Bana çaktığınız kağıt kola olsun. Yola devam
Printable View
Bana çaktığınız kağıt kola olsun. Yola devam
Avrupa ya da biz satsaydik keske;)
Simdi yol uzerinde. Bir seyler aldim hissesini almadan urununu aliyorum.
Damla soda guzel;)
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tüpraş opetin sahibi. Boşver pürsuyu. Al kola ve damla damacana al. Uludağı iyi. Aygaz içinde opetten holdinginin benzinlerini al çünkü aygaz tüpraşın %10 sahibi. Verhasıl kelam su işini CCOLA alda bize bırak, çünkü ana işimiz içecek, sen opetten benzini aygaz için al.
Daha mantıklı değil mi? Ayrıca mangal işleri için AYGAZ ın AKPA ürünlerini kullan. Çayı da semaverde değil, Aygaz minik tüpte yap.
Varsa enerji işiniz İnşaatlarınızda vs. Filan aygaz doğalgazdan anlaşmalı tedarik edin.
Biraz fazla bilgiliyimdir uzunvade87.:)
Haa entek eletrikten tedarik anlaşması da yapabilirsin.
Eyvallah abi;)
Arabam yok ama sirket araclari opetten aliyor her seyi.
Oyle yapariz;)
Gecen iki arac alcaklardi orta ticari ford aldirdim ww alcaklardi;)
Aygaz az var tupras var baya.
Yarin ev ve ofisteki sulari degistirtelim o zaman;);)
Ben oyle seylere cok dikkat ederim.Sirketimin urunu varsa onu aliyorum.
Ytd syg
Doğru olanda hissesine ortak olduğun şirketin ürününü almak değil mi zaten? Bende öyleyim. Aslında milletce öyle olmalıyız. Bu iş Nasıl anhyt sayfasında örnek verdiğin Atatürk ün bir yerden kazanca geçince başka bir yere yatrım yapmış, ordan oraya, ordan oraya ve milleti kalkındırmışsa, milletce temettü veren kurumsal şirketleri alsak yabancılar beleşe bizden 5-8 fk lara güzelim şirketletimizi alamaz, kendi ülkelerindeki gibi 20 30 fk dan alırlardı.
Ama bizim millet dolar artınca para kazandığını sanıyo hala. Bakış açısı o. Oysa o vw hep geliş fiyatı 20 bin euro. Sen sadece paranı korudun.
Gelen bilançolardan gördüğüm, brüt marjlarda daralma var.. Enerji- hammade- ürünün ulaştırılması bu çeyrekte pahalıya gelmiş. Önümüzdeki 2 çeyrekte de aynısı görülecektir..
Cola özelinde büyüme beklentilerden iyi gelirse, çok çok olumlu olur… Hala maliyet baskısı- bekleyen zam makası açık. %25 değil ortalama yedire yedire %40-45 lere kadar zam olmalı
Yedire yedire totalde senelik%40zam yapılacağını bakkalcı dostum söylüyor!
Waha içecektekiazınlık payını da aldı CCI!!!
Sırada pakistan bakalım ne zaman alacak?
Benim yegen var abi abimin.Ortaokul ogrencisi yatirim yaptiriyorum ona da seviyesine uygun tasarruf bosa harcamamak vs su an 35 bin lira parasi oldu.
İleride kullanir ihtiyaci olur ya da olmaz ama tasarrufu bizim millete ogretmemiz gerek.
Ama tasarruf altin dolar euro degildir.yasayarak ogreneceklerdir.
İş önüne geleni süpürüyor.
Ufak bir miktarla giris yaptim bugun.
Firsat buldukca ekleyecegim.
Yonlendirmek istemem kimseyi ama 100 un altinda aklima geldikce farkli zamanlarda az az toplarim.secim vs gorursem buyuk bir inis olursa ekleme miktarim artar.
Fiyatlanmadigini dusundugum veya geri kaldigini dusundugum hisselere de ekleme yapacagim icin sahsen buyuk etap alim yapamayacagim kisa vadede.
Umarim yuzumuz kara cikmaz.
Birkac sektorun gormezden gelindigini dusunuyorum.oralara da ekleme yapiyorum.yilin sonuna gelecek olan temettulerime bim ford vs gibi vites arttirabilirim.bosch fren coca cola eklicektim vazgectim ekleyecrgim yeni sirketim coca cola olucak.
Temel olarak rasyolarinda bir sikinti gormuyorum.
Orta vadede ederini arttiracagini dusunuyorum.
Syg ytd
Hayırlı olsun uzunvade87.
CCOLA'sız portföy,portföy değildir.
Özbekistan’da 3 tesisi var
Özbekistan içecek sektörünün lider firmalarından biri olan Coca - Cola Bottlers Uzbekistan’ın, Taşkent, Urgenç ve Namangan’da 3 fabrikası bulunuyor. Şirket, 2020 yılında yaklaşık 170 milyon dolar net satış gelirine ulaşırken, FAVÖK marjı yüzde 17 olarak gerçekleşti. Şirketin, US GAAP standartlarında hazırlanan denetimden geçmiş mali tablolarına göre net karı 19.6 milyon dolar.
