2030 a kadar her eve 20K TUPRS lazim agalar. :)
Printable View
2030 a kadar her eve 20K TUPRS lazim agalar. :)
Yavas yavas biriktirin iste..
Sizlere hedef verdim.. :)
İşte neden artık Tüpraş sorusunun baba nedenlerinden bir taneside bu.Döngüsellikten kurtulmak çok büyük bir nimet ve hissenin bugüne kadar ki döngüsellik kaynaklı oynaklıklarını bertaraf ederek değerlemeye ciddi bir katkı sağlayacak.İstikrar çok önemli,döngüsel şirketlerin hisselerinde malum doldur boşalt yapılıyor genelde,bunun olmayacağını ve beraberinde getireceği istikrarı bir düşünün,ne büyük bir konfor olacak gerçekten heyecan verici.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abi 2026 da mekanizma devreye girdiğinde talep arzın kaç misli olacak şu an kesin hesaplar dahi yapılamıyor.Dünyada deli gibi yenilenebilir yatırımları yapılıyor ancak kurulum kapasiteleri belli.Arz talebin dengeye ulaşacağı tarih olarak 2050 hedefi koydular o yüzden tüm dünyada.Yani diyeceğim karbon fiyatı bugün için 71 ama 2026 geldiğinde çok çok ciddi artışlar olacağı kesin gibi.Talep 100 arz 10 gibi düşün,fiyat ne olur?[emoji12]
hayır..hala tedirginim..7 aylık uyumsuzluk..hani dedim ya bazı noktaları geçemezse bazı formasyonlar çalışır diye..işte onun garantisi bu uyumsuzluk..
buyrun:
https://i.hizliresim.com/3iwae7r.png
yaw şu düşüşlerden korkmayın...
lot arttıracağız..zaten noktaları, grafikleri veren , ihtimalleri gösteren ve bunu bedava yapan:) kardeşleriniz var..
Dudu ya bakmayın...düşüşler iyidir..bedava lot.....
gir çık yapmasan da o noktaları bekle alım için.....
Tsk ediyorum aydınlatıcı açıklamanız için lakin bir konuyu tam oturtamadım. Alım satımın yapıldığı platformu devlet mi oluşturacak yoksa denetleyici mi olacak. Atatp yazılımın greenx projesi böyle bir şeydi sanırım. karbon üretenler ile yeşilenerji üretenleri tek platformda toplamak. böyle olunca bu alım satım nasıl gerçekleşecek orasını rica etsem açıklaabilir misiniz . entek bunu nasıl gerçekleştirebilecek ?
Epiaş denetleyici ve düzenleyici kurum olacak,şeffaflık platformunu biliyorsunuzdur,onun benzeri bir yapıda tüm arz cephesi(yenilenebilir enerji üreticileri) ile talep eden sanayi şirketlerin üye oldukları ve karşılıklı alışverişlerin ve karbon fiyatının arz talebe göre ortaya çıkacağı bir yapı.
Diyelim siz bir demir çelik üreticisisiniz ve yıllık 1 milyon ton karbon salınımınız var,bu platforma üye olup yıl içinde yapacağınız Avrupa ihracatının eşdeğeri kadar sertifikayı tercihe göre peyderpey oluşan fiyatlardan alıp ihracatınızda kullanacaksınız gibi gibi şeyler…İklim yasası taslağı kamuoyu ile paylaşıldığında detaylara bakar üstünden geçeriz.