aşağıdan serin serin esti
Printable View
Kisa devam... Karli exit yazsam mi yazmasam mi soru bu...sayima bakacagim artik
Geleneksel tatil öncesi düşüşünü yapıyor, yarın yarım seansta da fırsattan istifade çakabilirler. 4.000 üstü biraz ertelendi gibi görünüyor.
Toggu kutlamayacak mı piyasalar peki?
Asla başaramazsınız dayu.. unutmayın bunu vob yapılamaz.
BUNLAR dün yazılanlar..4380 den beri devam..taki sistemin birisi bile al verince poz. kapanır...
bıst100 de 3.928 altında KALICILIKTA saatlik 2 li tepe olur...
3928 den -70 ineriz...3.860 gibi hedef olur...DİKATTTTTTTTTTTTTTTT
Gerçi ben sisteme bakarım ama öyle bir gör. var.
erken kaptmışız shortu..
sabahın köründe fazla dellendi gibime geldiği için long açtım 425x
burdan çok rahat artıya bile gider bu deli oğlan, kim ne diyebilir ona ??
TCMB/Kavcıoğlu: Enflasyonu düşürmeye yönelik aldığımız tedbirlerin sonucunu en kısa sürede alacağımıza inanıyorum
kenardayım poz yok yazmıcaktım ama sabah sabah gül gül öldüm...
faizi düşürüp enflasyonu azdıramaktan başka ne yaptınız...
neymiş bunların tedbiri çok merak ediyorum... :)
bunlarda 7-8 gün önce yazılanlar...Yabancı sürekli satıyor ve bu 2.15 dolarda oluyor (1.3 dolardan geldik)
Normalde sistem sadece long/flatti ama 2.15 dolara yakın gelen sata iştirak ederim,demiştim.
Bu trent değişimi mi yoksa sadece düzeltmemi..BUNU KİMSE BİLEMEZ..belki de buradan döner zirve tazeler..
BUNUN İÇİN BU SÜREÇTE SİSTEME MUTLAK UYARIM...DÖNERSE POZ. KAPANIR...DÜŞERSE SHORT DEVAM DERİM...
TEB Yatırım, EREGL-Erdemir için hedef fiyatını 31,58 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu #EREGL
onlar zaten bişeyi tutmuşlar... :)
Suyun içinde 50 tale olunca o lafları yedirirler,
bence konuyu kapatın.
İhya edecek :)
Dün kapanışa yakın ki mesaj...Her zaman yanılabiliriz.
Ama 1.30 dolardaki ALIM YÖNLÜ KARARLILIĞIN 2.15 dolar üzerinde de olması bence yanlış.
Bazı hisseler enflasyonu 3-4 e katlamış...Buradan düşer-çıkar diyemem ama 1.30 dolar gibi son 4 yılda 5 kere test ettiğimiz yerde değiliz..orada yapılan her uzun vade meyve verirdi...
Bozkurt devinden önce kredi kartı ile altın gıda ne bulursam alayım mi
Yanılabiliriz tabikide..
Ben hala 4000 in üzerinde rampalamasını bekliyoru
4200 4400 e doğru..
Şu vade kapansın..
Doları sabit tutabilirler de 3-4 dolarları bile gösterirler ABKA..
Bankalar HALA inanılmaz ucuzlar..
EREGL çok ucuz
TCELL sürünüyor
TUPRS 500 gösterseler ne oluyor diyemeyiz..
Şimdi en çok düşenlere baktım..
Yüzde 5 in üzerinde 3 tane kağıt var..
Borsada eksi 1 de..
Bir kaç kağıda basarak borsayı eksi 1 gösteriyorlar..
4000 de direnç var mış gibi bir hava estiriliyor ama ben bunun TUZAK olduğunu düşünüyorum..
Muhtemelen net 5 TL temettü dağıtır ama geçen yıl 4 TL net temettünün üzerinden 1 yıl geçip %25 arttırması piyasa tarafından beğenilmeyebilir. Aslında 2023 yılı ciro ve karlılığı ereğlinin normalidir. 2021 de ve kısmen 2022 ilk çeyrekte yaşananlar bir süper döngüydü bitti gitti. Bundan sonrasında ereğli kendi dinamiklerine döner.
Kötü şirket mi? değil. Ülkenin lider çelik üreticisi, devam eden kapasite arttırımı, katmadeğerli ürün üretim, maliyet azaltma yatırımları var. Ama bu süper döngünün zirvelerinde alanlar maalesef enflasyonun da çok yüksek seyretmesi ve de borsadaki ralli
nedeniyle mağdur oldular.
Bankalar süper kar açıklıyor niye düşüyor
Elbette EREĞLİ alınır..ama çok uzun vadeli sürece bakınca bazen 2-3 yıl endekse göre uyuduğu olmuştur.
O uykunun sonunda neden alınmasın. Ama bence uyku daha sürecek.
