Excel paylaşmıştım onu incelediniz mi
onu biraz daha geliştirdim hatta, fiyat değiştiğinde oluşan anlık MK'yı ve herhangi bir anda güncel fiyatlarla kapandığında edilen kar/zararı da gösteriyor
Akşam eklerim unutmazsam
Printable View
Vade sonuna kadar beklerseniz %40 ok.
Ama diyelim ki spot ile vadeli arasındaki makas kapandı ya da getirisi piyasa faizi/alternatif diğer arbitraj fırsatlarınin altına düştü, bu durumda vadeyi beklemeden kapatmak daha karlı hale geliyor.
Sineğin yağını çıkartıyoruz bi nevi :)
Merhabalar, pozisyon alındığında vade sonu kazancı belli (diyelim %40) ama ben gün gün takip ediyorum, diyelim bugün yıllık getiri %15'e düştü ve vadeye daha 10 gün var, para piyasası fonu veya mevduat daha fazla getiriyor bugün pozisyonu kapatır günlük fona aktarırım. Yani mevduat/ppf altında getiriye düşerse tutmanın anlamı yok, boşuna kar kaybı demek.
Veya daha iyisi, pek çok bist30 hissesinde herzaman %25-30 gibi arbitraj farkı mevcut, onlardan birine geçiririm.
Böylece vade sonunda beklediğim %40 üzerinde getiri elde etmiş olurum.
Biraz daha geliştirelim, sabah sn. kafkaf paylaşmış ISGYO spot ve ilk vade yıllık getiri %51 diye, ben paylaştığımda %25'e düşmüş. Sabah pozsiyon açan kişi sonradan kapatabilir, aynı gün karını cebine atar, %25 üstünde arbitraj veren başka fırsat varsa oraya geçer veya ay sonunu günlük faizde bekler ay sonuna doğru daha iyi fırsatlar çıkacaktır hazır olur.
(sonradan ekleme: ISGYO'da bunu yapamaz, hissede brüt takas var aynı gün satamaz hesaba geçmesini beklemesi lazım, örnek olsun diye vermiştim)
tskb mayıs vade
spot 2.00
viop 2.08
aylık tüfe % 5 ,40 küsür 6 ya yakın ... os ( 30 ) günlük bileşik getiride bunu nasıl geçeceğiz ? parayı döndürerek olabilir de , fırsat çıkarsa olur o da anca...