Bu senette al-sat işi bitmiştir bana göre. Malı olanlar yıllarca satmayanlardır.
Printable View
Bu senette al-sat işi bitmiştir bana göre. Malı olanlar yıllarca satmayanlardır.
Bu senette asıl spek dikkat etsin, çünkü referandum sonrası Avrupa ABD ve Körfez fonları TR ye giriş yapmaya başladılar, bir citi bir deutche veya başka fonlar TR ye girdiğinde temeli sağlam ucuz hisseleri alacaklardır, BAKAB da en önde giden ucuz hisselerden biri, bu seviyelerden girip 8-10 TL.seviyelerine rahat sürebilirler, spekte akıl olsa hisseyi burada tutmaz, alır yürütür tepeler, 8-10 TL.fiyatlara getirdikten sonra yabancı yatırımcıya devreder, onlarda hisseyi almaya başladılarmı nerede duracaklarını sadece Allah bilir, kısa zamanda yabancı fonları gazetelerden, dergilerden TV kanallarından duyarsınız, spek sanıyorki bu seviyede Hala mal var, 4,09 TL. ortalama ile 19 küsur bin lot alış yazılmış tahtaya ilk 10 alış kademe ortalaması 4,09 TL.ancak veren yok! Niye??? Çünkü KY de mal kalmadı Ky de zaten olsa olsa 5-10 bin lot olur, o lotları da KY 4,09 TL.ortalama ise seve seve verirdi zati,
Spek anladın sen onu👍
Ha bu arada spekülatör ağababalarına sesleniyorum, ben hala alıyorum, fiyata bile bakmadan direkt aktiften alım yapıyorum, si ne demek istediğimi anlıyorsunuz, sizi gidi köy kurnazları sizi🙃
Her hissenin bir zamani oluyor bununda zamani bu sene olur ins. Elimde zamaninda kront vardi 1.05 den alma 2 yil beklesem emekli maasim cikmisti. Vangida 1.20 den 2 ye kadar tasidim 1.50 ye cekti sattim sonra 6 ya gitti. Al sat 3-5 birakiyor ama uzun vadeciler her zaman kazanir. Aselsan otkar egeen gibi hisseler gibi olmasakta bakab da bir gun gidecek ins.
Son 1 senedir durum böyle zaten.
Bilançoya gelince genel yönetim giderleri ilk takip edilmesi gereken kalem. Bugün bilanço açıklayan ve büyüklüğü Bakab kadar olan (çalışan sayısı ve ciro olarak) Cemtaş'ın 1.9 milyon genel yönetim gideri var. Zaten Bakab büyüklüğündeki şirketlerin genel yönetim giderleri çeyrek başına 2-3 milyonu geçmiyor. Bakab da ise çeyrek başına 5.5-6 milyon genel yönetim gideri var. Bunun nedeni ise grup şirketlerine özellikle de holdinge verilen danışmanlık gideri.
Normalde çeyrek başına rahatlıkla 6-7 milyon kar etmesi gereken bir şirket. Ama devamlı söylediğimiz gibi 5 yıldır göz göre göre yatırımcıyı soyuyorlar.
Mesela 2016 yıllık bilançodaki genel yönetim giderleri açılımında;
Danışmanlık, güvenlik, kalite güvence hizmetleri---7.1 milyon
Bilgi işlem---1.8 milyon
Bu giderleri başka hiçbir şirkette göremezsiniz. Görseniz bile bu rakamların 1/3'ü kadar olur.Şirkete bunu sorsanız başka hiçbir şirketin almadığı sadece Bakab'a özel bir hizmet tanımı bulurlar.
Sayın spek lotlarımı koydum al senin olsun arkadaşlar parası olan varsa alsın benim lotları bu nasıl bir kağıt böyle.ytd.