Alirsin ford olursun mort..
Printable View
Alirsin ford olursun mort..
It ürür kervan yürür diye bir atasözümüz var..Ford oto da zamanı gelince yürür...
SM-A346E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
38 dolardan 26ya gerilemiş bir hissede
Zarar 12 dolar = 400tl
Adam diyor ki 20 lira 30 lira temettü dağıtsalar...
Merhaba
2022 son iki çeyreği hatırlarsanız , faizler güdüktü enflasyon çığrından çıkmıştı. Parasını korumak isteyen borsaya geldi. O sene bist %200 yaptı. Şimdi faiz sözde yüzde 50, aslında yüzde 40. Şimdide eylül ekim gibi faiz indirimleri başlar ise zaten Yüzde 100 ün üzerinde olan enflasyon a karşı bir koruması olmayan faiz yerine, sudan ucuz kalmış hissler kurtarıcı gibi görülecektir.
Froto özelinde
1-Eur usd kuru 1.14 lere yakınsayacak
2- Doviz tl artışa geçecek
3- vw den ve elektriklilerden ekstra 100k yıllık üretim gelecek
2025 in ortalarından sonra 40-45 usd yi görmeyi bekliyorum
6 aylık bilanco aciklandiginda, seçim sonrasi herkesin bekledigi gibi DOLAR ziplamis olsaydı. atiyorum 30 haziranda kur 40 lirayi görseydi
Ya da diyelim ki seneyi 40 liradan kapatsa dolar
Bunun kar rakamına yansıması ne şekilde oluyor
Böyle bir analist raporu, araci kurum çalismasina rastlayan var mi?
Üstadım Tüpraş özelinde 2000 yılında emekli olmuş hayali bir kişi olsun. Bu sene hariç 2000-2023 yılları arasında Tüpraş tam 4 kez temettü vermemiş yani kişi harçlıksız kalmış, o tarihten bu tarihe kadar 20 sene alınan temettüyü verimi bulmak için 24 yıla böldüğümüzde Net temettü verimi 6,19 çıkıyor.
Froto özeline gelecek olursak son 20 yılda pas geçtiği herhangi bir sene olmamış. Onunda net temettü verimi 6,44'tür. (*2022 yılından itibaren stopaj oranını %15'ten %10'a düşürerek hesapladım)
Froto bu hareketierı cok yaptı..Sıkıntı etmeye gerek yok..Böyle hayat geçmez. Spek kağıdı degıi bu..[emoji3]
SM-A346E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben de artik brut bakiyorum hep cunku her sene beyanname sinirini asiyorum.
Sirket %10 benden kesiyor temettuyu gondermeden hesaba, aradan ortalama 12-14 ay gecince de bi %7-8 de ben oduyorum beyanname ile..
12-14 ay sonraki para enflasyon nedeni ile ayni olmuyor tabii..
Bir de bir kredi karti kampanyasi bulursam 3 taksit mesela nisan mayis haziran gv 1. taksit, sonra agustos eylul ekim'de bitiyor son taksiti gv 2. taksit...
Bu durumda benim efektif vergilendirilmem sanirim %15 e filan dusuyor vade nedeniyle.
Nasil iyi mi???
Froto temettu miktarimiz her gecen gun artiyor cok sukur.
Hesapta froto degeri surekli dusuyor, 400tl temettu oldu sanirim.
Tesekkurler borsa
Burda insanlar bize cok yakın bilen bilir.
Ancak bizim insanımızın son yıllarda artan bir huyu var baskasından aldıgı negatifi kızgınlıgı moral bozuklugunu baskalarına aktarıyorlar.
Uyarı yaptıgını düşünüyor tamam bilgilerini aktardın ben gidiyorum dedin gittin.
Her gün gelip motivasyon kırmak ne alaka belki daha iyi olucak!
Çoşku veren de yok çoşku vermeye gerek de yok üç aşagı bes yukarı şirket belli ediyor kendini.
Tahmin ediyordur yatırımcı ne olcak ne bitcek.
Ben ikinci temettüyü vermezse olumlu karsılarım verirse degerlendircek yerimiz var oraya aktarırım.
Yazmıyım diyorum da arada gelip bakıyorum dayanamıyorum.
Ama Türkiye nin gündemini hiç takip etmiyorum.Ordayken de takip etmiyordum gündem takip etmrk piyasa tahmini yapmak ikna etmek anca fırsat kaçırtıyor.
