Baş üstüne ağam bi daha yazmam.bofanın sabit 100 bin lotu en son 130 bin olmuştu satışla beraber 100 bin Loto düştüğü için 30 bin dedim
Printable View
Kırmayın bir birinizi nette 10 bin lotu patronlar verdi.
Patron satışı tahtayı bozar.
Sorular sorular oluşturur ve cevaplarda ortada yok zaten.
Piyasa bozucu işlemi net olarak patron yaptı ve bofa da buradan bıyıklı olanları nemalandı.
Onlara fırsat yaratan nette patrondur.YTD.
Haberleride vermeyenler fabrikaya bile taşıyamıyanlar bir yıl işi uzatanlarda onlar.
Ahlak biraz yahu.
Bu dönem TÜRKİYE usulsüzlüklerle anılacaktır net.Gıda dahil.Evleri hiç sormayın.
12000 li fiyatlardan Egeen satışlarımız devam ediyor ....
Sabreden 11000 li fiyatlardan da Egeen alabilir zannımca
Salih bey nerden dönecek bu
bu hissenin düşmesinin sebebi ne patron, ne tahtacı, ne de bıyıklı bofa dır,
düşüşün tek sebebi Salih Vural hocadır. 😁
Hacim yine yerlerde sürünüyor.
Artık alım için insanlar 200 günlük ortalama bölgesini bekliyor. Satım için ise 14000'leri...
Bu fiyatlarda alıcı bulamazlar, illa ki hareketlendirmeleri lazım bir yöne 🙄
İnşallah al sat yapan patronlara ve üyelere de gelir vergi hem de geriye dönük :)
Tasarruf paketinde ikinci safha: Kripto ve borsadaki varlıklara vergi geliyor
Düzenleyen: Sinem Eryilmaz / Kaynak: Türkiye Gazetesi
4 Haziran 2024 03:58 - Güncelleme: 4 Haziran 2024 09:25
Tasarruf paketinde ikinci safha: Kripto ve borsadaki varlıklara vergi geliyor
Ekonomi Haberleri / Türkiye Gazetesi
Birçok vergi muafiyeti, indirim, teşvik ve istisnanın kaldırılacağını, fon gelirlerinden alınan verginin artırılacağını belirten Hazine Bakanı Mehmet Şimşek ayrıca, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atılacağını söyledi.
Yine alış için yazdığım fiyat yukarıda kaldı. Sevgili tahtacı bir daha 12850-12550 hareketi yapar mısın? Bir şey deneyeceğim de 🤣
Yatırım tavsiyesi içermez, bıyıklı ile benim aramdaki mevzular, siz karışmayın 🤣⬇️
Her şey bir yana, çevremdekilere 85 liradan Fenerbahçe aldırıp kendim armut gibi burada kaldım günlük sat-al yapıyorum diye. Gerçi ben temmuz gibi Fenerbahçe 150 olur demiştim ama daha erken olacak ellaam. 🤣
Boşalt portföyün yarısını madem git oraya değil mi... Ah ben ahh... 💛💙
Eşe dosta yatırım tavsiyesi veriyorum ama burada yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.
Yok diye ben atlayım.
Bu iktidarda kara delik ne kadar vergi uydursa doymuyor yahu.
Zenginlere dokunursa zaten onlar bir şekilde çıkarır acısını lakin normal vatandaşa gene çokecekler ve enflasyon gemiyi azıya alacak.
Önceden olmayanları bu dönemde olanlarla bankalar ,belediyeler elektrik şirketleri yaşadı bayram ettiler.
Hesap işletim ücreti komisyonlar vb
Dağıtım bedeli sayaç okuma bedeli vb
Asvalt bedeli çöp ve emlakda geliyor ek vergiler.Köpek bakım bedelide eklesinler yahu.:oleyo:
Nefes alma vergisi çıkar yakında.
Keyfi faiz indiriminin bedelini vatandaşa öderiyorlar her zamanki gibi.
Suçlu yine vatandaş oldu ahhaaa.
Allahın lut kavmine yaptıklarını hak eden bir toplummu olduk ne.
Bu iktidar bu ülkenin başında olduğu sürece anneciğimiz 7 bayram ağlar.
Dolar gitmiş 32.60a kafa atmış bu mal hala dibinde debeleniyor!
Konya yada bfren giderse gidecek vah vah düştüğü hale bak
Bayram sonu 11000 lere merhaba ..
Froto boşuna mı düşüyor :rules:
19200 Ler bayramdan sonra Ekimde Kasımda Görülecek .
Zaman sana acımaz,sen zamana acıma!Ama portföyler buhar oldu.
üstadların gözü yaşli robotçular da daha beter olun!Artik hacim yaptırırsiniz ebenizle!
https://i.hizliresim.com/n58vb3c.jpeg lot o
Bilanço okuyan hatta dip notlara kadar inceleyen bir arkadaştan yardım lazım .
Acaba diyorum Kap taki bilançoda bir kalemi yorumlayacak bir arkadaş lazım ?
Konu Serbest bölge deki fabrika Kasımda açılacağına göre bu rakkamlar ne
anlama geliyor. Serbest bölgeden ihracat için fabrika binasında üretime onay
alınmamasına rağmen teşvik bize nasıl para kazandırıyor yada hangi teşvik ?
Bu Muafiyet nasıl geometrik olarak büyüyor. Bilanço dan anlayan Üstadlardan biri
bize bir açıklama yapabilir mi ?
Dip NoT: 16
Ege Endüstri ve Ticaret A._. ve Ba_l_ Ortakl_klar_ - 31.12.2023.pdf
https://i.hizliresim.com/agsd5x8.jpg
https://i.hizliresim.com/jfs4g9v.png
Yasa Koyucu Diyor ki,
https://i.hizliresim.com/jbfurqy.png
Tüm bu sorularınızın yanıtlarını serbest bölgeler uygulama yönetmeliğinde bulabilirsiniz.
