Tarihin en güçlü ve yüksek diencini geçemedik çok agresif alışlar geldi dolar bazında dirence üstelik %10 üzerine. Teknik olarak bunun dönüşü çok ağır cezası da büyüktür. Naıl ki teknik dirençi 4saatlik de olsa %10 yukarı kırmışsan önemli bir desteği de aşağı kırmak zorundasın. maksimum 18ler diye düşünebiliriz, nerede duracağını bilemeyiz çünkü bilanço yaklaşıyor. Bilanço nasıl gelecek. Üçüncü ay sonu bilançosunu detaylı incelemedim ama gelen karın yarısı stok karından gelmiş olmalı. 6. ay sonu bilançosuna göre (yani bugünlerde açıklanacak bilanço) stok karı yok hatta ciddi zarar bile yazabilirdik. zira 31. martta 1014 liradan stoklar işlenmiş. 30 haziran stokları ise 883 dolardan işlenecek. Arada %12 lik fark var. stok zararı var ama sezon sonu olduğu için elimizde mal yok, bu çok iyi. Fakat daha iyisi Stokları ortalama 1075 dolardan satmışız. Daha da iyisi 1075e sattığımız malları şu an 800 dolardan topluyoruz. Daha da iyisi 800 den aldıklarımızı 2 ay içinde 1100 dolardan satmaya başlayacağız bu benim görüşümdür. Kısaca stok karı da yok zararı da pek yok ama ciddi esas faaliyet karı var. 180-280 arası kar gelebilir. Çünkü yurt dışı satışlarını bilmiyoruz, belki düştü belki ikiye katladı. işler ortalamaysa 200 kar gelir ihracatı artırdıysa 240 gelir Rusyadan ucuz alıp sattıysa 320 de gelir. Bilemiyoruz. Ama bildiğimiz şey esas faaliyet karının artacağı ve sonucunda 2-3 bilanço karları aşırı artırdığı için aracı kurumların öneri listelerine girmesi olacaktır. Eğer 200 milyon kar gelirse 12.46 olan fk 6.7 ye düşecek. Bu müthiş bence. Ama bundan sonraki bilançoyu yani 3. bilanço 400 milyon bekliyorum hadi 300 gelsin fk 4.5 a inecek. Yılbaşı sonrası da eşek yüküyle bedelsiz verecektir.
https://i.hizliresim.com/aeu65ub.jfif