613.990 2021=1.617.952 +185%
çeyreklik bazda: artış ise 1 miyar 300 milyon civarı(hatırladığım kadar 1.6 da olabilir) vergiden borçtan bahsedenler iyi niyetli değil.
Bunu sanki ...kunda boncuk bulmuş gibi söylüyorlar, zaten FAVÖK diye bisey var (faiz vergi amortisman öncesi kar):
FAVÖK: 2022/9=5.264.571 2021/9= 1.644.399
faaliyet dışı finansal giderler: -4.828.025.000 vergi avantajından bahsedenler bundan bahsetmiyor. önceki çeyrek -2.788.015.000 TL, 2021/9. ay tutarı ise -1.458.258.000 TL
suyu bulundırmaya gerek yok esas faaliyet karı zararı, ciro artışı maliyet artışı hepsini herkes görüyor nereden baktığınıza bağlı, görmek istediğiniz gibi görmek çok kolay.
Sattığıma pişman olmuştum... yeniden alım fırsatı verdi... :)
seviyorum bu hisseyi... bundan aldığım heyecanı başka hiç bir hisse vermiyor... :ok:
Sasa'nın Aralık ayında yine borç ödemesi (tahvil ödemesi) olacak...
şirketin elinde şu anda hisse senedi yok...
Yeni hisse geri alımını kaçtan ve ne zaman yapacak...
Bekleyip görelim...
kredili işlem yasağı 16/11/2022 de sona eriyor...
patron bu tarihten önce alım yapmak isteyecektir...
Lütfen senin gibi çulsuzlar burada yorum yapmasın milletin ekmeği ile oynamasın..
Milleti yok yere etkiliyorsunuz, sizin yüzünüzden herkes zarar etti sizi şikayet edeceğiz..SM-A325F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2 yıllık boş maceradan sonra terkettiğim eski sayfamdan bir enstanane :dvr:
Tam tarihi not etmemişim ama son 7-8 ay içerisinde sasa'nın dolar bazında fiyatını 2,58 diye yazmışım bir kağıda...
Şu anda yaklaşık 7,25 dolara denk geliyor hisse fiyatı...
son 10dk tavan bozup satış yapan kurumları QNB+A1+ MEKSA + GEDİK söverek analım
Bir tarafta sabredip "yükünü tutanlar",
Bir tarafta "mal mal bakanlar"!
Sabrın meyvelerini toplamaya devam...
(Olumsuz yorumlarla ky'yı kaçırmaya çalışanlara ithaf olunur!)
çok konuşulan SASA nın yaptığı!
https://i.hizliresim.com/kx4yzg1.PNG
Bir ay süre ile emir iptali tedbiri gelmiştir. Bakalım nasıl etkilenecek #sasa
İyi akşamlar Sasa ,
1 ay süreyle emir iptali, emir iyileştirme ve emir kötüleştirme yapılamayacaktir. Ayrıca halı hazırda uygulanan kredili işlem ve açığa satış yasağı 20 gün daha uzatılmıstir. Bugün Allah'tan başka bişey istesem olacakmış demek ki…
Bence güzel haber. Sahte işlemler olmayacak. Ayrıca açığa satışa da hep karşıyımdır.
Herkese bol kazançlar
Beetlejuice
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...ZQDq2D76w&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen bir şey içme.
https://instagram.com/stories/adanam...d=NjQxMzA2Mjk=
🫣
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
haftaya msci endeksine giriyoruz alıcı çok satıcı az fonlara satılacak lot kalmadı diyorlar :halay:
https://youtu.be/JTSP4OCFnJo
Sasa ya birde bu açıdan bakın.
Uzun dönemdir sessizce yazılanları okuyorum. Ortam tam bir kör dövüşe döndü. Bist ikiye bölündü bir taraf Sasacı diğer taraf karşısında.
Eğer borsa beklentinin alındiğı bir mecraysa istenmediği kadar beklentisi var.