Ege Seramik performansı Vitra Karo için bir fikir verebilir mi? Bu yıl zararının kuculmesini belki kara geçmesini beklerim. Yine de belirsiz..
Printable View
Ege seramik performansı yıllardır iyi. Bu kur artışı ve çin mallarının tercih edilmemesi işleri daha da iyi yapmış görünüyor. Bu eczacılarda oyun kar göstermemek üzerine kurulu. Şirketler hele halka açık şirketler asla faaliyet karı gösteremez kolay kolay. Holding angarya masraflarını bunlara paylaştırırlar kalan kar da kuşa döner. Vitra Karo 14 yıl olmuştur ilaçta hep zarar. Bunu açıklayan varmı. Bu sene olsa olsa tapi olur gene kar üretemez. Ne zaman kar üretir o zaman holdinge bedava fiyata ilacın elinden alırlar. Bunlar çok utanmaz adamlar. 90 milyon dolar para ödedi bugüne kadar Karonun % 25 i için. Ege seramiğin ödediği son10 yıldaki temettüleri toplasan dolar bazında ilacın şu anki fiyatını geçer. Üstüne de 23 tl kendi fiyatı kalır. Demek ki sektör karsız değil. Burada bir operasyonda, paylaşımda ve yükümlülükte bir sorun var.
Ecyap halka açık bir 20 yıl geçirdi ya zarar etti ya da tapi oldu ara sıra cüzi bir pozitif oldu. Ne zaman ortaklıktan çıkarma uyguladılar hemen ciddi kar etmeye başadı. Şimdi durumu çok iyi
Eczacıbaşı Girişim Pazarlama % 50 si ilacındı hep zarar ederdi. Tüm yatırım harcamalarını ilaca yaptrdılar. Yatırımlar bitince 35 milyon tl ye sabırım 10 milyon dolar civarı cüzi bir paraya ilacın elinden aldılar holdingin bünyesine kattılar.
Bu şerefli arkadaşlarımız böyle insanlardır.
Bakalım akşama görürüz bizim güvenli liman ne yapmış? Güvenli liman mı? Dibi delik havuz mu? Vitra ve Monrol'ün durumlarına bakar bu yıl için ilave sermaye ihtiyacı görünüyor mu fikir yürütürüz.
Ben borsada bir fiyat hareketi bekliyorum. Ne zaman başlar, enflasyon düzeltmesi mi olur, fazlası mı olur bu sorulara bir yanıtım yoktur.
Evet Bülent 30 kuruşluk "meşaz" almış görünüyor. Bu adam tl yi usd, kuruşu cent zannediyor. Bu adamlar değişmez. Fiyatın artışından acı çekiyorlar. Mesela 1 usd bunlar için çok büyük fiyat, Öyle görüyorlar.
2021/3 141m kar var bu sene ki yani akşamki tahminim 2022/3 390m tabi gönlümden geçen 550m
[
30 kuruş değil ama 2-3 liralık bir düzeltme beklerim.
Neden beklerim?
Yatırım Holding'in 45-53 aralığına yerleştiğini düşünüyorum.
Önce yatırım holdinge göre bir düzeltme beklerim.
İkincisi Eczacıbaşı (topluluk) tam bir döviz deposu, çok düşük bırakırlarsa piyasa eninde sonunda bu tarafa gelir.
Sonuncusu İlaç hissesinden ucuz sadece bankalar kaldı. Bankalar çöpsüz üzüm değil. Dünkü S&P raporunu okudunuz.
Kar beklentileri Holding'in ilk 3 ayda temettü ödemiş olmasına bağlıdır.
Temettü alınmamışsa yine 150 milyon lira civarı (100-150) bir kar gelir beklentisindeyim. Bir kısmı kur farkı ve faiz gelirleri kaynaklı olur.
Buyurun sıcak sıcak, topluluğun faaliyet raporu yayınlandı.
Bu yıl erken yayınlandı, iyi de oldu.
2021 de topluluğun toplam cirosu 1,5 milyar Euro
Dış satım 937 milyon Euro
Vergi faiz ve amortisman öncesi kar 315 milyon Avro
Şimdi zamanım yok, aksama ve yarın detaylarına bakarım.
https://www.eczacibasi.com.tr/_Media...eport-2021.pdf
Esan produces 135,000 tons of
zinc and lead concentrates and 400 kg of
gold ingots. In 2020, we began producing
copper concentrate as well. Our lead and
zinc mine in Balya, Turkey, processes 1.5
million tons of ore annually and produces
135 thousand tons of concentrate. In 2021,
the Balya Pb-Zn Mine alone supplied 52
percent of Turkey’s lead exports and 9
percent of its zinc exports, positioning us at
the forefront of Turkey’s lead exports and