dün aldığından fazlasını verdi bofa. ne bela bir aracı kurumdur be
Printable View
dün aldığından fazlasını verdi bofa. ne bela bir aracı kurumdur be
bugun o kadar düşmüşken boşluguda alsaydın olmazmıydı arda bey
Kaçış boşluğu olarak kalacak muhtemelen. Ard eski ard değil şampiyonlar ligine çıktı resmen
Hissede ne kadar fazla satış olursa olsun karşılanıyor bir şekilde
Gelen bir kaç bilancoda gördüğüm kadarıyla geçen yıl enflasyon altinda net kar aciklayan sirketlerin 2022 karı enflasyon muhasebesi uygulanmasıyla birlikte eksiye dönmüş.
Buradan hereketle ardyz nin 2022 karıninda azalacagini tahmin ediyorum.
Kaba bir hesapla 138 mln tl civarina gelebilir.
2023 te 700 mln tl gelebilecek karinda 315 mln tl civarinda olabilecegini düşünüyorum.
Siz ne dersiniz.
Aylardır enflasyon muhasebesi konusunu araştırıyorum ama ne anladin derseniz hiç bir şey anlayamadim. O sebeple yukarida yazdiklarimı deli saçmasi olarak kabul edebilirsiniz.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirketler enflasyon muhasebesi olmadığı için fazladan devlet vergi alıyor diyor. Normalde 100 bin tl kar elde eden bir şirket 25 bin tl kurumlar vergisi ödüyor geriye net 75 bin tl kar kalıyor..Enflasyon muhasebesinde ise 100 bin tl kar enflasyon %65 ise bu kardan 65 bin tl düşülüyor ve 35 bin tl vergiye tabii kar kalıyor. Buradan %25 kurumlar vergisi öderse şirket 8.750 Tl vergi öder geriye net kar olarak 26.250 TL çıkar..Yani şirketin içeride 65 bin tl fazladan para kalıyot.. Benin anladığım bu.