Özbekistan’daki alkolsüz içecek pazarı 2017 - 2019 yılları arasında yıllık yüzde 15 büyüme kaydederken, 2020 itibariyle toplam alkolsüz içecek pazarının büyüklüğü 316 milyon ünite kasa, kişi başı tüketim seviyesi ise 294 şişe/kutu olarak gerçekleşti. Şirketin yüzde 25 olan alkolsüz içecek sektöründeki pazar
payı önemli bir büyüme fırsatına işaret ediyor.
FAVÖK'e göre 15,2 K oranına göre almışlar,2020 bilançosu ile.
Ama altüstü %25 pazar payına sahip. %50 yi rahat geçirirler. Yıllık net kar 40-50 milyon usd olur. 50 olur 3 seneye bence. Paya düşen 30 milyon USD kar olur.
marjlar iyileşir, nüfus artar,büyüme %5 üstü olursa 40 milyon USD ortaklığa göre gelebilir.
Yani bugüne göre 300-400 milyon tl bir inorganik kar artışı bekliyorum, 34 milyonluk nüfustan.
iyi bir rakam.
https://www.google.com.tr/amp/s/qha....di/317885/amp/
Nüfus artışına ve yapısına bakılırsa, evet çok iyi bir pazar
TCCC 243 milyar dolar piyasa değeri ile 27-28 f/k dan işlem görmektedir. Biz ise Tccc'nin %1'i piyasa değerine bile sahip değiliz! Ne ironi değil mi? oysa en büyük 6. şişeleyiciyiz. Ve çatır çuturda büyüyoruz. Bunun dolarla,yok oralar güvenli liman demekle asla bir izahatı olamaz.
Bari en azından TCCC f/k sı ile işlem gör.
Ama bunu benim gibi bilen ilk 5 aracı kurum gittin sene satmaz, satarsa aralarında becayiş yaparlar.
Neyse bakalım Tccc'n in beklenti üstü HBK sını kim artırmış?Bizimde illa payımız vardır...:)
Katiliyorum.Sanirim burdaki fiyat sadece bizim piyasaya bakarak fiyatlanmis hali...
Pazar payi ve is ağı nakit akisi vs fevkalede iyi...
Azalan cola tuketimini yeni urunler ve ekstra farkli urunlerle yerine koymaya calisiyor.Surdurulebilirlilik acisindan da adimlari gayet yerinde.Finansal yonetimleri de duzgun.
Su anlik aklimda kalan ana fikir bu hala calisiyorum.
Merakim bakacagim hususlar asya pazari.
Asya pazarina nerden mal satiyorlar buna bakip arastircam.Zira onumuzdeki yuzyil asya da yer alan sirketlerin kalacagina buyumeyi surdurecegine yonelik.
Ytd syg
Bu şirket TcCC'nin piyasa değerinin en az %10 büyüklüğüne ulaşmalı. Aksi kendime hakaret sayarım. Böyle ölücü leş fiyat olamaz!
Global bir şirketiz. Her mal ederini birgün mutlaka bulur.
Bir gerçek varki TCCC'nin net gelirini tl ye çevirince 80 milyar tl ediyor. Son bilançoya göre, bunun 2 milyar tl'si bizden dersek 1/40 karı CCI den geliyor. O zaman; 2/80 ×244 milyar USD=6,1 milyar USD ama biz 2,1 milyar USD'yiz.
3 kat gidecek yolumuz olmalı, Amerika ve Avrupa'daki fonlar bildiğin eşşek değillerse.
Sittin sene benden TcCC'ye göre kıyaslama formülünden önce alamazsınız. Hatta gene vermem çünkü buralar büyümeye daha açık. Tccc /10 oranı olursa satacam:)
Coca - Cola Company , 5 milyar dolar karşılığı bodyarmor adlı içecek şirketini satın almış… Cola nın tarihindeki en büyük satınalma imiş
PEPSİ& CO , Gatorade markası ile bu pazarın %60 na sahipmiş.
Pepsi'nin tadı bariz daha güzel Ccola'dan ama henüz hissesi yok elimde pepsi'nin. Ben de genelde tercih hakkım olduğu zaman pepsi'den yana kullanıyorum tercihimi.
ytd
Cola için de hangisini içerseniz için. RC Cola vardı 90'larda, tadı efsaneydi. Çocuktum o zaman. Onu bir kere içince diğer hepsini unutmuştum. Silindi gitti. Batırdılar.
Benim midem kaldırmıyor artık. Genç nesiller kana kana içmeye devam.
Şerefe!
:)
Hep kola içmeyin arasıra da bira için. Heh heh.