Dostum sen komisyon ödemiyorsun galiba,üç beş kademede sana ne kalacakkı komısyondan bu rıskı alıyorsun.Aldığın rıske değmeli açıkçası.
Printable View
Daha önce dikkat etmemişim. Fiyat tesbit raporunda, fiyat tesbitinde firmanın italyada almış olduğu 57 mn euro luk iş yok sayılmış.
Yani firmanın çok önemli bir iş kalemi müteahhitlik işleri yok sayılarak fiyat tesbit edilmiş.
Bu ise fiyatlamanın %25 iskonto dışında ekstra bir indirim daha yapılarak tesbit edildiğini gösteriyor.
Buda halka arza katılanlar için artı bir avantaj olmuştur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/964748
Anlayan arkadaşlar incelesin,bu rapora göre 3 tl lik bir indirim daha yapılmış görünüyor. Yanılmış olabilirim. Konunun uzmanı arkadaşlar inceleyip yazsınlar.
Onbinde dört ödüyorum. Az da olsa kazandiriyor zaten senet sayim genelde yetinde duruyor ayni. 9.60 ve 9.65 satışa koyduklarimi. 9.55 ve 9.60 a almama ragmen 9.30 emir duzelterek sattım, tekrardan 9.25 e yerine koydum. Bu konuda haklisin uzun vade yatirimcisi daha iyi kazaniyor. Bazen malı kaptırıyoruz Sonra baska senede bakiyoruz.
Marenden yana bur korkum yok. Bugun 9 da olsa sık sık yukarı fırlama potansiyeli görüyorum. O nedenle bir çok zaman 10 nun uzerinde satma firsati vereceğini tahmin ediyorum.
Ele iyi veriyor. Alan ky. Geçmiş olsun
Buradaki yapıyı tam olarak anlamaya çalışıyorum. Esenboğa Elektrik ve Margün Enerji, Naturel Enerji Grubu altında 2 iştirak .
NATEN'in ESEN'deki pay oranı %62.5, ESEN'in MAREN'deki pay oranı %100. Bu kap'dan anlaşıldığı gibi Margün aslında Esenboğa Elektriğin eski ismi.
ESEN tam 1 sene önce 8.50 fiyat ile arz olarak 10 Ekim'de borsada ilk işlem gördü, TSKB Halka arz fiyat tespit raporuna ilişkin değerlendirme raporu bu fiyatın %19,75 oranında halka arz iskontosu uygulanarak hesaplandığını belirtiyor. Tam 1 sene sonra Esenboğa Elektriğin %100 sahibi olduğu MAREN halka arz oldu. Onunda fiyatı 8.30.
Bu 3'lü yapı,NATEN'in dalgalı fiyatlanması ve daha 1 senedir borsada olan ve fiyatı 43'lerden 28.54'lere gerilemiş olan ESEN'in %100 ortaklığı bu hisseye uzun vadeli yatırım yapma konusunda beni düşündürdü. Bende 9,66 seviyelerinde çıktım. Tekrar hangi seviyeden alınacağını bu forumdaki yorumlardan ve piyasadaki gelişmelerden takip edeceğim.
Bu hisse geleceğin süper hissesi olacak. Tabiki sabır edebilene