15 senenin ekonomik yıkım mirası maalesef buraya kadar gidecek. üretmeden hazır tüketimin bir sınırı var. üretilen az üründe katmadeğeri olmayan vasıfsız işlerden.
Printable View
Yok artık...:)
Tüm dostlarınız para, finans, ekonomi konularını detayına bilirler mi?
Yok mu esnaftan, ev kadınından vs dostlarınız?
Böyle bir soru alınca demek dostlarınızı sorgulamakta ve dostluğunuz zedelenmekte...
Nerede yaşıyorsunuz siz kuzum ? :)
Daha neler duyacağız bakalım...
Nasıl geldiğini biliyoruz da, bu ülke sonuçta vatanımız.
Burada yaşayanlar da, her ne kadar her konuda anlaşmasak da bu ülkede barış içinde yaşamaya mecbur olduğumuz vatandaşlarımız.
Ben çok sıkı bir laik cumhuriyetçiyim...
Cumhuriyet kazanımlarına karşı, radikal dincilerle olay kolay uzlaşacak biri olarak da görmüyorum kendimi.
Ama bu başlıkta tanıdığım bir kaç kişi, temelde aynı değer yargılarına sahip de olsak (bu konuda da emin değilim), radikal yaklaşımları ve ifadeleriyle doğrusu bana uzaklar.
Ülkemizi cehennem yerine çevirecek hayaller her ne olursa olsun beni mutlu etmiyor...
Dincilerimiz mikrofonlar açıkken bilimle çelişmez ama mikrofonlar kapanınca aynı eski bakan Erdoğan Bayraktar gibi düşünür;
"Bu ülke müslüman bir ülke, yüzde 99'u müslüman, tarihten gelen bir yapısı var, Türkiye
konumu itibariyle icat yapamaz, buluş yapamaz, ara eleman ülkesiyiz"
Durum bu iken Tümosan'ın Altay tank motorunu yaptırmak için yana yakıla gavur şirketi araması kimseye tuhaf gelmemeli...
sayın lutfu001 de belirttiği gibi yaklaşık 4 ayda %20 kardayım ve de keyfim yerinde, hangi enstrümanda kazanacaktım bu parayı:rules:
çoluk çocuk doluşmuşlar foruma alamamışlar doları :oleyo:
bir de benim bizim elimizdeki dolar bunlara dert olmuş:wu:
bakın doların neden yükselmeyeceği başlığı var bence ufaktan oraya ikileyin :he:
"Piyasada zaten yeterince dolar almak isteyen var. Bir de MB girip daha da ateşlendirsin mi ortalığı" demissinizdir büyük ihtimalle...😁
Sent from my SM-A710F using hisse.net mobile app
Bora bey ; Üzgünüm ama Söylediğimi çarpıttığınızı düşünüyorum.
Böyle bir yaklaşımda bulunacağınızı sezdiğim için yazımın başında da Dostluğa vurgu yapmıştım. Ama işe yaramamış anlaşılan. Dostluk böylesi dialoglarla kurulamayacağı gibi son da bulmaz tabii ki. Hatta dostlar arasında bazen hiç bir sözel dialog da kurul(a)maz. İnsan dışındaki canlılarla kurduğumuz dostluklar gibi.
Sizin dostunuzun size sorduğu soruyu benim bir dostum bana söylese. "takma kafana böyle şeyleri. "Sen sinamadan söz et. Nasıl beğendin mi? son aldığın" "kuşlar yasına gider" kitabını falan derdim. (ama sorgulardım da neden bilmediği konularda temel bir şeyler sormuyor da çözüm üretmeye çalışıyor diye. Zira dostluklar eleştiriden azade kılmaz kimseyi.)
Yani zedeleyebilir demek ben öyle dost istemem demek değildir. Söylediğimin Mefhumu muhalifinden bunu çıkartamazsınız. Bunu eski bir Mülkiyeli olarak siz de biliyor olmalısınız. Ama nedense... Ben de merak ediyorum şahsınızın yazılarında başka neler keşfedeceğimi. Tedirgin ve ihtiyatlı bir karamsarlık içindeyim. :)