Kervangıda nasıl abka abi, uyumaz gibi duruyor
*Kavcıoğlu: Enflasyonun ve faizlerin düştüğü bir noktada zaten KKM'de kendiliğinden bir çıkış söz konusu olacak
böyle bir şey olursa para nereye gider dersiniz?
Çakala bakın hele...eğer buralarda olursak vade değişimiyle direk 4.400 aşılmış olacak(aktif vade değişince)
Bazı kesim oradan çıkacak paranın borsaya geleceğini ve borsayı çok yukarı çekeceğini düşünüyor. Ancak borsa karşılıklı işlemdir. KKM den çıkan borsaya parasını sokarsa ona hisse satanın elinde oluşan nakit de biyerlere gitmek zorunda.
Şuan nereye gitmeyeceğine emin olduğumuz tek yer TL mevduat.
Kontrollü kur modeli ve düşük faiz ortamında KKM ciler de yakında çözülmeler olabilir.
memed seni 25 .10.2022 de uyardım :)
dün yük bu yüzden hafiflettik .Küçük kanal kırılıp katlama oldu 3900-3850 takip edilecek bantlar aşağı yönlü kırılımda büyük kanal katlar şimdilik yataya dönecek gibi
teknik vardır doğru kullanılırsa .
vob yapmayın demiyorum DOĞRU kullanın diyorum:kahkah:
ya arkadaş kkm deki adamın borsayla borsadaki adamın kkm ile ne işi var...
bir kuruş buraya gelmez burdanda bir kuruş gitmez...
kkm deki adam zaten döviz meraklısı canlı dövize gider...
borsayla iyi kötü herkesin bir yarası var...
ağzıyla kuş tutsa onları borsaya getiremezler...
Açıklamalar çok bariz biz bu borsayı düşürmeyeceğiz diyor..
Belli ki para dolara akmasında borsaya aksın isteniyor..
Düşürmeyebilirler mi..Tabikide..Çünkü mal toplu..
KKM den borsaya kayış olabilir..
Öyle de bir olur kiiiii..
İlla hisse alımı olarak bakmayın..
Hisse fonlarıda var..
MT ler bunları da öneriyor mevduat müşterisine..
FON adı altında farkında olmadan borsaya giriyorsun..
Ben de kkm den TL faize ya da borsaya fazla dönüş beklemem. Özellikle yaşlı emekli sağlamcı kesimden. Ama ülkede kısa yoldan nasıl köşeyi dönerimci bir genç kitlesi var bunların çoğu ücretli çalışan. Bunların borsaya girme ihtimali çok yüksek. Çünkü çalışacak çok yılı var.
Ev araba zaten alamazlar en iyisi birikim yapabiliyorsan azar azar borsaya gimek gibi duruyor onlar için. Ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ak kızda saatlikte 15.41 altında kaldığı sürece 2 li tepe mevcut hedefi 14.90 lar.
Bu adamlara hisse satanlar dolara geçer faize geçer altına geçer..
viop da short açar..
Neler olacağını bilene seçenek çok..
Olaya öyle bakmamak lazım..
Mesela borsa taban taban gidecek olsa o leş mevduat faizi bile çölde bi vaha gibi gözükür adamın gözüne..
Orada bekleyen bile kazanmış olur..
Kıkmh de bu hafta dolar 3 ayda yaklaşık %3.5 getirmiş yıllık 14 yapar. Faizlerin düşmesiyle Bazı bankalarda kkmh için en yüksek %13.5 vermeye başlamış teyit etmedim. Kendi tahminine göre dolar da aylık bazda %1 civarı arttırılmaya daha doğrusu tutmaya çalışılacak ki hazine ve mb ye ilave kur farkı ödemesi çıkmasın.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şunu unutmamak lazım..
Piyasa yapıcı adam için maliyet , alternatif maliyet , parayı nereye park edim gibi dertler yoktur..
Çünkü nereye giderse orayı abad eder..
Bizim KY olarak böyle bi gücümüz yok..
Warren buffet in kitaplarını okuyarak birşey kazanamazsınız o yüzden.
Fiyat düşecek..
Neden..
Satıyoruz da ondan..
Fiyat yükselecek..
Neden..
Eee çünkü alıyoruz..
Bu saatte kadar evi arabası olmuyanın işi zor, çalışıp biriktirip ev almak hayal oldu.
matematiksel olarak hesabı bile yapılamıyor, o derece :)
Düşünsene çalışıyorsun 15-20 bi tale ile aylık gelirinin yarısını yesen desek, göbeğini çatlatarak aylık 5bin tale biriktirsen bile 1-2 milyonluk evi almak için ömrün yetmiyor...
Ya Ayasofya abi gibi bankadan torpilli olup kredi ile
Yada
İddia kuponu yapıp veya milli piyango dan büyük ikramiyenin senin sepetteki yumurtadan birine çıkmasını bekliycen