Çok güzel olmuş,
Birde portfoy dağılım raporunu geçmiş dönemleri de gösterse.
Python la çek verini analizini yapman 5 dk...
Kap la uğraşmak yoruyor.
Printable View
Paf fonu almak istiyorum. Tavsiye eder misiniz? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
PAF ı bilmiyorum yeni çıkmış.
Takip listemdeki kıymetli maden fonlarına baktığımda yılbaşından bugüne en iyi ilk 5 fonun getiri eğrisi altta.
Belki kıyaslamanız için fikir verir.
https://i.hizliresim.com/ckgo317.jpg
Para piyasası fonları Tefasta sabah 09. da fiyatı açıklanırdı. 2 gündür 10.15 de açıklanıyor. Ben mi öyle tesadüf ettim yoksa standart böyle mi ?
şimşek: (torba yasadaki %40 vergi düzenlemesi) olacağı anlamına gelmiyor, liralaşma politikasını desteklemek amacıyla vergiyi teşvik olarak kullanacağız -trt haber
AYLIK 240 TL .Yıllık 1999 tl (kasım sonuna kadar üye olunur ise)yazıyor ana sayfada.
https://fintables.com/
ücretsiz üyelikte var gerçi. Kısıtlı verilerle.
Haklısınız.
En iyisi para piyasa fonlarında bekleyip 2.20 - 2.40 arası Dolar bazında bizim borsaya girmek.
Piyasa fonları günlük %0.11 vermeye başladı. Aylık %3.5 net getiri var. Yıllık %46-%49 ları buluyor net getirisi. Şu anda bu çok cazip. Yıl sonuna kadar bir miktarı burada park edip sonra bakacağım.
Fonlarda eşit ağırlıklı olarak PPF + Altın + Gümüş, bu şekilde bekliyorum.
PPF olan kısmı ilerde hisse fonuna dönüştüreceğim. XU100/USD 2.4 olunca dönüşüme kademeli başlayacağım.
S&P'den Türkiye kararı
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife revize etti
https://www.bloomberght.com/s-pden-t...karari-2343105
Toparlanma var, güzel haber.
Para Piyasası fonlarında günlük stopajsız %0.11 veren fonlar çoğaldı. Aylık bileşik getiri %3.4 yapıyor. Yıllık bileşik getiri net kemiksiz %50 oluyor. Stopaj yok yıl sonuna kadar.
Bu borsanın rakibi bence. Hisse veya X Fon alan bir kişi Aylık en az bu kadar kazanmalı. Altında kazanırsa parası erimiş oluyor.
bu 4 PPF fonu günlük %0.11 veriyor. Yıllık %50 net verim yapıyor bileşik getiri ile. Ömür boyu stopajsız.
AC4 A1 PORTFÖY PARA PİYASASI
HVT ALLBATROSS PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI
IJV İSTANBUL PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI (TL) FONU
RPP ROTA PORTFÖY PARA PİYASASI (TL) FONU
AFT'min 1/5'lik kısmını satarak DVT alım yaptım. 1,5 yıldır hem bist hem nasdaq düşüşlere karşı rüştünü kanıtladı..
HST ye geçeceğim. Son bir haftadaki performansı dikkat çekici
normalde huyum değildir ama RPD'nin dapgm'sinden aldım az bi miktar bugün 34'ten. 80'lerden geldi buraya..ortada birşey yokken sırf spekülasyonla bu kadar düşüşe yürek dayanmaz..
ya o andavallar internetten online hesaptan paramı takip edebiliyormuyum, günlük ne kazandım bilmek isterim diye sormamış bile. soran olmuş da kadın bunlara gizli fon öyle internetten izlenirmi falan demiş: ) abi ne yeteneğin olursa olsun, ne kadar zengin olursan ol uyanık olmazsan tüm paranı kaybedebilirsin bu hayatta..
Isbankasındayım T+3 den satınca (pazartesi sabah satmıştım) persembe öğleden sonra yatırdılar. Bir fon daha alınca pazartesiye sarkıttılar gecelik 32 den repo ile. Çakal ********ler. Hoş bütün bankalar öyle. Dün bekleyip bugün ppf ye geçip pazartesiye kadar yürüyecektim. Bende hata. 5 gün 32 den repo ile bekliyorum. Bütün dolar kazancım gitti. Ne kadar hıyarım. Neyse umarım geri alırız. Yatırım hesabını kapatacağım. Müşteri kaybettiler. Kendileri bilirler. Hayır yani anlamaz zannediyorlar herkesi ondan bu rahatlık . Ben sabahtan satış emrini vermişsem bana sabah yatıraksın öğleden sonra değil. Bir de maden böyle bir şey yapıyorsun repoyu piyasaya göre yap it oğlu
Proje iptal leri olduğundan dusmus ,
Önümüzdeki soru şu. İlk kim mortingen zortingen olacak? Bofa mı Citi mi?
https://pbs.twimg.com/media/GAIipu-WoAAbuav.jpg
Sarı kız haftalık kapanış 1925 tl. Altının yükseliş sebebinin sadece savaş olmadığını söylemiştim. Hala anlayamayan çaylaklar anlamıştır sanırım..