Yönetmeliği okuduktan sonra gerekli olan ipuçlarını kendiniz birleştirmelisiniz..
https://i.hizliresim.com/osmjhac.jpg
yönetmeliğin tümü burada....
https://www.mevzuat.gov.tr/File/Gene...evzuatTertip=5
Üstad haberi bakanlık yalanladı vs oldu gündüz,ama aşamüstü bloombergte tekrar yayınlandıktan sonra yalanlama gelmedi sonrasında.
Yani herkeş yer içer hesabı dilber öder.:kahkah::kahkah:
İnşallah kallavi bir vergi gelirde milletin aklı başına gelir.
Not: Ben komplô dolara geçerim,devlete vergi verip suriyeli afganları beslemelerine alet olmam.
Vergi borsayı bitirir!
Vergi borsayı bitirir! **Borsaya Vergi Tartışmaları ve Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkileri**
**Borsaya Vergi Tartışmaları ve Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkileri**
Borsaya gelecek verginin Türkiye ekonomisine büyük zararları olacaktır.
Finansal Yatırımcılar Derneği Başkanı Ali Bahçuvan, borsaya getirilecek vergi hakkında görüşlerini açıkladı. Bahçuvan, borsaya getirilecek verginin Türkiye borsası gibi gelişmekte olan bir borsa için büyük zararlar doğuracağını belirtti. Gelişmiş borsalarda ve en büyük ekonomilerde bile teşvik edilen borsaların, ülkemizde vergiler yoluyla önünün kesilmesinin çok yanlış bir hareket olacağını vurguladı.
Kripto para piyasaları ile sermaye piyasasının aynı görülmesine ise anlam veremediğini belirten Bahçuvan, "Bir tarafta halka arzlarla ülke ekonomisine katkı sağlayan ve milyonlarca kişiye iş imkanı sunan borsa, diğer tarafta hayali varlıklarla vatandaşın cebindeki parayı alan piyasa. Bu iki piyasayı nasıl bir tutabilirsiniz?" dedi.
Aracı kurumlar ve portföy yönetimi şirketlerinin bu konuya sessiz kalmasına da anlam veremediğini ifade eden Bahçuvan, "Son dönemde karlı günler geçiren bu kurumlar, geçmişte bedavaya tabela satmak zorunda kaldıklarını unutmasınlar. Vergi uygulamaları gelince piyasadan çıkan müşteriler nedeniyle onları çok zor günler bekliyor," diye ekledi.
Daha önce de benzer bir uygulamanın yapıldığını ve borsanın büyük zarar gördüğünü hatırlatan Bahçuvan, sonrasında bu uygulamadan vazgeçildiğini söyledi.
https://paraajansi.com.tr/haber/2038...orsayi-bitirir
https://www.borsagundem.net/haber/bo...eliyor-1801959
ÜRETMEYE odaklanılmalı.Yatırım her şeyde ve yerde.
Çevresel yatırım Doğayı koruyarak.YATIRIM derken betonu ve yap işletleri kast etmiyorum paşalar.
Sn Doctrin ,
Benim sorum yönetmelik veya kanunlar değil. İnşaatımız Kasıma kadar devam ederken Fabrikada üretime Kasımda başlanacağı bildirilmiş. Yani fabrika yapıldıktan sonra üretim izinleri alınacak idi. Hal böyle iken bu teşvik muafiyetini NASIL KAZANDIK ? Ben bu muafiyeti neye karşılık kazandık onu ve 285 Milyon TL yi soruyorum !..
Büyük ihtimalle teşvikler kurulum aşamasını da kapsıyordur.
Şirket teşvik muafiyeti almadı.
Destek aldı.
ne kadar aldı 285 milyon
yani?
yaklaşık on milyon dolar.
neye göre aldı?
serbest bölge destek kapsamı madde 3 ve 2 fırka göre
ne diyor orada?
a)yatırım safhasında tahahhüt ettikleri sabit yatırım tutarının yüzde 50 ni geçmemek kaydıyla, bir defada kullandıkları azami on yıl vadeli ve on milyon ABD dolarına kadar olan yatırım kredilerinin , faiz veya kar payı giderleri yüzde 50 oranında desteklenir.
Mayisin 29undaki gönderiler
Sirket batmış gibi gönderiler silikleşmiş!
1
RLUSIZ2100633601
AXLE HOUSING
DETROIT DIESEL CORP. AXLE ALLIANCE
EGE ENDUSTRI VE TICARET A.S.
2024-05-29
TURKEY
18482 KGS
10 PCS
2
RLUSIZ2100633461
AXLE HOUSING
DETROIT DIESEL CORP. AXLE ALLIANCE
2024-05-29
TURKEY
17498 KGS
10 PCS
3
COSU638161273301
AXLE HOUSING
MERITOR HEAVY VEHICLE SYS LLC
2024-05-29
TURKEY
18260 KGS
11 PKG
4
COSU638161273201
AXLE HOUSING
2024-05-29
TURKEY
36520 KGS
22 PKG
5
COSU638161273101
AXLE HOUSING
2024-05-29
TURKEY
52312 KGS
34 PKG
Tam da foruma girip Salih neredesin yazacaktım. Baktım gelmiş. 8 bin ne zaman oluruz Salih ona göre arabayı ilana koyayım malum piyasa zayıf anca satılır 🤣🤣
Alınan verginin belli bir oranı ile kına dağıtılır.
Salih bey nerden ekleme yapacağız. Onu da söyle erken girmeyelim 😂