Neyse herkese bol kazanç.
Aklı yatan alır alan tutar canı isteyen satar. Burası borsa fırsat bitmez.
Ben payımı tutarım Koç lar satıncsya dek de hisselerim durur.
Ytd
tırs gelir tırs gider.. Ço gördük böylelerini.. Ben faizde kalmam... Çalışan bir şirketlere ortak olma şansını elde etmişim.. Ne işim vler kağıdı kötülüyenler..ar faizde... Koçun %40 Yabancıların %40 malı var..önce onlar düşünsün.. Tek derdim temettü ...inşallah temettü dedikleri gibi olur.. :) :):)
https://x.com/ConflictTR/status/1828...Z5QNpbD5A&s=19
Bunlar insan değil yav
Kagitlar 1 yıl önceki seviyenin altına düştü
Faiz de 1 yıl parasını tutan %50 kazandı
Froto 1500 olursa faiz yani taşıma maliyetini anca buluyor.
Senetlerin bu çöküşünün sebebi faiz de değil
Bofa maskesiyle malum kesimin yaptığı talan
Çok fazla talan edecekleri yer kalmadı talan için en uygun adres hissecilerdi
Bunu yapiyorlar
Lan orrrospu evlatları bir hisse her gün düşer mi anası keraneden eyt ile emekli olmuş kevaşeler sizi. Endeks 10 bin küsürken bu hisse 1200 liraydı endeks yine aynı hisse 880 lira ve daha da düşüyor.
Ttrak 1.100 liraydı 690 a indi kodumun foncu, ensarcı açığa satışçıları. Allah yemeyi nasip etmesin size o paraları, çükünüz çalışmasın mideniz delinsin ülser olun, eliniz ayağınız tutmasın, vatansız iblisler.
Son çöküşe bir kez daha gördük ki
Ülkenin iq seviyesi en düşük kesimi uzak ara borsacilardir
Şunu bir öğretmene yap emeklilere yap vs başka kesime yap ortalığı ayağa kaldırırlar
Olmayan malıyla aciga satışın yasak olduğu sanılan borsada kağıtları %50 indirdiler.
Geçen gerizekalininin biri bateman mi ne yuruyedur bofa diyordu burada :kahkah:
Korkunç vahşet bir durum
Akp seçmeni borsaci kesimin yanında bilim adamı kalıyor o derece
İyice düşsün de mallanak. Yardır bofa arkandayız.
Malın ucuzlamasına satıcı tarafı üzülür, alıcı tarafı sevinir.
Satmaya niyetin yoksa üzülmene de gerek yok.
Ülkedeki borsaci kesimin ultra gerizekali olmasını hafife almayın :)
Aralık temettüsü ne zaman açıklanır?
Her ay temettü isterüz. Ayda net 7 lira eyidir.
Yine yeşerdi 600 tl hayalleri başka bahara mı kaldı ?
Ytd
Düş ulan düüş tüm felaket tellallarına inat 100 liraya düş çatlasınlar kıskançlıktan :kahkah:
Değerli hazirun, kafayı takmaya gerek yok. Araba aldığınızda her dakika fiyatına bakıyor musunuz? O zaman devam...
Traktörde de bir temizlik şart. Onu da 200tl den fullerim. Maliyetimin altına gelsin. Üstünden alınca keyfim kaçıyor.
Endeks 200 günlük ortalamadan geri gelecek bence. Buna göre düşününüz. Gelmezse zaten problem herkesin problemi olur.
Dediğim gibi , bunlara aldırış etmemek lazım.... Engellemek ve yola devam etmek gerekiyor. %10-15-20 hatta %30 zararı göze alamayanın borsada işi olmamalı... Borsadan çıkınca neye yatırım yapılacak? mevduata mı? dövize mi? hiçbirinin enflasyon karşısında şansı yok.. Orta ve uzun vade de enflasyonu yenebilecek tek enstrüman borsa.. Yine tek seçenek borsa kalıyor.
Frotonun 40 lardan 30 lara hatta 25-30 bandına düştüğünü hatırlarım... Borsanın doğasında bu var.. hep vardı ve olacakta. Kimse tabandan alıp tavandan satamaz.. kazanmanın tek yolu doğru hisse seçimi yapıp beklemek... Kurumsal ve köklü bir firmada yapılması gereken bu... Kademeli almalı ..