Vadeli faiz farkı düşük, alanlar arbitrajcı değildir, belki arbitrajcılar satış tarafında bile olabilir.
Printable View
Vadeli faiz farkı düşük, alanlar arbitrajcı değildir, belki arbitrajcılar satış tarafında bile olabilir.
Denizlide közde kokoreç yimeyen kokoreç yedim demesin,yolu düşen muhakkak yesin,yol üstünde zati.
Herif duruma göre saat 17:00 civarlarında karar veriyor kapanışa.
Hafta sonu risk almayanların satışı veya kar cebe yakışır diyenlerin satışı olabilir ama herif de bunu biliyor.
Bende bedava para ile iş yapılıyor imajı var, değirmenin suyu nereden geliyor belli değil.
Düşüş balyoz gibi gelmeli böyle nazlı nazlı olmaz
Piyasa garip
Belki herif işin başında değil yardımcıları ortalığı karıştırdı.
https://i.hizliresim.com/9exs54y.jpg
Fişi çekecekse de bankalar ile çekecek bence..
Xbank ı iyi izlemek lazım...
Ama şu an endekste sıkıntı yok. Kararsız arafta geziyor pala....
Bana göre cuma %0.5-1 lik bir kırmızı bar ve pazartesi alttan açarsa çok insanı içeri hapseder.. Ama hapsetmek mi istiyor yoksa def etmek mi istiyor onu da anlamak zor...
VİOB da düzenli kazanç sağlamak çok zor...
BIST-hissede; kaybetmek zordur.Kazanmak çok kolay....
Son yıllarda tüm trentlerde neredeyse dipden almışım..Ama tek sektör olduğundan istediğimi alamadım.
En az 4 sektör 6-8 hisse olsaymış; fakir olmayacaktım..:)
Abi, belki de kaderim bu; fakirlik...
VERMEYİNCE MABUD NE YAPSIN SULTAN MAHMUT:)
Düzenli kazanca gerek yok Viop da... Aşırılıklara oynamak yeter... Diplerde topla(covid, 15 temmuz, Rus saldırısı, Trump twiti), aşırılığa kaçan tepelerde sat ve yat... Daytrade eden kazanamaz kolay değil...
Kendi parası ile oynamayan büyük oyuncuya karşı oynamak zor.
20 Temmuz Perşembe günü PPK toplantısı var, muhtemelen gösterge faizleri artırma politikası devam edecek, biliyorsun ki faiz arttırımını xBank lar sevmez, 17 Temmuz da sona erecek olan tahıl koridoru antlaşması da devam etmeyecek gibi görünüyor, bu belirsizlikler borsamızı olumsuz etkileyebilir! etkiler diyemiyorum biliyorsunuz Herifler maldaysa pozisyonları da longsa çok ta tınlamayabilirler :) Algı!
Müneccim pidesi ikramımız başladı.
Bugün büyük oyuncular ekran başında değil bence.
SPOT da Ziraat Yatırım gene satıyor, Garanti Yatırım gene alıyor ama Garanti Yatırım ın neden aldığını burada herkes biliyor!
https://i.hizliresim.com/6pyvbrt.PNG
Bozkuşşşşş ne oldu bebeğim :)
Gösterge faizi ile ilgili 3-5% gibi rakamlar konuşuluyor. Bu dolar ve borsaya yukarı hareket getirebilir.
Banka konusunda sana katılıyorum. Zaten kar satışı gelmesi de lazım. Ama çıkan parayı havacılık ve otoya sokabilir. Onları dinlenmeye aldı...
Ama tahıl koridori konusunda ve Rusyanın genel tavrı konusunda benim tereddütüm var... O yüzden yarın bence hafta kapanışı çok önemli. Kimler cesaret ile hafta sonu a girecek bakmak lazım..
Bir yandan da Erdoğan ın ziyareti olumlu bir süreç...
Yani o kadar çok bilinmeyen denklem var ki....
tüm herkes pozları kapatıp düşüşü bekliyor...
pahalı diye...
hep ne dermişim ekgyo gitmezse endekste gitmez bence :)
bozkurt caferi çağır istersen hazır olsun
düşüş başlamadan arka kapıdan kaçmaya çalışanlar...
https://i.hizliresim.com/gqgj3zs.png
astor 3 milyar dolar, europower, gesan 1.2 milyar dolar.
astor'u satıp ttkom'u alabiliyorsun, üstüne de 200 milyon dolar kalıyor :evil:
bir de bu adamların yaptığı işlerin kar marjları ve know how'ı da çok düşük. greater fool teorisi ve fomo ikilisi sayesinde bazı hisselerimiz aşırı saçma derecede pahalı durumda.
7 Temmuz ile biten haftada, yurtdışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasındaki payı %29,4 seviyesinde gerçekleşmiştir.
Yılbaşından beri ise 07.07.2023 tarihi ile biten hafta itibarıyla hisse senedinde 267mn dolarlık net satış gözlenirken DİBS'te (Kesin Alım) tarafında 80mn dolarlık alış gerçekleşti. ÖST'de de 6mn dolarlık net alışla birlikte toplam 181mn dolarlık çıkış görüldü.
TCMB tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, 3 - 7 Temmuz haftasında, hisse senetlerinde 231mn USD, DİBS (Kesin Alım) tarafında 57mn USD ve ÖST tarafında ise 5mn USD alış gözlendi.
Astorun vadelisi gelmeden düzeltme başlamasa negzel olur.
TUSAŞ Motor'da ABD'li GE ortaklığı olduğu için ticari prensipler ile çalışıyorlarmış. Uçak yapan kısımda da yönetici bizim dışarı satmamız gerekiyor vs diyordu.
Aselsan ise içinde elektronik olan her yere giriyor ama karlı mı tam bilmiyorum. Bir fuarda tren bojisi vs sergiliyorlardı. TOGG işinde de olabilir. Savunma sanayi ketum oluyor çalışanlar da pek bilmiyor olabilir neler ile uğraşıldığını.
Borsada kara para aklanıyor mu vs normalde araştırılması lazım.
Falanca hisseyi aldım 10X gitti sattım vs denilebilir.
Geçen TV'de bir iş adamı alatıyor, güneydoğuda asgari ücretin altında çalışmaya insanlar razıymış, bir işletmede çalışanlar maaşını aldıktan sonra 3 de 1 ini iade ediyormuş.
mantık olarak öyle...
16 yıldır piyasanın içindeyim tüm ezberler bozuldu...
fk nın öneminin kalmadıgı piyasa değeri kavramının sakız yapıldıugı bir dönem yaşıyoruz...
piyasamız aşağıdaki resme döndü...
https://i.hizliresim.com/k87j9j2.png
Kuşluda hüstatlar düzeltme gelebilir dediğine göre gogogo tartar