30 milyar iyi para imiş , 2.5 milyon suriyeli için bu kadar verilmedi.
filistinlileri bilge ulkelere para karşılığı dagıt ve bosalan yere israil yerlessin ,ve filistin devleti tarihe gomulsun .
Haber doğru mu bilmem. Ancak AB ye geçişin durdurulması için AB den alınan yardımlar da biliniyor.
TR nin ekonomik krizde olması nedeniyle bu plan önerilebilir.
Böyle bir olasılık için TR nin krizde çıkması istenmeyebilir.
Şimşek in eli boş dönmesinin bunlarla bağlantısı olabilir mi?
Vakıf 1 mio üstü 40 verdi, 32 güne, düz mevduat...
Fidan'la görüşen Blinken Gazzelilerin tahliyesinde anlaştıklarını belirtti!
Arap ülkelerinin kabul etmediği Gazzeliler, ümmet ambalajıyla Türkiye'ye yerleştirilecek!
Gazze'ye asker gönderme hamaseti yapanlar, Gazzelileri Türkiye'ye getirecek!
Bu filmi Suriye'de gördük!!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
herkes cari açığa bakıp şu kadar dolar ihtiyacı var yoksa dolar uçar kaçar diyor da , kimse bankalardaki kkmh ve döviz mevduat tutarına bakmıyor mu? bir de bunun üzerine yastık altındaki dolar ve altınları koy....
patrondan (bireysel hesaplar ağırlıklı) tut en az tasarruf edebilene kadar herkeste altın ya da dolar mutlaka vardır.
o yüzden cari açık fazla ülken dışarıdan dövize ihtiyacı var bu sebeple dolar artacak söylemi çoğunlukla safsata bana göre. Cari açık ben bildim bileli var ve de yapısal düzenlemeler olmadan da bitmeyecek.
Ben geçen ay vakıf ta 43 den bağladım. 5 puan politika faizi arttı. Şimdi 40 veriyor. Dalga geçer gibi...
Neue Posts sehen
Konversation
Selim Somçağ
@selimsomcag
Folgen
ABD-İsrail'in Türk askerini Gazze'de Barış Gücü adıyla İsrail'in bekçisi yapma planını "Erdoğan İsrail'i cezalandıracak tek lider" sloganıyla pazarlamaya çalışan bir propagandist. Videolarını seyredip Ortadoğu konusunda zır cahil olduğunu görebilirsiniz.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
abd de para var huzur var , bastırıyor parayı toprak satın alıyor , savas vs hikaye .
Bankalar yıllık net %40 a bağlayacak şekilde mevduat faizi veriyor. Yakında 365 gün net %40 diye ilana çıkarlar. Hani bir ara Odeabank vermişti aynı onun gibi. Millet gider mi göreceğiz.
Daha önceden Nkolay ile sabit oranı 4-5 ay kullanma avantajına karşın başka bankada 3-4 puan daha fazla bir oranla aylık veya 3 aylık mevduat bağlama arasındaki analizi yapan mevduatçı arkadaşımız var mı?
Mesela bugün %39'dan Nkolay bağladık, 200 küsur gün vade verdi, diğer yandan x bankasında aylık %43ten bağladık. 1 ay sonra oranlar düştüğünde cebinde halen 39 oranın olması ne kadar artıdır ne kadar eksidir vs..
Türkiye 2 Yıllık Tahvil Verimi
41,850%
Bir sonraki aşama :
Depremzedelere kalıcı konutlar teslim edildikçe boşalan çadırkentlere ve konteyner evlere Gazze inşa edilene kadar GEÇİCİ adı altında Filistinliler yerleştirilecek,sonrasında da malumunuz üzere geçici gelen kalıcı olacak.Böyle bir şey gerçekleşirse depremin bile dış güçler tarafından yapıldığını savunanlara katılmamak mümkün değil.Bilerek böyle bir zemin hazırlanmış olabilirmi ? İsrailin son paylaşımı bile bir dahaki depremde görüşürüz diyorlardı
PJL Para Piyasası Fonu günlük % 0,0957 getirmiş . Buna göre mevduat eşleniği kaça geliyor. Hesaplayabilecek arkadaş var mı?
Şuradaki arkadaşımız günlük tablo yayınlıyor:
https://twitter.com/dcukran
Alttaki sekmede dolar bazında getiriyi de seçebilirsin.
Bir de şuraya bakabilirsin:
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PJL
denizbank mobil bankacılık
30-91 gün 42%
92-180 gün 44%
32-90 gün Altın 1,25%
MobilDeniz ve İnternet Bankacılığından yapılan 92-180 gün vadede 5.000-2.000.000 TL’ye kadar vadeli mevduat Hoş Geldin hesap açılışları için %44,00 faiz oranı geçerlidir. (MobilDeniz ve İnternet Bankacılığından 30-91 gün vadede 5.000-5.000.000 TL'ye kadar açılacak hesaplarda %42,00 faiz oranı geçerlidir.)
Şube kanalından yapılacak 92-180 gün vadede 5.000-2.000.000 TL arası vadeli hesap açma işlemleri için %43,00 Hoş Geldin faiz oranımız geçerli olacaktır. (Şube kanalından 30-91 gün vadede 5.000-5.000.000 TL'ye kadar açılacak hesaplarda %41,00 faiz oranı geçerlidir.)
Ac4 e bak 0.107 gunlukM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
para piyasası fonlarının avantajı günlük olmaları , yani bileşik getiri hesaplanırsa ve o şekilde karşılaştırma yapılırsa daha doğru olur. Örneğin bu fonda bileşik %42 civarı olur, kaldı ki getirisi diğer fonlara göre düşük. günlük getirisi % 0.1050 olan bazı fonlar var, en az 5 adet.. %46 bileşik olur
41,1 e denk geliyor.Son 2-3 gündür iyi gidiyor.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada daha önce de belirttiğim üzere 9. ay verileri itibariyle bist şirket mali tablolarında dikkat çeken bir bozulma yok.
yıl sonu, son 3 ay faiz artışları ve savaşın etkisiyle yavaşlama olmuş olabilir mi bunu aylar sonra göreceğiz.
bunu enflasyon beklentileri açısından yazdım
Adı üstünde işte günlük getiri, yıllığına bak bakalım en iyisi yıllık kaç getirmiş. Hangisi 1 yıl boyunca aynı istikrarı sürdürmüş. Akmaz kokmaz. Ne öldürür ne güldürür. Geçen ay 45 faizi cebine koyan adam kafası rahat 1 ay geçirdi günlük fon peşinde koşturanlar en fazla kaç aldı? Aylık mevduat alan adamın yıllık bileşik faizini niye dikkate almıyorsunuz?( Bu söylediklerimin hepsi para piyasası fonları için geçerlidir. Diğer fonların hikayesi ayrı)
6 ay yurtdisinda kalacagim
19 ocak odemem var o yuzden 15 ocaga kadar bagladim 4 gundede odemenin oldugu hesaba aktarmam lazim internetten havale limiti 1milyon fazlasini yaptirmiyorlar
ben kendi birikimimi hicbir zaman mevduata yatirmadim . bu paranin bana senelik maliyeti %14 idi o yuzden 1 yil kkm ve vadelide degerlendirdim
Yaptigim en buyuk salaklik 20-30 milyon alma imkanim var iken almadim almis olsam 6-7 milyon risksiz bedavadan para kaliyordu