Satan satsada kurtulsak.suni beklenti olusturup hikayeden isler ceviriyor hınzırlar
Printable View
Satan satsada kurtulsak.suni beklenti olusturup hikayeden isler ceviriyor hınzırlar
daha öncede belirtmiştim,9 aylık bilançolar stoğa çalıştığı dönem..
emininmki arada kaybolan beklenti
stok kaleminde kaybolmuştur..
temelci arkadaşlar yorumlayacaktır.
orada gitmemişse buda dalavereyemi başladı şüphesi doluşacaktır beyinlere..
tabi bence..
Bilançoda bence satışlar özellikle dolar ve euro geçen yılın aynı dönemine göre daha düşük seyrettiği göz önünde tutulursa gayet güzel. ciddi miktarda satışlar artmış. 7 liradan 6.2 liraya gelen bir Euro kurunda farklı bir kar rakamı beklemiyordum açıkçası, bundan sonrası bundan öncesinden daha iyi olacak çünkü şirket hacimli üretiyor ve hacimli satıyor. Faiz indirimleri kurları yukarı çekemedi, kurlar yukarı gittiği zamanlarda KNFRT tek seferlik kar yazması, kurların düştüğü zamanlarda da tek seferlik zarar yazması (veya şimdiki gibi karınını düşmesi) çok normal. Benim beklediğim normal karşıladığım bir bilanço, piyasa ne der göreceğiz elbette.
Pozitif taraftan bakarsak bu Euro kuru ile alıp yaptığımız üretimi önümüzdeki yıl boyunca satıyor olacağız, elmalar soğuk hava depolarına ucuz ucuz girdi, Euro bu seviyenin altına gitmezse (ki artık bence 6.2 altına gitmeyecektir) önümüzdeki yıl için oldukça pozitif konuşabiliriz.
1 milyon kar ne ya? Euro düştü de senin bir kar marjın var demi? Kar marjın yarıya düşsün 4-5 milyon kar gelsin anlarım. Tam bfren gibi bilanço yolladı. Hiç bir kağıda aşık değilimdir aygaz hariç. Düşerse alırım yükselirse yolu açık olsun...
Geçen yılın aynı çeyreğine göre stoklarda artışâ€¦ sıkı durun… %42 !
Burası borsa. Satan da olacak alan da.
Yatırımını yapmış, depolarını doldurmuş, çakmak çaksan EURO uçacak, stoklar ağzına kadar mal dolu. Satan satsın alan da alsın herkese bol kazançlar hayırlı işler.
2-3 milyon kur zararı
5-6 milyon hammadde stoğu
2-3 milyonda vergi karşılığı, olağan üstü yönetim gideri vs vs dese
Al sana kayıp 10 milyon..
Bunlar sabah sabah sallama tabi, tahmin
Temelcileri sahneye bekliyoruz
Tabi bence
Ek 23548
Şöyle yorumsuz bırakayım.