Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,
"5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna,
"Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" yanıtını verdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,
"5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna,
"Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" yanıtını verdi.
7000tl civarı olacak demek ki asgari. 9-10-13 diye uçanlar çoğalmıştı orada burada.
Bu iktidarın en büyük özelliği umut dağıtmak, sorunları öteleyerek unutturmak, sonunda yine bildiğini uygulamak . Tüm bunları yaparken de üstüne üstlük mağduriyet edebiyatıyla halk nezdinde haklı olmak..
Asgari ücret konusunda çıtayı bilerek yüksek gösterdiler. Milletin katmanları birbirine düştü. Böylece ortayı bulalım meselesine getirerek yine kafalarındaki '' enflasyon altında '' rakamı açıklayacaklar. Beğenmeyerek hır çıkaranları da Bahçeli '' yahu burada beka meselesi var, bu kadar askeri harekat bedava mı vb. '' diyerek azarlayacaktır.
https://twitter.com/ekonomikanaliz/s...HOrm-es2w&s=19
Yetmez 20 bin olmalı atış serbest
Misal, ben şahsen asgari ücretin diğer tüm çalışanların gelirindeki artış oranında artmasını isterim. Yani asgari ücrete %50 yaparken memura, emekliye %25 verilirse bunun izahı olamaz. Zaten son 12 yılda adım adım üst düzey maaşları hariç tüm kamu çalışanlarının ücretleri aşağıya doğru asgari ücrete yakınsatıldı. Bazı elit mesleklerin ücretleriyle oynayarak itibarsızlaştırıldı. Doktorlar, mühendisler vb. Böylece gençlere '' kafa patlatmaya , ilim- irfanla uğraşmanıza gerek yok. Bize hizmet edin, 2-3 maaş bile alırsınız '' mesajı verildi. Pazarda sebze satan ortaokul mezunu adam emekli öğretmene '' senelerce okudun da ne oldu, akşam tezgahta ucuz arıyorsun. Benim oğlum kaynakçı senin 2 katını kazanıyor. '' diyebiliyor.
Oturduğum sitede 3 görevli var. Şimdi aidat 500 lira. Asgari ücrete %50 yapılırsa diye şimdiden muhasebeciye aidat hesabı yaptırmışlar. Kıdem tazminatı karşılığı + maaş vb. daire başına aidatın 700 olacağını söylediler. Kira, elektrik, su, doğalgaz bedava. Ama sadece çöp alma, bahçe bakımı, haftada bir ortak alan temizliği. Sabah ya da akşam servis yok. Hastayım 1 ekmek getirirmisin deseniz keyfine bağlı, zorunlu değil. Kılıçdaroğlu da bunları aylarca toplayıp toplayıp vaatlerde bulundu. Acaba iktidar olursa vaatlerini cebinden mi verecek bize mi kitleyecek. BU siyasetçiler bu tip konularda çok daha dikkat etmeliler.
bu konuda bende çok dertliyim çok yazdım burada böyle giderse apartman görevlisinin aylık geliri kat maliklerinin
gelirini geçecek diye yazmıştım 20 bin liraya gelecek aylıkları ek avantajlarla ayrıca ankara da her ay kendilerine çankaya belediyesi tarafından süt peynir kolisi veriyorlar sanki fakirlermiş gibi gerçekten ihtiyacı olanlara vermek varken hepsinin arabası altında ayrıca avantajları yetmiyormuş gibi son toplantıda bayram ikramiyesi ve kontör yardımı kararı almışlar gençlere tavsiyem dandik bir unv okuyacağınıza site kapıcısı olun hayatınız garanti