Altının yükselme sebebi merkez bankalarının M3 para arzını kontrolsüz ve "ahlaksız" şekilde arttırmalarıdır. Savaş falan Altının fiyatını etkilemez.
Altın sınırlı üretilen yüksek maliyetli çıkarılan ve muhtemelen 2035 den sonra da bilinen kaynakların neredeyse tamamen kuruyacağı bir metaldir.
Gümüşte de benzer bir durum vardır. Mevcut bilinen madenler 2030 dan sonra tamamen tükenmiş olacak.
M3 para arzı ise ahlaksız merkez bankalarının sınırsızca arttırabildiği bir dijital rakamdır.
Sınırlı kullanım alanı çok olan ve içsel değeri yüksek olan bir varlığın fiyatı (fiziki Altın Gümüş), Sınırsız bir varlık cinsinden (fiat para Dolar Euro Pound) sonsuza doğru gider.
Limit x-> Sonsuz (1.000000000000000000000000001 üzeri x) = Sonsuz
Mevcut durumda Altın için 2500$ ons başına adil bir değerdir. 2024 te burayı göreceğini tahmin ediyorum. Tahmin? Olabilir. Olmayabilir. Kimse bilemez. 2500$ değerinde Altınımı satacağımı düşünüyorum.
Gümüş için ise adil değer hesabım 2024 yılı için 35$ ons başına. Olabilir olmayabilir. Kimse bilemez.
https://pbs.twimg.com/media/GATf5FgXYAA8zRk.png
Amerikan FED de gavur gibi para basmış. Konu bütün merkez bankalarının M3 para arzını ahlaksızca kontrolsüzce arttırmaları. Bir ülkenin merkez bankası M3 para arzını ne kadar arttırırsa enflasyon da üç aşağı beş yukarı benzer oranda artar. Altın ve Gümüş değer kazanmıyor. Fiat paraların arzedilen miktarı arttığı için o varlık tipinden sınırlı olan her varlık fiyatı artıyor.
https://fred.stlouisfed.org/series/MABMM301USM189S
USD TL'ye karşı değerlendiği için altından para kazandığını zannedenler var. Ons/USD getirisi içler acısı.
Köşede döviz tutup da doların 1 lira artışında para kazandığını zannedenler var.
Döviz ve altın bir yatırım aracı değildir.
Borsalar'dan çıkma vakti
Kanada, Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılan zatürre salgınını bildiren bir sonraki ülke oldu.
Son 1 yıl getirilerde
Dolar yüzde 54
Bist100 yüzde 57
Euro yüzde63
Tüfe yüzde 62
Altın yüzde 76
TEFAS tan aldığım oranlar bunlar. En iyi altın kazandırmış. Borsada doları çok geçememiş son 1 yılda. Ama altın hariç hepsi Tüfeye yenilmiş.Şu dönemde kazanmaktan çok parasının değerini koruyabilen bile şanslıdır bence.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rpd +0,4%
rık +0,09
Belirli dönemler seçip her ürünü çok iyi yatırım aracı olarak değerlendirebiliriz elbette.
Son bir sene şu, son 3 ay bu gibi. Birinde borsa birinde altın birinde dolar geçebilir. Bunların hepsini yakalayabilen varsa zaten tebrikler. Ama genel olarak yargı cümleleri kuracaksak en az 3 senelik vadelere bakmak lazım.
Öyle bakınca altın gerçekten seneler önceki zirvesine daha yeni geldi. Bu yüzden iyi bir yatırım aracı denemez. Dönemsel trend yakalanırsa buğday, pirinç neyse altın da odur.
Dün 2050 den altın aldim. 2020 eylülde alanla maliyetim aynı mesela.
2008'de altın, çöküşten hemen önce sert bir şekilde 1000 doların üzerine sıçradı. 670 dolar civarında dip yaptı. Altın resesyon sevmez